Orange Światłowód z nowym modemem Funbox 6

28 stycznia 2021

Orange Światłowód z nowym modemem Funbox 6

Funbox 6 to innowacyjny modem – wyposażony w ultraszybkie Wi-Fi 6 – ułatwiający korzystanie z internetu przez wiele urządzeń, zapewniający szybki dostęp do sieci światłowodowej i płynny przepływ danych. Orange, jako pierwszy operator na rynku, dostarcza sprzęt obsługujący ten standard w ramach swojej usługi.

Dobra domowa sieć, która zapewnia wysokie prędkości w całym mieszkaniu jest teraz niezbędna. Wiele domów stało się szkołą i biurem, a ze wspólnego łącza korzysta często cała rodzina jednocześnie. Mamy na to odpowiedź. Cieszę się, że możemy już dziś proponować klientom nasz kolejny modem – Funbox 6, wyposażony w najnowsze rozwiązania technologiczne i stworzony z myślą o środowisku. To pierwszy w Polsce, ale też w Grupie Orange, operatorski modem obsługujący standard Wi-Fi 6, umożliwiający osiąganie gigabitowych prędkości również bezprzewodowo – mówi Julien Ducarroz, prezes Orange Polska.

Co to jest Funbox 6?

Jest to modem nowej generacji z ultraszybkim Wi-Fi 6 (802.11 ax), które zapewnia płynniejsze  działanie Wi-Fi, nawet gdy wiele urządzeń jest podłączonych do sieci. Przyda się to, gdy cała rodzina (czy nawet firma) potrzebuje dostępu do internetu – praca lub nauka z domu, wideo konferencje i rozmowy ze znajomymi, filmy czy gry online. Teraz to wszystko będzie w nowej jakości.

Czym wyróżnia się ten modem?

• Realnie nawet do 1 Gb/s po Wi-Fi na pojedynczym urządzeniu.

Dzięki zaawansowanej technice modulacji sygnału 1024-QAM, szerokiego kanału do 160MHz oraz obsłudze czterech strumieni przesyłu danych, Funbox 6 – we współpracy z urządzeniem klienta o tych samych parametrach i usługą Orange Światłowód do 1 Gb/s – może osiągnąć prędkość do 1 Gb/s po Wi-Fi.

• Większa przepustowość i wydajność sieci domowej.

Zastosowanie technologii OFDMA umożliwia jeszcze lepsze współdzielenie kanałów większej liczbie urządzeń
    i pozwala utrzymać wysoką szybkość transferu, mimo wielu podłączonych użytkowników.

• Lepszy zasięg i Smart Wi-Fi.

Precyzyjnie skonstruowane elementy, stojąca obudowa, siedem wewnętrznych anten oraz technologia transmisji kierunkowej tzw. beamforming zapewniają lepsze pokrycie lokalu sygnałem internetowym. A funkcja Smart Wi-Fi automatycznie dobiera najlepsze parametry Wi-Fi do możliwości  urządzeń i sytuacji otoczenia.

• Płynniejsza obsługa wielu urządzeń jednocześnie.

Rozwiązanie MU-MIMO pozwala modemowi komunikować się z wieloma użytkownikami w tym samym czasie, bez zauważalnego spadku jakości łącza.

• Dodatkowe funkcje i wyposażenie.

Modem wyposażony jest w zintegrowany terminal optyczny do podłączenia światłowodu, 4 porty Ethernet o prędkości przesyłania danych do 1 Gb/s, które można wykorzystać do podłączenia telewizora, dekodera TV czy konsoli do gier. Posiada także port USB do podpięcia pendrive’a, dysku zewnętrznego lub drukarki na USB. Modem służy też do obsługi telefonu domowego w technologii VoIP.

• Produkt stworzony w trosce o środowisko.

Funbox 6 jest nie tylko nowoczesny, ale
    i ekologiczny. Obudowa została wykonana w 100% z plastiku z recyklingu. Modem jest dostarczamy w kartonowym pudełku, bez zbędnych plastikowych elementów wewnątrz. Jego montaż jest szybki i prosty.

• Rozwiązania wspierające.

