Korzystny net-billing od Orange Energia dla klientów SolarSpot

8 czerwca 2022

Korzystny net-billing od Orange Energia dla klientów SolarSpot

Orange Energia, kontynuując swój rozwój w obszarze zielonej energii, rozpoczyna partnerską współpracę z firmą SolarSpot – jednym z liderów branży odnawialnych źródeł energii. Nowi klienci SolarSpot mogą skorzystać z oferty Orange Energia z rozliczeniem energii 1:1.

Dzięki współpracy SolarSpot i Orange Energia, właściciele mikroinstalacji fotowoltaicznych zyskają możliwość odzyskania w 100% wartości wyprodukowanej energii, bez konieczności ponoszenia opłat za aktywację czy zmiennych opłat dystrybucyjnych.

Oferta jest kierowana wyłącznie do nowych klientów, którzy decydują się na zakup i montaż instalacji fotowoltaicznej SolarSpot wraz z kompleksową umową na dostarczanie energii elektrycznej przez Orange Energia. To wyjątkowo korzystne rozwiązanie dla właścicieli domów jednorodzinnych, którzy planują instalację fotowoltaiki na własne potrzeby, o mocy do 50 kWp. Oferta z net-billingiem 1:1 pozwoli pomniejszyć rachunek klienta o wartość wyprodukowanej przez niego energii, wyliczoną po tej samej stawce, po której operator będzie mu sprzedawać energię.

– Dzięki net-billingowi od Orange Energia nasi klienci korzystający z oferty dla Mikrowytwórców, mogą rozliczyć pełną wartość energii, którą oddają do sieci. Chcemy, aby dzięki naszym rozwiązaniom, korzystanie z ekologicznych źródeł energii było proste i przyjazne, bo zależy nam, aby ograniczanie wpływu na środowisko stało się powszechną praktyką. Stale rozwijamy naszą ofertę i unowocześniamy sieć sprzedaży. Współpraca z SolarSpot jest kolejnym etapem rozwoju spółki i krokiem w kierunku zielonej transformacji  – powiedział Bartosz Gott, prezes zarządu Orange Energia.

– Rozwijając swoją ofertę, SolarSpot kieruje się optymalizacją kosztów energii dla klienta końcowego. Zdecydowaliśmy się na rozwiązanie rozliczenia w modelu net-billingu 1:1 oferowane przez Orange Energia, aby zapewnić naszym klientom korzystne rozwiązanie, które nie zawiera zmiennych opłat za dystrybucję energii. W połączeniu z know-how SolarSpot w zakresie wysokiej jakości rozwiązań fotowoltaicznych jestem przekonany, że zaoferujemy klientom konkurencyjną jakość oferty i obsługi klienta – mówi Przemysław Błaszczyk, prezes SolarSpot.

Na start SolarSpot i Orange Energia zaoferowały dwa pakiety usług. Pakiet podstawowy zawiera standardowe moduły fotowoltaiczne, natomiast pakiet premium moduły fotowoltaiczne Full Black z falownikiem hybrydowym, gotowym do współpracy z magazynami energii. Umowa z rozliczaniem Orange Energia Net-billing 1:1 jest zawierana na okres 24 miesięcy. Oferta umożliwia wnioskowanie o dotację z Programu Mój Prąd 4.0. Współpraca między SolarSpot i Orange Energia umożliwia rozwój oferty w przyszłości.

Decydując się na ofertę dla Mikrowytwórców od Orange Energia, klient może otrzymać:

• Rabat 100% na zmiennych opłatach dystrybucyjnych (dla klientów w Grupie taryfowej G12w).
  • Promocyjne stawki za energię pobraną ponad Magazyn Energii do końca 2022 r. (na poziomie najniższej ze stawek wśród obowiązujących z urzędu taryf sprzedawców).
  • Assistance domowe w pakiecie (pomoc 9 fachowców w razie awarii w domu, do 5 bezpłatnych napraw w ciągu roku, każda do maksymalnej wartości 1500 zł).
  • Finansowanie do 100% inwestycji i brak wymogu wkładu własnego (możliwość kredytowania do 60 tys. zł nawet na mikroinstalację o większej mocy)

Miesięczna opłata to, w zależności od mocy instalacji, 54,99 zł (do 6 kW) lub 79,99 zł (powyżej 6 kW). Kwota zawiera rabat w wysokości 4,99 zł miesięcznie za e-fakturę. Aktywacja jest przy wyborze tej oferty darmowa. Szczegółowe informacje i regulamin oferty są dostępne na stronie.

Udostępnij: Korzystny net-billing od Orange Energia dla klientów SolarSpot

Orange Warsaw Festiwal 2022 za nami. Festiwale wróciły.

