Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy

Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy
Orange Polska wdrożył rozwiązanie, które pozwoli stałym klientom zawrzeć umowę na usługi Biznes Pakiet Fiber, Biznes Pakiet i Dostęp do Internetu DSL za pośrednictwem strony internetowej i telefonu komórkowego. Klient będzie miał możliwość zdalnej weryfikacji i/lub wskazania poprawek do naniesienia w dokumencie. W wielu przypadkach pozwoli to skrócić o połowę czas instalacji usług.

Dzięki e-umowie nie będzie już konieczności drukowania i dostarczania dokumentów przez przedstawiciela Orange Polska, kuriera lub partnera technicznego w chwili instalacji. Oznacza to także więcej czasu na analizę umowy.

– Wprowadzenie e-umowy w ofercie dla firm pozwoli na szybsze dostarczenie klientom usług m.in. światłowodu. Nowa możliwość oznacza także oszczędność czasu, który nasi przedstawiciele będą mogli poświęcić klientom zamiast zajmowania się formalnościami. Cały proces – zautomatyzowany, cyfrowy, jest w pełni bezpieczny dzięki zastosowaniu rozwiązań znanych choćby z bankowości elektronicznej. W przyszłości mamy w planach poszerzenie dostępności e-umów na kolejne usługi – mówi Jakub Górnik, dyrektor Digitalizacji i Rozwoju Rynku Biznesowego w Orange Polska.

Z e-umowy może skorzystać przedsiębiorstwo będące klientem Orange od co najmniej 6 miesięcy i bez zaległości płatniczych. Firma składa oświadczenie, w którym upoważnia swoich reprezentantów do zawierania umów w formie elektronicznej oraz podaje niezbędne dane – adresy mailowe przedstawicieli i numery ich telefonów komórkowych.

Dzięki temu, gdy klient będzie chciał podpisać nową umowę wystarczy, że mailowo lub telefonicznie poinformuje o chęci jej zawarcia. Otrzyma e-mail, z linkiem do strony internetowej, z której może pobrać dokument i zawrzeć e-umowę. Autoryzacja na stronie odbywa się przez token SMS, podobnie jak w przypadku bankowości elektronicznej. Klient ma możliwość pobrania dokumentów i ich akceptacji bądź skierowania do poprawki. Jeżeli zgodzi się na przygotowaną przez przedstawiciela Orange treść umowy, wystarczy, że kliknie „akceptuję”, a na jego skrzynkę mailową przyjdzie ostateczna wersja umowy, a zlecenie podłączenia usługi po stronie operatora zostanie automatycznie uruchomione.

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy

28 maja 2018

Z najnowszego raportu Konfederacji Lewiatan „Inwestycje szansą dla rozwoju Polski”, którego partnerem jest Orange Polska, wynika, że tylko zwiększenie inwestycji umożliwi poprawę konkurencyjności i innowacyjności polskiej gospodarki. Przy czym kluczowe znaczenie mają inwestycje w infrastrukturę internetu dużych prędkości, niezbędną do budowania gospodarki opartej na danych. To ona stymuluje dynamiczny rozwój większości sektorów gospodarki i umożliwia budowę przemysłu 4.0.

– Orange Polska budując infrastrukturę światłowodową w całej Polsce tworzy warunki dla przemysłu 4.0. Jesteśmy inwestorem, który bezpośrednio wpływa na innowacyjność gospodarki dając firmom możliwości rozwijania biznesów cyfrowych, które mogą i powinny być polską specjalnością. Robimy to, bo wiemy, że nie ma powrotu do świata analogowego. W każdej minucie wysyłanych jest 600 tys. tweetów, 400 mln e-maili, a miliony ludzi szukają informacji w sieci – uważa Witold Drożdż, dyrektor wykonawczy w Orange Polska.

Z raportu Lewiatana wynika, że Polska w 2017 roku była dopiero na 22. miejscu w UE, jeśli chodzi o dostęp firm do sieci szerokopasmowych i szybkiego internetu. Na szczęście ta sytuacja szybko się zmienia. W dużej mierze dzięki działaniom Orange Polska, który inwestuje w rozbudowę nowoczesnej infrastruktury światłowodowej i mobilnej. Aktualnie w zasięgu światłowodów OPL znajduje się 2,7 mln gospodarstw domowych i firm. Na koniec 2020 roku ma to już być co najmniej 5 mln lokalizacji, co oznacza, że 13,5 miliona Polaków będzie mieć światłowód w swoim domu. Co ważne, nie tylko w dużych miastach, ale także w średnich, małych oraz na wsi. Wydatki na te inwestycje w latach 2016-2020 wyniosą około 4,2 mld zł.

Jako pierwsze z najważniejszych wyzwań dla Polski autorzy raportu wymienili edukację opartą na nowych technologiach. Tu również widać kluczową rolę Orange Polska. W porozumieniu z Ministerstwem Cyfryzacji firma z własnych środków zobowiązała się podłączyć do sieci światłowodowej 4,5 tysiąca szkół. Dodatkowo, w ramach projektu POPC Orange podłączy kolejne 3,7 tys. szkół, co oznacza, że łącznie podłączy światłowód do 8,2 tys. szkół. To blisko połowa jednostek oświatowych w Polsce.

Poprzez Fundację Orange firma działa też na rzecz rozwoju kompetencji cyfrowych Polaków. Nawet 900 000 osób może doskonalić swoje umiejętności cyfrowe w 100 Pracowniach Orange zlokalizowanych w małych miasteczkach w całym kraju. 4 000 dzieci ze 170 szkół poznało podstawy kodowania dzięki programowi #SuperKoderzy, wkrótce przeszkolonych zostanie kolejne 20 000 dzieci.

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska inwestując w sieć światłowodową tworzy warunki dla rozwoju gospodarki 4.0

Odwiedź Orange strefę na Orange Warsaw Festival

Odwiedź Orange strefę na Orange Warsaw Festival
Najlepsze pomysły na spędzenie czasu w przerwie między koncertami znajdziesz w Orange strefie na terenie miasteczka festiwalowego. To tu na miłośników tańca czeka DJ z playlistą największych hitów. Także tutaj zrobisz sobie najmodniejszy kolorowy tatuaż techniką „body marbling”. Kolejny już raz stary, niepotrzebny telefon możesz przekazać do recyklingu, a swojego smartfona naładować pozytywną energią. Dzięki darmowemu Wi-Fi w strefie, a także w punktach na terenie festiwalu, podzielisz się z bliskimi festiwalowymi emocjami.

1 i 2 czerwca zapraszamy do Orange strefy, w której możesz pobawić się w rytmie najlepszej muzyki granej na żywo przez DJ’a. W tym roku każdy ma szansę stworzyć własny utwór na mash machine. Ta zabawa jest dla każdego, bez względu na doświadczenie i umiejętności. Orange zbliża – zaproś innych do zabawy, a radość z tworzenia muzyki w grupie będzie jeszcze większa. Festiwalowym trendem na świecie stał się body marbling. Tej atrakcji nie mogło zabraknąć w Orange strefie. Przyjdź i namaluj na swoich rękach niepowtarzalny wzór.Jeśli bateria w Twoim telefonie się rozładuje, możesz naładować go w 200 punktach od Orange Energia i dalej być w kontakcie ze znajomymi na festiwalu i dzielić się emocjami z tymi, którzy nie mogą być obok. W trakcie ładowania zrelaksuj się w strefie chillout. Korzystaj z punktów darmowego Wi-Fi od Orange w strefie i na terenie festiwalu i wysyłaj w świat pozytywne emocje.

Orange promuje ideę recyklingu starych telefonów i zachęca gości festiwalowej Orange strefy do włączenia się w działania proekologiczne. Nie wiesz, co zrobić z niepotrzebnymi już telefonami komórkowymi? Przynieś ich najwięcej na Orange Warsaw Festival a wygrasz smartfona. Codziennie do wygrania Huawei P20 Lite. Możesz też zdobyć upcyklingowe nagrody – za każde 5 oddanych telefonów można odebrać etui na telefon, a za 10 telefonów – saszetkę na biodro. Liczba nagród jest ograniczona.

Orange Warsaw Festival to jedno z najważniejszych muzycznych wydarzeń w stolicy, a zarazem jedna z największych tego typu, cyklicznych imprez w Polsce. To coroczne wielkie święto muzyczne, pełne nowych brzmień, muzycznych odkryć i artystów na światowym poziomie. Dzięki Orange polscy fani mogli zobaczyć na żywo takie gwiazdy jak Beyoncé, Linkin Park, czy Muse. W tym roku zagrają m.in. Sam Smith, Dua Lipa i Florence + The Machine.

Udostępnij: Odwiedź Orange strefę na Orange Warsaw Festival