Wiele telefonicznych debiutów

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
29 października 2010
Wiele telefonicznych debiutów

Dawno nie pisałem o nowych telefonach, a tak się składa, że pod koniec października i w listopadzie pojawi się w ofercie kilka ciekawych modeli. Zacznę od Sony Ericssona i trzech propozycji: Cedar(TM) J108, Xperia(TM) X8 i Roxy Phone. Ten ostatni będzie tylko w e-sklepie. Dalej będą Nokia X3-02, Samsung S7230 Wave 723,  Motorola Flipout, którą możecie testować i zdobyć w naszym konkursie oraz LG P500. Ponadto planujemy, że niebawem pojawi się Sony Ericsson Hazel w limitowanej wersji Quicksilver, dostępny w promocyjnych cenach dla studentów. Nie będe opisywał każdego modelu po kolei wystarczy, że wpiszecie nazwę w dowolną wyszukiwarkę, aby dowiedzieć się szczegółów.

sony_ericsson-samsung.jpg

Liderzy Filantropii

Monika Kulik Monika Kulik
28 października 2010
Liderzy Filantropii

„Czy filantropia to dobra inwestycja?”- to jedno z pytań w dyskusji, w której uczestniczyłam podczas 4 Gali Liderów Filantropii. Odpowiedzi były tak różne, jak podejścia firm – jedni odwoływali się do potrzeby serca i wartości, inni do koncepcji zrównoważonego rozwoju i sposobów budowaniu zaufania do firmy. Wszystkich pogodził cel - pomoc w rozwiązaniu ważnych problemów.

Liderzy Filantropii 2010

W czasach kryzysu firmy mają naturalny powód do ograniczania zbędnych wydatków, dlatego warto doceniać te, które nawet w trudnej sytuacji potrafią dać coś od siebie. Raz będą to pieniądze, innym razem czas i wiedza pracowników czy wykonanie za darmo jakichś prac. Jak to w Polsce wygląda? Z danych Ministerstwa Finansów wynika, że w 2009 roku 5900 firm odliczyło od podatku darowizny na kwotę 315 mln zł (w 2008 – 7000 firm - 290 mln zł).

Mimo kryzysu jesteśmy więc coraz hojniejsi, ale chyba nie zawsze umiemy pokazać, że nasza filantropia to dobry interes. Jak zresztą każde przemyślane działanie społecznie odpowiedzialnego biznesu. A ja cieszę się, że w tym specyficznym rankingu TP tradycyjnie należy do liderów.

Rozrywka

Kino przy Twardej 18

Wojtek Jabczyński Wojtek Jabczyński
28 października 2010