6 czerwca 2022

Orange Warsaw Festiwal 2022 za nami. Festiwale wróciły.

Orange Warsaw Festival 2022 za nami! Wróciliśmy! Aż trudno uwierzyć jaką drogę trzeba było przejść, aby ponownie spotkać się na największym festiwalu muzycznym Warszawy, który w ciągu dwóch dni zgromadził blisko 50 000 festiwalowiczów i festiwalowiczek.

„To nasz pierwszy koncert festiwalowy w tym roku. Kochamy Polskę i nie wyobrażaliśmy sobie lepszego miejsca, aby zacząć trasę” – mówiła ze sceny Florence Welch. Z jej słowami z pewnością może zidentyfikować się mnóstwo uczestników tegorocznej edycji. Pod wieloma względami był to festiwal początków.

Przede wszystkim, pierwszy raz od 2019 roku ponownie spotykamy się na festiwalach w ich pełnym wymiarze. Po 3 latach od ostatniej edycji ponownie otworzyliśmy sezon – i to w pięknej, słonecznej pogodzie. Przez ten czas dorosło zupełnie nowe pokolenie słuchaczy. Wielu z nich dopiero na OWF 2022 poznało smak przeżywania wspólnych chwil na najlepszych koncertach.

Orange Warsaw Festival również dla artystów oznaczał pierwsze od wielu miesięcy festiwalowe występy – tak jak w przypadku Tylera, The Creatora oraz Florence + The Machine. Scena tętniła rapową energią podczas koncertu Stormzy’ego i rockową podczas Foals. Natomiast Charli XCX pokazała, że jest królową w swojej kategorii, a Sigrid wypełniła Warsaw Stage pozytywnym vibem.

To był wyjątkowy czas także dla polskich artystów. „Orange Warsaw Festival był pierwszym festiwalem, na jakim w ogóle byłam jako uczestnik. Nie sądziłam, że kiedyś tu wystąpię” – mówiła Julia Wieniawa grająca świetnie przygotowaną koncertową premierę debiutanckiej płyty. Dla Kinniego Zimmera był to pierwszy koncert festiwalowy w życiu i nie mamy wątpliwości, że czeka go droga na dużo większe sceny. Żabson & Young Igi nie ukrywali zachwytu nad skalą swojego występu. Kacperczyk rozruszali publiczność Warsaw Stage, do składu której w ostatnim momencie dołączyli również Karaś/Rogucki – i zagrali świetny koncert. Natomiast dla Szczyla OWF był szczególny z jeszcze innego powodu. „Mam 22 lata i gram na tym samym festiwalu co NAS i Joey Bada$$”, mówił ze sceny o amerykańskich raperach, którzy występowali na Orange Stage w piątek.

Orange Warsaw Festival 2022 przechodzi do historii jako nowe otwarcie. Festiwale wróciły! Tęskniliśmy za Wami! Przez te dwa dni widzieliśmy wyraźnie bjak bardzo brakowało Wam tych emocji, wrażeń, spotkań i muzyki na żywo. Dopiero się rozkręcamy.

Mediateka

Udostępnij: Orange Warsaw Festiwal 2022 za nami. Festiwale wróciły.

Orange Warsaw Festival wraca po przerwie

2 czerwca 2022

Orange Warsaw Festival wraca po przerwie

Już jutro Warszawa ponownie stanie się stolicą muzyki. Po przerwie startuje Orange Warsaw Festival. Wystąpią znani i cenieni artyści, zarówno z zagranicy: Florence + The Machine, Tyler, The Creator, Charli XCX, NAS, Stormzy, Foals, Sigrid, Earl Sweatshirt i Joey Bada$$, jak i z Polski – Kasia Lins, Rosalie., Kukon, Kacperczyk, Żabson & Young Igi, Szczyl, Kinny Zimmer, Julia Wieniawa i Zalia. Orange Warsaw Festival odbędzie się  w dniach 3-4 czerwca na Torze Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec. To już 13. edycja wydarzenia.

Jednym z najbardziej wyczekiwanych jest występ Florence + The Machine. Koncert artystki podczas Orange Warsaw Festival w 2014 roku zjednał jej rzesze fanów nad Wisłą. Organizatorzy zadbali także o inne atrakcje towarzyszące wydarzeniu.

Wyjątkowa gratka dla fanów „Stranger Things”

– Cieszymy się, że po pandemicznej przerwie wracamy na Orange Warsaw Festival z wyjątkową strefą Orange i Netflix. Wspólnie przygotowaliśmy dla uczestników festiwalu multimedialne doświadczenie, uzupełniające tegoroczne muzyczne emocje – mówi Anna Kowalik-Mizgalska, odpowiadająca w Orange Polska za sponsoring.

