Zlot blogowy (0)

Zlot blogowy

Gdy Wojtek poinformował o drugim zlocie blogowym zaczęły się pytania. Wyjaśniam, oczywiście to nie tylko impreza Wojtka, ale wszystkich blogerów i blogów. Po prostu on jako ojciec-założyciel, czyli najstarszy bloger wywalczył sobie prawo by Was zaprosić.

Bardzo się cieszymy, ze wkrótce się z Wami zobaczymy. Będzie dobra zabawa i tradycyjnie opowiemy Wam trochę o sobie. A przy okazji zapraszamy na Orange Warsaw Festival. W tym roku na nowym stadionie Legii – ten już działa więc nic nieprzewidzianego nie ma prawa się wydarzyć.

Dajcie znać czy zaproszenia dotarły i czy się stawicie. Wiemy, że mówiliście już o tym u Wojtka, ale my też poprosimy. A tu przypomnienie jak bawiliśmy się w ubiegłym roku.

Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Innowacje

Człowiek i technologie (0)

Marta Krajewska

Człowiek i technologie

Dzisiaj mam dla Was informację o ciekawym wydarzeniu organizowanym w Grupie TP. Już jutro rozpocznie się konferencja „Innovative Technology”, poświęcona nowoczesnym technologiom i ich wpływowi na nasze życie. Wydarzenie potrwa dwa dni, 26 i 27 maja. Jutro odbędzie się debata z udziałem prezes UKE, Anny Streżyńskiej i prezesa Zarządu TP Macieja Wituckiego, pt. „Jak budować szybki internet w Polsce?”. W ciągu dnia zaplanowane są cztery sesje: „Technologie motorem zmian”, „Możliwości i wyzwania związane z sieciami społecznościowymi”, „Jak zwiększyć zadowolenie klientów” oraz „Machine to Machine”. Prelekcje wygłoszą uznani naukowcy i praktycy biznesu, m.in. dr Alek Tarkowski, socjolog, Roman Weishäupl, dyrektor TrendONE Berlin, Jarosław Tworóg, wiceprezes Zarządu KIGEiT (Krajowa Izba Gospodarcza Elektroniki i Telekomunikacji) oraz Krzysztof Kozłowski, dyrektor Orange Labs. Równolegle w Ogrodach Innowacji będziemy prezentować najnowsze technologie i usługi Orange Labs i Nokia Siemens Networks.
Wydarzenie jest zorganizowane we współpracy z naszym partnerem, firmą Nokia Siemens Networks.
Konferencja odbędzie się w siedzibie TP przy ul. Twardej 18 w Warszawie (Sala Kinowa). Startujemy o 9:00. Szczegółowe informacje znajdziecie tutaj. Mam dla Was 10 zaproszeń na to wyjątkowe wydarzenie. Jeśli chcecie wziąć udział w konferencji, piszcie na Ogrody.Innowacji@telekomunikacja.pl, w tytule umieszczając tytuł, Innovative Technology, a w treści imię i nazwisko.
Do zobaczenia jutro!
PS. Wypatrujcie relacji z debaty na blogu Orange-TP.

Udostępnij: Człowiek i technologie
Please prove you are human by selecting the Flag. wybierz ikonę

Piąta D i piąta C (0)

Jarosław Konczak

Piąta D i piąta C

Oglądałem mecz. Grała piąta D z piątą C. Wygrała ta druga 9 do 6. Niestety, ja dopingowałem D. Ale mecz mógł się podobać, nie było żadnej ściemy – każdy grał na maksa, w miarę fair, szala zwycięstwa przechylała się raz na jedną raz na drugą stronę – w końcu wygrali lepsi. A i kibice jakoś się nie pobili i nawet ze sobą zgodnie rozmawiali.

Kompletna paranoja, przecież futbol wygląda inaczej  – co zobaczymy otwierając każda gazetę.

Ostatnio pasjonowaliśmy się chuliganami, bójkami, przepisami prawnymi. Były demonstracje kibiców, polityczne głosy poparcia lub wytaczane polityczne armaty. Były wzajemne oskarżenia, wywiady z nowymi stadionowymi celebrytami (proponuję w ramach przyszłego rozejmu kibiców Legii i ITI wziąść Starucha do Tańca z Gwiazdami w TVN).

Później pasjonowalismy się cenami biletów, internetowymi wezwaniami bojkotu meczów przez kibiców, później nową polityką cenową biletów na mecze reprezentacji – typu bilet rodzinny. (Z pewnością rodziny z dziecmi zachęcone tym co się dzieje na stadionie  – np. Bydgoszcz, np. znieważona rodzina w Poznaniu na meczu z WKS przez Litara, tłumnie teraz pójdą na mecze).

Teraz oglądamy wstydliwy serial o stadionach. Przeniesiony mecz z Gdańska do Warszawy to pierwszy akord. Dziś gazety pasjonują się tym, że może Narodowy też nie zostanie skończony. Kto jest winien, co zrobić – a kogo obchodzi prawda. Im gorzej tym lepiej – przynajmniej dla tych, którzy lubią sensacje.

Ale poza Polską nie jest lepiej. Napadnięty bramkarz podczas meczu w spokojnej Szwecji, kibice na murawie podczas meczów w Niemczech i Austrii. A teraz Finał Ligi Mistrzów w chmurze dymu znad wulkanu, którą przebija chmura na Wyspach wokół Ryana Giggsa i jego romansu. Teoretycznie najważniejszy mecz klubowy roku już jest na drugim planie, tak jak kibice Manchasteru i Barcelony są na drugim planie  – bo absolutna większość biletów jest w dystrybucji UEFA poza tymi klubami, dystrybuowana według jej znanego klucza. Na meczu nie będzie więc wielu kibiców, ale będzie wielu miłośników sensjacji i celebrytów i w ciszy, nie przerywanej jakimś głupim dopingiem będą opowiadać  – o patrz biegnie ten co zdradza żonę z tą, i podaje do tego co się upił i zasnął w samochodzie, a ten co broni to ponoć …

Przesadzam – no pewnie. Ale specjalnie, bo takie kierunek widzę piłki.

Piłka nożna trochę się wymknęła spod kontroli. Coraz mniej jest piłki w piłce. Na szczęście są jescze takie mecze jak piąta D z piątą C. Nie wiadomo tylko czy nadal chłopcy będą chcieli grać w piłkę, tak jak dziś.

Udostępnij: Piąta D i piąta C
komentarz jest wymagany
Please prove you are human by selecting the House. wybierz ikonę