Na święta neostrada tańsza nawet o 25 proc.

23 listopada 2009

Na święta neostrada tańsza nawet o 25 proc.

Dziś Telekomunikacja Polska wprowadza świąteczną promocję neostrady SuperInternet Pro – dzięki niej klienci będą mogli surfować w Internecie nawet o 25 proc. taniej niż dotychczas.

Największy obniżka dotyczy opcji 6 Mb/s, której cena spada aż o 25 proc. Znacząco obniżone zostają też ceny opcji 10 i 20 Mb/s, które spadają odpowiednio o 16 proc. i 17 proc. Obniżka dotyczy również opcji 2 Mb/s, 1 Mb/s i 512 kb/s.

Nowi klienci przez 3 miesiące będą mieć możliwość testowania neostrady i rezygnacji z usługi, gdyby z jakichś powodów im nie odpowiadała. W przypadku rezygnacji w tym okresie nie ponoszą żadnych konsekwencji finansowych związanych z wcześniejszym rozwiązaniem umowy.

Dodatkowo, w ramach umowy, klienci otrzymują bezpłatny pakiet e-bezpieczeństwo firmy McAfee, darmowy dostęp do Orange Hot Spot (od opcji 2Mb/s) oraz modem Wi-Fi w abonamencie.

Klienci wybierający opcje od 1 do 20 Mb/s też mogą otrzymać od TP za 1,22 zł z VAT nawigację GPS firmy LARK FreeBird (przy umowie na 36 miesięcy) lub odtwarzacz DVD firmy Samsung (przy umowie na 24 miesiące).

Szczegóły nowej oferty neostrady przy umowie na 12 m-cy (ceny z VAT)

Opcja 3 miesiące 9 miesięcy średnio 3 miesiące 9 miesięcy średnio średnio

1 Mbps 59,90 59,90 59,90 49,90 54,90 53,65 – 10 %
2 Mbps 54,90 75,90 70,65 49,90 69,90 64,90 – 8 %
6 Mbps 99,91 129,91 122,41 69,90 99,90 92,40 – 25 %
10 Mbps 99,91 159,91 144,91 99,90 129,90 122,40 – 16 %
20 Mbps 99,91 199,90 174,90 99,90 159,90 144,90 – 17 %

Szczegóły nowej oferty neostrady przy umowie na 24 m-ce (ceny z VAT)

Opcja 6 miesiące 18 miesięcy średnio 6 miesiące 18 miesięcy średnio średnio

-12 %

1 Mbps

– 2 %

2 Mbps

– 8 %

6 Mbps

– 25 %

10 Mbps

– 16 %

20 Mbps

– 17 %

* w opcji 512 kbps 1 PLN przez 3 miesiace a następnie 54,90 przez 21 miesięcy

Szczegóły nowej oferty neostrady przy umowie na 36 m-cy (ceny z VAT)

Opcja 9 miesiące 27 miesięcy średnio 9 miesiące 27 miesięcy średnio średnio

1 Mbps

– 2 %

2 Mbps

– 8 %

6 Mbps

– 25 %

10 Mbps

– 16 %

20 Mbps

– 17 %

Oferta dostępna jest dla nowych klientów oraz osób przedłużających umowę. Szczegóły na www.tp.pl.

Udostępnij: Na święta neostrada tańsza nawet o 25 proc.

TP w RESPECT Index – giełdowym indeksie firm odpowiedzialnych

19 listopada 2009

TP w RESPECT Index – giełdowym indeksie firm odpowiedzialnych

Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie uruchomiła dziś nowy indeks – WIG RESPECT. Wśród 16 spółek, które otrzymały ocenę kwalifikującą do nowego indeksu znalazła się Telekomunikacja Polska.

– Cieszę się, że działalność TP w obszarze społecznej odpowiedzialności została doceniona. Eksperci oceniający spółki brali pod uwagę nie tylko filantropię, ale także kwestie związane z ekologią, sprawami pracowniczymi, relacjami z klientami i dostawcami oraz ładem korporacyjnym. Tym bardziej osiągnięty wynik jest dla nas powodem do zadowolenia – uważa Tomasz Nowakowski, dyrektor wykonawczy Grupy TP.