W strefie Orange i Netflix na uczestników będą czekać niezapomniane doświadczenia inspirowane nowym sezonem serialu „Stranger Things”. Jedną z nich jest możliwość wejścia do świata znanego z jednej z najpopularniejszych produkcji w historii Netflix, przy użyciu oryginalnych rowerów z lat 80., zintegrowanych ze światem cyfrowym. Energia rowerzystów będzie napędzać wizualizację, dzięki której przeniosą się do alternatywnej rzeczywistości z serialu. Zabawie będzie towarzyszyć ścieżka dźwiękowa ze „Stranger Things” oraz instalacja do kontaktu z Drugą Stroną.

Najbardziej dostępny festiwal

Od wielu lat Orange Warsaw Festival jest wydarzeniem przyjaznym i bezpiecznym dla wszystkich, także osób z niepełnosprawnościami. Starają się o to Orange Polska, organizator Alter Art oraz partnerzy z organizacji pozarządowych. Na terenie festiwalu zadbali o rozwiązania dla różnych grup osób z niepełnosprawnościami. Są to m.in. bilet kategorii N, który uprawnia do udziału w wydarzeniu z osobą wspierającą, Punkt Obsługi Priorytetowej (POP), w którym można wymienić bilet na opaskę i otrzymać wsparcie oraz informację o dostępności wydarzenia, platformy z pochylniami przy obu scenach, dzięki którym w komfortowych warunkach można słuchać koncertów, pętle indukcyjne przy platformach oraz w POP, audiodeskrypcja na żywo wszystkich koncertów na scenie głównej (częstotliwość FM 91,5), obsługa publiczności w polskim języku migowym, najazdy na krawężniki i podwyższenia oraz wsparcie przeszkolonych wolontariuszy.

Prace nad dostępnością prowadzą organizacje pozarządowe, których działanie koordynuje Fundacja Polska Bez Barier: Fundacja Katarynka, Polska Fundacja Osób Słabosłyszących i Fundacja Orange.

Więcej informacji: Orange Warsaw Festival

Dzięki współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa w dniach 3 – 4 czerwca oraz 5 czerwca do godz. 4:00 rano uczestnicy Orange Warsaw Festival skorzystają z warszawskiego transportu miejskiego za darmo, na podstawie opaski festiwalowej. Dodatkowo na czas festiwalu uruchomiona zostanie specjalna linia autobusowa. Rowerzyści będą mogli skorzystać z parkingu na ok. 100 jednośladów.

Początek festiwalowego lata

Tegoroczny Orange Warsaw Festival otwiera sezon powrotu największych muzycznych festiwali. Już 29 czerwca br. w Gdyni- Kosakowo rozpocznie się Open’er Festival powered by Orange. W ciągu czterech dni na scenie zagrają m.in. Dua Lipa, Imagine Dragons, The Killers, Maneskin, Martin Garrix, Dawid Podsiadło, Taco Hemingway, Young Leosia i wielu innych. Zwieńczeniem lata będzie Kraków Live Festival, 19 i 20 sierpnia podczas którego wystąpią m.in. Halsey, Lewis Capaldi, Jan-Rapowanie, Mimi Webb i Parcels.

Więcej informacji: Open’er Festival powered by Orange

Więcej informacji: Kraków Live Festival

Wsparcie dla Ukrainy

Wszystkim festiwalom będzie towarzyszyć akcja wspierająca Ukrainę, zainicjowana przez Stowarzyszenie Organizatorów Imprez Artystycznych i Rozrywkowych (SOIAR) przy współpracy z Polskim Centrum Pomocy Międzynarodowej (PCPM). Podczas organizowanych przez SOIAR wydarzeń uczestnicy za pomocą kodu QR będą mogli dokonywać bezpośrednich wpłat na subkonto PCPM. Środki zebrane podczas akcji „Wspierajmy Ukrainę na koncertach” zostaną wykorzystane na  odbudowę ukraińskich szkół, edukację i rozwój dzieci i młodzieży z Ukrainy. Będą to dodatkowe lekcje języka polskiego, zajęcia adaptujące w polskich szkołach, zajęcia artystyczne i rozwojowe pozwalające radzić sobie ze stresem, organizacja czasu wolnego w wakacje, stypendia oraz miejsca pracy dla uchodźców na stanowiskach pomocników nauczycieli w szkołach. Działania będą realizowane w Polsce i Ukrainie. Akcja ma charakter długofalowy i potrwa do końca 2022 roku.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival wraca po przerwie