Funbox 6 współpracuje z bezpłatną aplikacją Mój Funbox na smartfony, która pozwala nie tylko zarządzać modemem, ale i siecią domową. Jest także kompatybilny ze wzmacniaczem Smart Wi-Fi Box, co rozwiąże problemy
    z zasięgiem w większych mieszkaniach lub domach. Można też przemieszczać się swobodnie między modemem a wzmacniaczem, bez konieczności ręcznego przełączania między punktami dostępu. Posiada również funkcję AutoDiag – auto diagnostyka i naprawa.

Kto może skorzystać z modemu Funbox 6?

Funbox 6 dostępny jest w ofercie światłowodowej dla klientów zamawiających opcje prędkości do 600 Mb/s oraz do 1 Gb/s – podczas zawierania umowy
w ramach nowej sprzedaży, przedłużania umowy, migracji z niższych prędkości światłowodu.

Aby móc w pełni wykorzystać możliwości Wi-Fi 6, potrzebny jest zarówno Funbox 6, jak
i smartfon lub laptop współpracujący z tym standardem. Urządzenia obsługujące starsze standardy, przy współpracy z modemem, także powinny zauważyć poprawę jakości Wi-Fi –w ramach ich możliwości technicznych.

Więcej szczegółów dotyczących Funbox 6, a także całej zimowej oferty Orange –
z kolejnymi premierami i promocjami, znajduje się na stronie orange.pl.

Udostępnij: Orange Światłowód z nowym modemem Funbox 6

Zimowy sezon promocji i nowości w Orange

28 stycznia 2021

Zimowy sezon promocji i nowości w Orange

W Orange zaczynamy zimowy sezon pełen nowości i promocji. Od 28 stycznia klienci indywidualni, jak również biznesowi, będą mogli skorzystać ze specjalnych ofert oraz rynkowych premier.

Rok 2020 udowodnił wszystkim, jak życie potrafi się nagle zmienić i że musimy dostosować się do innej rzeczywistości. Co więc przyda się w nowym roku? Innowacyjny modem internetowy – zapewniający szybkie i wydajne Wi-Fi, który ułatwi pracę i naukę zdalną; domowa rozrywka – więcej pakietów telewizyjnych za niższą cenę, a może smartfony w promocji, czy tańsze Plany Firmowe? Oto nowości w Orange.

Funbox 6

To nowoczesny modem internetowy obsługujący ultraszybką sieć Wi-Fi 6 i tym samym wiele urządzeń jednocześnie – bez istotnego spadku jakości czy prędkości połączenia. Zapewni to wygodniejsze korzystanie z sieci światłowodowej, nawet gdy jest podłączonych do niej kilka telefonów, laptopów, komputerów czy tabletów. Jedni mogą pracować, inni w tym czasie uczyć się, grać, oglądać filmy lub przesyłać dane.

Urządzenie jest dostępne dla nowych i obecnych użytkowników oferty światłowodowej w opcji do 600 Mb/s oraz do 1 Gb/s – dotyczy to również klientów biznesowych. Więcej informacji o modemie Funbox 6 znajduje się w osobnym artykule.

Promocja telewizyjna

Klienci Orange Love, wybierając teraz dodatkowe pakiety telewizyjne (Komfortowy, Polsat, Eleven Sport, HBO wraz z HBO GO) – otrzymają specjalny rabat. Podpisując umowę na 24 miesiące można zaoszczędzić 120 złotych, a wykupując kilka pakietów – zyska się nawet do 480 złotych. A pierwszy miesiąc użytkowania nowych programów – gratis.

Ponadto, włączony został nowy kanał, dla wszystkich klientów korzystających z Telewizji Orange (IPTV). Do oferty Pakietu Optymalnego dołączyło TVP Dokument. Liczba kanałów w tym pakiecie zwiększa się do 113 i 70 HD. Poszerzona została również usługa Multinagrywarka – aż o 5 kanałów TVP, które już figurują w ofercie. Mowa o: TVP1, TVP2, TVP Info, TVP Seriale, TVP HD.

Premiery smartfonów i obniżki cen

Niedawno w Orange pojawiła się przedsprzedaż flagowych smartfonów z serii Samsung Galaxy S21 5G, wspierających technologię Wi-Fi 6. Od 29 stycznia telefony te trafią do regularnej sprzedaży w salonach, gdzie będzie można je obejrzeć i przetestować.

