;

Xiaomi Mi 10T Pro 5G taniej nawet o 480 złotych! W promocji także inne telefony (1)

Beata Giska

21 stycznia 2021

Xiaomi Mi 10T Pro 5G taniej nawet o 480 złotych! W promocji także inne telefony

Ten tydzień należeć będzie do Xiaomi. Od 21 do 27 stycznia smartfony tej marki kupicie w okazyjnych cenach.

Sprawdzona marka w niskiej cenie

Xiaomi od lat podbija świat, dostarczając coraz lepsze i nowocześniejsze urządzenia w przystępnej cenie. Polacy pokochali szczególnie telefony. Wyróżniają je: wytrzymała baterię, dobre parametry techniczne i aparaty fotograficzne, a także prosta obsługa. Przez najbliższe 7 dni wybrane modele będą jeszcze tańsze, jeśli zakupimy je w opcji z abonamentem.

• Xiaomi Mi 10T Pro 5G 8/256GB – taniej o 480 zł z Planem Mobilnym 55 i 75 oraz w Orange Love Standard, Extra i Premium
  • Xiaomi Redmi Note 9 3/64GB – taniej o 336 zł z Planem Mobilnym 55 i 75 oraz w Orange Love Standard, Extra
  • Xiaomi Redmi 9 3/32GBS – taniej o 48 zł z Planem Mobilnym 55 i 75 oraz w Orange Love Standard, Extra i Premium
  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128GB – taniej o 311 zł z Orange Love Mini i w Planie Mobilnym 45
  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/64GB – taniej o 336 zł z Orange Love Mini i w Planie Mobilnym 45
  • Xiaomi Redmi 9C NFC 2/32GB – taniej o 24 zł z Orange Love Mini i w Planie Mobilnym 45

Oferta tygodnia dotyczy zarówno nowych klientów, jak i przedłużających swoje umowy w Orange lub rozszerzających zakres usług. Warto się pospieszyć i skorzystać.

Smartfony można kupić też w opcji sim free, jednak mogą pojawiać się różnice w promocjach lub cenach. W ofercie bez abonamentu też rozpoczął się Tydzień Xiaomi i każdy z telefonów tej marki obniżony jest o 10%.

Szczegóły promocji, a także opisy poszczególnych smartfonów znajdują się na stronie: orange.pl

Udostępnij: Xiaomi Mi 10T Pro 5G taniej nawet o 480 złotych! W promocji także inne telefony
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Cup. wybierz ikonę

pablo_ck 19:05 21-01-2021
    Ciekawe jak będzie wyglądała polityka USA dotycząca takich podmiotów jak Huawei, Xaiomi, OPPO, etc......ja żyje nadzieją ze w tej kwestii coś się może zmieni. Ceny fajne, ale teraz Xaiomi wszędzie obniża swoje ceny o 10% (promocja).

Tablety dla świetlic (1)

Tosia Bojanowska

20 stycznia 2021

Tablety dla świetlic

Do Towarzystwa Przyjaciół Dzieci przekazaliśmy pierwszą partię tabletów. To efekt akcji Pomagajmy Gigabajtami, w której klienci oddawali swoje niewykorzystane pakiety danych na szczytny cel. Zaczął się nowy semestr szkolny, więc sprzęt przyda się wychowawcom placówek, aby wspierać dzieciaki w odrabianiu lekcji i po prostu być z nimi w kontakcie.

Tablety w drodze

Kolejna edycja akcji Pomagajmy Gigabajtami za nami. Jesteśmy wdzięczni klientom, którzy przekazali swoje niewykorzystane gigabajty na pomoc dzieciom i młodzieży – podopiecznym Towarzystwa Przyjaciół Dzieci (TPD).

Pierwsza partia 50 tabletów trafiła już do 30 placówek wsparcia dziennego w 8 województwach. Kolejnych 50 jest w drodze, a lada moment zainstalujemy też darmowy internet na 2 lata.

Drugi dom

TPD działa od 1919 roku, wspierając dzieci z rodzin w trudnej sytuacji. Czym są środowiskowe ogniska wychowawcze i świetlice, które prowadzi? Dla wielu dzieciaków te placówki to jest po prostu „drugi dom”. To miejsce, w którym mogą spotkać się z bezpiecznymi dla nich dorosłymi, odrobić lekcje, rozwijać swoje zainteresowania. Do świetlic kierują ich szkoły, pedagodzy szkolni, czasami pracownicy socjalni, kuratorzy, rodzice czy rodziny zastępcze. A czasami zachęcają rówieśnicy, którzy już są pod opieką danej świetlicy czy ogniska.

Każda z grup ma swojego wychowawcę, a dziecko ma taki okres próbny, żeby się zaaklimatyzować i zdeklarować do regularnego uczęszczania. To tutaj ma zagospodarowany czas wolny zajęciami, których nie może zapewnić mu szkoła, a w jego czy jej rodzinie po prostu z różnych powodów brak na to zasobów. Nauka szycia, zajęcia muzyczne, wokalne, teatralne, doradztwo zawodowe, wyjścia do kina, do muzeum to tylko niektóre z przykładów. Placówki te często mają ogród, czy plac zabaw. Ich celem jest poprawić sytuację dziecka w szkole, pomóc odrobić lekcje, nadgonić materiał, zdać z klasy do klasy, ale też rozwijać kompetencje społeczne i pomóc jemu sprawnie funkcjonować dziś i w przyszłości.

