Sieć

Wojtek Jabczyński

25 marca 2011

Sprzedajemy Emitela

Wczoraj wieczorem podpisaliśmy przedwstępną umowę sprzedaży Emitela. Teraz czekamy na zgodę UOKiK. Emitela znacie doskonale, bez tej firmy w domach nie mielibyście, ani programów tv, ani radiowych. Wygląda na to, że będzie to jedna z większych (wartość 1,7 mld zł) transakcji anno dommini 2011 na naszym rynku telekomunikacyjnym. Tylko kwota za Plusa może być zdecydowanie wyższa. Dla Grupy TP transakcja stanowi kontynuację procesu sprzedaży firm spoza podstawowej działalności. Zaczęliśmy w 2008 roku od TP Ditel (książki telefoniczne), a rok później właściciela zmienił TP Med (opieka zdrowia). Jesteśmy przekonani, że fundusz Montagu, zapewni Emitelowi rozwój. To doświadczony partner. W ostatnich 20 latach inwestował na całym świecie w m.in. operatorów lotnisk i promów, porty, przedsiębiorstwa komunikacji miejskiej i zajmujące się utylizacją odpadów oraz oczywiście spółki radionadawcze, telewizyjne i telekomunikacyjne. Obecnie Montagu zarządza funduszami i aktywami o wartości 3,5 mld euro. To transakcja dobra dla obydwu stron.

Udostępnij: Sprzedajemy Emitela
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

;

SimCity Deluxe za darmo w weekend (0)

Wojtek Jabczyński

24 marca 2011

SimCity Deluxe za darmo w weekend

Przed wszystkimi klientami Orange kolejny weekend z usługą za darmo. Tym razem na próbę dajemy do ściągnięcia na telefon pełną wersję gry Java SimCity Deluxe. Weekendy z Orange cieszą się coraz większą popularnością, dlatego zapowiada się, że zbudujecie sporo miast. Będziecie planistami, którzy decydują o mieszkaniach, drogach, posterunkach policji, parkach i stadionach. Przygotujcie się też na walkę z przestępczością, zanieczyszczeniem, pożarami i huraganami. Tyle na zachętę, dla tych co jeszcze nie poznali tej kultowej zabawy. Przypominam, że grę możecie pobrać za free od piątku 25 marca, godz. 20.00 do niedzieli 27 marca godz. 23.59.  Aby to zrobić wysyłacie bezpłatnego SMS-a o treści SIMCITY pod numer 80200. W odpowiedzi otrzymacie SMS z linkiem do pobrania gry i zainstalowania jej w telefonie komórkowym. Więcej informacji znajdziecie tutaj.

Udostępnij: SimCity Deluxe za darmo w weekend
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Godzina dla Ziemi (0)

Marek Wajda

24 marca 2011

Godzina dla Ziemi

Już w najbliższą sobotę (26.03) o godz. 20.30 rozpocznie się ogólnoświatowa akcja WWF „Godzina dla ziemi”. Wyłączenie oświetlenia na znak poparcia dla idei powstrzymania globalnego ocieplenia i racjonalnego wykorzystania energii elektrycznej.
Grupa TP już po raz trzeci przyłączy się do tej akcji. Tym razem oprócz TP i PTK Centertel weźmie w niej udział więcej spółek: Teltech, WP, Exploris, Fundacja Orange. Zgasimy oświetlenie w ponad 20 budynkach w całej Polsce. To tylko symboliczny gest, ale Grupa TP od lat podejmuje działania na rzecz ochrony środowiska. Oferowane przez nas usługi, np. tele- i wideokonferencje, czy choćby specjalistyczne rozwiązania, również mają wymierny wpływ na środowisko. Zachęcamy klientów do stosowania z e- faktury, sadzimy drzewa. W naszych budynkach są specjalne kontenery na papier, organizowane są zbiórki zużytych baterii, firma nie zapomniała również o rowerzystach. Można byłoby długo wymieniać różne inicjatywy ekologiczne Grupy TP. Co ważne w tego typu działania angażują się sami pracownicy.

Hmmmm, ale co tu robić wieczorem przez godzinę w sobotę bez światła? Macie jakiś pomysł? Spacer? Może czytanie książek przy blasku świec? A może po prostu położyć się wcześniej spać? Albo przez godzinę porozmyślać, co zmienić w swoim postępowaniu by żyć bardziej ekologicznie? Ja postaram się nie tylko wyłączyć światło, ale wszystkie urządzenia elektryczne, więc nie będzie miejsca na półśrodki: typu TV czy komputer. iPhona tez postaram się odłożyć 😉 No cóż, w butelkę z Kingą Rusin nie zagram ; )

A Wy przyłączycie się do akcji? Jakie macie pomysły? Co w tym czasie będziecie robić? Autor odpowiedzi, która najbardziej nam się spodoba, dostanie nagrodę niespodziankę!
Więcej informacji na stronie o akcji na stronie WWF.

Udostępnij: Godzina dla Ziemi
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę