MILES KANE na Orange Warsaw Festival 2014

21 kwietnia 2014

MILES KANE na Orange Warsaw Festival 2014

MILES KANE, jeden z najbardziej twórczych współczesnych artystów Wielkiej Brytanii, wystąpi podczas Orange Warsaw Festival 2014. Koncert artysty odbędzie się ostatniego dnia festiwalu, 15 czerwca na Orange Stage.

MILES KANE – brytyjski gitarzysta i wokalista, który popularność zdobył z zespołem The Rascals. W 2009 roku zespół zawiesił działalność, a Kane skupił się na karierze solowej. Swój debiutancki album pt. „Colour of the Trap” wydał wiosną 2011roku, po czym ruszył w trasę koncertową po Anglii, supportując takie zespoły jak Arctic Monkeys czy Kasabian. Wkrótce Kane rozpoczął współpracę z frontmanem Arctic Monkeys – Alexem Turnerem, co zaowocowało nowym, równoległym, znakomitym projektem – The Last Shadow Puppets. Najnowsze wydawnictwo w solowej karierze Kane’a to nagrywany między koncertami w studiach Londynu, Liverpoolu oraz Walii album Don’t Forget Who You Are z 2013 roku. Płyta z glam-rockowym brzmieniem promowana singlami: „Give Up” czy tytułowy „Don’t Forget Who We Are” natychmiast znalazła się w pierwszej dziesiątce brytyjskiej listy sprzedaży, a sam Kane został wyróżniony nominacją do NME Award w kategorii „Best Solo Artist”. Brytyjskie media określają Milesa mianem jednego z najbardziej dynamicznych i twórczych współczesnych artystów Wielkiej Brytanii.

Oficjalne strony zespołu/clip:
http://www.mileskane.com/; https://www.facebook.com/mileskanemusic

MILES KANE dołącza do grona ogłoszonych wcześniej artystów Orange Warsaw Festival 2014 tj: KINGS OF LEON, OUTKAST, DAVID GUETTA, QUEENS OF THE STONE AGE, FLORENCE AND THE MACHINE, SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, LIMP BIZKIT, PIXIES, KASABIAN, THE KOOKS, LILLY ALLEN, HURTS, TIMBALAND, THE WOMBATS, THE PRETTY RECKLESS, BRING ME THE HORIZON, CHASE & STATUS, SKA-P, JAMAL, FRENCH FILMS, CHEMIA.

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach Orange Stage i Warsaw Stage.

Dotychczas ogłoszeni artyści OWF 2014:

Scena „Orange Stage”:
13 czerwca – KINGS OF LEON, QUEENS OF THE STONE AGE, PIXIES, FRENCH FILMS
14 czerwca – FLORENCE AND THE MACHINE, THE KOOKS, THE WOMBATS
15 czerwca – OUTKAST, DAVID GUETTA, KASABIAN, TIMBALAND, MILES KANE.

Scena „Warsaw Stage”:
13 czerwca – SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, LILY ALLEN, THE PRETTY RECKLESS, SKA-P, JAMAL
14 czerwca – HURTS, CHASE&STATUS
15 czerwca – LIMP BIZKIT, BRING ME THE HORIZON, I AM GIANT, CHEMIA

Kolejni artyści ogłaszani będą już wkrótce.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2014 dostępne są już w sprzedaży na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim. Orange Polska przygotowała dla swoich klientów specjalną ofertę 15% rabatu na zakup biletów festiwalowych.

Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: facebook.com/orangewarsawfestival oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.
Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com
Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel: 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com

***

Orange już po raz siódmy jest sponsorem tytularnym festiwalu. Ponad 300 tysięcy widzów, blisko 60 artystów – to bilans 6 lat obecności Orange Warsaw Festival na mapie muzycznych wydarzeń w Polsce. Dotychczas fani muzyki dzięki Orange uczestniczyli w koncertach: Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauren Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie, Basement Jaxx i Fatboy Slim.

Udostępnij: MILES KANE na Orange Warsaw Festival 2014

BOMBAY BICYCLE CLUB zagra na Orange Warsaw Festival 2014

15 kwietnia 2014

BOMBAY BICYCLE CLUB zagra na Orange Warsaw Festival 2014

Zespół BOMBAY BICYCLE CLUB wystąpi 14 czerwca na Orange Warsaw Festival. To już przedostatni, z trzydziestu artystów, których zobaczymy na festiwalu.

Nazywanie Bombay Bicycle Club weteranami może wydać się dziwne z uwagi na fakt, że żaden z członków zespołu ma nie więcej niż 24 lata, jednak na koncie mają już cztery albumy. Historia Bombay Bicycle Club jest o tyle inspirująca, że od swojej wytwórni otrzymali to, o czym większość zespołów może tylko pomarzyć – wolność w tworzeniu tego co kochają i pracy w swoim własnym tempie. Kiedy mieli po 18 lat podpisali swój pierwszy kontrakt z legendarną wytwórnią Island i wydali debiutancki album (2009) pt. „I Had the Blues But I Shook Them Loose”. Wraz z wydaniem drugiej płyty pt. „Flaws” (2010), zespół zmienił swoje brzmienie na bardziej akustyczne, folkowe. Trzecie wydawnictwo pt. „A Different Kind of Fix” (2011) było połączeniem loopów, skomplikowanych rytmów i gitarowych riffów. Najnowszy album pt.”So Long, See You Tomorrow”, który miał swoją premierę na początku 2014, był najdłużej dopracowywany. W materiale słychać podróżnicze ambicje i inspiracje innymi kulturami Jacka Steadmana i jak twierdzi on sam – dało mu to dużo dobrej, pozytywnej energii i artystycznego spełnienia.
BOMBAY BICYCLE CLUB to – Jack Steadman (wokal, gitara), Jamie MacColl (gitara), Suren de Saram (perkusja) i Ed Nash (gitara basowa) – razem dorastali w północnym Londynie. Jack, który pisze wszystkie utwory dla grupy, zaczynał swoją przygodę z produkcją już w wieku 13 lat używając do tego prostych programów do sklejania loopów. Jak sam przyznaje „To był mój wstęp do aranżacji, komponowania i nauki o dynamice, która tworzy utwór”.

