Sto wyprzedażowych okazji (0)

Wojtek Jabczyński

28 grudnia 2012

Sto wyprzedażowych okazji

Święta za nami, czas rozpocząć wyprzedaże, na które wielu z Was czeka z niecierpliwością. Żeby było łatwiej zebraliśmy wszystko na jednej stronie i ruszamy pod hasłem „100 sposobów jak zaoszczędzić w Orange”. Niektóre pomysły przenieśliśmy z ofert świątecznych, inne są nowością. Proponujemy tańsze smartfony, tablety, pakiety usług oraz dajemy różne zniżki. Chodzi o to, abyście nie rezygnując ze swobodnego korzystania z telefonu komórkowego czy surfowania po Internecie, wydali jak najmniej. Kilka wyprzedażowych przykładów: Samsung Galaxy SII tańszy o 510 zł, Nokia Lumia 800 tylko 99 zł zamiast o 599 zł, a tablet Alcatel One Touch Evo 7 dostaniecie w zestawie za złotówkę. Jestem pewny, że każdy znajdzie coś dla siebie 🙂

PlayWyłącz głos
Udostępnij: Sto wyprzedażowych okazji
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Klucz. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Pech już zaraz po starcie… (0)

Roman Paszke

28 grudnia 2012

Pech już zaraz po starcie…

Po zaledwie 6 godzinach szybkiej jazdy, prawa płetwa sterowa wyskakuje z wody… „Zamek” w jarzmie płetwy wyrwany…

Trzeba jak najszybciej wrócic do las Palmas i dokonać naprawy, której nie sposób wykonać na morzu…

Co za pech !

Udostępnij: Pech już zaraz po starcie…
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Serce. wybierz ikonę

Innowacje

Stare, dobre Google Maps (0)

Czytelnicy Bloga

27 grudnia 2012

Stare, dobre Google Maps

Kiedy w czerwcu zeszłego roku Apple zapowiedział rezygnację z Google Maps i równoczesne wprowadzenie map własnej produkcji nie mogłam doczekać się rewelacji, które mapy te przyniosą. Nie pomyliłam się, jęsli chodzi o poziom zaskoczenia – mapy Apple były tak złe, że jednomyślnie zostały uznane za jedno z roczarowań tego roku w świecie technologii – więcej na ten temat przeczytasz w tym miejscu.

Stały się dwie rzeczy wręcz niemożliwe. Po pierwsze, po negatywnych recenzjach duża częśc użytkowników zrezygnowała z instalowania nowego iOSa, by nie utracić map Google. Po drugie, CEO Apple Tim Cook oficjalnie przeprosił za koszmarne mapu swoich klientów i zachęcił do tymczasowego korzystania z map konkurencji (szczegóły w tym artykule).

Na szczęście Google (jak zwykle) przybywa z odsieczą. Zaledwie parę dni tem otrzymaliśmy ulepszoną wersję map, które z powodzeniem użytkowaliśmy (z krótką, z mojej strony jednodniową przerwą) od czasów pojawienia się iPhone’a pierwszej generacji. Natywna aplikacja Google dla nowego iOSa działa tak, jak poprzednio – czyli po prostu dobrze. Interfejs nie różni się zbytnio od poprzednika, naniesiono jedynie kosmetyczne zmiany, by pasował do nowego oprogramowania – nie mamy przycisku nawigacji. Co ważne dla nas, dostępna jest polska wersja językowa.

Z nowości nawigacja głosowa, przez wielu wyczekiwana, z relacji znajomych – działa. Street View znany z wersji przeglądarkowej – nic nowego, ale jak cieszy! Wszystko jest na swoim miejscu. Do pełni szczęścia brakuje jedynie natywnej wersji dla iPada, mam nadzieje, że niebawem i ona pojawi się w App Store.

Mapy Google oczywiście z miejsca stały się najczęściej ściąganą aplikacją w App Store. W ciągu dwóch dni pobrało je 10 milionów użytkowników! Niesamowite mapy Apple wygrywają natomiast w moim osobistym rankingu porażek roku. Gratulacje.

Udostępnij: Stare, dobre Google Maps
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę