Aukcja na pomoc w odbudowaniu szkolnego boiska

3 września 2010

Aukcja na pomoc w odbudowaniu szkolnego boiska

Przez najbliższe 2 tygodnie (do 16 września) na stronie www.odbudujboisko.wp.pl można licytować dwie unikatowe koszulki piłkarskiej reprezentacji Polski z podpisami piłkarzy. Pieniądze pozyskane w ten sposób pomogą w odbudowie zniszczonego przez powódź szkolnego boiska w miejscowości Ruszcza w województwie świętokrzyskim. Aukcję zorganizowali: Orange we współpracy z reprezentacją, Wirtualna Polska oraz Fundacja Rozwoju Kultury.

Koszulki wystawione na licytację to oficjalne meczowe koszulki reprezentacji piłkarskiej podpisane przez zawodników, m.in. Michała Żewłakowa, Kubę Błaszczykowskiego, Roberta Lewandowskiego, Kamila Glika, Sławomira Peszko, Grzegorza Wojtkowiaka, Ireneusza Jelenia, Patryka Małeckiego, Dariusza Dudkę, Łukasza Fabiańskiego, Mateusza Cetnarskiego.

Koszulkami, które przekazano na aukcje, wymienili się prezes Grupy TP Maciej Witucki i Trener Selekcjoner Franciszek Smuda po podpisaniu w czerwcu tego roku umowy sponsorskiej, na mocy której Orange został głównym sponsorem piłkarskiej reprezentacji Polski do 2014r. Wyprodukowano tylko 2 takie koszulki – na jednej z nich widnieje napis „główny sponsor” i logo Orange, a na drugiej „reprezentacja polski” i logo reprezentacji.

Wszyscy fani piłki nożnej mają teraz szansę zyskać wyjątkową pamiątkę, a jednocześnie okazję, by pomóc dzieciom z Ruszczy odzyskać miejsce do zabawy i treningów, zniszczone podczas tegorocznej powodzi.

Udostępnij: Aukcja na pomoc w odbudowaniu szkolnego boiska

iPhone 4 w Orange

27 sierpnia 2010

iPhone 4 w Orange

Od 27 sierpnia w ofercie Orange jest najnowszy smatrfon firmy Apple – iPhone 4. Urządzenie daje użytkownikom niemal nieograniczone możliwości multimedialne a plany taryfowe zapewnią dużo czasu na rozmowy i swobodny dostęp do Internetu.

iPhone 4 ma funkcję FaceTime, która umożliwia wykonywanie videopołączeń wysokiej jakości. Dzięki unikalnemu wyświetlaczowi nowej generacji – Retina, użytkownik może oglądać tekst, zdjęcia oraz obraz wideo o najwyższej rozdzielczości, niespotykanej w innych telefonach.

iPhone 4 został wyposażony w 5 megapikselowy aparat fotograficzny z fleszem LED, funkcję nagrywania filmów wideo HD, trójpłaszczyznowy czujnik żyroskopowy i baterię zapewniającą o 40 proc. dłuższy czas rozmów. Całością zarządza najnowszy procesor Apple A4. Urządzenie ma całkowicie nową, efektowną szklano-stalową obudowę, dzięki której jest najcieńszym smartphone’m na świecie. iPhone 4 działa w oparciu o iOS 4, najbardziej zaawansowany system operacyjny dla urządzeń mobilnych, który udostępnia ponad 100 nowych funkcji. Dostęp do ponad 200.000 aplikacji, w tym nowego iMovie, stworzonego specjalnie dla iPhone 4 zapewnia rewolucyjna platforma internetowa App Store.

Już po raz trzeci mamy przyjemność zaproponować naszym klientom nową generację iPhone’a, jednego z najbardziej znanych smartfonów na świecie. Iphone’a 4 w Orange można kupić na bardzo atrakcyjnych warunkach z planami abonamentowymi umożliwiającymi pełne wykorzystanie jego możliwości. Jestem przekonany, że dzięki naszej ofercie nowy iPhone szybko trafi w ręce pasjonatów, którzy z niecierpliwością na niego oczekują oraz zyska wielu nowych entuzjastów” – mówi Wojciech Jabczyński, rzecznik Grupy TP.

Klienci mogą kupić iPhone’a 4 w Salonach Orange na terenie całego kraju lub zamówić w sklepie internetowym na stronie www.orange.pl. W nowej ofercie do wyboru mają telefony z pamięcią 16 lub 32 GB, w kolorze czarnym a nieco później również białym. W Orange będzie dostępny także iPhone 3G S (8 GB).

