Tańszy transfer danych w roamingu w pre-paidach Orange

16 kwietnia 2019

Tańszy transfer danych w roamingu w pre-paidach Orange

Od 19 kwietnia o ponad 5,5 zł będzie tańszy 1 GB danych przesyłanych przez użytkowników telefonów na kartę w Orange korzystających z roamingu w krajach Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Zgodnie z nową decyzją Prezesa UKE, dopłata do ceny 1 MB danych lub za MMS w roamingu zmniejszy się z obecnej stawki 0,00738 zł do 0,001845 zł (1,89 zł/GB). Wysokość dopłat do cen innych usług pozostaje bez zmian:

• 0,05 zł za minutę wykonanego połączenia głosowego,
  • 0,02 zł za minutę odebranego połączenia głosowego,
  • 0,01 zł za wysłaną wiadomość SMS,

Od klientów ofert abonamentowych opłaty dodatkowe wynikające z decyzji Prezesa UKE nie są pobierane zgodnie z promocją „Roaming w UE bez dopłat”.

Kraje Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr (Republika Cypryjska), Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Martynika, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.

Udostępnij: Tańszy transfer danych w roamingu w pre-paidach Orange

8 kwietnia 2019

The Strokes kolejnym headlinerem Open’er Festival Powered by Orange 2019! To będzie wielka uczta dla fanów słynnej nowojorskiej ikony rocka. Do line-upu dołączają również LP i Marina (Marina and the Diamonds) oraz The Voidz, czyli kolejny projekt Juliana Casablancasa, lidera The Strokes. Natomiast wisienką na dzisiejszym torcie jest legenda polskiego hip-hopu – Sokół.

THE STROKES

Kiedy w 2001 roku wydawali debiutancki album „Is This It?”, z miejsca zostali okrzyknięci rewolucjonistami nowej fali rocka, a kawałki „Last Nite” czy „Someday” szybko stały się czymś więcej niż popularnymi piosenkami, zyskując status rockowych hymnów. Natomiast Julian Casablancas, Albert Hammond Jr., Nick Valensi, Nikolai Fraiture i Fabrizio Moretti dla wielu reprezentantów swojego pokolenia, stali się muzycznymi bogami. Następne dwa albumy „Room on Fire” i „First Impressions of Earth” przyniosły przeboje „12:51”, „Reptilia”, „Juicebox”, „Heart in a Cage”, „You Only Live Once”. Na kolejną płytę fanom zespołu przyszło czekać aż pięć lat. Promując „Angles” The Strokes po raz pierwszy zawitali do Polski, dając porywający koncert na Open’er Festival 2011. Dziś, mając na koncie 5 albumów, The Strokes są dla wielu głosem ich pokolenia i zespołem, który zainspirował brzmienie rocka na kolejną dekadę. Ale przede wszystkim, są koncertową petardą, która swoją przebojowością, energią, prostotą, ale czasem i nonszalancją nadal rozbudza ogromne emocje, zapełniając największe festiwale.

LP

Laura Pergolizzi, znana szerzej pod pseudonimem LP, obecna jest w branży muzycznej już od kilkunastu lat, zarówno jako wokalistka, jak i autorka hitów dla największych nazwisk światowego popu – m.in. Cher, Rihanny czy Christiny Aguilery. Jej kariera nabrała rozpędu w 2016 roku za sprawą albumu „Lost On You” i tytułowego singla, który do dzisiaj zanotował ponad pół miliarda streamów na świecie. Wyrazista osobowość i niezwykle mocny głos Laury, w połączeniu z talentem do tworzenia przepięknych melodii, dały jej międzynarodowy rozgłos. Jak przyznaje, jej ubiegłoroczny album „Heart To Mouth”, z przebojem „Girls Go Wild”, niesie najbardziej bezpośredni przekaz w jej dotychczasowej twórczości. „Kiedy staję przed mikrofonem i zaczynam tworzyć melodie, czuję to bezpośrednie połączenie serca z ustami. W przeszłości do komunikowania moich emocji potrzebowałam całego miasta wypełnionego uliczkami. Teraz czuję, że mam przed sobą prostą, szeroką autostradę, którą mogę wyrazić to, co czuję”, powiedziała LP.

MARINA

Od czasu jej debiutu „The Family Jewels” z 2009 roku, MARINA (Marina And The Diamonds) kroczy własną, niezależną ścieżką. Chociaż nie zabiega o miejsca na listach przebojów, wszystkie jej dotychczasowe albumy lądowały w pierwszej dziesiątce najlepiej sprzedających się płyt w Wielkiej Brytanii (drugi album „Electra Heart” zadebiutował na pierwszym miejscu), a jej utwory i klipy do dziś doczekały się ponad miliarda streamów. Obok takich nazwisk, jak Florence Welch, Lana Del Rey czy Lorde, jest jedną z najważniejszych kobiet światowego alt-popu ostatniej dekady. W tym miesiącu ukazuje się czwarty album Mariny „Love + Fear”, promowany między innymi świetnym singlem „Handmade Heaven”.

THE VOIDZ

Dla wszystkich fanów Juliana Casablancasa dzisiejsze ogłoszenie jest podwójnie dobrą nowiną. Założony przez frontmana The Strokes eksperymentalny zespół The Voidz powstał w 2013 roku, a rok później ukazał się ich debiutancki album „Tyranny” i szybko przyciągnął uwagę fanów muzycznej alternatywy. Jeszcze większe zamieszanie wywołało kolejne wydawnictwo „Virtue”. „To niezwykle hałaśliwy, bezkompromisowy album”, pisało Stereogum o płycie, którą magazyn The Rolling Stone nazwał wprost „zaraźliwą”. W twórczości The Voidz spotkały się wpływy najróżniejszych gatunków muzycznych – od rocka, przez new wave, electro, po metal, a całemu projektowi towarzyszy wyjątkowo punkowa aura.

SOKÓŁ

Wojtek Sokół działa na polskiej scenie rapowej od 20 lat i jest bezsprzecznie jednym z jej najważniejszych artystów. Pierwsze formacje, które współtworzył już pod koniec lat dziewięćdziesiątych – TPWC, ZIP Skład i WWO – oraz ich ówczesne produkcje, raz na zawsze określiły kanon polskiego hip-hopu. Dla Sokoła nie istnieją zamknięte ramy gatunkowe. Jest eksperymentatorem, który wiersze Różewicza czy Wyspiańskiego interpretuje z taką samą wrażliwością i celnością co uliczne historie z mrocznych obszarów wielkiego miasta. Raz refleksja i introspekcja, raz wciągająca fabularna narracja – niezależnie od przyjętej formuły Sokół artystycznie wymyka się jakiejkolwiek oczywistości. Jego solowy album „Wojtek Sokół” jest jednym z najważniejszych tegorocznych wydarzeń muzycznych w Polsce. Płyta uzyskała status złotej jeszcze w czasie preorderu – bez ujawniania żadnego z utworów, czy tracklisty.

REGULAR TICKETS w sprzedaży (do 10.06 lub do wyczerpania puli)

Karnet 4 DNI – 599 PLN

Karnet 4 DNI + pole namiotowe – 699 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob) – 419 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob) + pole namiotowe – 489 PLN

Bilet jednodniowy – 279 PLN

Bilety dostępne na www.altersklep.pl lub www.ebilet.pl

Materiały graficzne do pobrania z Mediateki.

Udostępnij: The Strokes, LP, Marina, The Voidz i Sokół na Open’er Festival Powered by Orange 2019!

Miley Cyrus headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

5 kwietnia 2019

Miley Cyrus headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

Niesamowicie barwna artystka z karierą obejmującą kilkanaście lat muzycznej i wizerunkowej metamorfozy. Ikona muzyki i popkultury na pierwszym koncercie w Polsce. Miley Cyrus nową headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

Już jako dziecko miała zadatki na gwiazdę. Pochodząca z artystycznej rodziny dziewczyna czerpała wzorce i doświadczenie od najbliższych osób (jej ojciec, Billy Ray Cyrus, to jeden z najsłynniejszych piosenkarzy country w USA, a matką chrzestną została legendarna piosenkarka tego gatunku – Dolly Parton). Miley szybko rozpoczęła naukę śpiewu i aktorstwa, a rozgłos zyskała już jako nastolatka, dzięki roli w słynnym serialu musicalowym „Hannah Montana”. Po 4 latach przygody z telewizją rozpoczęła świadomą artystyczną przemianę, z każdym krokiem coraz śmielej oddalając się od wizerunku grzecznej dziewczynki. Promując czwarty album „Bangerz” nie czuła już żadnych oporów, a fani wiedzieli, że Miley działa według swoich zasad. Singiel „We Can’t Stop” rozpoczęła jasnym przekazem – „To nasza impreza i możemy robić, co nam się podoba”, a w klipie do „Wrecking Ball”, trochę symbolicznie, nago burzyła betonowe ściany. Jej przekaz szybko docenił artystyczny świat. Do współpracy zaprosiła ją między innymi słynna alternatywna formacja The Flaming Lips, a gościem specjalnym podczas jej akustycznego koncertu dla MTV była sama Madonna. Ku zaskoczeniu wszystkich, swój kolejny album, pełen alternatywnych muzycznych wycieczek „Miley Cyrus & Her Dead Petz” wrzuciła do sieci całkowicie za darmo. W ubiegłym roku ponownie zaskoczyła publiczność współpracą z Markiem Ronsonem. Ich wspólny, podszyty country singiel „Nothing Breaks Like a Heart”, stał się jednym z największych przebojów ostatnich miesięcy na świecie, a Miley pracuje obecnie nad siódmą płytą. W oczekiwaniu na nową muzykę, cieszymy się z jej pierwszego koncertu w Polsce. Artystka wystąpi 1 czerwca, w dniu odwołanego koncertu Cardi B. Do zobaczenia!

