Grupowe zakupy w Orange na kartę

20 kwietnia 2011

Grupowe zakupy w Orange na kartę

Użytkownicy ofert Orange na kartę mogą skorzystać z grupowych zakupów promocyjnych usług i pakietów obniżających koszt korzystania z telefonu. Wystarczy, że kupią je za pomocą specjalnej aplikacji dostępnej na profilu Orange, w serwisie społecznościowym Facebook.

Pierwsza oferta zakupów grupowych została udostępniona 19 kwietnia i potrwa dwa dni. Do kupienia będzie pakiet 600 SMS-ów do wykorzystania przez 30 dni w sieci Orange. Cena pakietu to 6 zł, jednak klienci kupujący go przez aplikację na facebooku mają szansę otrzymać zwrot całej wydanej kwoty. Wystarczy, że w czasie trwania akcji z oferty skorzysta przynajmniej 100 osób, które zarejestrują się w aplikacji i dokonają zakupu. Po spełnieniu tego warunku, każdy kupujący otrzyma zwrot całej wydanej kwoty, którą zostanie zasilone jego konto promocyjne. Bonusowe środki zostaną przekazane w ciągu 48h od zakończenia akcji i będą ważne przez 30 dni. Można je wykorzystać na połączenia i SMS-y w Orange oraz na transmisję danych.

Akcje grupowych zakupów dla abonentów ofert Orange na kartę będą powtarzane co kilka tygodni. Za każdym razem, przez kilka dni będzie można bardzo korzystnie kupić wybrane usługi czy pakiety minut lub SMS-ów. Jedynym warunkiem zwrotu kosztu zakupu będzie skorzystanie z oferty przez określoną liczbę osób.

Więcej o ofercie na stronie: http://www.facebook.com/orangepolska

Udostępnij: Grupowe zakupy w Orange na kartę

Sąd uchylił karę 338 mln nałożoną na TP przez UKE

18 kwietnia 2011

Sąd uchylił karę 338 mln nałożoną na TP przez UKE

Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Warszawie uchylił dziś decyzję Prezesa UKE z 2007r, nakładającą na Telekomunikację Polską karę w wysokości 338 mln.

To bardzo dobra wiadomość, choć spodziewaliśmy się takiej decyzji sądu. Wcześniej stanowisko TP w tej sprawie podzielił Europejski Trybunał Sprawiedliwości. Mam nadzieję, że ten wyrok zbliżył nas do ostatecznego wycofania się regulatora z niesłusznie nałożonej kary – powiedział prezes Grupy TP Maciej Witucki.

22 lutego 2007 UKE nałożył na TP karę w wysokości 338 mln zł za „niedopełnienie obowiązku dostarczenia do zatwierdzenia cennika usługi Neostrada, jak również za niewypełnienie obowiązku regulacyjnego w zakresie określania ceny usług”.

SOKiK uchylając tę karę zwrócił uwagę na brak podstaw do jej nałożenia. Powołał się przy tym na wyrok ETS (sprawa C-545/08), który orzekł, iż obowiązki regulacyjne zgłaszania cenników i kalkulacji kosztów do zatwierdzenia nie mają zastosowania do usług szerokopasmowych;

Sąd wskazał także, że Prezes UKE nie dokonał odpowiedniego sprecyzowania w sentencji decyzji za co, kara zostaje nałożona, a ponadto nie uzasadnił i nie udowodnił w sposób należyty rzekomego naruszenia przez TP przepisów Prawa telekomunikacyjnego.

Udostępnij: Sąd uchylił karę 338 mln nałożoną na TP przez UKE

DSL Rajd – internet dla biznesu w niższej cenie

15 kwietnia 2011

DSL Rajd – internet dla biznesu w niższej cenie

Wyższa prędkość transferu danych w zdecydowanie niższej cenie oraz zaawansowany modem zapewniający większe bezpieczeństwo to główne zalety nowej promocji dla klientów biznesowych – DSL Rajd.

W ramach tej promocji TP zaoferowała 5 opcji dostępu do internetu ( DSL 250, DSL 500,  DSL 1000, DSL 2000, DSL 4000) w bardzo atrakcyjnych cenach. Znacząco obniżone zostały opłaty instalacyjne i abonamentowe. Przykładowo, opcja DSL 4000 jest dostępna od 84,87 zł z VAT (69 zł netto) miesięcznie przez pierwsze 6 miesięcy, z jednorazową opłatą instalacyjną w wysokości 97,17 zł z VAT (79,00 zł netto). Mniej zapłacą również klienci, którzy zdecydują się zwiększyć prędkości wysyłania danych – ta opcja jest dostępna już w cenie 23,37 zł z VAT (19 zł netto).

Kolejna zaleta to możliwość zwiększenia liczby adresów IP do 8 za 12,30 zł z VAT (10,00 netto) miesięcznie. Standardowo, w ramach abonamentu, klienci otrzymują we wszystkich opcjach usługi Internet DSL 4 stałe adresy IP.

Wszyscy klienci, którzy zdecydują się na promocję DSL Rajd otrzymają modem o rozszerzonej funkcjonalności zapewniający większe bezpieczeństwo użytkownika dzięki wbudowanemu firewall-owi. Umożliwia on także  podłączenie czterech komputerów przewodowo lub dowolnej liczby przez WiFi.

TP przygotowała również specjalną promocję dla klientów biznesowych, którzy  korzystają obecnie z neostrady i są zainteresowani zwiększeniem przepustowości i dostępem do internetu do celów profesjonalnych. Promocja DSL Rajd dla Neo jest dostępna w opcjach 1000, 2000 i 4000. Przy umowie na 24 miesiące TP oferuje abonament w wysokości  84,87 zł z VAT (69 zł netto) przez pierwsze 9 miesięcy, modem rozszerzony w cenie 29 zł netto, a także możliwość zwiększenia uploadu i puli adresów IP na warunkach identycznych jak w promocji DSL Rajd.

Dostęp do Internetu DSL oferowany przez TP od 2002 roku cieszy się stałym zainteresowaniem średnich i małych firm ze względu na wysoką jakość transmisji, priorytet ruchu w sieci, stały adres IP, zróżnicowane opcje prędkości, profesjonalny pakiet hostingowy oraz rozbudowany pakiet bezpieczeństwa.  Od marca wszyscy klienci Internetu DSL mogą także korzystać z bezpłatnego narzędzia do budowy sklepu internetowego, a tym samym zwiększyć szansę na rozwój swojego biznesu, wzrost przychodów i pozyskanie nowych klientów. Narzędzie udostępnione przez TP pozwala w zaledwie kilka minut, za pomocą gotowych szablonów, stworzyć profesjonalny sklep internetowy, umożliwiający m.in. płatności on – line, korzystanie z „porównywarek” cen czy narzędzi wspomagających reklamę

Szczegółowe informacje na temat nowych promocji znajdują się na stronie www.tp.pl

Udostępnij: DSL Rajd – internet dla biznesu w niższej cenie