8 marca 2018

Czas zakończyć półtoraroczną przerwę od koncertowania. A najlepiej zrobić to na Open’erze – 7 lipca na Orange Main Stage!
Dawid Podsiadło z Open’erem związany jest od samego początku swojej kariery – tuż po wydaniu debiutu jego koncert otwierał Tent Stage, gromadząc o wczesnej porze tłum fanów. Kilka diamentowych i platynowych płyt później wokalista ponownie stanął przed open’erową publicznością, udowadniając, że nie przypadkowo jest jedną z największych gwiazd polskiej muzyki popularnej – jego koncert przyciągnął takie tłumy że namiot pomieścił tylko połowę chętnych. Dziś wraca do gry (na czym ucierpi jego konsola) i swój pierwszy koncert po 18-stu miesiącach przerwy zagra właśnie na Open’erze. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że to miejsce idealne do dania czytelnego sygnału „Wracam!” i prezentacji przedsmaku zupełnie nowego materiału, który zapowiadany jest na jesień tego roku. Tak, potwierdzamy, wszyscy zgromadzeni przed sceną główną będą świadkami premierowych wykonań ponoć bardzo tanecznego materiału oraz nowych aranżacji najbardziej znanych przebojów. To będzie nowa odsłona artystycznego wizerunku muzyka, taki Dawid 3.0. zostawiający zwyczajną codzienność ostatnich miesięcy na rzecz niezwyczajnej niecodzienności open’erowego wieczoru. Nie możemy się doczekać!
Udostępnij: Dawid Podsiadło powraca! Pierwszy koncert zagra na Open’er Festival Powered by Orange 2018!

1 marca 2018

eService, PKO Bank Polski, Poczta Polska i Orange zawiązują Koalicję liderów na rzecz Polski bezgotówkowej, która będzie wspierać małe i średnie przedsiębiorstwa decydujące się na skorzystanie z oferty darmowych terminali płatniczych w ramach Programu Polska Bezgotówkowa.
Koalicja jest wspólną inicjatywą czterech liderów działających w branży finansowej, pocztowej i telekomunikacyjnej. Została zawiązana, by ułatwić wszystkim zainteresowanym przedsiębiorcom zawarcie umowy i otrzymanie nawet trzech terminali udostępnianych bezpłatnie w ramach Programu Polska Bezgotówkowa. Chętni przedsiębiorcy, którzy do tej pory nie korzystali z urządzeń umożliwiających dokonanie płatności bezgotówkowych, albo przez ostatnie 12 miesięcy ich nie posiadali, mogą otrzymać terminale oraz wsparcie w postaci pokrycia wydatków związanych z ich utrzymaniem przez rok. Obejmuje ono także miesięczne koszty obsługi płatności, aż do osiągnięcia obrotów w wysokości 100 000 zł na urządzenie.
Polska Bezgotówkowa -zdjęcie z konferencji

Zgodnie z badaniami pt. „Postawy Polaków wobec form płatności”, przeprowadzonymi na zlecenie eService, ponad połowa Polaków chce płacić bezgotówkowo. Aż 4 na 10 z nich rezygnuje z dokonania zakupów, gdy nie ma możliwości płatności kartą. Celem Koalicji liderów jest ułatwienie przedsiębiorcom przyjmowania płatności bezgotówkowych, a co za tym idzie, rozwój ich biznesów poprzez wsparcie działań związanych z dostosowaniem się do zmieniających się zwyczajów i oczekiwań klientów.

Potrzeby rynku skłoniły nas do poszukiwania rozwiązań, które pozwolą nam na dotarcie do jak największej liczby przedsiębiorstw potencjalnie zainteresowanych Programem Polska Bezgotówkowa, stąd współpraca z liderami – PKO Bankiem Polskim, Pocztą Polską oraz Orange – mówi Joanna Seklecka, Prezes eService. W ramach umowy z naszymi partnerami w Koalicji na rzecz Polski bezgotówkowej, przedsiębiorcy, którzy chcą otrzymać darmowy terminal, będą mogli przystąpić do Programu zarówno przez specjalnie stworzoną stronę bezgotowki.pl, jak i w oddziałach banku, salonach operatora komórkowego, czy też placówkach pocztowych i u swojego listonosza – dodaje Seklecka.

Umowę będzie można zawierać w 524 oddziałach PKO Banku Polskiego obsługujących klientów MSP, 742 salonach i Smart Store’ach Orange Polska, w ponad 4 600 oddziałach Poczty Polskiej oraz u 22 000 listonoszy wyposażonych w tablety.

