KINGS OF LEON pierwszym headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

13 stycznia 2014

KINGS OF LEON pierwszym headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

Jeden z najbardziej wyczekiwanych zespołów na scenie Orange Warsaw Festival, będzie gwiazdą pierwszego dnia koncertów. KINGS OF LEON zagrają w piątek, 13 czerwca. To pierwszy ogłoszony wykonawca tegorocznej edycji OWF. Kolejnych artystów poznamy już w najbliższych dniach.

Koncert KINGS OF LEON podczas Orange Warsaw Festival 2014 odbędzie się w ramach europejskiego tournée promującego szósty studyjny longplay zespołu „Mechanical Bull”, znajdujący w sprzedaży od 24 września ubiegłego roku. Album, który w Polsce zyskał już status złotej płyty, został również nominowany do nagrody Grammy w kategorii Best Rock Album. Ostatnim singlem promującym album jest utwór „Beautiful War”.

Sławomir Nowaczewski, Promotor Festiwalu: „Gang Followillów powraca do Polski, aby zagrać podczas Orange Warsaw Festival. Fani kochają ich za każdy kolejny album, każdą kolejną trasę koncertową czy występ festiwalowy. Pierwszy dzień festiwalu i występ KINGS OF LEON będzie z pewnością wieczorem, który zapisze się w historii zarówno zespołu, jak i festiwalu”.

KINGS OF LEON jest jednym z niewielu zespołów, który każdą – nawet najmniejszą cząstkę – swojej twórczości przekuwa w sukces. Jednym z największych radiowych przebojów XXI wieku – „Sex on Fire” – udowodnili, że można pogodzić rządzenie listami przebojów i najwyższą artystycznie rockową półkę.

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach.

Sprzedaż biletów na Orange Warsaw Festival 2014 rozpocznie się 21 stycznia, o godzinie 10:00 na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim.

Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: facebook.com/orangewarsawfestival.pl oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.

Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com

Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel. 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com

***

Orange już po raz siódmy jest sponsorem tytularnym festiwalu. Ponad 300 tysięcy widzów, blisko 60 artystów – to bilans 6 lat obecności Orange Warsaw Festival na mapie muzycznych wydarzeń w Polsce. Dotychczas fani muzyki dzięki Orange uczestniczyli w koncertach: Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauren Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie, Basement Jaxx i Fatboy Slim.

Udostępnij: KINGS OF LEON pierwszym headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

Orange Polska z certyfikatem UKE „Bezpieczny Internet”

9 stycznia 2014

Orange Polska z certyfikatem UKE „Bezpieczny Internet”

Urząd Komunikacji Elektronicznej uznał, że Orange Polska świadczy usługi dostępu do internetu, zapewniając swoim użytkownikom najwyższy poziom bezpieczeństwa, w tym przede wszystkim ochronę dzieci i młodzieży. Potwierdzeniem tego jest certyfikat prezesa UKE w kategorii Bezpieczny Internet, który odebrał dziś Bruno Duthoit, prezes Orange Polska.

– Przyznawane od kilku lat certyfikaty Prezesa UKE stanowią „znak jakości” istotny zarówno dla konsumentów, jak i dla przedsiębiorców telekomunikacyjnych – powiedziała Magdalena Gaj, prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej. – Celem programu certyfikacji jest zapewnienie użytkownikom jak najwyższej jakości usług i ochrony przed różnego rodzaju nadużyciami oraz wspieranie konkurencji pomiędzy przedsiębiorcami telekomunikacyjnymi – dodała prezes UKE.

Certyfikat prezesa UKE przyznawany jest na rok i po spełnieniu określonych kryteriów może być przedłużany na kolejne lata. Program obejmuje cztery kategorie: Bezpieczny Internet, Bez Barier, Senior oraz Porównywarka Ofert.

Korzystanie z nowoczesnych, interaktywnych mediów stało się codziennością. Ochrona i bezpieczeństwo w internecie, a także innych mediach elektronicznych oraz przygotowanie do świadomego korzystania z nich, jest dziś jednym z głównych aspektów społecznej odpowiedzialności Orange Polska. Szczególną troską w tym kontekście firma otacza dzieci i młodzież, które wychowują się, uczą i bawią przy użyciu nowoczesnych narzędzi komunikacji.

Klienci mogą korzystać z wachlarza narzędzi umożliwiających ochronę komputera oraz dostępu do treści przeznaczonych dla osób dorosłych przez dzieci i osoby niepełnoletnie (programy filtrujące, antywirusy oraz programy antyspamowe).

Orange Polska przy współpracy z Fundacją Orange oraz Fundacją Dzieci Niczyje zaplanował na 2014 r. również działania edukacyjne, 50. lekcji przeprowadzonych przez wolontariuszy dla uczniów szkół podstawowych na terenie całej Polski (w 2013 r. objęły one aż 1,9 tys. dzieci). Będą one poświęcone zagrożeniom i przemocy w sieci.

Firma stworzyła też 2 poradniki nt. bezpieczeństwa w świecie telekomunikacji: „Bezpieczne wprowadzanie dziecka w świat internetu, telewizji i telefonu” oraz „Możliwości i sposoby wykorzystania nowoczesnych technologii”. Dodatkowo zainteresowani klienci mogą uzyskać podstawowe informacje o tej tematyce pisząc na adresy mailowe helpline@helpline.org.pl oraz cert.pl@orange.com.

