Dominique Lesage odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

21 czerwca 2013

Dominique Lesage odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

Dominique Lesage, dyrektor Kontentu Orange Polska został odznaczony przez prezydenta Bronisława Komorowskiego Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski w uznaniu wieloletniego zaangażowania w rozwój kultury polskiej.

Order ustanowiony w 1921 r. nadawany jest za wybitne zasługi w służbie państwu i społeczeństwu, działalności publicznej, umacnianiu suwerenności i obronności kraju, rozwoju gospodarki narodowej, wybitną twórczość naukową, literacką i artystyczną oraz rozwój współpracy Rzeczypospolitej Polskiej z innymi państwami i narodami.

Dominique Lesage pracuje w Orange Polska od 2007 roku. Jest odpowiedzialny m.in. za rozwój usług telewizyjnych, wideo na życzenie, uruchomienie kanału telewizyjnego Orange Sport, a także koprodukcje filmów fabularnych. Orange Polska współprodukowała takie filmy jak  „Generał NIL”, „Dzieci Ireny Sendlerowej” oraz nominowany do Oscara „Katyń” Andrzeja Wajdy.

W latach 1976-1979 występował na scenie Teatru STU w Krakowie. Pracę w branży medialnej rozpoczął w 1994 roku w Canal +, gdzie pełnił funkcje zarządcze związane z uruchomieniem i rozwojem usług telekomunikacyjnych na rynku polskim.

Dominique Lesage aktywnie uczestniczy w debatach na temat rozwoju polskiego i europejskiego ustawodawstwa w dziedzinie telewizji i mediów. Współpracował z wieloma organizacjami pozarządowymi nt. rozwoju mediów, walki z piractwem oraz wsparcia produkcji filmowej.

W roku 2005 został powołany przez Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego do zarządu Polskiego Instytutu Filmowego, a w 2007 wszedł w skład Rady Doradców Handlu Zagranicznego Republiki Francuskiej. W 2008 roku otrzymał polskie obywatelstwo. Wcześniej został odznaczony Orderem Zasługi Republiki Francuskiej oraz Medalem Zasłużony Kulturze – Gloria Artis Rzeczypospolitej Polskiej.

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Dominique Lesage odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski

Orange po raz kolejny Marką Wysokiej Reputacji

18 czerwca 2013

Orange po raz kolejny Marką Wysokiej Reputacji

W tegorocznym badaniu konsumenckim PremiumBrand marka Orange – już po raz siódmy – otrzymała tytuł Marki Wysokiej Reputacji. Kandydatów do tej nagrody oceniano w czterech wymiarach: referencje, atmosfera medialna, zaangażowanie społeczne i marka jako pracodawca.
PremiumBrand jest jedynym na polskim rynku projektem, który zajmuje się badaniem reputacji marek    w tak szerokim zakresie. Marka Orange otrzymała wysokie notowania we wszystkich czterech kategoriach,  najwyżej oceniono ją w kategoriach:  „marka jako pracodawca” oraz „zaangażowanie społeczne”. Znajomość brandu jest bardzo powszechna, ponieważ aż 94% respondentów zadeklarowało, że zna markę Orange. Podobnie jak w wymiarze znajomości, również w przypadku korzystania z marki, Orange lokuje się  na bardzo wysokim poziomie.
Badania PremiumBrand są realizowane od 2006 roku. Wybór reputacji jako problemu badawczego wiąże się ze wzrostem rangi tej wartości w biznesie. Znaczenie reputacji rośnie wraz ze świadomością konsumenta, któremu nie wystarczają proste przekazy reklamowe, a oczekuje od marki głębszych wartości: takich jak etyka w biznesie, szacunek do tradycji  czy wrażliwość ekologiczna.

Udostępnij: Orange po raz kolejny Marką Wysokiej Reputacji

Certyfikat Master od Cisco dla usług biznesowych Orange

6 czerwca 2013

Certyfikat Master od Cisco dla usług biznesowych Orange

Orange Polska otrzymało najwyższy status Master w programie certyfikującym firmy Cisco w zakresie usług zarządzanych oraz usług w chmurze (CMSP – Cloud and Managed Services Program). Certyfikat przyznano na podstawie audytu zrealizowanego przez zewnętrzną firmę audytorską NFS International, dla trzech usług Orange Polska: IP VPN, IP PABX oraz UCaaS (Unified Communications as a Service). To dowód najwyższej jakości usług oferowanych przez Orange oraz spółkę – córkę Integrated Solutions, bazujących na technologii Cisco.

