Tak prezentowaliśmy wiosnę cudów

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
10 kwietnia 2014
Tak prezentowaliśmy wiosnę cudów

We wtorek przedstawaliśmy Wam nowe oferty Orange Polska, które opisałem tutaj. Zdecydowana większość z nich startuje jutro. Po raz pierwszy prezentację dla mediów zrobiliśmy na patio Miasteczka Orange. Pogoda dopisała, przyszło sporo osób, odwiedziła nas rodzinka.pl. Było naprawdę ciekawie.

IT dla Firm w Orange

Aleksandra Wójcik Aleksandra Wójcik
09 kwietnia 2014
IT dla Firm w Orange

Wczoraj programiści Microsoftu przestali pracować nad aktualizacjami Windows XP. Zostaje on zamrożony w takim stanie, w jakim jest dziś. Dotyczy to przede wszystkim dodawania nowych, stale pojawiających się urządzeń oraz  łatania dziur i likwidowania zagrożeń. Koniec wsparcia dla oprogramowania może stanowić impuls do zmiany sprzętu w firmie. W ramach usługi IT dla Firm w Orange przedsiębiorstwa mogą skorzystać z nowoczesnych komputerów, profesjonalnego i licencjonowanego oprogramowania, a w razie awarii – może otrzymać wsparcie informatyczne i sprzęt zastępczy. Klienci biznesowi nie są zaskakiwani datkowymi kosztami, nie muszą zamrażać większych kwot i od razu mogą odliczyć podatek od abonamentu na sprzęt i oprogramowanie IT. IT dla Firm to także inne warianty  usługi: stacjonarny komputer, laptop, tablet, smart fon czy drukarka wraz z serwisem. Firma dostaje nie tylko sprzęt wraz z systemem operacyjnym, ale również aktualizowane na bieżąco oprogramowanie antywirusowe. Koszty rozliczane są w ramach abonamentu od 144 złotych miesięcznie. Więcej na temat usługi możecie znaleźć tutaj.

b7e6875fac4a8dc8105603e5d6bdb4b7842

dacd5073d39c77f57890981aba1e64edde9

Polska edycja „Editors Lab”

Aleksandra Wójcik Aleksandra Wójcik
09 kwietnia 2014
Polska edycja „Editors Lab”

Kilka dni temu odbyła się polska edycja światowego programu "Editors Lab" organizowanego przez stowarzyszenie Global Editors Network. Były to dwudniowe warsztaty dla dziennikarzy, programistów i grafików oraz bezpłatne seminarium o dziennikarstwie ery cyfrowej. Jak się okazuje w cyfrowej erze wspólna praca dziennikarzy, programistów i grafików jest codziennością, dlatego program "Editors Lab" inspiruje do współpracy, przybliża osiągnięcia dziennikarzy z całego świata oraz promuje dobre praktyki. Zobaczcie jak to spotkanie wyglądało, byliśmy tam dla Was z kamerą.