W tym sezonie klienci Planów Mobilnych mogą upolować okazje – smartfony w bardzo atrakcyjnych cenach, np. Samsung Galaxy A12 tylko za 25 złotych, czy Galaxy A51 za 45 złotych –w systemie 24 rat, przy zakupie Planu Mobilnego 55.

Wiele obniżek cen smartfonów pojawia się także w ofercie abonamentowej Orange Love (internet, telefon i telewizja), np. smartfon Samsung Galaxy S20 FE 5G – dostępny za 89 złotych miesięcznie przy zakupie Orange Love Extra.

Wszystko to dla nowych klientów i obecnych, przedłużających swoje umowy.

Zimowa oferta dla firm

Przedsiębiorcy mogą liczyć na promocje w Planach Firmowych, specjalnie dopasowanych do ich trybu pracy. Łącząc w pakiet usługę internetu z dwoma planami komórkowymi – zyskuje się 840 zł (+VAT) dodatkowego rabatu. W ten sposób zostanie obniżona comiesięczna opłata za drugą kartę sim. Kupując smartfony w duecie, z dwoma abonamentami, wychodzi dużo taniej i wygodniej.

Dodatkowo dla klientów firmowych powstała nowa oferta smartfonów, które są niezbędnym narzędziem w prowadzeniu biznesu. W Orange przedsiębiorcy znajdą je w dobrych cenach za 0 zł na start. Wśród nich m.in.:

• Samsung Galaxy A12 – za 20 zł + VAT x 24 mies. w Planie Firmowym S,
  • Samsung Galaxy A51 – za 30 zł + VAT x 24 mies. w Planie Firmowym M,
  • Xiaomi Mi 10T 6/128 GB 5G – za 47 zł + VAT zł x 24 mies. w Planie Firmowym L,
  • Samsung Galaxy S21 5G 128 GB – za 112 zł + VAT zł x 24 mies. w Planie Firmowym XL.

Atrakcyjną opcją dla firm może okazać się także wspomniany wcześniej Funbox 6 – model usprawniający działanie internetu na wielu urządzeniach jednocześnie. Sprawdzi się przy konferencjach wideo, przyspieszy przesyłanie danych i ułatwi pracę biurową.

Więcej szczegółów każdej z powyższych ofert, a także nowe promocje Orange znajdują się na stronie internetowej orange.pl.

Udostępnij: Zimowy sezon promocji i nowości w Orange

#jesteśmyzwami na ferie – darmowe 10 GB dla klientów Orange

7 stycznia 2021

#jesteśmyzwami na ferie – darmowe 10 GB dla klientów Orange

Trwające ferie są wyjątkowe ze względu na obostrzenia związane z pandemią. Nie muszą być jednak ani nudne, ani trudne. Warto być w kontakcie z bliskimi oraz odpocząć, np. nadrabiając kinowe zaległości. Dla wszystkich swoich klientów, Orange przygotował darmowy pakiet 10 GB, hity kinowe w Środy z Orange na VOD za złotówkę oraz 44 filmy familijne w niższych cenach. Zaprasza także na kreatywne warsztaty prowadzone przez FabLab Twarda powered by Orange.

Darmowe 10 GB na początek nowego roku

Pandemia trwa, w miarę możliwości dbamy o siebie, rodzinę i przyjaciół. Warto być w kontakcie online z bliskimi, by móc ich wesprzeć, jeśli będą tego potrzebować. Aby być z nimi na bieżąco można aktywować pakiet darmowych 10 GB. Wystarczy do 31 stycznia 2021 r. wysłać SMS o treści PAKIET10GB pod bezpłatny numer 80820 i cieszyć się dodatkowymi GB przez 30 dni. Pakiet jest ważny w kraju. Z promocji mogą skorzystać wszyscy klienci indywidualni i biznesowi Orange, klienci korzystający z ofert na kartę oraz Orange Flex. Użytkownicy Flex, otrzymają dodatkowe GB, wpisując PAKIET10GB w aplikacji, w zakładce Kody promocyjne. Wkrótce pojawi się również promocja dla klientów nju.

