Karta do iPad’a – micro SIM w Orange

27 maja 2010

Karta do iPad’a – micro SIM w Orange

Od dziś klienci kupujący usługi mobilnego internetu w Orange mogą wybierać między standardową kartą SIM a kartą micro SIM, współpracującą z najnowszym urządzeniem firmy Apple – iPad’em. Dzięki temu polscy użytkownicy iPad’ów będą mogli w pełni korzystać z ich możliwości w połączeniu z szybkim internetem mobilnym.

Mimo niewielkich wymiarów (15 x 12 milimetrów), karta micro SIM 3G Orange spełnia wszystkie funkcje tradycyjnej karty SIM, w tym umożliwia korzystanie z szybkiego mobilnego internetu w technologiach GSM/3G/HSPA/CDMA.

Karty micro SIM można dostać wraz z usługą mobilnego internetu Orange Free (dla klientów indywidualnych) oraz Business Everywhere (dla firm). Można je kupić w Salonach Sprzedaży oraz sklepie internetowym na www.orange.pl. Karty micro SIM są dostępne wyłącznie w ofertach bez modemu.

W ofercie Orange Free bez modemu, klienci indywidualni dostają rabat w wysokości 25 proc. ceny wybranego abonamentu na cały czas trwania umowy a ponadto comiesięczne pakiety złotówek do wykorzystania na połączenia telefoniczne z telefonu w Orange oraz pakiety SMS-ów.

Szczegóły oferty Orange Free bez modemu

abonament

Standard

Optimum

Premium

Platinum

cena

60 zł

75 zł

120 zł

150 zł

promocja na abonament
na cały okres trwania umowy

25 % taniej

limit transferu

2 GB

4 GB

7 GB

20 GB

35 GB

pakiet złotówek*

0 zł

20 zł

30 zł

pakiet SMS

Klienci biznesowi zainteresowani micro SIM-ami mogą wybierać wśród ofert Business Everywhere Profit oraz Business Everywhere bez modemu. W zależności od wybranej opcji zaoszczędzą płacąc za abonament 1 zł nawet  przez 8 miesięcy lub dostając rabat do 25 proc. ceny abonamentu, na cały czas trwania umowy.

*  *  *

Karta SIM (Subscriber Identity Module) umożliwia identyfikację abonenta w sieci komórkowej oraz pozwala na magazynowanie informacji – np. na przechowywanie książki tele-adresowej użytkownika. Standardowa karta SIM ma wymiary: 25 x 15 milimetrów.

Więcej informacji na www.orange.pl

Ilustrację można pobrać ze strony http://biuroprasowe.tp.pl

lub http://biuroprasowe.tp.pl/pl/presskit

Udostępnij: Karta do iPad’a – micro SIM w Orange

Nowa odsłona Orange Warsaw Festival

26 maja 2010

Nowa odsłona Orange Warsaw Festival

Wielkie światowe gwiazdy i różne style muzyki to atrakcje, które czekają na uczestników trzeciej edycji Orange Warsaw Festiwal. Spotkamy się w weekend 28-29 sierpnia, na terenie Wyścigów Konnych na Służewcu w Warszawie.

Orange Warsaw Festival zagra w nowym miejscu i formule. Za jego realizację odpowiadają marki – TVN (organizator) i Orange (sponsor tytularny), które gwarantują wykonawców z najwyższej półki i świetną zabawę. – Zdecydowaliśmy się utrzymać alternatywny charakter imprezy oraz dodać mocne gwiazdy muzyki popularnej z kraju i ze świata – mówi Piotr Metz, dyrektor festiwalu. – Od początku współtworzymy festiwal i chcemy, by ciągle się rozwijał, dając naszym klientom możliwość przeżycia unikalnych emocji i słuchania muzyki na światowym poziomie – dodaje Anna Kowalik, kierownik Działu Sponsoringu Muzyki
i Filmu Grupy TP.

