;

Telewizja Orange a w niej kanały tematyczne Polsat (2)

Kasia Barys

4 października 2021

Telewizja Orange a w niej kanały tematyczne Polsat

Telewizję Orange można mieć dzięki kilku opcjom zróżnicowanych pakietów. Jest bogata w wiele kanałów tematycznych. Jakich? We wpisach w kolejnych tygodniach będę je wam przybliżać. Dzisiaj zaczynamy od kontentu z Polsatu.

W ofercie technologii kablowej Telewizji Orange jest 28 kanałów tv z portfolio Polsatu

Wśród nich m.in 15 stacji tematycznych, które od 1 września mają już nowe logotypy, tj.: Polsat Cafe, Polsat Games, Polsat Film, Polsat Seriale, Polsat News, Polsat News 2, Super Polsat, Polsat Play, Polsat Rodzina, Polsat Doku, Polsat 2, Polsat Sport, Polsat Sport News, Polsat Sport Extra oraz Polsat Sport Fight.

16 stacji z portfolio Polsatu możecie oglądać także na smartfonie, tablecie lub komputerze, dzięki aplikacji Orange TV Go.

Kanały z portfolio Polsatu znajdziecie w każdym pakiecie Telewizji Orange w technologii kablowej, który wybierzecie. Szukajcie ich zarówno w Pakiecie Optymalnym, Komfortowym, jak i Extra+. Pakiety telewizyjne są dostępne w ofercie ze światłowodem oraz w ramach oferty Orange Love.

Jeśli macie dekoder Premium 4K lub Dekoder 4K i korzystacie np.: z Pakietu Optymalnego, to pamiętajcie, że inne pakiety, np.: Extra+, w których są dodatkowe kanały tematyczne Polsatu, możecie także dokupić w prosty sposób, bezpośrednio na swoim dekoderze. Wystarczy skorzystać z opcji „Dokup pakiet”, którą znajdziecie na stronie startowej urządzenia.

Oglądacie sport, film a może gry?

Fanom sportu polecam Polsat Sport, Polsat Sport News, Polsat Sport Extra oraz Polsat Sport Fight. W ramówkach tych stacji znajdziecie m.in.: rozgrywki Fortuna Puchar Polski, mecze siatkarskie polskiej reprezentacji czy zmagania najlepszych fighterów boksu i MMA.

A może z zapałem śledzicie najnowsze trendy w modzie i makijażu, chcecie sprawdzić, co w sklepach odzieżowych piszczy lub obejrzeć ciekawe wywiady z gwiazdami? Przełączcie się zatem na Polsat Cafe. W ramówce znajdziecie takie hity, jak „Shopping Queens. Królowe Zakupów”, „Demakijaż” czy „Style gwiazd”.

Mamy też coś dla miłośników dobrego kina. Już w październiku na Polsat Film będziecie mogli obejrzeć np.: trzy części kultowej sagi „Gwiezdne wojny”. Z kolei na Polsat Seriale znajdziecie serię „Wikingowie”, a w październiku rewelacyjną pozycję pt.: „The Good Doctor”. A jeśli nie możecie zasnąć bez porządnej dawki tajemnic, to koniecznie zajrzyjcie na Polsat Play, gdzie króluje „Tajna historia XX wieku”.

Lubicie gry? Zajrzyjcie na kanał Polsat Games, gdzie dostępne są takie programy, jak „Faux Paux”, „Polska Liga Esportowa” czy „PoGraMy”.

Udostępnij: Telewizja Orange a w niej kanały tematyczne Polsat
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

Gie 09:00 05-10-2021
    Przez satelitę ich nie będzie?
    pablo_ck 11:29 05-10-2021
    Odrobinę "zielonego" w "pomarańczowym" nie zaszkodi ;p Powiew swieżości ;p Grupa Polsat chyba ma największe portfolio kanałów tematycznych w PL.

Inne

„Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kowalski (1)

Wojtek Jabczyński

4 października 2021

„Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kowalski

Na początku września wystartowaliśmy na blogu z nowym cyklem wideo „Wszyscy ludzie strategii”, w którym przedstawiam Wam nasze menadżerki i menadżerów w kontekście strategii Orange Polska .GROW. Do kolejnego odcinka zaprosiłem Jacka Kowalskiego, który jest członkiem zarządu ds. human capital. Rozmawiamy o tym, jakie są kompetencje przyszłości w naszej firmie? Jak będziemy zatrzymywać talenty i przyciągać do Orange ludzi o wysokich kwalifikacjach? Dlaczego warto pracować zespołowo i skąd się wzięła fascynacja… Włochami? Zapraszam do obejrzenia rozmowy.