W efekcie zawieranej umowy, eService dostarcza Klientom dwa rodzaje urządzeń dostępnych w specjalnej ofercie. Przedsiębiorcy mogą wybrać, czy chcą skorzystać z tradycyjnego terminala (stacjonarnego lub przenośnego) – w opcji najmu, czy też wolą otrzymać na własność nowoczesny terminal Smart D220. W przypadku wybrania tej drugiej opcji, po upływie 12 miesięcy współpracy w ramach Programu, również nie będą ponosić kosztów związanych z najmem urządzeń, a jedynie te związane z procesowaniem transakcji. Dla uczestników Programu będą one dostępne na bardzo preferencyjnych warunkach.

Tworząc nasze rozwiązania, spotkaliśmy się ze 120 przedsiębiorcami w całej Polsce. Na bazie informacji, które uzyskaliśmy, szukaliśmy rozwiązań pozwalających zarówno na szybkie i sprawne, a przede wszystkim wygodne zawarcie umowy na terminal, jak i na jak najlepsze zarządzanie ich budżetami – podkreśla Joanna Seklecka.

eService, jako lider na rynku akceptacji płatności bezgotówkowych, uruchamia także specjalną platformę bezgotowki.pl, dzięki której przedsiębiorca może zamówić darmowy terminal w ramach rządowego Programu Polska Bezgotówkowa.

Dodatkowym udogodnieniem wprowadzanym przez eService jest nowy Portal Klienta, umożliwiający zarządzanie swoimi urządzeniami, jak również uzyskanie stałego dostępu do wirtualnych potwierdzeń transakcji wykonanych na terminalu.

Wszyscy zainteresowani udziałem w Programie mogą złożyć zamówienie na stronie bezgotowki.pl, zadzwonić pod numer 22 229 29 40 bądź wysłać e-mail na adres: akceptanci@eservice.com.pl. Koalicjanci zapraszają także do swoich punktów i placówek w całym kraju.

***

Koalicja liderów na rzecz Polski bezgotówkowej jest wspólną inicjatywą czterech liderów – Centrum Elektronicznych Usług Płatniczych eService, PKO Banku Polskiego, Poczty Polskiej oraz Orange Polska. Celem jej jest ułatwienie przedsiębiorcom rozpoczęcia akceptacji płatności bezgotówkowych, a co za tym idzie rozwój ich biznesów poprzez wsparcie działań związanych z dostosowaniem się do zmieniających się zwyczajów i oczekiwań Polaków w obszarze płatności.

Program Polska Bezgotówkowa to wspólna inicjatywa uczestników rynku usług płatniczych w Polsce: wydawców kart, agentów rozliczeniowych oraz organizacji Visa i Mastercard przy udziale Związku Banków Polskich i Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii. Program powstał z myślą o mikro i małych przedsiębiorcach, takich jak właściciele punktów usługowych, zakładów kosmetycznych czy małych osiedlowych sklepików, którzy chcieliby rozpocząć przyjmowanie opłat za towary i usługi przy pomocy kart płatniczych. W ramach Programu Polska Bezgotówkowa każdy przedsiębiorca, który albo do tej pory nie miał okazji korzystania z terminala, albo przez ostatnie 12 miesięcy nie posiadał w firmie urządzeń umożliwiających dokonanie płatności bezgotówkowych, będzie mógł otrzymać wsparcie w postaci pokrycia wszystkich wydatków związanych z otrzymaniem terminala przez 12 miesięcy oraz miesięcznych kosztów obsługi płatności.

Kontakt dla mediów:

e-mail: media@eservice.com.pl

Ewelina Grygiel, CORE PR
Tel. 22 402 96 10
tel. kom. 530 979 039
ewelina.grygiel@corepr.pl

Piotr Pocztarek, CORE PR
Tel. 22 402 96 10
Tel. kom. 501 375 881
piotr.pocztarek@corepr.pl

Udostępnij: Koalicja liderów na rzecz Polski bezgotówkowej dostarczy polskim firmom bezpłatne terminale płatnicze

21 lutego 2018

Do Orange Warsaw Festival już tylko 100 dni. Dziś ujawniamy pierwsze nazwy z rodzimej części line-upu.