Rozrywka na ferie z Telewizją Orange

Ferie to nie czas na nudę. Dlatego trwa promocja kinowa w ramach oferty VOD w Telewizji Orange. W każdą środę wybrane filmy na VOD kosztują 1 złoty. Do wyboru jest 10 hitów, dostępnych na dekoderach Telewizji Orange oraz w aplikacji Orange TV Go. W najbliższą Środę z Orange na VOD dostępne będą m.in. takie tytuły jak: „Inicjacja”, „Miasto mafii” czy „Michael Clayton”.  Każdy film można oglądać dowolną ilość razy przez 48 godzin od momentu wypożyczenia, a co najważniejsze bez żadnych przerw na reklamy. Pakiet będą mogli aktywować klienci postpaid B2C oraz B2B, prepaid oraz Orange Flex. To wygodny sposób oglądania filmów, kiedy kina pozostają zamknięte. Opłata za film zostanie dopisana do faktury od Orange.

Do 31 stycznia 2021 r. w Orange VOD na dekoderach Telewizji Orange oraz w aplikacji Orange Tv Go dostępne są także 44 filmy familijne w niższych cenach. Dzieci na pewno chętnie obejrzą takie produkcje jak „Coco”, „Księga dżungli”, „Zwierzogród”, „Toy Story 3”, „Auta 3” czy „W głowie się nie mieści”.  Pełna lista filmów znajduje się stronie głównej VOD, po uruchomieniu dekodera, w zakładce „Ferie z Twojej bajki”.

Więcej informacji na: https://www.orange.pl/view/razem

Kreatywne ferie online w domu

Zapowiedziane obostrzenia dla wielu dzieci i młodych ludzi oznaczają spędzanie czasu w domu. Jak spędzić ten czas kreatywnie? Pomogą w tym zimowe warsztaty dla dzieci organizowane w czasie ferii przez FabLab Twarda powered by Orange, Fundację Orange oraz stowarzyszenie Robisz.to. Warsztaty online przeznaczone są dla uczniów szkół podstawowych w wieku od 10 do 14 lat. Prowadzone są na platformie Zoom od poniedziałku do piątku o godzinie 10.00 pod linkiem https://us02web.zoom.us/j/86997892430… Potrzebne jest to, co w domu znajdzie się bez problemu: karton, nożyczki, klej. Dzieci pracują samodzielnie, a komputer jest jedynie narzędziem, aby się słyszeć i widzieć. W kolejnych dniach uczestnicy zajęć wykonają teatr cieni, własną grę planszową albo zeszyt zrobiony metodą japońską.

Więcej informacji na: https://fb.me/e/3lxGRPl7r

Udostępnij: #jesteśmyzwami na ferie – darmowe 10 GB dla klientów Orange

Wyprzedaż smartfonów na koniec roku w Orange

23 grudnia 2020

Wyprzedaż smartfonów na koniec roku w Orange

To był trudny rok więc warto zadbać o to, by z uśmiechem móc przywitać 2021. Dlatego
w Orange prezenty nie skończą się, gdy miną Święta. Gwiazdkowa promocja obowiązuje cały czas aż do 6 stycznia, a to nie koniec niespodzianek! Właśnie rozpoczęła się wielka
wyprzedaż smartfonów. Będzie taniej nawet o 50%.

Jak co roku, pod koniec grudnia, Orange rusza z wyprzedażami. Znajdują się tam specjalne oferty dla klientów indywidualnych i biznesowych. Na co warto zwrócić uwagę?

Jakie zniżki czekają na użytkowników?

Promocja dla klientów indywidualnych skierowana jest zarówno dla nowych osób, chcących przejść do Orange, jak i dla tych, które przedłużają swoje dotychczasowe umowy. Akcja dotyczy użytkowników Orange Love i wybranych Planów Mobilnych. W ramach wyprzedaży klienci mogą nabyć poszczególne modele telefonów w okazyjnych cenach. Warto zwrócić uwagę, że wśród przecenionych marek jest też smartfon najnowszej generacji, z dostępem do szybkiej sieci 5G.