Spośród notowanych na warszawskim parkiecie spółek tylko 16 otrzymało ocenę umożliwiającą notowanie w nowym indeksie. Wśród nich tylko 5 spółek z WIG20, w tym Telekomunikacja Polska. TP jako jedyna reprezentuje w WIG RESPECT branżę telekomunikacyjną.

TP jako jedna z pierwszych poinformowała o uruchomieniu RESPECT Index. Informacje i zdjęcia z dzisiejszego wydarzenia są dostępne na uruchomionym wczoraj blogu korporacyjnym www.blog.tp.pl. Wkrótce będzie tam można zobaczyć również reportaż filmowy z uruchomiania WIG RESPECT.

Nowy indeks pozwoli inwestorom na ocenę nie tylko finansowych wyników działalności firmy, ale też jej wpływu na środowisko naturalne i otoczenie społeczne.

Indeks został opracowany we współpracy Giełdy Papierów Wartościowych, miesięcznika Forbes i Kulczyk Investments. Nad prawidłowością procesu oceny czuwała firma audytorska Deloitte.

Udostępnij: TP w RESPECT Index – giełdowym indeksie firm odpowiedzialnych

Szkoła Bezpiecznego Internetu

18 listopada 2009

Szkoła Bezpiecznego Internetu

18 listopada ruszyła Szkoła Bezpiecznego Internetu, wspólny projekt Fundacji Kidprotect.pl oraz Grupy TP. Celem programu jest pokazanie dzieciom oraz dorosłym, jak mądrze i bezpiecznie korzystać z Internetu oraz włączenie szkół w systemowe działania na rzecz e-bezpieczeństwa.

Nauczyciele i rodzice często nie wiedzą, jak reagować na nieodpowiednie treści, z którymi dziecko ma styczność przez Internet. W Szkole Bezpiecznego Internetu nauczą się, jak zapobiegać wyciekowi danych osobowych, cyberprzestępczości czy nękaniu on-line. Każda szkoła w Polsce może zdobyć wiedzę i certyfikat zaświadczający o przygotowaniu jej nauczycieli do bezpiecznej nauki korzystania z Sieci. Projekt powstał we współpracy z Grupą TP.

„Aby nauczyć dzieci mądrego korzystania z Internetu, warto samemu poznać zasady bezpiecznego poruszania się w Sieci. Dzięki szkoleniom rodzice i nauczyciele zdobędą potrzebną wiedzę i unikną wielu niebezpieczeństw wynikających z nieostrożnego korzystania z Internetu. Szkoły natomiast będą mogły pochwalić się certyfikatem Szkoły Bezpiecznego Internetu.” – mówi Jakub Śpiewak, prezes Fundacji Kidprotect.pl, pomysłodawca projektu.

Niezwykle ważne są działania edukacyjne skierowane do rodziców i dzieci. Grupa TP angażuje się w nie od wielu lat. Dla dzieci mamy ofertę lekcji o bezpiecznym poruszaniu się po Sieci, a dla rodziców bezpłatny poradnik – Bezpieczne Media. Zainicjowaliśmy Porozumienie na Rzecz Bezpieczeństwa Dzieci w Internecie. Zaangażowanie w program Szkoła Bezpiecznego Internetu to kolejny krok ku zapewnieniu bezpieczeństwa najmłodszym internautom” – mówi Tomasz Nowakowski, dyrektor wykonawczy Grupy TP ds. korporacyjnych.

Certyfikat Szkoła Bezpiecznego Internetu otrzymają szkoły, które na bieżąco dbają o bezpieczeństwo uczniów w internecie, zapewniają im wsparcie merytoryczne oraz pomoc. Fundacja Kidprotect.pl będzie stale współpracować ze szkołami. Wszystkie wymogi dotyczące uzyskania certyfikatu znajdują się na stronie www.szkolabezpiecznegointernetu.pl

Patronat honorowy wspólnie objęli: Katarzyna Hall, Minister Edukacji Narodowej, Elżbieta Radziszewska, Pełnomocnik Rządu ds. Równego Traktowania oraz Marek Michalak, Rzecznik Praw Dziecka. Partnerami projektu są również Microsoft, F-Secure, Allegro, Nasza Klasa, Stowarzyszenie Producentów i Dystrybutorów Oprogramowania Rozrywkowego oraz agencje ZOOM i Bitartis.

Więcej informacji udziela:
Dagmara Jaklewicz, specjalista ds. PR