Udostępnij: „Wszyscy ludzie strategii” – Jacek Kowalski
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Heart. wybierz ikonę

pablo_ck 11:24 05-10-2021
    Kolejny fajny wywiad. Fajnych macie "dyrektorów" w swojej firmie. Jeśłi każdego dnia towarzyszy im taki uśmiech jak w wywiadach to.......gdzie mogę złożyć CV? ;p

Innowacje

Robot od Amazon, taksówki powietrzne jak myśliwce F-35 (2)

Kasia Barys

2 października 2021

Robot od Amazon, taksówki powietrzne jak myśliwce F-35

Co piąta osoba kupująca w sieci spotkała się z oszustwem

Jak wynika z badania „Bolączki Polaków podczas zakupów online” przeprowadzonego na zlecenie PayPal w maju br., 19% kupujących w sieci spotkało się z oszustwem, przy czym zazwyczaj dotyczyło ono nieotrzymania zakupionego produktu (68%) lub otrzymania artykułu o niższej wartości (15%).
(dlahandlu.pl)

Badanie dotyczące preferencji klientów operatorów telekomunikacyjnych

Play sprawdził preferencje i zwyczaje użytkowników Internetu w Polsce. Wynika z nich, że nie jesteśmy przywiązani do dostawcy usług telekomunikacyjnych. Z badania wynika, że dla 98% respondentów ważne jest stabilne połączenie, które zapewnia Internet stacjonarny. Ponadto 90% badanych decydując o zmianie dostawcy internetu stacjonarnego bierze pod uwagę szybkość Internetu, stabilne połączenie i nieograniczony limit danych. 86% twierdzi, że wystarczająca szybkość dla gospodarstwa domowego to ta do 600 Mb/s. Optymalnym zakresem cenowym internetu stacjonarnego wskazywanym przez respondentów jest kwota w przedziale 30-50 zł miesięcznie.
(telepolis.pl)

Amazon zaoferuje pierwszego robota-asystenta, który przyniesie nawet kawę z kuchni

Gigant e-handlu, znany ze swoich inteligentnych głośników Echo i asystenta głosowego Alexa, idzie o krok dalej – chce zaoferować robota o nazwie Astro, który ma być mobilnym elementem smart home. Robot łączy w sobie technologie robotyczne, sztuczną inteligencję, usługi chmurowe, a także funkcje monitoringu domu. Zaprezentowany przez koncern nowy produkt ma kosztować 1 tys. dol.
(rp.pl)

Brytyjczycy pracują nad najcichszą powietrzną taksówką

Trzy brytyjskie firmy współpracują przy projekcie w pełni elektrycznej taksówki powietrznej. Pojazd ma docelowo osiągać prędkość 321 km/h. Taksówka przyszłości nazywa się VA-X4 i opiera się na wielu podobnych rozwiązaniach, których użyto w amerykańskich myśliwcach F-35. Według producentów pojazd jest 100 razy cichszy niż porównywalny śmigłowiec – ma wytwarzać podczas przelotu dźwięk o natężeniu 45 dB (mniej niż zwykła rozmowa).
(gadzetomania.pl)

Amerykańscy naukowcy stworzyli najmniejsze urządzenia latające

Obserwacje nasion roślin pomogły inżynierom z Northwestern University stworzyć najmniejsze latające urządzenia. Prototypy stworzone przez Amerykanów mierzą od 0,4 mm do 40 mm. Największe modele mogą zawierać czujniki umożliwiające pomiary, elektronikę do zapisywania danych albo anteny, dzięki którym urządzenia będą się komunikować ze sobą lub np. ze smartfonem. Jednostki mniejsze od ziaren piasku mogą z kolei zmieniać kolor, reagując na czynniki środowiskowe – np. obecność konkretnych związków chemicznych.
(focus.pl)

Udostępnij: Robot od Amazon, taksówki powietrzne jak myśliwce F-35
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Łukasz 14:05 03-10-2021
    Nie oczekuje żebym latał, nie potrzebuje jeszcze robota mam zdrowe nogi i ręce póki co oczekuje jednak żeby technologia była raczej bezpieczna.
    pablo_ck 11:25 05-10-2021
    Ciekawe badanie Playa. To już wiem po co kupili UPC ;p