Telefony biorące udział w wyprzedaży to m.in.:

• Huawei P smart 2021 – taniej o 50% – z ratami 14 zł x 24 mies. przy zakupie Planu Mobilnego 55 lub Orange Love Standard
  • Motorola moto g 5G plus – taniej o 51% – 38 zł x 24 mies. przy zakupie Planu Mobilnego 55 lub Orange Love Standard
  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/128 GB – taniej o 20% – z ratami 45 zł x 24 mies.– przy zakupie Planu Mobilnego 55 lub Orange Love Standard
  • OPPO A53 – taniej o 15% – 17 zł x 36 mies. przy zakupie Planu Mobilnego 55 lub Orange Love Standard
  • iPhone SE 64 GB – taniej o 11% – 50 zł x 36 mies. przy zakupie Planu Mobilnego 75  lub Orange Love Extra

Przecenione modele w promocji dla firm

Orange wspiera także przedsiębiorców – ułatwiając im komunikację w firmie, dając dostęp do szybkiego internetu i profesjonalnego sprzętu w atrakcyjnych cenach. Dlatego też nowy rok rozpoczynamy dobrą ofertą dla klientów biznesowych. Przeceniamy modele popularnych smartfonów, często wybieranych przez przedsiębiorców. Z promocyjnych cen mogą skorzystać zarówno nowi, jak i przedłużający umowę klienci biznesowi, którzy zdecydują się na ofertę Orange Love dla Firm lub na określone Plany Firmowe.

Urządzenia objęte wyprzedażą to np.:

Promocje, dla wszystkich klientów, są takie same w salonach Orange, jak i na stronie internetowej (tam też dostępne są parametry powyższych telefonów). W ten sposób można wybrać wygodną formę zakupu. W razie potrzeby – w sklepach czy na infolinii konsultanci doradzą i pomogą dopasować odpowiedni smartfon. Warto się pospieszyć, bo liczba telefonów objętych promocją jest ograniczona. Mogą pojawić się też inne, kolejne modele na wyprzedaży, a także specjalne oferty dla użytkowników telefonów na kartę.

Dokonując zakupu do 6 stycznia można też wybierać między ofertą świąteczną a ofertą wyprzedażową i zdecydować się na korzystny dla siebie wariant. Szczegóły wyprzedaży dostępne są na stronie: orange.pl/view/wyprzedaz.

Udostępnij: Wyprzedaż smartfonów na koniec roku w Orange

Od stycznia w Orange roaming w Wielkiej Brytanii tak jak w UE

22 grudnia 2020

Od stycznia w Orange roaming w Wielkiej Brytanii tak jak w UE

Orange Polska z początkiem roku 2021 wprowadza specjalną ofertę dla osób odwiedzających Wielką Brytanię. Dzięki niej,  wszyscy klienci Orange podróżujący na Wyspy będą mogli nadal korzystać z połączeń telefonicznych oraz internetu w roamingu na atrakcyjnych warunkach – takich samych jakie obowiązują w krajach Unii Europejskiej.

Od 1 stycznia 2021 r.  Wielka Brytania nie będą już częścią Unii Europejskiej. Zgodnie z obowiązującym prawem, operator wprowadził z odpowiednim wyprzedzeniem zmiany w cennikach roamingu, przenosząc Wielką Brytanię ze strefy 1, w której znajdują się państwa należące  do UE oraz  Europejskiego Obszaru Gospodarczego, do strefy 2 – Więcej Europy. Jednocześnie firma zapowiedziała wprowadzenie specjalnej oferty, która pozwoli osobom podróżującym do Wielkiej Brytanii korzystać z usług telekomunikacyjnych w roamingu na korzystnych warunkach.

Ogłoszona dziś promocja wchodzi w życie od 1 stycznia 2021 i obowiązuje w Wielkiej Brytanii oraz na terytoriach zależnych takich jak Gibraltar. Dzięki niej, klienci Orange, którzy będą tam podróżować, będą rozliczani za połączenia telefoniczne, SMSy i MMSy tak samo jak w kraju – jeśli korzystają z nielimitowanych ofert, nie będą za nie ponosili dodatkowych opłat, a jeśli mają w planie taryfowym pakiety minut czy sms-ów, po ich wyczerpaniu będą rozliczani wg stawek krajowych. Korzystanie z internetu będzie możliwe w ramach pakietów przyznanych w planie taryfowym – tak samo jak w roamingu w UE.

Promocja dotyczy wszystkich klientów Orange Polska – indywidualnych i biznesowych korzystających z planów abonamentowych, a także użytkowników ofert na kartę, usług nju mobile i Orange Flex.

Promocja obowiązuje do 31 maja 2021, o kolejnych ofertach będziemy informować na bieżąco.

Szczegółowe informacje na www.orange.pl/roaming w zakładce Informacje i Cenniki.

Udostępnij: Od stycznia w Orange roaming w Wielkiej Brytanii tak jak w UE