;

Tydzień wolontariatu w Grupie TP (0)

Monika Kulik

9 września 2011

Tydzień wolontariatu w Grupie TP

Uprzedzałam Was, że wrócę do swojego ulubionego tematu ;). Właśnie trwa u nas tydzień wolontariatu. Poszukujemy osób „z pierwiastkiem W”, które chętnie włączają się w pomoc potrzebującym- malowanie świetlic dla dzieci w szpitalach, prowadzenie lekcji o bezpiecznym Internecie, prace remontowe, porządkowe, organizację turnieju sportowego….. i wiele, wiele innych zajęć.

Zaczęliśmy we wtorek w Poznaniu i Wrocławiu, potem byliśmy w Warszawie, wczoraj w Regionie Południe – czyli w Katowicach, Opolu, Sosnowcu, Łodzi, dziś jesteśmy na północy – w Gdańsku, a w poniedziałek zawitamy do Krakowa, Lublina i Rzeszowa. Wszędzie są nasi wolontariusze, którzy zachęcają innych do przyłączenia się do pomarańczowej drużyny „Orange Community” . Opowiadają o swoich doświadczeniach, prezentują efekty swojej pracy, zapraszają organizacje społeczne, z którymi na co dzień pracują. Pokazują, że wolontariuszem może być każdy i że tak naprawdę to może być wielka satysfakcja i dobra zabawa.

Aby ułatwić wszystkim nowym wolontariuszom włączenie się akcje społeczne, przygotowaliśmy w naszym intranecie specjalną aplikację, w której będzie można znaleźć pomysły na wolontariat, konkretne oferty od organizacji społecznych, w zależności od swoich zainteresowań, miejsca zamieszkania czy dostępnego czasu oraz  zasięgnąć rady innych – bardziej doświadczonych osób. Dzięki temu łatwiej będzie nam wspierać w ciągu roku ponad 2000 wolontariuszy 😉

Zapraszam na krótką relację:

Udostępnij: Tydzień wolontariatu w Grupie TP
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Muzyka

September Symphony – zaproszenie (0)

Marek Wajda

8 września 2011

September Symphony – zaproszenie

Pamiętam jak 11 września 2001 r. nie mogłem uwierzyć w to co widziałem na ekranach telewizorów. Koledzy z pracy jak oniemiali patrzyli na kłęby dymu, na niewyobrażalną ludzką tragedię. W zamach zginęło 2933 osób.

Wojciech Kilar, jeden z najbardziej znanych polskich kompozytorów poruszony tymi tragicznymi  chwilami rozpoczął kilkuletnią pracę nad September Symphony. Dzieło to będzie można usłyszeć w najbliższą niedzielę, w 10-tą rocznicę zamachów w Nowym Jorku. Koncert in memoriam, pod honorowym patronatem Lee Feinsteina, Ambasadora USA w Polsce, odbędzie się w Filharmonii Narodowej w Warszawie. Więcej o koncercie, kompozytorach i wykonawcach znajdziecie na stronie www.september.pl.

Orange jest jednym z partnerów tego wydarzenia. Mamy dla Was 2 podwójne zaproszenia na ten koncert, otrzymają je osoby, które napiszą w komentarzu co czuły/myślały 11 września 2001 r.

Udostępnij: September Symphony – zaproszenie
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę

;

Sukces porozumienia z UKE i więcej neo Fiber (0)

Wojtek Jabczyński

8 września 2011

Sukces porozumienia z UKE i więcej neo Fiber

Ostatnio na blogu sporo było o nowych usługach i promocjach Orange, które ochoczo komentowaliście. Pewnie wnikliwi użytkownicy zauważyli, że zawsze jest tak, kiedy updatujemy systemy IT. Ale dzieją się inne rzeczy, na które chcę zwrócić Waszą uwagę. Powoli zbliżamy się do drugiej rocznicy porozumienia z UKE. Wczoraj zaprezentowaliśmy dziennikarzom specjalny raport, który pokazuje korzyści jakie przyniósł rynkowi i klientom. Już ponad 600 tys. szybkich linii internetowych powstało od zera lub zostało zmodernizowanych. Jeden z przykładów to miejscowość Trzcianka (Wielkopolska), gdzie była tzw. biała plama, a już jej nie ma. Po weekendzie mamy tam małą uroczystość z tym związaną. Jednym zdaniem porozumienie to sukces, który widać i trudno sobie wyobrazić, że kiedyś zamiast niego rozważany był podział TP. Inwestycje związane z porozumieniem to jedno, a drugie, co warto zauważyć to zwiększanie prędkości dostępu do netu. Od września Neostradę Fiber (40 i 80 Mb/s) udostępniamy już w ponad 20 największych miastach i 60 mniejszych. W zasięgu jest ok. 2 mln gospodarstw domowych – wzrost czterokrotny od chwili startu usługi kilka miesięcy temu. A to nie koniec.

Udostępnij: Sukces porozumienia z UKE i więcej neo Fiber
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę