Nowości w ofercie internetowej Orange

20 kwietnia 2012

Nowości w ofercie internetowej Orange

Od dziś zwiększają się miesięczne limity transferu danych w najtańszych opcjach oferty radiowego dostępu do internetu (CDMA) dla klientów indywidualnych i firm. Kupujący usługę Orange Freedom Pro lub Internet dla Firm Pro, a także przedłużający umowę, będą mieli do dyspozycji od 5 do 25 GB miesięcznie. Oprócz tego mogą wybrać jeden z nowych modemów lub routerów dostępnych w ofercie Orange lub skorzystać z obniżonych cen na pozostałe urządzenia.

Kupujący lub przedłużający umowę na jedną z usług – Orange Freedom Pro – dla klientów indywidualnych lub Internet dla Firm Pro, z najtańszym abonamentem za 49 zł skorzystają od dziś ze zwiększonych do 5 GB limitów na transmisję danych.

Klienci mają do wyboru także inne opcje usługi, w których miesięczne limity wynoszą 10 i 25 GB, a oprócz tego, w zależności od potrzeb mogą dokupować dodatkowe pakiety na transmisję danych i korzystać z nielimitowanego transferu w usłudze „Szczęśliwe Godziny”.

Nowościami w ofercie są także obniżone ceny modemów i routerów oraz nowe urządzenia:

• Anydata ADU895A – pierwszy w ofercie modem CDMA typu USB stick, umożliwia transmisję z prędkością do 9,3 Mb/s (CDMA rev. B),
  • Axesstel MV 610 – nowoczesny router obsługujący transmisję danych z prędkością do 9,3 Mb/s (CDMA rev. B), umożliwiający podłączenie kilku komputerów za pomocą portów LAN i wbudowanego modułu bezprzewodowego WiFi.

Więcej informacji i szczegóły oferty na www.orange.pl oraz w salonach Orange.

* * *

W zasięgu sieci radiowego – mobilnego i stacjonarnego dostępu do internetu w technologii CDMA znajduje się ponad 88 procent powierzchni kraju. Dzięki temu w miejscach, w których budowa sieci kablowej jest nieopłacalna a operatorzy komórkowi nie zapewniają możliwości korzystania z szybkiego internetu, użytkownicy oferty Orange mogą bez przeszkód korzystać z dostępu do sieci z przeciętną prędkością do 1 Mb/s. Dzięki możliwości łączenia dostępu CDMA, z innymi technologiami (np. HSPA+ DC do 42 Mb/s), klienci Orange korzystają z największego zasięgu szybkiego internetu mobilnego w Polsce.

Osoba kontaktowa: Wojciech Jabczyński, Rzecznik Grupy TP
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Nowości w ofercie internetowej Orange

Balon Orange nad Warszawą

20 kwietnia 2012

Balon Orange nad Warszawą

Nad Warszawą pojawił się nietypowy obiekt – helowy balon z gondolą widokową dla 30 osób. Orange Stacja Balon ożywi prawy brzeg Wisły i będzie dodatkową atrakcją stolicy, nie tylko podczas UEFA EURO2012™.

– Zgodnie z przesłaniem więcej z życia w Orange, zależy nam, by mieszkańcy Warszawy i turyści mogli korzystać z wyjątkowych atrakcji, a taką niewątpliwie stanie się Orange Stacja Balon. Przez pierwsze dwa tygodnie przeloty balonem będą dla klientów Orange darmowe, a później będą mogli oni skorzystać ze specjalnej zniżki – powiedział Paweł Patkowski, dyrektor Marki, Mediów i Komunikacji Orange Polska.

Balon posiada platformę widokową zabierającą naraz do 30 osób. Pozwoli ona na podziwianie panoramy Warszawy i okolic z wysokości 130 metrów. Balon jest w pełni ekologiczny, zużywa niewiele więcej energii elektrycznej niż laptop. Będzie to nie tylko platforma widokowa. Obok powstaną m.in. kawiarnia, sklep z pamiątkami, a na liczącym 1,5 h obszarze będą organizowane koncerty, imprezy plenerowe czy festiwale filmowe. Do maja będą trwały prace przygotowawcze do lotów z pasażerami.

Orange Stacja Balon jest usytuowana przy Moście Świętokrzyskim, po prawej stronie Wisły, zaledwie kilkaset metrów od Stadionu Narodowego. Podczas UEFA EURO2012™ będzie tam można obejrzeć mecz na żywo na wielkim telebimie, siedząc na trybunach na wale wiślanym.

Firma Warsaw Sky, która jest właścicielem i organizatorem Orange Stacji Balon szacuje, że w pierwszym roku działalności z lotu balonem skorzysta nawet 80 tys. osób. Więcej szczegółów już w maju na www.orange.pl.

Udostępnij: Balon Orange nad Warszawą

Smartfony Black Berry w szalonych cenach, dla każdego w Orange

18 kwietnia 2012

Smartfony Black Berry w szalonych cenach, dla każdego w Orange

Od dziś do 24 kwietnia, w sklepie internetowym na www.orange.pl obowiązują specjalne ceny na smartfony Black Berry Bold 9900 i Black Berry Torch 9810, które po raz pierwszy są dostępne w ofertach dla klientów indywidualnych. W kolejnej odsłonie tygodnia szalonych cen można je kupić z wybranymi planami taryfowymi, już za 49 zł. Oprócz tego, w obniżonych cenach są także HTC Cha Cha, Nokia Asha 302, Nokia E52 i Samsung Galaxy 551.

Z promocyjnej oferty w e-sklepie Orange mogą skorzystać wszyscy klienci indywidualni chcący kupić smartfon lub telefon z nową aktywacją oraz klienci przedłużający umowę. Do 24 kwietnia mogą w niej wybrać jeden z nowoczesnych telefonów oferowanych w specjalnej cenie, a ponadto otrzymać rabat na abonament przez pierwsze sześć miesięcy trwania umowy. Do wyboru są:

• BlackBerry 9810 za 49 zł,
  • BlackBerry 9900 za 149 zł,

Oba modele można kupić z planem taryfowym Pantera II 300 i umową na 24 miesiące oraz 33% rabatem na abonament, dzięki któremu przez 6 miesięcy jego cena będzie obniżona z 89,90 zł do 59,90 zł.

Aby w pełni wykorzystać możliwości smartfonów BlackBerry, Orange poleca usługę BlackBerry Bis, umożliwiającą wygodny dostęp nawet do 10 kont poczty e-mail w telefonie. Więcej o usłudze na stronie: www.orange.pl

Oprócz tego, w planach taryfowych Delfin II i Pelikan II w Orange z abonamentem za 39,90 zł
i z umową na 24 miesiące, do wyboru są telefony w specjalnych, obniżonych cenach:

• Nokia E52 z zestawem nawigacyjnym w cenie 3 zł, taniej o 446 zł,
  • HTC Cha Cha w cenie 99 zł, taniej o 366 zł,
  • Samsung Galaxy 551 w cenie 3 zł, taniej o 316 zł,

* * *

Dlaczego warto wybrać smartfona w Orange  na: www.orange.pl/smartfony oraz www.mojtelefon.info Recenzje, wideoprezentacje, testy i instruktaże na stronach: www.orange.pl/telefony i http://www.orange.pl/technotrendy-testy.phtml

Osoba kontaktowa: Wojciech Jabczyński, Rzecznik Grupy TP
Tel.: 22 527 19 39