Milion widzów Śród z Orange w Multikinie

28 listopada 2012

Milion widzów Śród z Orange w Multikinie

Od początku 2012 r. już ponad milion widzów na blisko 44 tys. seansów filmowych skorzystało ze Śród z Orange w sieci Multikino. Z tej okazji Orange Polska i Multikino zorganizowały dla kinomanów konkurs wiedzy filmowej na profilu Orange Film na Facebooku. Najlepsi znawcy kina mogą wygrać m.in. nowoczesny smartfon Nokia Lumia 800 oraz prywatny pokaz filmowy w wybranym kinie sieci Multikino.

Środy z Orange to globalny projekt sponsoringowy marki Orange, który jest obecny w Polsce już 3,5 roku. Od 1 stycznia 2012 r. Środy z Orange przeniosły się do Multikina. Dzięki temu kinomani mogą oglądać wszystkie seanse kinowe, w tym filmy 3D, transmisje sportowe oraz koncerty. Dodatkowo mogą też liczyć na 15-procentowy rabat na zestaw w barach kinowych sieci Multikino.

W ciągu 11 miesięcy już ponad milion klientów Orange skorzystało ze środowego seansu kinowego, płacąc za 2 bilety cenę jednego. Od kwietnia 2009 r., kiedy Orange po raz pierwszy zaprosił swoich klientów w środę do kina, w akcji wzięło udział już ponad 4 miliony osób.

W 2012 r. klienci Orange najchętniej wybierali następujące filmy: Madagaskar 3, Jesteś Bogiem, Epoka Lodowcowa 4, Skyfall i Dziewczyna z tatuażem. To m.in. wiedza na temat najpopularniejszych filmów tego sezonu pozwoli kinomanom zdobyć nagrody w konkursie filmowym, który od dziś czeka na fanów kina na profilu Orange Film na portalu facebook.com. Do wygania m.in. nowoczesny smartfon Nokia Lumia 800 oraz prywatny pokaz filmowy dla wyróżnionej osoby i zaproszonych przez nią gości w wybranym kinie sieci Multikino.

Konkurs trwa od godz. 10.00 28 listopada do godz. 23.59 30 listopada 2012 r. Zadaniem uczestników jest obejrzenie krótkiego montażu zdjęć filmowych i w najkrótszym czasie rozpoznanie największej liczby tytułów filmów. Na koniec każdy uczestnik w 241 znakach ma napisać recenzję jednego z pokazanych filmów. Więcej szczegółów oraz regulamin konkursu na można znaleźć na stronach: www.facebook.com/orangefilm, www.multikino.pl oraz www.orange.pl

*****

Aby skorzystać z akcji Środy z Orange i otrzymać kod, który uprawnia do zakupu dwóch biletów w cenie jednego wystarczy wysłać SMS o treści FILM pod numer 241. Klienci TP posiadający neostradę lub telefon stacjonarny, mogą zalogować się na stronie www.orange.pl, w zakładce Środy z Orange lub skorzystać z infolinii *200. Zamówiony kod zostanie wysłany na podany numer telefonu komórkowego w dowolnej sieci.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Milion widzów Śród z Orange w Multikinie

Świąteczne prezenty w Orange na kartę

26 listopada 2012

Świąteczne prezenty w Orange na kartę

Od dzisiaj we wszystkich ofertach Orange na kartę, każde nawet najmniejsze doładowanie konta, jest premiowane prezentami w postaci dodatkowych minut lub SMS-ów. Bonusy za doładowania można dostawać wielokrotnie, zyskując za każdym razem nawet 200 dodatkowych minut na połączenia do wszystkich sieci, ważnych przez 31 dni.

Aby dostawać prezenty wystarczy wysyłać bezpłatny SMS o treści PREZENT pod numer 815, a następnie doładowywać konto dowolnymi nominałami.

O wartości przyznanego prezentu decyduje suma wszystkich doładowań wykonanych w ciągu siedmiu dni od pierwszego z nich. Po otrzymaniu prezentu, można zacząć zbieranie doładowań od początku. Kolejne doładowania są sumowane według tych samych zasad, zawsze w ciągu siedmiu dni, po których zostaje przyznany kolejny prezent.

Z promocji będzie można korzystać do 6 stycznia 2013 r.

Wartość przyznawanych prezentów przedstawia poniższa tabela

W każdej chwili można sprawdzić, jaka kwota została już zebrana i jaki prezent aktualnie można otrzymać. Aby to zrobić wystarczy wysłać SMS o treść ILE pod bezpłatny numer 815.

Szczegółowe informacje i regulamin tutaj.

*  *  *
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Świąteczne prezenty w Orange na kartę

Decyzja UKE w sprawie udostępniania kanalizacji kablowej krzywdząca dla TP

23 listopada 2012

Decyzja UKE w sprawie udostępniania kanalizacji kablowej krzywdząca dla TP

Prezes Urzędu Komunikacji Elektronicznej wydał dziś decyzję określającą nowe warunki udostępniania kanalizacji kablowej Telekomunikacji Polskiej na bazie oferty ramowej ROI. Regulator nie uwzględnił w niej zastrzeżeń TP ani też zastrzeżeń Komisji Europejskiej. TP nie zgadza się z tą decyzją, uważa ją za krzywdzącą i odwoła się od niej.

Prezes UKE zastosował tzw. model IRU (ang. Indefeasible Right of Use – nieodwołalne prawo używania), którego wykorzystanie zostało ograniczone do realizacji inwestycji finansowanych z programów unijnych, stąd jego nazwa – DRPU („Dzierżawa na potrzeby Realizacji Programów Unijnych”).

TP zdecydowanie od samego początku sprzeciwia się zastosowaniu IRU w ofercie ROI, gdyż doprowadziłoby to do swoistego wywłaszczenia TP z zasobów kanalizacji kablowej. Sojusznikiem TP stała się Komisja Europejska, która w październiku b.r. skrytykowała pomysł Prezesa UKE co do nałożenia na TP w ofercie ramowej obowiązku stosowania IRU. KE wskazała, że na potrzeby inwestycji dotowanych ze środków publicznych powinny być wykorzystywane zasoby wszystkich operatorów. Nałożenie obowiązku udostępniania zasobów w modelu IRU wyłącznie na TP oznaczałoby dyskryminację tego operatora.

Udostępnij: Decyzja UKE w sprawie udostępniania kanalizacji kablowej krzywdząca dla TP