OPL wspiera także bezpłatną linię telefoniczną 800 100 100 oraz stronę internetową www.helpline.org.pl, gdzie dzieci i ich opiekunowie uzyskują pomoc i radę w sytuacji zagrożenia w sieci.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska z certyfikatem UKE „Bezpieczny Internet”

Noworoczne okazje w Orange

3 stycznia 2014

Noworoczne okazje w Orange

W noworocznej wyprzedaży Orange, na klientów kupujących telefon komórkowy z abonamentem lub w ofercie mix, czeka bogaty wybór smartfonów w niezwykle atrakcyjnych cenach – taniej nawet o 900 zł. Wybierający ofertę Orange otrzymają między innymi nielimitowane rozmowy i SMS-y, pakiety TV za 0 zł, a w wybranych planach taryfowych także nieograniczone surfowanie w internecie. Klienci zainteresowani internetem mobilnym dla komputera, smartfona czy tabletu, mogą skorzystać z oferty Orange Free Net za 39,90 zł. Dostaną w niej jeden z nowoczesnych routerów mobilnych (w tym także LTE), a dopłacając złotówkę otrzymają dodatkowo tablet Pentagram TAB 7.6 z systemem Android.

Kupując smartfona w noworocznej promocji Orange, każdy klient wybierający ofertę Smart Plan Halo lub Smart Plan Multi dostaje nielimitowane rozmowy ze wszystkimi numerami komórkowymi w Orange, nielimitowane SMS-y w Orange oraz duże pakiety SMS-ów minut i na połączenia do innych sieci. Klienci mogą też wybierać plany z nielimitowanymi SMS-ami i rozmowami do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych w Polsce. W każdej opcji abonamentu dostają też bezpłatnie Orange Cloud, usługę umożliwiającą wysyłanie, pobieranie i przechowywanie własnych plików w bezpiecznej, wirtualnej przestrzeni dyskowej.

Nowością oferty są pakiety TV, które zapewniają dostęp do m.in. filmów, najpopularniejszych programów, materiałów sportowych, muzyki oraz programów dla dzieci i młodzieży. W zależności od wybranej opcji abonamentowej, klienci mogą z nich korzystać za 0 zł przez pierwszy miesiąc lub przez cały czas trwania umowy.

W ofertach dla klientów indywidualnych – Smart Plan Halo i Smart Plan Multi do wyboru są  m. in następujące smartfony w super cenach:

• BlackBerry – Q5,
  • HTC – Desire 300, One S Z520, Windows Phone 8 S by HTC, Windows Phone 8 X by HTC,
  • Huawei – Ascend G510, Ascend P6,
  • iPhone 4s 8GB,
  • LG – Swift L5 II, Swift L9,
  • Samsung – Galaxy Trend, Galaxy SIII mini, Galaxy S III,
  • Sony – Xperia E, Xperia M, Xperia SP, Xperia Z,
  • Nokia – Asha 501, Lumia 510 z głośnikiem Nokia Play 360°, Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920, Lumia 925,
  • Alcatel – One Touch 6030 Idol, One Touch 6012 Idol mini, One touch Scribe HD.

Jak zawsze w Orange, klienci kupujący nową aktywację, przedłużający umowę czy przenoszący numer może liczyć na dodatkowe premie w postaci większej liczby minut, SMS-ów czy darmowych abonamentów.

Smartfony w noworocznych – znacznie niższych cenach są dostępne także w ofertach Orange dla Firm.

Na klientów czeka również bogata oferta przydatnych akcesoriów – ładowarek, słuchawek, pokrowców czy uchwytów samochodowych, które można kupować m. in. za punkty Payback, otrzymywane przy zakupie usług Orange i innych partnerów programu.

Orange przygotował noworoczną promocję również dla klientów chcących korzystać z szybkiego internetu mobilnego – m. in. w najnowocześniejszej technologii LTE dostępnej już w Orange.

Dzięki unikalnej ofercie Orange Free Net, kupując mobilny internet, już za 39,90 zł miesięcznie (lub 24,90 zł z rabatem Orange Open), klienci dostają co miesiąc pakiet 5 GB na transmisje danych i mogą z niego korzystać na wszystkich swoich urządzeniach mobilnych – komputerach, smartfonach czy tabletach. W zależności od wybranej opcji abonamentu można w ten sposób mieć do wykorzystania nawet 35 GB miesięcznie.

Kupując usługę można wybrać jeden z nowoczesnych routerów mobilnych, pozwalających połączyć z internetem dowolne urządzenie wyposażone w WiFi. Może być nim na przykład tablet Pentagram TAB 7.6, który w noworocznej ofercie Orange, klienci dostaną razem z usługą i modemem/routerem za symboliczną złotówkę.

Oprócz tego, każdy kupujący Orange Free Net, w promocji noworocznej będzie mógł przekonać się o zaletach telewizji mobilnej, dzięki Pakietowi TV, który otrzyma na miesiąc za 0 zł.

Klienci kupujący usługi mobilne Orange mogą też korzystać z pakietów Telewizji Tu i Tam, wśród których, zawierający 20 kanałów TV – Pakiet Fun jest bezpłatny dla wszystkich klientów Orange. Dzięki temu każdy posiadacz smartfona, tabletu czy komputera z mobilnym internetem Orange ma stały dostęp do bogatej oferty TV mobilnej.
Więcej informacji: www.orange.pl; www.akcesoria.orange.pl; www.orange.pl/payback

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39