Bardzo ważne jest tutaj wsparcie psychologiczno-pedagogiczne. W tym celu świetlice pracują też z rodzicami. TPD organizuje dla nich szkolenia i oczywiście regularne zebrania.W placówkach tego typu pracują pedagodzy, socjolodzy lub psycholodzy. Najczęściej ludzie z pasją do pomagania. Zdarza się, że są to byli podopieczni, którzy w pewnym sensie chcą odwdzięczyć się światu za to, jakie sami otrzymali tam wsparcie za młodu.

„Ta praca bywa trudna, bo my często „żyjemy życiem tych rodzin”. Jesteśmy pod telefonem, pełniąc rolę kryzysowej interwencji dla wielu z nich”. – mówi Pan Sylwester Nowak, kierownik warszawskiego Ogniska Grochowska. „Często pracujemy z rodzinami niezaradnymi życiowo. Chciałoby się efekty zobaczyć od razu, cieszyć z poprawy, ale tutaj potrzebna jest ogromna cierpliwość. Jednak radość, uśmiech dzieci to taka >bateria słoneczna< do pracy. Im tego więcej, tym bardziej po prostu chce się to robić” – dodaje.

Wsparcie w pandemii

„W czasie koronawirusa działamy zdalnie. Dzieci rano są w szkole online, a popołudniami łączą się z wychowawcami, aby odrobić lekcje, posłuchać czytania książek czy porozmawiać chwilkę, jak minął dzień. Wszystkim brakuje tego kontaktu, tęsknią do wychowawców i do zajęć. A nie wszystkie da się przeprowadzić online” – mówi Pan Sylwester.

W zapewnieniu tego „łączenia” postanowiliśmy pomóc i my z Fundacją Orange. Nie wiemy, jak długo szkoły będą działały online (w poniedziałek do zajęć stacjonarnych wróciły klasy 1-3). A tablety przydadzą się i na czas spotkań zdalnych, i w czasie normalnego funkcjonowania placówek. Jesteśmy bardzo uskrzydleni tą akcją. W jeszcze poprzedniej edycji wsparliśmy dzieci ze śląskich domów dziecka. Już szykujemy kolejną, tym bardziej, że klienci chętnie się w tę inicjatywę włączają.

Udostępnij: Tablety dla świetlic
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Plane. wybierz ikonę

pablo_ck 16:34 20-01-2021
    Super inicjatywa. Tak trzymajcie.

;

Z prędkością Orange Światłowodu (2)

Stella Widomska

20 stycznia 2021

Z prędkością Orange Światłowodu

Rok dopiero się zaczął, a ja mam dla Was trzy nowe spoty i konkurs z fajnymi nagrodami. Czytajcie, oglądajcie, dzielcie się opiniami w komentarzach, no i koniecznie bierzcie udział w konkursie, bo warto. A co i jak przeczytacie poniżej.

Polowa stycznia za nami, więc po serii wywiadów z członkami Ekipy Orange czas już pokazać Wam serię spotów… z członkami Ekipy Orange. 😉 Tym razem w ramach znanego Wam już formatu Orange Challenge, w którym Ulka z Michałem rzucają wyzwania (jak choćby to, w którym prosiliśmy Was o pakowanie świątecznych prezentów tak, aby przypominały kształtem coś zupełnie innego) wzięliśmy na warsztat Orange Światłowód. Ale nie jakąś jego konkretną nową ofertę, tylko samą technologię, której używanie postanowiliśmy porównać do używania tradycyjnego łącza internetowego. Oczywiście mogliśmy to zrobić w sposób bardzo technologiczny – zaprosić ekspertów i zrobić testy. Ale ponieważ we wrześniu na live w naszych mediach społecznościowych już takie ćwiczenie wykonaliśmy, to teraz testujemy łącze z lekkim przymrużeniem oka. Mówiąc wprost – pokazujemy codzienne czynności wykonywane z prędkością tradycyjnego łącza internetowego, a później te same czynności wykonujemy w prędkością Orange Światłowodu. W naszych spotach obieramy więc jabłka, kroimy marchewkę i składamy pranie. Brzmi ciekawie? Sami oceńcie. Ja najbardziej lubię spot z jabłkami. Może to kwestia dobrego triku, który pozwala robić to zdecydowanie szybciej i przy okazji bardzo zabawnie wygląda w kadrze.

Mam nadzieję, że Wam się podobało. To był szalony dzień na planie zdjęciowym i mój pierwszy plan online. Nowe czasy i wynikające z reżimu sanitarnego nowe wyzwania, ale mam wrażenie, że daliśmy radę. Tłumaczę cóż to takiego plan zdjęciowy online – fizycznie w lokacji przebywają wyłącznie osoby niezbędne, jak aktorzy, reżyser czy technicy. Oczywiście wszyscy oni przechodzą testy na obecność wirusa, co nie zmienia faktu, że bez maseczek po planie poruszają się wyłącznie aktorzy. Pozostała część ekipy jest obecna na planie poprzez połączenie wideo, gdzie może na żywo zgłaszać swoje przemyślenia czy uwagi na przykład do reżysera. Przyznam, że ciekawe doświadczenie.

Ale powiedziałam na początku, że jest też konkurs, więc teraz kilka słów o nim. Pokazaliśmy Wam w praktyczny i śmieszny sposób co oznacza ultraszybkość Orange Światłowodu. I jak to w challenge’u teraz prosimy Was o pokazanie nam (w formie zdjęcia lub wideo z krótkim opisem) co potraficie zrobić z prędkością Orange Światłowodu. Zgłoszenia należy publikować o tu. Czekamy na nie do 4 lutego. A nagrodzimy aż 8 osób. Będzie można wygrać projektor, tablet lub słuchawki. Jak zawsze trzymam za Was mocno kciuki! 🙂

Udostępnij: Z prędkością Orange Światłowodu
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the Truck. wybierz ikonę