REGULAR TICKETS dostępne od 13.02.2019 do 21.05.2019 lub do wyczerpania puli biletów

Karnet 2 dni – 419 zł

Karnet 2 dni N (dla osób z niepełnosprawnością) – 419 zł

Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 356 zł

Karnet 2 dni N (dla osób z niepełnosprawnością) z 15% rabatem dla klientów Orange – 356 zł

Karnet 2 dni ze zniżką dla dzieci – 209 zł

Bilet jednodniowy – 259 zł

Bilet jednodniowy N (dla osób z niepełnosprawnością) – 259 zł

Bilet jednodniowy z 15% rabatem dla Klientów Orange – 220 zł

Bilet jednodniowy N (dla osób z niepełnosprawnością) z 15% rabatem dla klientów Orange – 220 zł

Bilet jednodniowy ze zniżką dla dzieci – 129 zł

Pakiet łączony: karnet Orange Warsaw Festival + karnet Open’er Festival – 945 zł

Więcej szczegółów na www.orangewarsawfestival.pl

Bilety dostępne na www.altersklep.pl lub www.ebilet.pl

Materiały graficzne do pobrania z Mediateki.

Udostępnij: Miley Cyrus headlinerką Orange Warsaw Festival 2019!

4 kwietnia 2019

MTB VISIT DUSZNIKI – to pierwszy w Polsce system automatycznego wypożyczania górskich rowerów elektrycznych. Zbudowało go w Dusznikach-Zdroju konsorcjum Orange Polska, Roovee i Cyklon Bike.

System składa się z 15 rowerów MTB ze wspomaganiem elektrycznym, wyposażonych  w komputery pokładowe zintegrowane z zamkiem IoT Roovee Lock Control. Całość pracuje z wykorzystaniem transmisji danych GSM IoT/M2M od Orange oraz technologii GPS, dzięki czemu możliwy jest nadzór nad systemem w trybie online.

– Rozwiązanie zaproponowane przez konsorcjum, którego liderem jest firma Orange bardzo dobrze wpisało się w strategię nowoczesnego, aktywnego miasta jakim są Duszniki-Zdrój. Jestem przekonany, że to właśnie technologie IoT/SmartCity zmienią oblicza miast a takim jak nasze pozwolą jeszcze lepiej wykorzystać walory wypoczynkowe i turystyczne – powiedział Burmistrz Miasta Duszniki-Zdrój Piotr Lewandowski.

– Inteligentne i przyjazne dla mieszkańców miasto wymaga Internetu Rzeczy (IoT) z prawdziwego zdarzenia. Tylko dzięki analityce i przetwarzaniu danych z wielu źródeł możemy dać służbom miejskim i włodarzom miast użyteczne rozwiązania i informacje. Orange Polska jest liderem we wdrażaniu rozwiązań opartych na IoT. Oferujemy szeroki zakres usług – od zdalnego odczytu liczników wody po bike sharing. Nasze rozwiązania z powodzeniem działają już w wielu miastach. Jako pierwszy operator w Polsce dostarczamy otwarte i bezpieczne środowisko Smart IoT, które pozwala budować usługi szyte na miarę – powiedział Sebastian Grabowski, dyrektor IoT i Zaawansowanych Technologii w Orange Polska.