Prócz statusu Master, w wyniku audytu zrealizowanego na zlecenie Cisco, Orange Polska uzyskało także, po raz kolejny z rzędu, certyfikat GOLD Partnera firmy Cisco.

„Podczas audytu zweryfikowano dogłębnie wszystkie kluczowe sfery działalności Orange Polska w obszarze biznesowym – począwszy od oferty produktowej, poprzez procedury implementacji, do utrzymania i rozwoju usług. Szczegółowej kontroli poddano także wszystkie aspekty techniczne zarządzanych usług – od infrastruktury sprzętowej, po procesy i systemy zarządzania poziomem usług (SLM – Service Level Management). Na tych wszystkich płaszczyznach Orange wykazało najwyższy poziom jakości i niezawodności, które potwierdziły biegłość naszego partnera w dostarczaniu usług biznesowych na bazie naszej technologii”- powiedział Jacek Figuła Client Executive w Cisco Polska.

„Jesteśmy jedyną firmą na rynku, która z sukcesem przeszła audyt CMSP w trzech usługach zarządzanych jednocześnie. Udowodniliśmy, że wyznaczamy standardy i realizujemy projekty na światowym poziomie. Wierzymy, że połączenie wartości od dwóch liderów ze świata IT
i telekomunikacji, czyli Orange i Cisco przyniesie naszym klientom dostęp do najlepszych w swojej klasie usług zarządzanych. Dzięki tej certyfikacji Orange Polska dołącza do elity światowych operatorów, którzy mogą pochwalić się statusem Master” – mówi Jarosław Kępkowicz, Dyrektor Realizacji Usług Konwergentnych w Orange Polska.

Biznesowy VPN to usługa transmisji danych oparta o współdzieloną sieć szkieletową IP MPLS, która umożliwia tworzenie wirtualnych sieci prywatnych (VPN) łączących wszystkie lokalizacje  w jedną sieć siec korporacyjną (Intranet). Usługa umożliwia przesyłanie danych, głosu oraz wideo pomiędzy użytkownikami sieci VPN z gwarantowanymi parametrami jakościowymi i różnymi priorytetami. Rozwiązanie to umożliwia sprawne działanie różnych aplikacji biznesowych firmy np. aplikacji finansowo-księgowych, ERP, SCM czy CRM.

IP PABX jest usługą dodaną do IP VPN. Oferuje zarządzanie transmisją głosu w sieciach LAN i WAN. W połączeniu z innymi produktami z oferty TP daje możliwość dostępu do sieci PSTN. IP PABX oferuje również zestaw zaawansowanych funkcji usprawniających komunikację w firmie oraz integrację
z aplikacjami biurowymi.

Z kolei UCaaS to pierwsza w Polsce platforma ujednoliconej komunikacji „w chmurze”, która już w kilka miesięcy po jej wprowadzeniu na rynek znalazła swoje zastosowanie w takich firmach i instytucjach, jak Grupa Danone czy Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji. To jeden spójny i skalowalny system pozwalający na komunikację wewnętrzną i zewnętrzną, który zapewnia kontrolę kosztów i gwarantujący spójne SLA.
Orange Polska jest częścią światowej grupy telekomunikacyjnej France Telecom i największą firmą telekomunikacyjną w Europie Środkowej. Obsługuje blisko 20 milionów klientów zapewniając im codzienny dostęp do największego portfolio nowoczesnych usług telekomunikacyjnych. Jest dostawcą bogatej oferty multimedialnej obejmującej m. in: telewizję, muzykę, ebooki, audiobooki, inteligentną nawigację i usługi lokalizacyjno – informacyjne, a także ubezpieczenia i płatności zbliżeniowe NFC w telefonie.
Integrated Solutions, spółka-córka Orange  jest integratorem łączącym świat informatyki i telekomunikacji w taki sposób, aby nasi klienci mogli działać jeszcze efektywniej. Firma dostarcza innowacyjne usługi i rozwiązania ICT z takich obszarów, jak Ujednolicona Komunikacja, bezpieczeństwo IT, sieci LAN, WAN usługi Data Center oraz Infrastructure as a Service. Partnerami technologicznymi firmy Integrated Solutions są wiodący światowi dostawcy rozwiązań informatycznych i komunikacyjnych.
Więcej informacji można znaleźć na stronie http://I-S.com.pl.

Udostępnij: Certyfikat Master od Cisco dla usług biznesowych Orange