Kupujący nowy produkt firmy Apple mogą wybrać jeden z planów taryfowych w ofertach dla klientów indywidualnych – Delfin, Pantera lub Pelikan oraz dla Firm – Optymalny. W obu znajdą plany przygotowane specjalnie z myślą o iPhone’ie. W zależności od wybranego planu, w cenie abonamentu mogą otrzymać:

• pakiety minut na połączenia
  • bezpłatne usługi dodatkowe do wyboru
  • dostęp do szybkiego mobilnego internetu
  • dostęp do sieci Hotspotów Orange – w planie Pantera w Orange.

Z oferty z iPhone’m będą mogli skorzystać także klienci przedłużający umowę.

Ceny iPhone’a 4 w wybranych planach taryfowych Orange prezentują poniższe tabele:

Dla klientów indywidualnych (wszystkie ceny z VAT):

Pantera 300

Pantera iPhone Mix

Pantera iPhone

Pantera 750

abonament miesięczny

99 zł

149 zł

199 zł

liczba minut w abonamencie

dodatkowe minuty do Orange i stac.

limit transferu danych (Pantera)

1 GB

1899 zł

1799 zł

1249 zł

Dla firm – iPhone Optymalny:

iPhone Optymalny 450

699 zł

(852,78 zł z VAT)

(1,22 zł z VAT)

Szczegóły oferty oraz lista Salonów Orange, w których można kupić iPhone’a 4 znajdują się na www.orange.pl/iphone. Więcej informacji o iPhone 4 znajduje się na www.apple.com/pl/.

Udostępnij: iPhone 4 w Orange

25 sierpnia 2010

Już od jutra mali pacjenci Oddziału Klinicznego Nefrologii i Pediatrii w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie będą mogli spędzać czas w przyjaznym Bajkowym Kąciku. Kolorowa świetlica powstała z inicjatywy grupy wolontariuszy, przy finansowym wsparciu Fundacji Orange. Udało się to także dzięki pomocy partnerów: LEGO Polska Sp. z o.o., Polska Grupa Meblowa FURINI, Leroy Merlin i Lodziarnia GRYCAN. Przy wspólnym wysiłku szare przyszpitalne świetlice zmieniają się w kolorowe i radosne miejsca. Gościem specjalnym otwarcia kącika przy ul. Marszałkowskiej będzie Edyta Herbuś.

—–

W czwartek, 26 sierpnia o godz. 14.00 na Oddziale Klinicznym Nefrologii i Pediatrii w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul. Marszałkowskiej 24 przetniemy wstęgę Bajkowego Kącika, który powstał specjalnie dla małych pacjentów. W spotkaniu udział weźmie Prezes Fundacji Orange Jadwiga Czartoryska, wolontariusze oraz przedstawiciele władz szpitala. Gościem specjalnym będzie polska aktorka i tancerka Edyta Herbuś, która chetnie wspiera przedsięwzięcia skierowane do najmłodszych.

Serdecznie zapraszamy na otwarcie!

—–

Bajkowy Kącik to przyjazna przestrzeń szpitala, w której dzieci mogą się uczyć, bawić, integrować z rówieśnikami, zapominając choć na chwilę o chorobie. Każdy taki kącik, a przy wsparciu Fundacji Orange powstało ich już w Polsce 18, jest zasługą wolontariuszy Grupy Telekomunikacji Polskiej, którzy podejmują się przygotowania ciepłego, radosnego miejsca dla maluchów w szpitalu. Kącik przy Marszałkowskiej  wyremontowali i urządzili w miesiąc, wyposażając go w kolorowe bezpieczne meble       i zabawki.

Bajkowe Kąciki są elementem szerszego programu społecznego Fundacji Orange „Telefon do mamy”,    w ramach którego mali pacjenci mogą bezpłatnie dzwonić do swoich bliskich. Telefon do Mamy działa na ponad 1000 oddziałach, czyli na niemal każdym dziecięcym oddziale szpitalnym w Polsce.

Osiemnaście Bajkowych Kącików dla dzieci otwarto jak dotąd w szpitalach w Warszawie, Lublinie, Ciechanowie, Łodzi, Poznaniu, Gdańsku, Bydgoszczy i Stalowej Woli. Kolejne dwie świetlice są w trakcie przygotowań.

Dodatkowych informacji udziela:

Antonina Bojanowska
Koordynator ds. komunikacji programów
Fundacja Orange

Tel. +48 22 844 58 98
Kom. +48 509 84 86 82
E-mail: antonina.bojanowska@orange-tp.com

Izabela Kręgiel
Koordynator Projektów Społecznych
Fundacja Orange

tel. +48 22 844 11 23
kom. +48 512 356 297