Styczniowy weekend z Orange (0)

Redakcja Bloga

26 stycznia 2012

Styczniowy weekend z Orange

Przed nami pierwsza w tym roku odsłona Weekendów z Orange. W piątek od godz. 20.00 za darmo otrzymacie dostęp do 6 gier multiplayer na telefon. Promocja kończy się w niedzielę o godz. 23.59. Aby skorzystać, wystarczy wysłać bezpłatnego SMS-a o treści MULTI pod numer 8066. W odpowiedzi otrzymacie SMS-a z informacją, jak pobrać wybraną grę wraz z jej kodem aktywacji. (Warcaby: W; Czołgi: C; Szachy: S; Gomoku: G; Statki: ST; Piłkarzyki: P.) Każdy, kto weźmie udział w promocji i pobierze jedną z gier, będzie mógł z niej korzystać przez 5 dni od chwili włączenia.

Udostępnij: Styczniowy weekend z Orange
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Chcesz Nokię Lumia? Zostań testerem (0)

Marek Wajda

26 stycznia 2012

Chcesz Nokię Lumia? Zostań testerem

Jeśli chcesz wygrać telefon Nokia Lumia 800 masz czas tylko do najbliższego poniedziałku (30 stycznia). Wystarczy, że zarejestrujesz się na stronie testuj z Orange i odpowiesz na dwa proste pytania: jaki system operacyjny zastosowano w tym telefonie oraz dlaczego właśnie Ty powinieneś go testować? Wybrane osoby przez miesiąc będą wykonywały specjalne zadania, tym razem związane głównie z tematyką filmową.

50-ciu najlepszych i najaktywniejszych testerów otrzyma telefon na własność, a wszyscy pozostali powalczą o wejściówki na przedpremierowe pokazy filmu Martina Scorsese „Hugo i jego wynalazek”.

Udostępnij: Chcesz Nokię Lumia? Zostań testerem
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Klucz. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

4 G czyli sieć 3G w Gwinei (0)

Marek Wajda

25 stycznia 2012

4 G czyli sieć 3G w Gwinei

Nasz kolega z Lublina, Dominik Michalczuk przez kilka tygodni był w Gwinei. Na co dzień monitoruje jakość i dostępność usług w tym 3G, podobne zadanie czekało go na miejscu. Od 2007 r. w Gwinei obecny jest bowiem Orange. Sieć jest stale rozbudowywana a liczba klientów rośnie. Stopniowo na rynek wprowadzane są nowe usługi. Pod koniec ub. r. wprowadzano tam sieć 3G. Dominik, jako ekspert sprawdzał jakość sieci (m.in. dostępność, prędkość) oraz identyfikował problemy w sieci.

Choć mogłoby się wydawać to dziwne praktycznie każdy mieszkaniec ma telefon komórkowy. – To podstawowe narzędzie, nie tylko do rozmów, ale do codziennego życia, negocjowania cen pożywienia, jak i do wypłat pieniędzy – opowiada.

Co go zdziwiło? – Pracownicy modlący się pięć razy dziennie na dywanikach oraz przychodzący w piątek do pracy w strojach regionalnych. Po kilku dniach wspólnej pracy udało mi się zaprzyjaźnić z kilkoma osobami. Wspólnie udawaliśmy się na obiad w lokalnej stołówce. Pewnego dnia zamiast frytek do ryby w sosie pomidorowym dostałem banana w plasterkach smażonego na głębokim oleju. I dobrze zrobiłem, bo ku mojemu zdziwieniu to danie okazało się naprawdę pyszne – wspomina z uśmiechem.

Choć przed wyjazdem przeczytał, że w Gwinei może być niebezpiecznie uważa, że to przesadzone informacje. – Przez cały czas wyjazdu czułem się bezpiecznie i pewnie i to nie tylko dlatego, że jestem instruktorem karate kyokushin ; )

Udostępnij: 4 G czyli sieć 3G w Gwinei
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Samochód. wybierz ikonę