Pierwszy dzień 28 sierpnia – sobota – rozrywka alternatywna

W sobotnie popołudnie (28.08) Orange Warsaw Festival otworzą artyści nurtu alternatywnego. Niezaprzeczalną gwiazdą będzie grupa rockowa „Hole”, która pierwszy raz zagra w Polsce. Zespół wraca po 8 latach nieobecności, z nowym albumem „Nobody’s Daughter”. Jego wokalistka Courtney Love, to wielka artystka i osobowość, którą magazyn „Rolling Stone” okrzyknął „najbardziej kontrowersyjną kobietą w historii rocka”. Na festiwalu pojawi się też popularne trio „White Lies” z Wielkiej Brytanii, które w 2009 roku w ekspresowym tempie wskoczyło na pierwsze miejsce brytyjskich list przebojów. Z Polski zaprezentuje się „Kim Nowak”, zespół braci Waglewskich, który wydał w tym miesiącu debiutancki album. Druga rodzima grupa to „Kumka Oli”, jeden z najciekawszych młodych zespołów, przez krytyków i publiczność uznany za najważniejszy polski debiut 2009 roku. Wkrótce ukaże się jego druga płyta – „Podobno nie ma już Francji”.

Drugi dzień 29 sierpnia – niedziela – rozrywka mniej alternatywna

Niedzielę (29.08) dedykujemy szerszej publiczności. Scena będzie należała do takich gwiazd jak: Mika, Aura Dion i Nelly Furtado. Mika zawojował świat hitem „Relax – take it easy”. Jest zdobywcą licznych nagród, m.in.: Grammy, Brit Awards, MTV, World Music Awards, Virgin Media. Aura Dion to wschodząca gwiazda z Danii, w swojej twórczości z powodzeniem łączy elektronikę i folk z dubem oraz popem. Na deser wystąpi Nelly Furtado, wspaniała kanadyjska artystka pop, R&B i folk. Artystka na całym świecie sprzedała 20 milionów płyt. Jest laureatką m.in. nagrody GRAMMY i MTV Europe Music Awards. W Warszawie, gdzie zagra po raz pierwszy usłyszymy jej największe przeboje.

O tym kto jeszcze zagrana na Orange Warsaw Festival poinformujemy w kolejnych komunikatach.

Tegoroczna edycja odbędzie się na terenach Wyścigów Konnych na Służewcu. To znane i lubiane przez warszawiaków miejsce koncertowe, które gwarantuje komfort dobrego nagłośnienia dziesiątkom tysięcy uczestników. Impreza będzie biletowana, cena biletu (na płytę) wyniesie 59 złotych w sobotę i 99 złotych w niedzielę. Sprzedaż rusza 27 maja na stronach: ticketpro.pl, online.pl, ebilet.pl. – Decyzja ta podyktowana jest kilkoma sprawami. Po pierwsze w tym roku festiwal został rozbudowany, wystąpi więcej gwiazd – mówi Marek Szafarz, dyrektor Marketingu TVN. – Nie bez znaczenie jest też fakt, iż współpraca z władzami Warszawy zmieniła charakter na promocyjny. I co najważniejsze, w ten sposób zapewnimy uczestnikom i wykonawcom większy komfort oraz bezpieczeństwo.

Orange Warsaw Festival to także międzynarodowy konkurs muzyczny. Jego zwycięzca zostanie ogłoszony podczas festiwalu i otrzyma nagrodę telewizji TVN i Radia ZET. – Chcemy, by ta statuetka była znakiem jakości w muzyce, marką samą w sobie. To słuchacze oraz widzowie zadecydują, do kogo trafi. – mówi Piotr Metz. Już od dziś (26 maja) wytwórnie mogą zgłaszać swoich kandydatów, zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Jury festiwaluw składzie: Piotr Metz, dyrektor artystyczny, Marek Szafarz, dyrektor Marketingu Grupy TVN, Mateusz Kirstein, redaktor naczelny Radia ZET i Wojciech Jabczyński, rzecznik prasowy Grupy TP, wytypuje finałową dziesiątkę. Finalistów będzie można usłyszeć w lipcu i sierpniu na antenie Radia ZET oraz zobaczyć w TVN. Słuchacze i widzowie poprzez głosowanie sms wybiorą swojego faworyta. Na festiwalu zaprezentuje się najlepsza trójka.

