Balon Orange nad Warszawą

20 kwietnia 2012

Balon Orange nad Warszawą

Nad Warszawą pojawił się nietypowy obiekt – helowy balon z gondolą widokową dla 30 osób. Orange Stacja Balon ożywi prawy brzeg Wisły i będzie dodatkową atrakcją stolicy, nie tylko podczas UEFA EURO2012™.

– Zgodnie z przesłaniem więcej z życia w Orange, zależy nam, by mieszkańcy Warszawy i turyści mogli korzystać z wyjątkowych atrakcji, a taką niewątpliwie stanie się Orange Stacja Balon. Przez pierwsze dwa tygodnie przeloty balonem będą dla klientów Orange darmowe, a później będą mogli oni skorzystać ze specjalnej zniżki – powiedział Paweł Patkowski, dyrektor Marki, Mediów i Komunikacji Orange Polska.

Balon posiada platformę widokową zabierającą naraz do 30 osób. Pozwoli ona na podziwianie panoramy Warszawy i okolic z wysokości 130 metrów. Balon jest w pełni ekologiczny, zużywa niewiele więcej energii elektrycznej niż laptop. Będzie to nie tylko platforma widokowa. Obok powstaną m.in. kawiarnia, sklep z pamiątkami, a na liczącym 1,5 h obszarze będą organizowane koncerty, imprezy plenerowe czy festiwale filmowe. Do maja będą trwały prace przygotowawcze do lotów z pasażerami.

Orange Stacja Balon jest usytuowana przy Moście Świętokrzyskim, po prawej stronie Wisły, zaledwie kilkaset metrów od Stadionu Narodowego. Podczas UEFA EURO2012™ będzie tam można obejrzeć mecz na żywo na wielkim telebimie, siedząc na trybunach na wale wiślanym.

Firma Warsaw Sky, która jest właścicielem i organizatorem Orange Stacji Balon szacuje, że w pierwszym roku działalności z lotu balonem skorzysta nawet 80 tys. osób. Więcej szczegółów już w maju na www.orange.pl.

Udostępnij: Balon Orange nad Warszawą

Smartfony Black Berry w szalonych cenach, dla każdego w Orange

18 kwietnia 2012

Smartfony Black Berry w szalonych cenach, dla każdego w Orange

Od dziś do 24 kwietnia, w sklepie internetowym na www.orange.pl obowiązują specjalne ceny na smartfony Black Berry Bold 9900 i Black Berry Torch 9810, które po raz pierwszy są dostępne w ofertach dla klientów indywidualnych. W kolejnej odsłonie tygodnia szalonych cen można je kupić z wybranymi planami taryfowymi, już za 49 zł. Oprócz tego, w obniżonych cenach są także HTC Cha Cha, Nokia Asha 302, Nokia E52 i Samsung Galaxy 551.

Z promocyjnej oferty w e-sklepie Orange mogą skorzystać wszyscy klienci indywidualni chcący kupić smartfon lub telefon z nową aktywacją oraz klienci przedłużający umowę. Do 24 kwietnia mogą w niej wybrać jeden z nowoczesnych telefonów oferowanych w specjalnej cenie, a ponadto otrzymać rabat na abonament przez pierwsze sześć miesięcy trwania umowy. Do wyboru są:

• BlackBerry 9810 za 49 zł,
  • BlackBerry 9900 za 149 zł,

Oba modele można kupić z planem taryfowym Pantera II 300 i umową na 24 miesiące oraz 33% rabatem na abonament, dzięki któremu przez 6 miesięcy jego cena będzie obniżona z 89,90 zł do 59,90 zł.

Aby w pełni wykorzystać możliwości smartfonów BlackBerry, Orange poleca usługę BlackBerry Bis, umożliwiającą wygodny dostęp nawet do 10 kont poczty e-mail w telefonie. Więcej o usłudze na stronie: www.orange.pl

Oprócz tego, w planach taryfowych Delfin II i Pelikan II w Orange z abonamentem za 39,90 zł
i z umową na 24 miesiące, do wyboru są telefony w specjalnych, obniżonych cenach:

• Nokia E52 z zestawem nawigacyjnym w cenie 3 zł, taniej o 446 zł,
  • HTC Cha Cha w cenie 99 zł, taniej o 366 zł,
  • Samsung Galaxy 551 w cenie 3 zł, taniej o 316 zł,

* * *

Dlaczego warto wybrać smartfona w Orange  na: www.orange.pl/smartfony oraz www.mojtelefon.info Recenzje, wideoprezentacje, testy i instruktaże na stronach: www.orange.pl/telefony i http://www.orange.pl/technotrendy-testy.phtml

Osoba kontaktowa: Wojciech Jabczyński, Rzecznik Grupy TP
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Smartfony Black Berry w szalonych cenach, dla każdego w Orange

Orange Open i dużo więcej na powitanie w Orange Polska

16 kwietnia 2012

Orange Open i dużo więcej na powitanie w Orange Polska

Od dziś wszystkie usługi mobilne i stacjonarne oferowane dotychczas przez Grupę TP są dostępne pod jedną marką Orange. Wraz ze zmianą marki, OrangePolska wprowadza liczne oferty i promocje – klienci z Orange zyskują więcej, nie tracąc nic z tego, co mieli dotychczas.