System umożliwia stałe lokalizowanie położenia rowerów oraz zapisywanie statystyk wypożyczeń. Wysokiej jakości rowery dostarczone przez Cyklon Bike dostępne są w różnych rozmiarach ram. Parkowane są w specjalnej strefie wyposażonej w stojaki zabezpieczające i monitoring. Wypożyczenie odbywa się poprzez aplikację mobilną dostępną na systemy iOS i Android. Wystarczy, że użytkownik za jej pośrednictwem założy konto i je doładuje. Nowością jest możliwość wypożyczenia roweru za pomocą sms-a z telekodem.

Więcej o rozwiązaniach IoT i M2M Orange Polska dowiedz się z tekstu: Czas na Internet Rzeczy, czyli tak wygląda 40% rynku IoT w Polsce

Udostępnij: Orange stworzył w Dusznikach-Zdroju automatyczną wypożyczalnię elektrycznych rowerów górskich

7 marca 2019

Orange wprowadza dwa nowe pakiety konwergentnej usługi Orange Love. Zawierają one zdecydowanie bogatszą ofertę telewizyjną. Do tego internet światłowodowy do 1 Gb/s, telewizję mobilną Orange TV Go i nawet 20 GB w abonamencie komórkowym. Kto zdecyduje się na nową ofertę, dostanie w prezencie smartfon Huawei Y6 2018.

Kiedy wprowadzaliśmy na rynek Orange Love, pakiety łączące najważniejsze usługi stacjonarne i mobilne dla domu w najnowocześniejszych technologiach były nowinką. Dziś z  Orange Love korzysta już ponad 1,2 mln klientów. Na drugie urodziny postanowiliśmy wprowadzić dwa nowe pakiety, z atrakcyjną ofertą programów telewizyjnych dla całej rodziny. Nowe pakiety Love zapewnią najlepszą rozrywkę dla wszystkich domowników: jeszcze więcej szybkiego internetu w komórce, światłowód o prędkości do 1 Gb/s oraz jeszcze więcej telewizji – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska. – Widzimy, że zwłaszcza telewizja cieszy się dużą popularnością. Ponad 950 tys. Polaków ogląda telewizję z Orange. Dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić dwa nowe pakiety skierowane właśnie do tych, którzy cenią sobie szeroki wybór atrakcyjnych treści – dodał.

Z badań Orange Polska wynika, że oglądane telewizji jest jednym z preferowanych sposobów wspólnego spędzania czasu. Telewizję Orange ma już ponad 950 tys. Polaków, a 70% klientów operatora twierdzi, że nie wyobraża sobie bez niej życia. Extra i Premium to dwa nowe pakiety dostępne od 7 marca w ofercie Orange Love:

• Pakiet Orange Love Extra (od 149,99 zł miesięcznie) to internet domowy, w tym światłowód wraz ze Smart Wi-Fi, 168 kanałów telewizji, w tym 100 w jakości HD, bogata biblioteka treści w jakości 4K, a także usługa Orange TV Go, czyli dostęp do telewizji Orange na urządzeniach mobilnych. Wśród kanałów TV klienci znajdą m.in. Eleven Sports i Polsat Sport HD. W abonamencie komórkowym klienci otrzymują internet bez limitu (10 GB z pełną prędkością, potem do 1 Mb/s) oraz smartfon Huawei Y6 2018 za 1 zł.
  • Pakiet Orange Love Premium (od 219 zł miesięcznie) oferuje internet domowy, w tym Orange Światłowód wraz ze Smart Wi-Fi, 181 kanałów TV, w tym 113 w jakości HD, telewizję i VOD w jakości 4K, mobilny dostęp do wybranych treści w Orange TV GO oraz HBO GO. W ramach pakietu klienci otrzymują dostęp do m.in. wszystkich kanałów Canal+ i HBO. W abonamencie komórkowym klienci otrzymują  internet bez limitu (20 GB z pełną prędkością, potem do 1 Mb/s) oraz smartfon Huawei Y6 2018 za 1 zł.

Użytkownicy, którzy wybiorą jeden z nowych pakietów, mogą dokupić w abonamencie komórkowym najnowsze smartfony w korzystnych cenach. W przypadku Orange Love Premium jest to Samsung Galaxy S10+ 128 GB dostępny z miesięczną ratą w wysokości 167 zł, zaś klienci, którzy zdecydują się na pakiet Extra mogą kupić iPhone XR 64 GB za 145 zł miesięcznie (ceny dotyczą umowy na 24 miesiące). Do Orange Love Premium z umową na 24 miesiące można też dokupić telewizor Smart TV LG 55’ 4K z miesięczną ratą w wysokości 71 zł lub Notebook HP 255 G6 za 62 zł miesięcznie.