Jutro rusza strona internetowa poświęcona festiwalowi www.orangewarsawfestival.tvn.pl. Znajdą się na niej wszelkie istotne informacje o gwiazdach, występach, biletach, lokalizacji miejsc, konkursie oraz zdjęcia i materiały video. Najświeższe informacje znajdują się również na profilu Orange Warsaw Festival na Facebooku oraz na stronie www.orangemusic.pl.

Telewizja TVN będzie na bieżąco śledziła przygotowania do festiwalu w specjalnym cyklu programów. Nie zabraknie w nim wywiadów z wykonawcami, informacji o imprezie i zaglądania za kulisy. TVN wyemituje także fragmenty festiwalu oraz zda relacje w takich programach jak „Dzień Dobry TVN”, „Co za tydzień”, kanałach TVN24 i TVN Warszawa. Informacje pojawią się też na portalach Onet i Plejada. Festiwalowe programy, wejścia, utwory artystów i wywiady będzie można również usłyszeć na antenie Radia ZET.

Orange i TVN poprzez Orange Warsaw Festival wspierają Warszawę w uzyskaniu tytułu Europejskiej Stolicy Kultury w 2016 roku.

Patronami Orange Warsaw Festival 2010 są: Radio ZET, Onet, Plejada, oraz Clearchannel.

Biuro Prasowe Orange Warsaw Festival 2010:

Lidia Zagórska, z-ca Szefa Zespołu PR Grupy TVN
l.zagorska@tvn.pl

Wojciech Jabczyński, rzecznik Grupy TP
Rzecznik Grupy TP
Tel: /22/ 527 19 39
biuro.prasowe@telekomunikacja.pl

Udostępnij: Nowa odsłona Orange Warsaw Festival

TP testuje internet o prędkości 80 Mb/s

26 maja 2010

TP testuje internet o prędkości 80 Mb/s

Telekomunikacja Polska testuje internet o prędkości 80 Mb/s w technologii VDSL2. Będą z niego do końca czerwca korzystać studenci Politechniki Warszawskiej w domu studenckim „Riviera” oraz „Mikrus”. To pierwszy test tego rozwiązania w globalnej Grupie France Telecom.

Usługi, które TP testuje, są realizowane w najnowszej wersji technologii VDSL2. W porównaniu z dotychczas stosowanymi odmianami, które pozwalają zaoferować internet o prędkości 20 – 50 Mb/s, nowa wersja umożliwia osiągniecie jeszcze większej przepływności, nawet przekraczającej 100Mb/s.

W testach TP uczestniczy ponad 100 studentów – prócz internetu o prędkości 80 Mb/s, część z nich korzysta także z telewizji IPTV. To bardzo świadomi, wymagający i zaawansowani internauci – większość studiuje na Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych. Ponadto fakt, że bardzo intensywnie korzystają z internetu pozwala zweryfikować działanie technologii w trudnych warunkach, przy znacznym obciążeniu sieci. TP będzie też mogła ocenić możliwości komercyjnych wdrożeń w przyszłości.

Testy z udziałem studentów Politechniki Warszawskiej to kontynuacja dotychczasowej współpracy z TP tą uczelnią. Centrum Badawczo Rozwojowe Grupy TP (Orange Labs) od 2001 roku prowadzi projekty badawcze z Instytutem Telekomunikacji PW nad technikami dostępowymi xDSL (pierwotnie ADSL, obecnie VDSL2).

Co na temat internetu 80 Mb/s mówią studenci uczestniczący w testach? Zapraszamy na www.blog.tp.pl

Udostępnij: TP testuje internet o prędkości 80 Mb/s