Suarez ugryzł, Rodriguez olśnił. 4 pary już znamy! (0)

Marcin Dąbrowski

25 czerwca 2014

Suarez ugryzł, Rodriguez olśnił. 4 pary już znamy!

„Grecja ratuje Europę w kryzysie. Ale ironia.” – napisał wczoraj na Twitterze Przemysław Iwańczyk. W istocie – ratuje honor, bo jak na razie w fazie pucharowej z Europy są jeszcze tylko Holendrzy i Belgowie. Wczoraj Grecy niemiłosiernie ostrzeliwali bramkę WKS, by wreszcie zdobyć zwycięską w doliczonym czasie gry. Nie bardzo rozumiem dyskusję o tym, czy karny był słuszny – dla mnie jedenastka ewidentna.

Uczmy się wymawiać nazwisko Jamesa (Hamesa?) Rodrigueza, bo z pewnością lada dzień zmieni klub na jedną z europejskich potęg. Jeśli gracze Kolumbii wykażą się w dalszej fazie rozgrywek takim samym opanowaniem w polu karnym rywali jak wczoraj, to mogą sprawić niespodziankę. Kolumbia w 1/8 zmierzy się z Urugwajem, ale pewnie nie będzie to pojedynek Suareza z Rodriguezem, bo Urugwajczyk przez ugryzienie rywala – po raz trzeci w karierze – powinien dostać dyskwalifikację liczoną w latach. Z jego chuligaństwa cieszą się kibice, którzy obstawili, że w trakcie meczu gracz kogoś ugryzie, bo bukmacherzy przyjmowali zakłady na takie zdarzenie. Na przejaw głupoty Suareza zareagował Snickers, zwracając się do piłkarza bezpośrednio na Twitterze: „Następnym razem, gdy będziesz głodny, sięgnij po Snickersa!”.

Znamy już cztery pary fazy pucharowej: Brazylia – Chile, Kolumbia – Urugwaj, Holandia – Meksyk, Kostaryka – Grecja (kto z Was obstawiał, że jedna z dwóch ostatnich drużyn dotrze do ćwierćfinału?!). Nadal szanse na awans z Europy mają Francja, Szwajcaria, Niemcy (jeśli zremisuje z USA to awansują obie drużyny), Portugalia (potrzebuje cudu) i Rosja (mecz o życie z Algierią). Dziś rozstrzygnięcia na boisku w grupie F mogą sprawić, że o awansie zdecyduje losowanie. Jeśli Argentyna wygra z Nigerią jedną bramką, a w takim samym stosunku Iran pokona Bośnię, trzeba będzie rzucić monetą. Czy naprawdę organizatorzy nie mogli wymyślić choć odrobinę bardziej racjonalnego kryterium? Ranking FIFA, wynik na ostatnim mundialu – cokolwiek?!

Koniec fazy grupowej przyniósł już pierwsze żniwa w postaci zwolnionych trenerów. Do dymisji podali się selekcjoner Włochów Cesare Prandelii i szkoleniowiec WKS – Sabri Lamouchi.

Udostępnij: Suarez ugryzł, Rodriguez olśnił. 4 pary już znamy!
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Oferta Orange w salonach iSpot (0)

Aleksandra Wójcik

24 czerwca 2014

Oferta Orange w salonach iSpot

Dla fanów „jabłka” mam dobrą wiadomość. Ruszyliśmy ze sprzedażą naszych usług w 19 salonach iSpot, a do końca czerwca będzie ich 21. W jednym miejscu możecie teraz kupić komputery, telefony, tablety i od razu dobrać do nich najlepiej dopasowane oferty Orange. Pamietajcie, że macie również możliwość skorzystania z usługi konwergentnej Orange Open, dzięki której im więcej naszych usług macie, tym wyższy dostajecie rabat. Maksymalny wynosi 65 zł. Uruchomienie sprzedaży w iSpotach jest kolejnym krokiem we współpracy z niezależnymi sieciami sprzedaży, który ma ułatwić klientom zakup naszych usług. Do tej pory współpracujemy z: Media Markt, Saturn, Media Expert i Neonet.

613b2ec890c2f1c0b6bca9f04db2d216150

Udostępnij: Oferta Orange w salonach iSpot
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Sześć szalonych cen smartfonów (0)

Wojtek Jabczyński

24 czerwca 2014

Sześć szalonych cen smartfonów

Możecie już skorzystać z kolejnej edycji Szalonych dni na smartfony, które potrwają do 7 lipca. Tradycyjnie możecie zaoszczędzić 700 złotych. Obniżyliśmy ceny 6 telefonów: Sony Xperia Z1 Compact w Smart Planie Multi 129,98 za 79 zł (stara cena 479 zł), Nokia Lumia 1320 w Smart Planie Multi 89,98 za 49 zł (stara cena 429 zł), HTC One w Smart Planie Multi 149,98 za 9 zł (stara cena 509 zł), Nokia Lumia 925 w Smart Plan Multi 89,98 za 69 zł (stara cena 269 zł), Samsung Galaxy S4 w Smart Planie Multi 129,98 za 99 zł (stara cena 809 zł) i Samsung Galaxy Note 3 Neo w Smart Planie Multi 129,98 za 29 zł (stara cena 629 zł). Oferta jest dostępna tylko w naszym e-sklepie i dotyczy nowych klientów, przedłużających umowy i przenoszących do nas numer od  konkurencji. Wszystkie umowy na 24 miesiące.

0325579a2fc94fc437cf5cc3da2f90c4450

Udostępnij: Sześć szalonych cen smartfonów
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Dom. wybierz ikonę