Dotychczasowy pakiet Orange Love w cenie 99,99 zł miesięcznie, łączący cztery najpopularniejsze usługi: telewizję, internet, telefon stacjonarny i abonament komórkowy ma nową nazwę – Standard. W ofercie Love dostępny jest także pakiet Mini, składający się z dwóch usług: internetu i abonamentu komórkowego, w cenie 79,99 zł miesięcznie. Nowe Orange Love

Bardziej elastyczna telewizja

Orange uprościł zasady korzystania z dodatkowych pakietów telewizyjnych dla wszystkich klientów Orange TV. Od 7 marca mogą w prosty sposób uzupełnić swoją telewizję o dodatkowe kanały: w dowolnym momencie mogą zamówić pakiet bez umowy lojalnościowej. Dodatkowo przy pierwszym zamówieniu takiego pakietu, przez pierwszy miesiąc mogą korzystać z niego za darmo.

Nowości w sklepie bez umowy

Klienci, którzy mają już umowę na usługi mobilne, mogą korzystać z odświeżonej oferty  urządzeń dostępnych w atrakcyjnych cenach, także na raty w dowolnym momencie trwania ich umowy. W sklepie bez umowy można kupić m.in. najnowszy Samsung Galaxy Watch LTE eSIM – pierwszy na polskim rynku zegarek z działającą wirtualną kartą SIM, z której w Orange można korzystać już od 4 marca. W ofercie są też smartfony dostępne  wyłącznie w Orange: trzy modele Samsung Galaxy z rodziny S10 w kolorze niebieskim, w tym najpopularniejszy model Galaxy S10 128 GB za 195 zł miesięcznie (w 20 ratach), Oppo Find X z miesięczną ratą w wysokości 174 zł (20 miesięcy) Oppo Find X z limitowanej wersji Lamborghini (zobacz nasz test).

Więcej internetu w ofercie dla biznesu

Najbardziej przedsiębiorczy potrzebują wsparcia w prowadzeniu biznesu. Ponieważ ponad połowa firm w Polsce korzysta z Orange [1], operator odświeżył ofertę dla klientów biznesowych, zwiększając pakiet internetowy z 10 GB do 17 GB w kraju, w tym 3,6 GB w UE, dla każdej karty SIM.

Użytkownicy oferty Orange Love dla Firm mogą również kupić smartfony Samsung Galaxy A9 (zobacz nasz test) za 40 zł netto miesięcznie oraz Samsung Galaxy S9 za 43 zł netto miesięcznie (oraz 249 zł na start) w planie Dla Firm z Multipakiem XXL (ceny obowiązują przy umowie na 24 miesiące). Oferujemy także nowości Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ i Samsung Galaxy S10e, dostępne w kolorze niebieskim tylko w Orange.

Oferta Orange Love dla Firm składa się z minimum dwóch usług mobilnych oraz usługi stacjonarnej. W ramach promocji Orange Love dla Firm klient otrzymuje dwie karty SIM w cenie jednej, już za 28,78 zł netto. W opcji bez telefonu lub z telefonem na raty, każda dodatkowa karta SIM to koszt 25 zł netto. Plan Dla Firm można powiększyć o dodatkowe pakiety: Pakiet XL za 10 zł netto to więcej internetu, czyli aż 27 GB do wykorzystania w kraju, z czego 4,63 GB można wykorzystać w Unii Europejskiej. Z kolei pakiet XXL za 30 zł netto to 27 GB internetu w kraju oraz 6,68 GB do Unii Europejskiej. W zależności od pakietu klient otrzymuje także pulę minut wychodzących do UE, USA i Kanady. W przypadku pakietu XL jest to 250 minut. Dla użytkowników pakietu XXL połączenia z tymi krajami będą bezpłatne. Otrzymają też 200 minut rozmów w roamingu do Polski w wybranych krajach m.in. Chiny, Rosja czy Ukraina.

[1] Na podstawie badania Centrum Badań Marketingowych INDICATOR „Monitorowanie pozycji Orange na rynku B2B” badanie przeprowadzone w dniach 27.06-26.07. 2018)

Regulamin promocji Orange Love dla Firm
Regulamin promocji Orange Love dla Firm z telefonem

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński,

Rzecznik Orange Polska

biuro.prasowe@orange.com
Twitter: @RzecznikOrange
Nasz blog: www.biuroprasowe.orange.pl/blog

Udostępnij: Więcej telewizyjnej rozrywki i internet bez ograniczeń w nowej ofercie Orange Love