Muzyka

Woody Allen i pół miliarda sms-ów (0)

Wojtek Jabczyński

29 grudnia 2008

Woody Allen i pół miliarda sms-ów

Wczoraj byłem na koncercie Woody Allena i jego The New Orleans Jazz Band, w którego organizacji pomógł Orange. Przyznam, że dotychczas nie byłem wielkim fanem tej odmiany jazzu, ale naturalność i bezpretensjonajność okazały się urzekające. Na scenę wyszło 7 facetów, którzy na 2 godziny zabrali wszystkich w zupełnie inną rzeczywistość. Pewnie niewielu przyszłoby na koncert, gdyby nie magnes nazwiska Woody Allen, ale czyż nie o to właśnie w tym chodzi. Facet robiący świetne filmy, zabiera przyjaciół z Nowego Jorku i grają w Warszawie muzykę z ulic, restauracji, kościołów i pogrzebów Nowego Orleanu. Proste i genialne zarazem.

Z telekomunikacyjnego podwórka znów pobiliśmy świąteczny rekord w wysyłaniu sms-ów. Niemal pół miliarda wiadmości wysłali od 23 do 26 grudnia klienci Orange. Dokładnie 499 663 397. To dwa razy więcej niż przed rokiem. Jestem ciekawy, ile kartek świątecznych znaleźliśmy w tym czasie w naszych skrzynkach pocztowych. Mój wynik to zero w domu, kilka służbowych kartek z życzeniami do pracy i cała masa sms-ów. Po ukazaniu się tego news`a, na stronie www.telepolis.pl  rozgorzała licytacja ile i jak wysyłamy wiadomości. Tylko nie wiem do końca, czy w tym roku było trendy wysyłać dużo sms-ów, czy w ogóle? Z liczby wnioskuję, że to pierwsze 🙂

Udostępnij: Woody Allen i pół miliarda sms-ów
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Urządzenia

Kto naprawia telefony (0)

Wojtek Jabczyński

22 grudnia 2008

Kto naprawia telefony

Przed świętami zakończyliśmy jeden z najważniejszych dla TP i jej klientów przetarg na partnerów technicznych, którzy od 2009 do 2011 roku będą odpowiedzialni za dostarczanie i utrzymanie usług, a także eksploatację i konserwację naszej sieci. To od wybranych firm zależy, jak sprawnie usuwamy uszkodzenia i jak szybko podłączamy przysłowiowe kabelki. Jak coś nie jest halo, oni naprawiają, a wyniki pracy idą na konto TP. Dlatego w umowach śruba dotycząca jakości i terminowości została mocno dociśnięta. Czy będą się starali? Na pewno. Przecież za dwa lata umowy mogą nie zostać przedłużone. Większość stref będą obsługiwali dotychczasowi partnerzy. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie, bo doświadczenia zdobyte w ostatnich latach niewątpliwie przydadzą się. Teraz nie będą musieli się wprawiać do pracy tylko ulepszać. Nowością jest wybór spółki z Grupy TP – TP Teltech, która będzie odpowiadała za Warszawę i okolice, czyli bardzo newralgiczny obszar.

Udostępnij: Kto naprawia telefony
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę

Sieć

W biegu … (0)

Redakcja Bloga

19 grudnia 2008

W biegu …

Mój ostatni wpis zrobił mały ruch na stronie. To dobrze, bo temat jest ważny! Bardzo dziękuję za pierwsze cenne komentarze. To mój pierwszy blog i do tego bardzo świeży. Co ważne – oprócz mnie żaden pracownik TP nie jest zaangażowany w jego pisanie. To mogę Wam obiecać. Jak widzicie, od dzisiaj wyświetlają się numery IP komentujących osób. Ponadto pojawiły się na blogu nie tylko komentarze pozytywne. Dlatego nie mówmy o cenzurze. Moderujemy blog, bo taka jest praktyka, ale mogę zagwarantować, że każdy komentarz merytoryczny będzie opublikowany. Jestem dzisiaj trochę w biegu, więc do komentarzy postaram się odnieść nieco później.

komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Car. wybierz ikonę