Letnie promocje w TP

1 lipca 2009

Letnie promocje w TP

Telekomunikacja Polska przygotowała na lato promocje dla klientów, którzy w tym czasie będą szukać ciekawych ofert telekomunikacyjnych. Od 1 lipca 2009 r. można zamówić neostradę z nawigacją GPS, odebrać bon na zakupy czy kupić nowoczesny telefon bezprzewodowy za złotówkę.

Od dziś Telekomunikacja Polska oferuje możliwość podpisania promocyjnej umowy na telefon stacjonarny w jednym z 3 planów doMowych – na 24 miesiące. W zamian klient otrzyma bon Sodexho o wartości 50 złotych (przy planie doMowy tp 60) lub 150 złotych (przy planach doMowy tp 300 i doMowy tp 1200).

Przy zawarciu promocyjnej umowy na korzystanie z telefonu na 12 lub 24 miesiące klienci otrzymują również możliwość zakupu już od 1 zł nowoczesnych telefonów bezprzewodowych. Wybierając jeden z 3 planów doMowych klienci mają do wyboru aparaty firmy Siemens, dostępne modele to: AL180, Gigaset AL280, E360 lub Gigaset S680. Dodatkowo, bezpłatnie przez 3 miesiące mogą korzystać z usługi prezentacji numeru dzwoniącego.

TP zdecydowała też, że w lecie nadal umożliwi klientom skorzystanie z cieszącej się bardzo dużym zainteresowaniem oferty neostrady z nawigacją GPS. To ciekawa propozycja dla klientów, którzy wcześniej nie mogli lub nie zdążyli z niej skorzystać. Dzięki niej internauci zamawiający usługę lub przedłużający umowę nadal będą mogli otrzymać od TP nawigację GPS firmy LARK FreeBird 35.6 z aplikacją MapaMap.

Urządzenie LARK FreeBird oferuje łatwą, intuicyjną nawigację „od drzwi do drzwi”, polskie komunikaty głosowe oraz możliwość blokady ekranu i przycisków. Wyposażone jest w wyście słuchawkowe, gniazda: USB Active Sync, jack oraz słuchawkowe. LARK FreeBird wyposażony jest również w funkcje multimedialne (odtwarzanie plików wideo, plików audio, wyświetlanie zdjęć oraz przeglądarkę tekstów w formacie TXT).

Szczegółowe informacje na temat wszystkich ofert znajdują się na www.tp.pl.

Udostępnij: Letnie promocje w TP

Tańsze SMS-y i atrakcyjne ceny połączeń w letniej ofercie roamingowej Orange

30 czerwca 2009

Tańsze SMS-y i atrakcyjne ceny połączeń w letniej ofercie roamingowej Orange

Od 1 lipca Orange wprowadza zmiany w ofercie usług roamingowych Orange Travel. Dzięki nim klienci zapłacą znacznie mniej za SMS-y, a dzięki dzięki nowym zasadom taryfikacji zaoszczędzą także na kosztach połączeń.

Według nowych stawek, klienci Orange zapłacą tylko 57 groszy z VAT za SMS-a wysłanego w krajach Unii Europejskiej (w Strefie 1 cennika roamingu Orange Travel). Oznacza to, że koszt wysłania SMS-a spada do 38% dotychczasowej ceny wynoszącej 1,50 zł z VAT.

Wraz z nowymi stawkami na SMS-y Orange wprowadza taryfikację sekundową dla wszystkich połączeń głosowych realizowanych w Strefie 1: Unia Europejska:

• dla połączeń przychodzących od pierwszej sekundy
  • dla połączeń wychodzących po pierwszych 30 sekundach

Dzięki temu klienci Orange korzystający z roamingu w Orange Travel zapłacą za rozmowy mniej niż dotychczas mimo, że ceny połączeń nie ulegają zmianie. Aktualne ceny połączeń głosowych w ofercie są o blisko 20% niższe od cen wyznaczonych w limitach ustanowionych przez prawo UE i wynoszą odpowiednio:

• 0,85 zł z VAT za minutę dla połączeń przychodzących
  • 1,79 zł z VAT za minutę dla połączeń wychodzących

Nowe stawki i zasady taryfikacji obejmują wszystkich klientów Orange, którzy korzystają z usług roamingu Orange Travel, niezależnie od tego czy mają telefon w ofercie z abonamentem, mix czy na kartę.

Orange Travel to nazwa międzynarodowego programu realizowanego w Grupie FT/Orange, którego celem jest ułatwienie korzystania z usług roamingowych i zapewnienie jasnych zasad jego rozliczania. Usługi wykorzystywane przez klientów korzystających z Orange Travel są rozliczane według zasad przewidzianych dla eurotaryfy.

Udostępnij: Tańsze SMS-y i atrakcyjne ceny połączeń w letniej ofercie roamingowej Orange

Milion klientów planów doMowych TP

29 czerwca 2009

Milion klientów planów doMowych TP

Już ponad milion klientów TP korzysta z wprowadzonych 1 września 2008 roku planów doMowych. To oferta, która znacznie obniżyła ceny połączeń i uprościła korzystanie z telefonu stacjonarnego. Plany w cenie abonamentu dają klientom na rozmowy od 60 do 1200 minut, a w jednej z opcji nawet nielimitowaną ilość czasu.

– Ponad milion klientów w ciągu niespełna 9 miesięcy pokazuje, że plany doMowe były strzałem w dziesiątkę. Daliśmy klientom przełomową ofertę, która udowodniła, że telefon domowy pozostaje atrakcyjną, również cenowo, alternatywą dla sieci mobilnych czy telefonii internetowej – mówi Paweł Papliński, dyrektor Departamentu Telefonii Stacjonarnej Telekomunikacji Polskiej.

Zdecydowana większość klientów korzysta z oferty z 60 minutami na rozmowy w cenie abonamentu. Całkiem duża grupa klientów, bo ponad 16 proc. wybrała jednak najwyższe plany z 1200 minut lub z brakiem limitu na rozmowy w cenie abonamentu. Ponadto, ponad 15 proc. użytkowników zdecydowała się na opcję podwojenia liczby minut w ramach abonamentu.

Cennik planów doMowych TP:

Plan doMowy 60 Plan doMowy 300 Plan doMowy 1200
Opłata miesięczna 50 zł 70 zł 90 zł
Minuty wliczone w abonament 60 24h

120 poza szczytem

300 24h

600 poza szczytem

1200 24h

Bez limitu poza szczytem

Minuta połączenia do sieci stacjonarnych 0,17 zł 0,12 zł 0,07 zł
Minuta połączenia do sieci komórkowych* 0,40 zł 0,40 zł 0,40 zł
Minuta połączenia międzynarodowego od 0,55 zł od 0,45 zł od 0,35 zł

* cena połączeń do sieci telefonii komórkowej nie dotyczy Play i Polsatu Cyfrowego

Wszyscy zainteresowani mogą dodatkowo obniżyć koszty korzystania z telefonu domowego. By to zrobić wystarczy skorzystać z usług TP, takich jak: wybrane numery, rozmowy z rabatem, moja godzina i pakiet minut komórkowych.

Szczegóły nowych planów doMowych oraz oferty stacjonarnej TP są dostępne na stronie www.tp.pl.

Udostępnij: Milion klientów planów doMowych TP