iPhone 4 w Orange

27 sierpnia 2010

iPhone 4 w Orange

Od 27 sierpnia w ofercie Orange jest najnowszy smatrfon firmy Apple – iPhone 4. Urządzenie daje użytkownikom niemal nieograniczone możliwości multimedialne a plany taryfowe zapewnią dużo czasu na rozmowy i swobodny dostęp do Internetu.

iPhone 4 ma funkcję FaceTime, która umożliwia wykonywanie videopołączeń wysokiej jakości. Dzięki unikalnemu wyświetlaczowi nowej generacji – Retina, użytkownik może oglądać tekst, zdjęcia oraz obraz wideo o najwyższej rozdzielczości, niespotykanej w innych telefonach.

iPhone 4 został wyposażony w 5 megapikselowy aparat fotograficzny z fleszem LED, funkcję nagrywania filmów wideo HD, trójpłaszczyznowy czujnik żyroskopowy i baterię zapewniającą o 40 proc. dłuższy czas rozmów. Całością zarządza najnowszy procesor Apple A4. Urządzenie ma całkowicie nową, efektowną szklano-stalową obudowę, dzięki której jest najcieńszym smartphone’m na świecie. iPhone 4 działa w oparciu o iOS 4, najbardziej zaawansowany system operacyjny dla urządzeń mobilnych, który udostępnia ponad 100 nowych funkcji. Dostęp do ponad 200.000 aplikacji, w tym nowego iMovie, stworzonego specjalnie dla iPhone 4 zapewnia rewolucyjna platforma internetowa App Store.

Już po raz trzeci mamy przyjemność zaproponować naszym klientom nową generację iPhone’a, jednego z najbardziej znanych smartfonów na świecie. Iphone’a 4 w Orange można kupić na bardzo atrakcyjnych warunkach z planami abonamentowymi umożliwiającymi pełne wykorzystanie jego możliwości. Jestem przekonany, że dzięki naszej ofercie nowy iPhone szybko trafi w ręce pasjonatów, którzy z niecierpliwością na niego oczekują oraz zyska wielu nowych entuzjastów” – mówi Wojciech Jabczyński, rzecznik Grupy TP.

Klienci mogą kupić iPhone’a 4 w Salonach Orange na terenie całego kraju lub zamówić w sklepie internetowym na stronie www.orange.pl. W nowej ofercie do wyboru mają telefony z pamięcią 16 lub 32 GB, w kolorze czarnym a nieco później również białym. W Orange będzie dostępny także iPhone 3G S (8 GB).

Kupujący nowy produkt firmy Apple mogą wybrać jeden z planów taryfowych w ofertach dla klientów indywidualnych – Delfin, Pantera lub Pelikan oraz dla Firm – Optymalny. W obu znajdą plany przygotowane specjalnie z myślą o iPhone’ie. W zależności od wybranego planu, w cenie abonamentu mogą otrzymać:

• pakiety minut na połączenia
  • bezpłatne usługi dodatkowe do wyboru
  • dostęp do szybkiego mobilnego internetu
  • dostęp do sieci Hotspotów Orange – w planie Pantera w Orange.

Z oferty z iPhone’m będą mogli skorzystać także klienci przedłużający umowę.

Ceny iPhone’a 4 w wybranych planach taryfowych Orange prezentują poniższe tabele:

Dla klientów indywidualnych (wszystkie ceny z VAT):

Pantera 300

Pantera iPhone Mix

Pantera iPhone

Pantera 750

abonament miesięczny

99 zł

149 zł

199 zł

liczba minut w abonamencie

dodatkowe minuty do Orange i stac.

limit transferu danych (Pantera)

1 GB

1899 zł

1799 zł

1249 zł

Dla firm – iPhone Optymalny:

iPhone Optymalny 450

699 zł

(852,78 zł z VAT)

(1,22 zł z VAT)

Szczegóły oferty oraz lista Salonów Orange, w których można kupić iPhone’a 4 znajdują się na www.orange.pl/iphone. Więcej informacji o iPhone 4 znajduje się na www.apple.com/pl/.

Udostępnij: iPhone 4 w Orange

25 sierpnia 2010

Już od jutra mali pacjenci Oddziału Klinicznego Nefrologii i Pediatrii w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym w Warszawie będą mogli spędzać czas w przyjaznym Bajkowym Kąciku. Kolorowa świetlica powstała z inicjatywy grupy wolontariuszy, przy finansowym wsparciu Fundacji Orange. Udało się to także dzięki pomocy partnerów: LEGO Polska Sp. z o.o., Polska Grupa Meblowa FURINI, Leroy Merlin i Lodziarnia GRYCAN. Przy wspólnym wysiłku szare przyszpitalne świetlice zmieniają się w kolorowe i radosne miejsca. Gościem specjalnym otwarcia kącika przy ul. Marszałkowskiej będzie Edyta Herbuś.