Taco Hemingway ubiegły rok zamykał wyprzedanym koncertem na warszawskim Torwarze, ten otwiera ogłoszeniem występu na Orange Warsaw Festival! Może to jeszcze nie jest ten posąg, który ma mu wystawić miasto, ale bardzo wyraźny sygnał, że Warszawa uwielbia Taco! Ewidentnie z wzajemnością. Od trzech lat dostarcza nam materiału do słuchania, tańczenia, cytowania i dyskutowania. Najpierw koncepcyjny „Trójkąt Warszawski”, później zmieniająca reguły gry „Umowa o dzieło” i wreszcie nieco bardziej osobisty „Wosk”, będący podsumowaniem szalonych dwóch lat, w których stał się jednym z najpopularniejszych artystów w tym kraju. W listopadzie 2016 roku, w ten sam sposób, do którego zdążył nas przyzwyczaić – czyli z zaskoczenia – pojawił się długo oczekiwany, pełnowymiarowy album artysty, “Marmur”. I kiedy wydawało się, że Taco na jakiś czas zniknie, w lipcu 2017 raper ponownie zaskoczył słuchaczy, tym razem epką pod tytułem „Szprycer”. Ogromne zainteresowanie zostało spotęgowane gościnnym udziałem Filipa w numerze „Nowy Kolor” Otsochodzi, pewnie najszerzej komentowaną zwrotką w polskim rapie od wielu lat. W wypadku Taco Hemingwaya nie znasz dosłownie dnia ani godziny, więc zachowajcie czujność, ale bądźcie pewni, że w pierwszy weekend czerwca usłyszycie go na Służewcu.

„Wystarczy matma – talent i praca dają hajs”. I choć ten wers usłyszycie dopiero na najnowszej płycie duetu Rasmentalism, to trudno oprzeć się wrażeniu, że przyświecał im przy powstawaniu pozostałych pięciu. I umówmy się, hajs wszyscy rozumieją jako pewien wyznacznik sukcesu, a nie środek sam w sobie. Bo Ras i Ment konsekwentnie, bez chodzenia na skróty i zawsze z dużą dawką ironii odnajdują w polskim hip hopie miejsce dla siebie – gdzieś miedzy inteligencją, refleksją i zabawą, szerokim łukiem obchodząc moralizatorskie mielizny. Dokładnie dziesięć lat temu ukazywał się ich debiutancki materiał „Dobra muzyka, ładne życie”, potem przyszedł kontrakt z wytwórnią Asfalt, premiera przełomowego materiału „Za Młodzi na Heroda”, a dziś świętują sukces świeżo opublikowanej płyty „Tango”, na której opowiadają miejską historię miłosną zamkniętą w 11 częściach. W tej opowieści ważną rolę spełniają goście, chyba dawno nie dobrani z takim wyczuciem i klasą – Rosalie, Taco Hemingway, Otsochodzi czy Vito z Bitaminy. Ruszamy w to „Tango” i na Orange Warsaw Festival!

W wypadku Ralpha Kaminskiego, określenie „idzie jak burza” należałoby zastąpić „idzie jak morze”! Od momentu wydania pod koniec 2016 roku debiutanckiego albumu „M O R Z E” kariera Ralpha rośnie wprost proporcjonalnie do miesięcy dzielących nas od premiery płyty. Im dalej tym popularniej. A przecież nie jest to takie oczywiste w czasach talent show i pościgu za każdym podwójnym kliknięciem w ekran telefonu. Ralph to ultrazdolny wokalista, autor tekstów oraz kompozytor, tworzący autorską muzykę nawiązującą stylistyką do artystycznego popu z elementami muzyki filmowej, dźwiękami skrzypiec i fortepianu. Jest absolwentem Akademii Muzycznej w Gdańsku na wydziale Jazzu i Muzyki Estradowej, studiował również na Muzycznym Uniwersytecie CODARTS w Rotterdamie. Artystycznie związany także z Teatrem Wybrzeże w Gdańsku. Znajdujące się na płycie utwory to spójny, bardzo osobisty materiał, stworzony w całości przez Kaminskiego. Jego muzyka jest dojrzała, głęboka i poruszająca, głównie dzięki różnorodnemu, wymykającemu się oczywistym klasyfikacjom wokalowi artysty.

W sprzedaży są bilety i karnety Regular Tickets w kilku opcjach, w tym także bilety w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange. Szczegółowy cennik na www.orangewarsawfestival.pl

Regular Tickets dostępne od 15.12.2017 do 22.05.2018 lub do wyczerpania puli biletów.

Karnet 2 dni – 399 zł
Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 339 zł
Bilet jednodniowy – 229 zł
Bilet jednodniowy z 15% rabatem dla Klientów Orange – 195 zł