Grupa TP sprzedała akcje Telefonów Opalenickich

10 sierpnia 2011

Grupa TP sprzedała akcje Telefonów Opalenickich

TP Invest, spółka z Grupy TP, sprzedała za 2,7 mln złotych pakiet 25 proc. akcji operatora lokalnego Telefony Opalenickie. Akcje kupiła spółka INEA.

Na aukcji zorganizowanej przez Ministerstwo Skarbu Państwa inwestorzy mogli kupić akcje Telefonów Opalenickich należące do Skarbu Państwa oraz do Grupy TP, łącznie ponad 92 proc. kapitału zakładowego spółki. Za ponad 10 mln zł kupiła je INEA, która dziś podpisała z TP Invest i Ministerstwem Skarbu Państwa umowy zakupu akcji Telefonów Opalenickich.

Sprzedaż mniejszościowego pakietu akcji Telefonów Opalenickich jest wynikiem strategii Grupy TP, która zakłada koncentrację na podstawowej działalności i porządkowania stosunków właścicielskich w firmach, gdzie Grupa TP nie jest udziałowcem większościowym.

Telefony Opalenickie to lokalny operator telekomunikacyjny, który świadczy stacjonarne usługi telefoniczne i internetowe. Operuje w wielkopolskich gminach: Opalenica, Kuślin, Granowo oraz częściowo w Grodzisku Wielkopolskim. Działalność firmy obejmuje zasięgiem Opalenicę oraz 52 wsie.

Spółka świadczy usługi głównie na bazie własnej infrastruktury telekomunikacyjnej, na którą składają się m.in. centrale telefoniczne oraz miedziana i światłowodowa sieć teleinformatyczna.

Udostępnij: Grupa TP sprzedała akcje Telefonów Opalenickich

Laptop tańszy z internetem Orange

5 sierpnia 2011

Laptop tańszy z internetem Orange

Orange przygotował specjalną ofertę dla klientów salonów komputerowych, m.in.: Komputronik, Reactor, Alsen i Sferis, które oferują także usługi internetowe Grupy TP. Kupując laptopa wraz z internetem mobilnym Orange, klient otrzymuje rabat na sprzęt. W ten sposób można zyskać nawet ponad 600 zł.

Wysokość rabatu zależy od wybranej opcji internetu Orange. Poniżej szczegóły oferty:

Opcja internetu Orange

Wysokość rabatu na laptopa

Orange Free 59zł

184,50 zł

Orange Free 99zł

492,00 zł

Business Everywhere Standard

307,50 zł

Business Everywhere Premium

615,00 zł

W tej chwili Grupa TP współpracuje z ponad 200 salonami komputerowymi w całym kraju. Pełna lista dostępna jest na stronie http://salony-orange.wp.pl/

Jesienią planowane jest nawiązanie współpracy z kolejnymi punktami. Dzięki temu do końca roku oferta będzie dostępna w około 560 sklepach komputerowych.

Udostępnij: Laptop tańszy z internetem Orange

Gry HD+ na smartfony z systemem Android dla klientów Orange

2 sierpnia 2011

Gry HD+ na smartfony z systemem Android dla klientów Orange

Klienci Orange mogą już korzystać z 32 gier nowej generacji na smartfony. Ich producentem jest  firma Gameloft, wiodący światowy wydawca gier elektronicznych i społecznościowych.

Gry HD+ wyróżniają się  grafiką 3D w wysokiej rozdzielczości oraz wyjątkowym realizmem. Dostępne są na ponad 50 różnych smartfonów, między innymi na Samsung Galaxy S i Samsung Galaxy S2, Nokia N8, HTC Desire HD, Sony Ericsson Xperia™ X10i, Xperia™ Play czy LG Optimus Black.

Aby dodać wiarygodności rozgrywce, gry HD+ zawierają opcje zbliżone do tych, które znaleźć można na konsolach przenośnych  W ofercie znajdują się także gry 3D najwyższej jakości na takie urządzenia jak LG Optimus/Swift 3D oraz HTC Evo 3D. W najbliższych miesiącach zostaną udostępnione kolejne gry.

Klienci Orange znajdą gry Gameloft na portalu mobilnym Orange w cenie 11.07 złotych z VAT http://m.orange.pl

“Bardzo cieszymy się z decyzji Orange Polska o udostępnieniu gier HD+ na platformy Android oraz Symbian 3 przez ich portal mobilny”  stwierdził Jean-Baptiste Godinot, dyrektor Gameloft na Europę Środkową i Wschodnią. „Orange poczyniło duży krok naprzód, wzmacniając swoją pozycję lidera w dziedzinie usług i rozrywki mobilnej”.

Dominique Lesage, dyrektor Kontentu Grupy TP stwierdził: “Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z Gameloft w udostępnianiu ich gier HD+ i 3D na otwartą platformę Android. Dzięki tym grom naszych klientów czeka mnóstwo doskonałej zabawy.”

Poniżej opis wybranych gier:

• Asphalt 6: Adrenaline

Wyścigi, jakich jeszcze nie było – seria Asphalt właśnie otrzymała zastrzyk adrenaliny.  Skorzystaj z 40 samochodów i motocykli firm Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Ducati i innych producentów, znanych na cały świat. Ruszaj na ulice Los Angeles, Tokio, Wysp Bahama czy innych, przepięknych miejsc oraz zmierz się z rywalami w trybie lokalnym/sieciowym dla nawet 6 graczy.

• Modern Combat 2: Black Pegasus

W Modern Combat 2: Black Pegasus musisz dokończyć misję rozpoczętą w pierwszej części gry – jednej z najbardziej docenianych gier FPS na smartfony. Tym razem walczyć będziesz jednak na frontach na całym świecie. Wciel się w jedną z 3 grywalnych postaci i ruszaj na 12 pól bitewnych, położonych na Bliskim Wschodzie, w Europie Wschodniej i Ameryce Południowej. Do dyspozycji masz 15 realistycznie odtworzonych rodzajów broni, które możesz zebrać od pokonanych wrogów i wyposażyć w różne akcesoria.

• Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles

Jerozolima, rok 1191. Trwa Trzecia Krucjata. Krzyżowcy i Saraceni toczą zaciekłe boje w Ziemi Świętej. Masz na imię Altaïr i jesteś Mistrzem Asasynów, wysłanym przez swój Zakon, aby wykraść Templariuszom kielich, który może zakończyć Krucjaty. Opanuj umiejętności asasyna, korzystaj z akrobatycznych ruchów i twórz serie ataków zadając ciosy mieczem i zdradliwe kopniaki.

• Dungeon Hunter 2

Druga odsłona niesamowitej gry RPG akcji wkracza na twój smartfon z systemem Android. Powracasz do krainy Gothicus jako syn nieśmiertelnego króla. Przetrwaj wojnę, ucieknij z więzienia, podróżuj przez swe królestwo i uratuj je! Wkrocz w mroczną krainę fantasy Gothicus i podziwiaj grafikę HD. Wybierz spośród 3 klas postaci, z których każda posiada 2 specjalizacje. Rozwijaj dziesiątki umiejętności swojej postaci i zbierz setki unikatowych przedmiotów, w tym broń krótką i dystansową. Noszona broń wpływa na wygląd i umiejętności twojej postaci.

• Katalog zawiera również gry dla mniej zaawansowanych graczy, takie jak UNO (gra karciana), Let’s Golf! 2 czy Block Breaker Deluxe 3 (premiera wkrótce) – trzecią odsłonę najsłynniejszej serii gier w zbijanie cegiełek na komórkach.
Udostępnij: Gry HD+ na smartfony z systemem Android dla klientów Orange