Wszyscy klienci mogą od dziś w Orange skorzystać z kompletnego zestawu usług stacjonarnych i mobilnych łącząc je w jeden pakiet – Orange Open. Dokupując telefon komórkowy do pakietu usług stacjonarnych – telefonu domowego, szybkiego internetu stacjonarnego i telewizji, dostępnych w FunPacku HD, klienci zaoszczędzą miesięcznie 15 złotych. Dokupując dwie usługi mobilne, czyli telefon i internet mobilny, miesięcznie zapłacą o 30 złotych mniej, przez cały czas korzystania zOrange Open. Suma oszczędności wynikających z oferty Orange Open jest jednak jeszcze wyższa ponieważ zakup FunPacka HD także oznacza oszczędność, co najmniej 46 zł miesięcznie, w porównaniu do zakupu poszczególnych usług oddzielnie. Oferta usług mobilnych dostępnych w Orange Open obejmuje nowoczesne smartfony, netbooki i modemy w cenach od 1 zł.

Nowością jest także oferta FunPack HD i rozmowy na świat. Od dziś, klienci kupujący FunPack HD otrzymają w pakiecie Plan międzynarodowy, czyli bezpłatne, nielimitowane rozmowy telefoniczne nie tylko na numery stacjonarne w Polsce, jak dotychczas, ale także do większości krajów Unii Europejskiej oraz do USA, Kanady i Australii.

Dla wszystkich klientów korzystających dotąd z usług telefonii stacjonarnej i internetowej TP na powitanie w Orange przygotowany został bezpłatny Pakiet 1000 Minut na Start. Można je wykorzystać na połączenia z numerami komórkowymi w sieci Orange w Polsce, numerami stacjonarnymi w Polsce, a także połączenia międzynarodowe (na telefony stacjonarne i komórki) w krajach, w których działa Orange. Pakiet można aktywować do 31 maja, a wykorzystać w kolejnym miesiącu. Aktywacji można dokonać na stronie orange.pl, dzwoniąc z telefonu stacjonarnego pod numer *200 (opłata 0,36 zł brutto za połączenie) bądź SMS-em o treści START.nr_telefonu_stacjonarnego na numer 6505 (koszt SMS-a zgodny z cennikiem operatora komórkowego).

Również dotychczasowi klienci usług mobilnych zyskają możliwość bezpłatnych połączeń. Aby mogli powitać w Orange swoich znajomych i bliskich korzystających z telefonów stacjonarnych, w czasie najbliższego Weekendu z Orange będą mieli do dyspozycji 1000 bezpłatnych minut na połączenia z telefonami stacjonarnymi. Co więcej, ten szczególny Weekend z Orange potrwa przez cały tydzień – od 23 do 29 kwietnia. Szczegółowe informacje znajdują się na www.orange.pl/weekndyzorange .

Dla obecnych klientów usług mobilnych Orange pojawia się także promocyjna oferta nielimitowanych połączeń do wszystkich sieci w Polsce z abonamentem w cenie 79,99 zł. Rozmowy bez limitu Orange obejmują nie tylko rozmowy do sieci komórkowych, jak w ofertach innych operatorów, ale również połączenia na numery stacjonarne. Od teraz klienci Orange mogą bez ograniczeń i obaw o wysokość rachunków dzwonić na ponad 50 milionów numerów komórkowych i prawie 10 milionów numerów stacjonarnych. Oferta łączy się z Orange Open – a więc może być dodatkowo jeszcze tańsza o 15 zł. To najlepsza oferta nielimitowana na rynku.

Usługi Orange to także wygoda i swoboda korzystania z multimediów. Przykładem tego będzie Telewizja Tu i Tam, która zostanie udostępniona już w maju. Dzięki niej, to klient będzie decydował, czy chce obejrzeć ulubiony program telewizyjny bądź film na ekranie telewizora, w komputerze, tablecie lub smartfonie, czy nawet na kilku urządzeniach jednocześnie. Na powitanie w Orange przez 3 miesiące w Telewizji Tu i Tam będzie można bezpłatnie oglądać ponad 20 kanałów telewizyjnych oraz 30 filmów na życzenie miesięcznie – w każdym miejscu, o każdej porze. Ponadto, co miesiąc 10 filmów zostanie zastąpionych nowymi tytułami – w sumie klienci będą mogli obejrzeć bezpłatnie aż 50 filmów.

* * *

Orange jest najprzyjaźniejszym operatorem dla użytkowników smartfonów w Polsce. Oferuje szybką sieć i nowoczesne usługi stacjonarne i mobilne w ofertach abonamentowych, mix i na kartę, dla klientów indywidualnych oraz firm. Posiada specjalnie przygotowane plany taryfowe (Pelikan i Pantera) z bezpłatnym dostępem do portali społecznościowych, a także atrakcyjne pakiety transmisji danych pozwalających w pełni wykorzystać możliwości smartfonów, bez obaw o wysokość rachunku. Klienci mogą wybierać z bogatej oferty najnowocześniejszych telefonów i tabletów, w najlepszych cenach na rynku i zmieniać je już po 9 miesiącach od podpisania umowy. W kwietniu nowościami są: HTC One X, LG Swift L3, Motorola Motoluxe i Motorola DefyMini.

Dlaczego warto wybrać smartfona w Orange szukaj na: www.orange.pl/smartfony oraz www.mojtelefon.info. Recenzje, wideoprezentacje, testy i instruktaże na stronach: www.orange.pl/telefony i www.orange.pl/technotrendy-testy.phtml .

Pobierz prezentację TP zmienia się w Orange

Udostępnij: Orange Open i dużo więcej na powitanie w Orange Polska