;

W Kolporterze doładowanie z bonusem (0)

Wojtek Jabczyński

13 września 2011

W Kolporterze doładowanie z bonusem

Jeśli ktoś z Was będzie w pobliżu saloniku prasowego Kolportera i akurat potrzebuje doładować telefon, to może skorzystać z promocji. Do 25 września za doładowanie 25 zł otrzymacie 10 minut do wszystkich sieci ważne przez 5 dni. Aby skorzystać z promocji wystarczy wysłać niewykorzystany 14-cyfrowy kod pod numer 8006.

Udostępnij: W Kolporterze doładowanie z bonusem
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Tree. wybierz ikonę

;

Bieganie i pomaganie z pasją (0)

Kasia Zablocka

12 września 2011

Bieganie i pomaganie z pasją

Poznajcie zespół biegaczy nagrodzonych za pomysł „Bieganie i pomaganie z pasją”. „W projekcie bierze udział 18 osób. Na co dzień pracujemy w różnych lokalizacjach firmy, ale wszyscy należymy do Klubu Biegacza TP – połączyła nas pasja do biegania. Co więcej, zarażamy nią innych. Pamiętam sytuację, kiedy w czasie spływu kajakowego nasza koleżanka każdego ranka biegała. Początkowo pozostali uczestnicy spływu przyglądali się jej z zaciekawieniem, a potem sami do niej dołączyli” – opowiada Ania Andraszewicz.

Na czym dokładnie polega nagrodzony w Oragne Passion projekt?
Głównym założeniem projektu „Bieganie i pomaganie z pasją” jest przekazanie kwoty wygranej w konkursie ciężko chorej Oliwce Frost. W zamian deklarujemy się przebiec w biegach ulicznych tyle kilometrów, ile złotówek wygraliśmy.

Skąd pomysł taki pomysł?
Oliwia, tak jak  ja, mieszka w miejscowości pod Szczecinem, w Kliniskach Wielkich. Ma 11 lat i jest pogodną dziewczynką, dzielnie walczącą z chorobą. Leczenie Oliwii jest bardzo kosztowne, dlatego chcieliśmy pomóc rodzinie dziewczynki. Całą wygraną przekazaliśmy na jej rehabilitację. Jeszcze przed ogłoszeniem konkursu Orange Passion słyszałam o firmach, które w podobny sposób wspierają osoby niepełnosprawne – pracownicy biegają, a za każdy przebiegnięty kilometr firma przekazuje pieniądze na rzecz niepełnosprawnych osób. Zainspirowała mnie również Natasza Caban, żeglarka, która dzięki swojej wrażliwości i zaangażowaniu spełniła marzenia niepełnosprawnych dzieci. Pomysł wykorzystania naszej aktywności powstał, gdy został ogłoszony konkurs Orange Passion. Bieganie jest naszą pasją i sprawia nam przyjemność. Dlaczego nie wykorzystać tego, żeby nieść pomoc innym? Myślę, że to w jakim miejscu się znajdujemy nie jest zasługą tylko nas samych, ale też ludzi, których spotykamy na swojej drodze. Lubimy biegać – wykorzystajmy to z korzyścią dla innych!

Ile kilometrów już przebiegliście?
Zakładamy przebiec 2501 kilometrów –  tyle pieniędzy wygraliśmy dla Oliwii, a każda złotówka to jeden kilometr. Liczenie kilometrów rozpoczęliśmy 09 lipca Sztafetą z Cottbus do Zielonej Góry. Przed nami jeszcze wiele biegów, z czego się bardzo cieszymy!:)

Relacje z przebiegu projektu możemy znaleźć na portalu społecznościowym Facebook…
Zapraszamy do odwiedzenia profilu „Biegamy dla Oliwii”. Możecie tam znaleźć informacje o przebiegniętych już przez nas trasach, a także linki do stron o samych biegach.

Udostępnij: Bieganie i pomaganie z pasją
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę

Urządzenia