—–

W czwartek, 26 sierpnia o godz. 14.00 na Oddziale Klinicznym Nefrologii i Pediatrii w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul. Marszałkowskiej 24 przetniemy wstęgę Bajkowego Kącika, który powstał specjalnie dla małych pacjentów. W spotkaniu udział weźmie Prezes Fundacji Orange Jadwiga Czartoryska, wolontariusze oraz przedstawiciele władz szpitala. Gościem specjalnym będzie polska aktorka i tancerka Edyta Herbuś, która chetnie wspiera przedsięwzięcia skierowane do najmłodszych.

Serdecznie zapraszamy na otwarcie!

—–

Bajkowy Kącik to przyjazna przestrzeń szpitala, w której dzieci mogą się uczyć, bawić, integrować z rówieśnikami, zapominając choć na chwilę o chorobie. Każdy taki kącik, a przy wsparciu Fundacji Orange powstało ich już w Polsce 18, jest zasługą wolontariuszy Grupy Telekomunikacji Polskiej, którzy podejmują się przygotowania ciepłego, radosnego miejsca dla maluchów w szpitalu. Kącik przy Marszałkowskiej  wyremontowali i urządzili w miesiąc, wyposażając go w kolorowe bezpieczne meble       i zabawki.

Bajkowe Kąciki są elementem szerszego programu społecznego Fundacji Orange „Telefon do mamy”,    w ramach którego mali pacjenci mogą bezpłatnie dzwonić do swoich bliskich. Telefon do Mamy działa na ponad 1000 oddziałach, czyli na niemal każdym dziecięcym oddziale szpitalnym w Polsce.

Osiemnaście Bajkowych Kącików dla dzieci otwarto jak dotąd w szpitalach w Warszawie, Lublinie, Ciechanowie, Łodzi, Poznaniu, Gdańsku, Bydgoszczy i Stalowej Woli. Kolejne dwie świetlice są w trakcie przygotowań.

Dodatkowych informacji udziela:

Antonina Bojanowska
Koordynator ds. komunikacji programów
Fundacja Orange

Tel. +48 22 844 58 98
Kom. +48 509 84 86 82
E-mail: antonina.bojanowska@orange-tp.com

Izabela Kręgiel
Koordynator Projektów Społecznych
Fundacja Orange

tel. +48 22 844 11 23
kom. +48 512 356 297
E-mail: izabela.kregiel@orange-tp.com

Udostępnij: Otwarcie Bajkowego Kącika w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy ul.Marszałkowskiej 24 w Warszawie

Bezpieczny rachunek – ubezpieczenia dla klientów TP

25 sierpnia 2010

Bezpieczny rachunek – ubezpieczenia dla klientów TP

Klienci Telekomunikacji Polskiej mogą przez telefon przystąpić do ubezpieczenia, które pozwala – bez uciążliwych formalności – zadbać o bezpieczeństwo finansowe najbliższych w nagłych, nieprzewidzianych sytuacjach, takich jak śmierć w wypadku lub utrata pracy. Oferta „Bezpieczny rachunek”, która jest dostępna tylko dla klientów TP, została przygotowana we współpracy z PZU SA.

Przystąpienie do ubezpieczenia nie wymaga załatwiania dodatkowych formalności – z klientami będą się kontaktować telefonicznie doradcy z TP. W czasie tej rozmowy można od razu złożyć deklarację przystąpienia do ubezpieczenia, a składka doliczana będzie bezpośrednio do faktury za usługi TP.

Klienci mają do wyboru 2 warianty ubezpieczenia. W zależności od wysokości miesięcznej składki ubezpieczeniowej, 11 zł lub 16 zł, polisa gwarantuje wypłatę następujących świadczeń (wariant 1 / wariant 2):

5 000 zł / 10 000 zł w przypadku śmierci w następstwie nieszczęśliwego wypadku,

25 000 zł / 100 000 zł w przypadku śmierci w następstwie wypadku komunikacyjnego,

50 000 zł / 150 000 zł w przypadku śmierci w następstwie wypadku lotniczego

100 zł / 200 zł miesięcznego świadczenia w przypadku utraty pracy, jeżeli ubezpieczony uzyskał status bezrobotnego z prawem do zasiłku dla bezrobotnych.

Ubezpieczenie „Bezpieczny Rachunek” może być zawarte na miesiąc z automatycznym comiesięcznym odnowieniem. W każdym momencie można telefonicznie złożyć oświadczenie o rezygnacji z ubezpieczenia, dzwoniąc na numer 801 505 505. Pod tym numerem można również uzyskać odpowiedzi na wszelkie pytania dotyczące ubezpieczenia.

Początkowo „Bezpieczny rachunek” jest dostępny tylko dla wybranej grupy klientów TP, z którymi telefonicznie skontaktują się doradcy. W przyszłości Telekomunikacja Polska planuje umożliwić zakup ubezpieczenia „Bezpieczny rachunek” wszystkim swoim klientom.

Szczegółowe informacje są dostępne na stronie:

Udostępnij: Bezpieczny rachunek – ubezpieczenia dla klientów TP