Oficjalne strony/clip zespołu:

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym           w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach Orange Stage i Warsaw Stage.

Dotychczas ogłoszeni artyści OWF 2014:

13 czerwca:
ORANGE STAGE: KINGS OF LEON, QUEENS OF THE STONE AGE, PIXIES, FRENCH FILMS
WARSAW STAGE: SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, LILY ALLEN, MARTIN GARRIX, THE PRETTY RECKLESS, SKA-P, JAMAL

14 czerwca:
ORANGE STAGE: FLORENCE AND THE MACHINE, THE KOOKS, THE WOMBATS, BOMBAY BICYCLE CLUB
WARSAW STAGE: THE PRODIGY, HURTS, RITA ORA, CHASE&STATUS DJ SET&RAGE, ELLA EYRE, SKUBAS

15 czerwca:
ORANGE STAGE: OUTKAST, DAVID GUETTA, KASABIAN, TIMBALAND, MILES KANE
WARSAW STAGE: LIMP BIZKIT, BRING ME THE HORIZON, I AM GIANT, CHEMIA

***

Bilety na Orange Warsaw Festival 2014 dostępne na: www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim.

Bilety jednodniowe w cenie od 199zł.
Pakiet dwudniowy (dostępny tylko on-line, dni do wyboru) w cenie od 339zł.
Karnet trzydniowy w cenie od 519zł.

Orange Polska przygotowała dla swoich klientów specjalną ofertę 15% rabatu na zakup biletów festiwalowych – promocja została wydłużona do 15 czerwca 2014.

Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com
Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com

Udostępnij: BOMBAY BICYCLE CLUB zagra na Orange Warsaw Festival 2014

Pierwszy wspólny salon Orange i Samsung otwarty w Łodzi

11 kwietnia 2014

Pierwszy wspólny salon Orange i Samsung otwarty w Łodzi

Dzisiaj w łódzkiej Manufakturze został otwarty pierwszy w Polsce wspólny sklep Samsung i Orange. Podczas ceremonii można było się zapoznać z ofertami Orange i produktami marki Samsung, w tym z najbardziej oczekiwanym smartfonem roku Samsung GALAXY S5, zegarkiem Gear 2 oraz opaską dla aktywnych Gear Fit.

Nowy salon to wyjątkowe miejsce, w którym można nie tylko zapoznać się z ofertą usług telekomunikacyjnych Orange, ale także poznać, przetestować i dowiedzieć się więcej o nowościach technologicznych i urządzeniach firmy Samsung. Możliwość dokładnego poznania produktów przed ich zakupem ułatwia konsumentom wybór urządzenia najlepiej odpowiadającego na ich indywidualne potrzeby.

Samsung to firma bardzo silnie zakorzeniona w Polsce, ale nasz sukces i rozwój nie udałyby się jednak bez współpracy z partnerami. Dlatego po sukcesie, jaki odniosły nasze sklepy Samsung Brand Store w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku oraz Krakowie, przyszedł czas na otwarcie wspólnego salonu z jednym z naszych najważniejszych partnerów, firmą Orange – powiedział Olaf Krynicki, rzecznik prasowy Samsung Electronics Polska.

To pierwszy salon, który otwieramy razem z producentem. Liczymy, że taka współpraca będzie przede wszystkim korzystna dla naszych klientów. Podpisujący umowę Orange Polska otrzymają nawet do 1300 zł rabatu do wykorzystania na zakup dowolnego sprzętu marki Samsung, znajdującego się w salonie. Wysokość rabatu zależy od wybranego abonamentu i długości umowy – informuje Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska.

W salonie Samsung i Orange miłośnicy nowinek technologicznych mają szansę zobaczyć i zapoznać się z innowacyjnymi funkcjami telewizorów LED, odtwarzaczy Blu-ray 3D, zestawów kin domowych, notebooków, smartfonów, tabletów, aparatów fotograficznych, urządzeń drukujących i wielu innych. Można obejrzeć doskonałe telewizory Smart TV, pograć na najsilniejszych laptopach ATIV, sprawdzić, jak rysuje się na tabletach z serii PRO czy przekonać się, jakie zalety ma nowy smartfon Samsung GALAXY S5.

Do wymienionych urządzeń klienci będą mogli wybierać mobilne i stacjonarne usługi Orange Polska. Dotyczy to zarówno klientów indywidualnych, jak i biznesowych. Salon będzie oferował też usługi konwergentne, których liderem jest Orange Polska. Ponadto będzie można bezpłatnie skorzystać z porad Orange Eksperta, który pomoże w doborze optymalnych rozwiązań.

Wspólny sklep Orange i Samsung znajduje się w CH Manufaktura, przy ulicy Drewnowskiej 58 w Łodzi.

Udostępnij: Pierwszy wspólny salon Orange i Samsung otwarty w Łodzi