;

Tenisowa trawa pod dachem (0)

Bartosz Nowakowski

4 lipca 2012

Tenisowa trawa pod dachem

Euro, Euro i po Euro. Jednak, jeśli ktoś nie może przeboleć niezapomnianych widoków zielonej, nasyconej trawy, nic trudniejszego, jak tylko z truskawkami i szampanem przenieść się w południowo-zachodnią część Londynu, na korty Wimbledonu, gdzie Agnieszka Radwańska śrubuje swoje rekordy i właśnie awansowała do półfinału.

Pozostając jeszcze przez chwilę przy zakończonych mistrzostwach Europy i tenisowym światku celebrytów, to podczas finału w lożach (nie wiem, czy miał ze sobą truskawki i szampana) siedział hiszpański król tenisa Rafa Nadal, który niespodziewanie odpadł w drugiej rundzie. Tenisista chyba za bardzo żył piłkarską reprezentacją, ale dzięki temu na finał do Kijowa zdążył. Agnieszka od 16 czerwca nie miała tego problemu.

Krakowianka w 2005 roku wygrała juniorski turniej Wimbledonu. Po tym sukcesie stawiano odważne tezy, że teraz czas na najwyższe laury. Dodatkowym katalizatorem był sukces Marii Szarapowej, która w wieku 17 lat wygrała turniej seniorski Wimbledonu. Tyle, że wejście do półfinału któregokolwiek turnieju wielkoszlemowego stało się jakieś odległe. Nerwów zjedzonych na tym fatum, można byłoby liczyć w metrach, niczym trawę wykładaną z rolki.

007356b1c43362b749e43358228daba4e8a

Półfinał w końcu nadszedł. Rywalka Polce jest dobrze znana. Z pewnością jednak pamięta mecz, który pozbawił jej dalszej gry w US Open. W ostatnich wypowiedziach Agnieszka wspominała o zeszłorocznym rewanżu w Tokio, ale to wszystko trzeba odstawić na bok. Powiadają, że tenis jest sportem statystyk. W ogólnym rozrachunku pojedynków pań jest 2-2. Z tymże teraz to nie jest istotne.
Cieszy niezmiernie forma Agnieszki, biorąc pod uwagę, że w tym roku potocznie mówi się o podwójnie rozgrywanym turnieju Wimbledonu. Już za miesiąc tenisiści odwiedzą Londyn ponownie, tym razem w walce o olimpijskie złoto. Tylko, aby deszczu było mniej i dach kortu centralnego był odkryty. Choć, jak sama Agnieszka przyznała, woli grać przy zamkniętym. I niech tam będzie zamknięty i niech tam zagra w sobotę w wielkim finale.

Udostępnij: Tenisowa trawa pod dachem
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę

Kibice Euro 2012 (0)

Jarosław Konczak

3 lipca 2012

Kibice Euro 2012

Podsumowania Euro 2012 są wręcz imponujące, zwłaszcza jeśli chodzi o frekwencję – choć nie koniecznie tę na stadionach. W polskich strefach kibicach w miastach-gospodarzach turnieju oraz w Krakowie bawiło się ponad 3 mln kibiców i to chyba nikogo nie zdziwi, że na żadnych Mistrzostwach Europy w piłce nożnej nie było do tej pory aż takiej frekwencji. Nie chciałbym jednak dziś bawić się w statystyka a tylko pokazać kilka obrazków kibiców, którzy do niedawna bawili się na naszych ulicach. Na początek proponuje finalistów – czyli kibiców Włoch i Hiszpanii.

PlayWyłącz głos

Udostępnij: Kibice Euro 2012
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

;

Orange Eksperci – pomoc na kliknięcie myszką (0)

Tomasz Sulewski

3 lipca 2012

Orange Eksperci – pomoc na kliknięcie myszką

W jednym z popularnych seriali dla dzieci w czołówkowej piosence można było usłyszeć m.in. słowa „gdy potrzebna Ci pomocna dłoń, słuchawkę chwyć i dzwoń”. Czasy się trochę zmieniły i dziś zamiast słuchawek większość z nas woli łapać za klawiatury albo smartfony, ale idea jest ta sama – jeśli szukacie pomocy związanej z naszymi usługami, możecie ją znaleźć 24/7. Jedną z możliwych opcji jest Video pomoc Orange Ekspertów.

Bardziej spostrzegawczy z Was na pewno znają już tę inicjatywę. Filmy „pomocowe” można znaleźć na naszym kanale na YouTubie i w zakładce Orange Pomoc na Facebooku. Asia, Marta i Marcin prowadzą Was pewną ręką przez różne rafy obsługi sprzętu i usług. Dziś mamy jednak dla Was niespodziankę – w roli Orange Ekspertów przed szeroką publicznością debiutują członkowie Zarządu Orange Polska 🙂

Jako pierwszy – prezes Orange Polska, Maciej Witucki.

Nie taka skomplikowana ta Telewizja Tu i Tam, prawda? 🙂 Jeśli jesteście ciekawi kolejnych występów członków Zarządu, zapraszamy Was na YouTuba i Facebooka – w kolejnych tygodniach pojawiać się tam będą następne filmy, w których nasi managerowie przybliżać Wam będą nowe usługi i produkty. A Wy, przy okazji, będziecie mogli bliżej poznać ich samych 🙂

Oczywiście, poza filmami z managerami, w tych samych miejscach będziecie mogli znaleźć więcej spotów ze znanymi Wam już Orange Ekspertami, którzy na bieżąco będą zapoznawać Was z kolejnymi tematami. A że nowości nieustannie przybywa, to chyba nie zabraknie Wam materiału do oglądania 🙂

A Wy korzystaliście już z naszej video pomocy?

Udostępnij: Orange Eksperci – pomoc na kliknięcie myszką
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę