Energia elektryczna od Orange Polska

13 lutego 2015

Energia elektryczna od Orange Polska

Orange Polska rozpoczyna detaliczną sprzedaż energii elektrycznej dla klientów indywidualnych i biznesowych pod nazwą Orange Energia. Klienci, którzy zdecydują się na podpisanie umowy na kupno energii, otrzymają atrakcyjne rabaty, dzięki którym zaoszczędzą na rachunkach za prąd nawet kilkaset złotych rocznie. Orange Energia to oferta dla klientów Orange oraz wszystkich tych, którzy zechcą zmienić dostawcę energii na Orange.

Klienci indywidualni w pierwszym roku obowiązywania umowy będą mogli skorzystać z jednorazowego Pakietu Powitalnego w wysokości od 50 zł do 200 zł w zależności od średniego rocznego zużycia energii. Wysokość upustu przyznawana będzie na podstawie faktury za energię elektryczną od dotychczasowego sprzedawcy.

Klientom podpisującym umowy na 24 miesiące i korzystającym z co najmniej jednej usługi w Orange, w drugim roku obowiązywania umowy, naliczony zostanie Rabat Orange w wysokości od 5 zł do 15 zł miesięcznie. Klientom posiadającym więcej niż jedną usługę telekomunikacyjną i aktywny status w Orange Open naliczony zostanie Rabat Open w wysokości od 10 zł do 20 zł miesięcznie.

Faktury za energię elektryczną  będą wystawiane co miesiąc. Klienci będą mieli możliwość dokonywania samodzielnych odczytów liczników, na podstawie których będą wyliczane opłaty za bieżące zużycie energii i wystawiane faktury.

Oferta została przygotowana w taki sposób, aby uwzględniać indywidualne potrzeby odbiorców energii a system rabatów i korzyści,  czyni z niej jedną z najatrakcyjniejszych ofert na rynku energetycznym pod kątem wysokości uzyskiwanych przez klientów oszczędności – powiedział Piotr Muszyński wiceprezes zarządu Orange Polska. Dodał, że dzięki wieloletniemu doświadczeniu, Orange może zaoferować klientom bardzo wysoki poziom obsługi również w zakresie sprzedaży energii elektrycznej.

Klienci biznesowi, których średnie roczne zużycie energii jest niższe lub równe 8MWh zawierając umowy terminowe na 12 lub 24 miesiące, będą mieli naliczony jednorazowy Pakiet Powitalny w wysokości odpowiednio 300 zł lub 350 zł netto. Dodatkowo w drugim roku obowiązywania umów dwuletnich naliczany będzie co miesiąc Rabat Biznesowy w wysokości 10 procent.

Klientom biznesowym, których średnie roczne zużycie energii jest wyższe niż 8MWh zawierającym umowę na 12 miesięcy, naliczony zostanie  Rabat Biznesowy w wysokości 10 procent przez cały okres obowiązywania umowy. Przy takim samym zużyciu energii ale przy umowach zawieranych na 24 miesiące naliczany będzie rabat w wysokości 15 procent przez cały okres trwania umowy. Rabaty naliczane będą w cyklach comiesięcznych.

W każdym salonie sprzedaży Orange na terenie całego kraju będzie można podpisać umowę na zakup energii od Orange. Dotyczy to zarówno klientów indywidualnych jak i biznesowych. Zamówienia będzie można także składać poprzez infolinię 801 234 567 lub u aktywnego sprzedawcy. W przypadku średnich i dużych firm opiekunowie klientów biznesowych będą zawierali umowę bezpośrednio z klientem.

Szczegółowe informacje znajdują się na  www.orange.pl/energiadladomu i www.orange.pl/energiadlafirm

Prezentacja do pobrania

Udostępnij: Energia elektryczna od Orange Polska

Imagine with Orange – Twój pomysł może zmienić świat

10 lutego 2015

Imagine with Orange – Twój pomysł może zmienić świat

Siłą napędową rozwoju społeczeństw i technologii są nowatorskie pomysły na rozwiązywanie pojawiających się problemów. Dzięki Orange każdy może teraz dzielić się swoimi pomysłami z ludźmi na całym świecie. Polska dołączyła do międzynarodowego programu Imagine with Orange, który umożliwia zgłaszanie swoich koncepcji i pomaga w ich realizacji.

Każdy, kto chciałby podzielić się pomysłem na usprawnienia lub innowacje, może to zrobić za pośrednictwem platformy internetowej http://imagine.orange.pl

Program Imagine with Orange ma na celu włączenie społeczeństwa do współtworzenia innowacji. Zgłoszone pomysły są widoczne dla wszystkich zainteresowanych. Setki, tysiące ludzi dowiadują się o nich, mogą je skomentować, wzbogacić, a przede wszystkim oddać na nie swój głos. To społeczność wybiera najbardziej trafne i pomysłowe propozycje. W Orange przywiązujemy dużą wagę do wspierania innowacyjności, zarówno poprzez szukanie pomysłów wśród pracowników, jak i przez programy nastawione na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw  m.in. Orange Fab, czy BIHAPI. W sieci placówek Orange Labs prowadzimy również na szeroką skalę prace badawczo-rozwojowe – powiedział Piotr Muszyński, wiceprezes zarządu Orange Polska.

Raz na kwartał w ramach Imagine with Orange uruchamiana jest kampania poświęcona zagadnieniom z różnych obszarów, takich jak e-zdrowie, rozrywka, zakupy, etc. Obecna kampania poświęcona jest tematyce inteligentnych miast (Smart City). Zbierane są pomysły na to, jak usługi cyfrowe mogą usprawnić takie dziedziny jak transport publiczny, energetyka, czy zarządzanie nieruchomościami. Uczestnicy z Polski mogą zgłaszać swoje pomysły od 13 lutego do 20 marca 2015.

Aby zgłosić swój pomysł wystarczy zalogować się na platformie http://imagine.orange.pl, gdzie można również przeglądać i komentować pomysły innych uczestników.

Dzięki takiemu modelowi lokalne pomysły mogą być rozwijane na skalę globalną. To czyni platformę Imagine with Orange unikalną inicjatywą skupiającą osoby, które chcą brać udział w zmianach zachodzących wokół nich.

Osoby, których pomysły będą najlepiej ocenione, zostaną zaproszone do Paryża i wezmą udział w warsztatach z zespołem ds. innowacji w Orange. Ich pomysły mogą następnie zostać włączone do strumienia innowacji w Orange lub dać początek nowym przedsięwzięciom czy startup-om, które Orange wesprze dzięki współpracy z lokalnymi partnerami.

Prezentacja nt. Imagine with Orange http://imagine.orange.com/pl/cms/about

Orange Polska na rozwój innowacyjnych usług i technologii przeznacza rocznie 50 – 60 mln zł. W Orange Labs opracowywane są rozwiązania dopasowane do wszystkich grup klientów, w tym osób starszych i z niepełnosprawnościami.

Więcej o innowacjach w Orange Polska http://www.orange.pl/OrangeLabs2.phtml

Udostępnij: Imagine with Orange – Twój pomysł może zmienić świat

Najbardziej wyczekiwana premiera roku w lutowej trasie Kina Orange

5 lutego 2015

Najbardziej wyczekiwana premiera roku w lutowej trasie Kina Orange

Wyczekiwana ekranizacja najczęściej kupowanej na świecie książki – erotycznej trylogii „Pięćdziesiąt twarzy Greya”, która zachwyciła kobiety na całym świecie, 13 lutego wchodzi na ekrany kin. Równolegle zobaczą ją widzowie Kina Orange, które w lutym odwiedzi 19 miejscowości. W repertuarze znalazły się także specjalne pokazy nominowanej do Oscara „Idy” oraz najnowszych polskich filmów: „Ziarna prawdy”, „Carte blanche” i „Hiszpanki”. Odbędą się także seanse bijącego rekordy popularności „Paddingtona” oraz nowej komedii akcji „Bezwstydny Mortdecai”.

Bestsellerowa powieść, sprzedana w rekordowej liczbie ponad 100 milionów egzemplarzy, doczekała się ekranizacji. Podczas lutowej trasy Kina Orange zostanie pokazana w miejscowościach, w których na co dzień nie ma kin – widzowie będą mieli możliwość zobaczenia tytułu w tym samym czasie co fani serii na całym świecie. „Pięćdziesiąt twarzy Greya”, film oparty na pierwszej części trylogii autorstwa E.L. James, opowiada losy studentki, która pewnego dnia, w zastępstwie za koleżankę, udaje się przeprowadzić wywiad z młodym milionerem. Wkrótce zawiązuje się między nimi szczególna więź. Pełna wiszącego w powietrzu napięcia, śmiałych scen oraz kontrowersyjnych opisów historia zafascynowała czytelniczki na całym świecie.

Kino Orange kontynuuje także pokazy najpopularniejszych filmów początku roku. Podczas specjalnych seansów w trakcie oscarowego weekendu, jak i tuż po nim (rozdanie Oscarów – 22 lutego), widzowie będą mogli obejrzeć nominowaną do tej nagrody „Idę” w reżyserii Pawła Pawilkowskiego. Ten polski film, utrzymany w konwencji ascetycznego kina drogi z młodą zakonnicą w roli głównej, został nagrodzony już ponad 60 razy. Nominację do Oscarów, najważniejszej nagrody filmowej, otrzymał aż w dwóch kategoriach: zdjęcia oraz najlepszy film nieanglojęzyczny.

Po premierowych pokazach w styczniu Kino Orange kontynuuje seanse głośnych polskich filmów. W lutowym repertuarze znalazło się oparte na kryminalnej powieści Zygmunta Miłoszewskiego „Ziarno prawdy” z Robertem Więckiewiczem w roli prokuratora badającego zbrodnię w Sandomierzu, „Carte blanche” – opartą na faktach wzruszającą opowieść o nauczycielu, który stracił wzrok, w którego wcielił się Andrzej Chyra oraz zrealizowaną z wielkim rozmachem „Hiszpankę” w międzynarodowej obsadzie.

Uwaga: bilety na seanse „Pięćdziesięciu twarzy Greya” oraz pozostałe seanse w Kinie Orange dostępne są w przedsprzedaży. Szczegóły na www.KinoOrange.pl.

Udostępnij: Najbardziej wyczekiwana premiera roku w lutowej trasie Kina Orange