„Zostań Mikołajem” – czyli wolontariusze w akcji (0)

Monika Kulik

20 listopada 2009

„Zostań Mikołajem” – czyli wolontariusze w akcji

Właśnie rozpoczęliśmy nabór na Mikołajów – to znaczy uruchomiliśmy szóstą edycję akcji wolontariackiej  „Zostań Mikołajem”- akcji, podczas której pracownicy TP i Orange odwiedzają dzieci w szpitalach i rozdają prezenty. Nasza Fundacja  daje Mikołajom strój i drobne upominki, ale w organizację akcji włączają się też całe wydziały i biura – gromadząc gry, zabawki, słodycze i materiały plastyczne.

Gdy zaczynaliśmy w 2004 roku mieliśmy 50 Mikołajów, w następnym roku już 100, a w piątej edycji – rok temu już ponad 820. Aż boję się pomyśleć, ile Mikołajów będzie w tym roku! Niektórzy już w połowie października dopytywali, kiedy zaczynamy i czy na pewno ;), bo przecież kryzys i cięcia budżetowe, a do tego jeszcze wirus A/H1N1. Nic nas jednak nie powstrzyma – ruszamy!. Bo przecież to wielka frajda dawać prezenty dzieciom. Choć w naszej akcji czasami to trudne zadanie, w szpitalu spotykamy często ból i cierpienie. Ale każde dziecko czeka na prezent i jest szczęśliwe, że Mikołaj nie zapomniał o nim i dotarł do niego tu – w szpitalu, z dala od domu. A jak dostajemy listy od dzieci, to wtedy wiadomo, że było warto.

Drużyna Mikołajów z Wrocławia

Mikołaj z Telefonem do Mamy

W poniedziałek zapraszamy na pierwszy konkurs na naszym blogu, w którym do wygrania będą ciekawe nagrody książkowe.

Udostępnij: „Zostań Mikołajem” – czyli wolontariusze w akcji
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Ciężarówka. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Start doładowań za punkty Payback (0)

Wojtek Jabczyński

20 listopada 2009

Start doładowań za punkty Payback

Od dziś można doładowywać konto za punkty Payback https://doladowania.orange.pl/. Przepraszam, że trwało to trochę dłużej niż zapowiadaliśmy, ale musieliśmy pokonać po drodze kilka drobnych przeszkód. Przelicznik standardowy dla całego programu, czyli 1 pkt = 1 gr. Chociaż w przyszłości nie wykluczamy promocji. Można wybrać dowolne doładowanie od 5 do 200 zł, które przedłużają czas ważności konta w taki sam sposób, jak tradycyjne zasilenia. Pamiętajcie, aby doładować się za punkty Payback trzeba być zarejestrowanym uczestnikiem programu i posiadać kartę wraz z tzw. parametrami autoryzującymi tj. kodem zamieszkania oraz datą urodzenia.

Udostępnij: Start doładowań za punkty Payback
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Gwiazda. wybierz ikonę
proszę zaznaczyć zgodę

Oszustwo popłaca – eliminacje MŚ 2010 zakończone (0)

Jarosław Konczak

19 listopada 2009

Oszustwo popłaca – eliminacje MŚ 2010 zakończone

RPA, Nigeria, Kamerun, Nowa Zelandia, Ghana, Wybrzeże Kości Słoniowej, Brazylia, Paragwaj, Chile, Argentyna, Japonia, Australia, Korea Południowa i Północna, USA, Meksyk, Honduras, Dania, Szwajcaria, Słowacja, Niemcy, Hiszpania, Anglia, Serbia, Włochy, Holandia, Algieria, Grecja, Słowenia, Portugalia, Urugwaj, Francja.
Poznaliśmy pełne grono finalistów, których z dalekiej perspektywy oglądać będziemy już za pół roku na boiskach Republiki Południowej Afryki. Nie będę się rozwodził dlaczego nas tam nie będzie, niemniej warto zauważyć, że skazywane półtora roku temu na porażkę Słowenia i Słowacja w RPA zagrają. Nasza grupa nie była taka słaba, o czym boleśnie przekonali się biało-czerwoni.
Znacznie boleśniej eliminacje do MŚ 2010 wspominać będą Irlandczycy, którzy w rewanżu z Francją wznieśli się na wyżyny umiejętności i do 103 minuty prowadzili. Wówczas piłkę ręką zagrał Thierry Henry i bramkę decydującą o awansie strzelił dla Francji William Gallas.
Mamy więc kolejną „rękę Boga”. Przypomnijmy tę pierwszą strzelił ręką Diego Maradona, po którego golu Argentyna wyeliminowała na mundialu w Meksyku Anglię. Henry przynajmniej nie tłumaczył się tak głupio jak Maradona i przyznał, że ręka była (i to jego, a nie Boga), ale sędzia jej nie widział. Widziały za to miliony kibiców i miliony małych chłopców, którzy też chcą grać jak Henry i teraz już wiedzą, że oszustwo się opłaca, byle tylko sędzia nie widział.

Udostępnij: Oszustwo popłaca – eliminacje MŚ 2010 zakończone
komentarz jest wymagany
Zweryfikuj czy jesteś człowiekiem wybierając Drzewo. wybierz ikonę