;

Rekordowy MNP, rośnie Open i rok nju mobile (0)

Wojtek Jabczyński

25 kwietnia 2014

Rekordowy MNP, rośnie Open i rok nju mobile

Dzisiaj ogłosiliśmy wyniki za pierwszy kwartał. Szczegóły znajdziecie tutaj, więc nie będę się rozpisywał. Tradycyjnie tylko kilka trendów i cyferek, na które chcę zwrócić Waszą uwagę. Chociaż na rynku jest duża konkurencję udało się nam, po raz pierwszy od 2008 roku, osiągnąć dodatnie saldo w przenoszeniu numerów. To duży sukces i sądzę, że ten trend utrzymamy m.in. dzięki nowym ofertom, które wprowadziliśmy w kwietniu. W porównaniu do IV kwartału 2013 o 139 tys. wzrosła liczba klientów postpaid. Dalej rośnie też Orange Open, z którego korzysta ponad 350 tys. klientów. Tak samo fajnie wygląda nju mobile. Niemal pół miliona klientów w niecały rok robi wrażenie. Na marginesie, dziś mija dokładnie rok od rewolucyjnego wprowadzenia marki na rynek. Jaki był ten rok, opowiemy w szczegółach w najbliższy poniedziałek. Wracając do wyników, kolejny raz udało się nam zwolnić odpływ klientów telefonii stacjonarnej. Niestety dalej wyzwaniem jest dla nas rynek stacjonarnego broadbandu, ale nie poddajemy się. W pierwszym kwartale kontynuowaliśmy modernizację sieci, na co zwracacie szczególna uwagę. Dzięki temu już 91 proc. Polaków jest w zasięgu sieci 3G, a 29 proc. w zasięgu LTE. Podsumowując uważam, że mieliśmy naprawdę niezły początek roku.

5ee6b252647f803d186326560632464fe9f

Udostępnij: Rekordowy MNP, rośnie Open i rok nju mobile
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Star. wybierz ikonę

;

Orange na CSR-owym podium (0)

Monika Kulik

25 kwietnia 2014

Orange na CSR-owym podium

Gdyby to była dyscyplina sportowa mielibyśmy złoto w swojej kategorii, a brązowy medal w kategorii open. I choć za CSR medali nie rozdają czujemy się docenionymi zwycięzcami.

W VIII Rankingu odpowiedzialnych firm, którego wyniki poznaliśmy wczoraj, zajęliśmy 1. miejsce wśród spółek z branż: telekomunikacja, technologia, media i rozrywka, a także 3. wśród wszystkich startujących w konkursie firm. Ranking przygotowały Dziennik Gazeta Prawna, Akademia Leona Koźmińskiego i Forum Odpowiedzialnego Biznesu, a audyt wyników przeprowadza firma doradcza PwC.

Badaniem objęto kilkadziesiąt firm. Eksperci opracowujący ranking biorą pod uwagę odpowiedzialność firmy w szeroko rozumianych relacjach z otoczeniem,  klientami, pracownikami, partnerami biznesowymi i społecznymi, środowiskiem naturalnym. Ocenie podlegają – przywództwo, zaangażowanie społeczne, komunikacja z interesariuszami, innowacyjność społeczna i odpowiedzialne zarządzanie.

fc5a1666be9ffdfabdd2f65f9cf51ae537f

Udostępnij: Orange na CSR-owym podium
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

Neostrada i Orange Free Net razem taniej (0)

Aleksandra Wójcik

24 kwietnia 2014

Neostrada i Orange Free Net razem taniej

Jak zapowiedzieliśmy podczas wiosennego pikniku anonsującego nowe oferty, dziś wystartowaliśmy z Internetem Tu i Tam. To pakiet składający się ze stacjonarnego i mobilnego dostępu do internetu, za który zapłacicie od 69,90 zł miesięcznie. Taki zestaw pozwoli Wam korzystać swobodnie z sieci gdziekolwiek będziecie. W pakiecie macie do wyboru Neostradę lub FunPack o prędkości do 10 Mb/s, do 20 Mb/s lub do 80 Mb/s oraz Internet mobilny Orange Free Net z odnawialnym, co miesiąc pakietem 5 GB na transmisję danych. Jeśli zdecydujecie się na któryś z pakietów otrzymacie dodatkowo tablet FunTab 8.0 oraz router Huawei 5220. Za każde z tych urządzeń zapłacicie tylko złotówkę. Równie atrakcyjny pakiet przygotowaliśmy dla klientów biznesowych. Mamy dla nich Internet Tu i Tam z Neostradą oraz internetem mobilnym Business Everywhere w pakiecie Mini, również z 5 GB danych miesięcznie.

311b48c853f2e0cec7051f220fdff02112e

Udostępnij: Neostrada i Orange Free Net razem taniej
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Key. wybierz ikonę