Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

24 maja 2021

Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

Sezon letni w Orange rozpoczyna się już teraz i to gorącymi promocjami. Klienci indywidualni oraz biznesowi mają szansę skorzystać z wielu okazyjnych ofert. Szykują się zmiany, nowości, niespodzianki i więcej taryf z 5G. Wszystko startuje 24 maja.

Nowa oferta dla klientów indywidualnych: więcej planów z 5G, HBO GO i dodatkowymi GB

Taryfy – funkcjonujące jako Plany Mobilne, czyli pakiety z rozmowami, smsami i internetem – zmienią nazwę na Abonament komórkowy. Nadal dostępne będą w 4 planach, jednak bardziej rozbudowanych, z większą ilością internetu i dodatkowymi benefitami – za 40, 50, 60, 80 złotych (pakiety i ceny w Orange Love nie zmienią się). Będą one umożliwiały korzystanie z #hello5G i wypróbowanie rozrywki w nowej jakości. A sprzęty, obsługujące tę sieć, będzie można kupić w specjalnych cenach w promocji Ale okazja!.

Nowe plany to:

• #hello5G dostępne już od 60zł miesięcznie i więcej gb w każdym planie
  • superdodatek w planach w #hello5G HBO GO już od 5 zł miesięcznie,
  • dodatkowy comiesięczny pakiet GB do włączenia w Mój Orange,
  • e-bonus za zakupy online – 1 miesiąc abonamentu za 0 zł.

#hello5G – Orange stawia na rozwój technologii i chce sprostać wymaganiom klientów, którzy potrzebują szybszej i jeszcze bardziej stabilnej sieci, więc i odpowiednich usług czy sprzętów. Nowe plany są właśnie odpowiedzią na to. Możliwość korzystania z 5G nie tylko usprawni pracę zdalną czy naukę, ale przyda się przy codziennym funkcjonowaniu (wysoka jakość działania sieci w godzinach szczytu, sprawniejsze wideorozmowy, szybkie przesyłanie plików oraz bezproblemowe granie i oglądanie treści w Full HD na smartfonie, a 4K na telewizorze).

Superdodatek – klienci, chcąc sprawdzić nowy wymiar rozrywki, mogą dokupić do planów z #hello5G HBO GO – dopłata do planu już od 5 zł miesięcznie – na bardzo wygodnych warunkach. Nie ma umowy lojalnościowej, a pakiet filmowy w trakcie trwania umowy można wyłączać i aktywować dowolną ilość razy (jego okazyjna cena nie zmieni się przez 24 miesiące – okres trwania umowy), np. zrezygnować z niego gdy nie ma się czasu oglądać, by ponownie uruchomić wraz z premierą ulubionego serialu.

Dodatkowe gigabajty – na start nowych planów użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą skorzystać z prezentu w postaci dodatkowych gigabajtów, a nawet mogą zyskać ich dwa razy więcej. Będąc nowym klientem Orange lub przedłużając obecną umowę, warto zalogować się do aplikacji mobilnej Mój Orange lub zrobić to przez stronę internetową, by odebrać te duże paczki internetu. Są one do aktywowania jednorazowo i do wykorzystania przez 24 miesiące. Oprócz tego w Mój Orange jest wgląd do rachunków (i opcja ich opłacenia), możliwość sprawdzenia swojej taryfy, środków, prostszy kontakt z obsługą czy dostęp do sklepu internetowego. Wszystko w zasięgu kilku kliknięć. A raz na tydzień pojawiają się też promocje (gratisowe usługi, bonusy itp.), dostępne w ramach akcji Środy z Mój Orange.

E-bonus – nagroda za zakup online – decydując się na zakup Planów przez sklep internetowy (lub przez stronę internetową – zamawiając rozmowę z konsultantem) albo w aplikacji Mój Orange  – użytkownik zyskuje 1 miesiąc abonamentu za 0 złotych.

Ale okazja! Smartfony z 5G, z 3 pierwszymi ratami za 0 złotych

Ale okazja! to oferta na smartfony, w tym też te obsługujące sieć #hello5G. Wybrane sprzęty  można teraz kupić nie tylko w korzystnych cenach, ale i z promocją 3 raty za 0 złotych (pierwsze płatności, zamiast użytkownika, ureguluje Orange). Akcja obejmuje m.in. modele:

• Samsung Galaxy A32 5G – rata 36 zł w Planie 80 i Orange Love Extra (24 mies.),
  • Xiaomi Redmi Note 10 5G – rata 38 zł w Planie 60 i Orange Love Standard (24 mies.),
  • Samsung Galaxy S21 5G 128 GB – rata 152 zł przy zakupie Planu 80 i Orange Love Extra (24 mies.)

Ponadto, mając wybrane plany można dokupić do nich kolejne – z myślą o bliskich. Każdy następny numer otrzyma w ten sposób co miesięczną zniżkę, przez cały czas trwania umowy, a także gigabajty do współdzielenia.

Ale Okazja! i ale oszczędność w Orange Love – w Orange Love, łącząc pojedyncze usługi: internet, telefon, telewizję w jeden pakiet i wspólny rachunek, klienci mogą oszczędzić aż 720 zł. Użytkownicy pakietów z telewizją – zarówno nowi, jak i przedłużający umowy na 24 miesiące, otrzymają także bonus – 20 GB miesięcznie, po zalogowaniu się do aplikacji Mój Orange (lub na orange.pl). Dodatkowo, przy zakupie Orange Love Standard, w promocji Ale Okazja! jest smartfon Xiaomi Redmi Note 10 5G w ratach po 38 złotych przez 24 miesiące.

Orange w biznesie – Smartfonowy szok cenowy – 5G dla firm i nowsze usługi

Wiosną przedsiębiorcy chętnie korzystali z nowej, cyklicznej akcji – Smartfonowy szok cenowy z wybranymi telefonami w najniższych cenach. Dlatego latem rusza kolejna odsłona. Klienci biznesowi znów mogą liczyć na modele w najlepszej obecnie cenie na rynku. W edycji trwającej do 16 czerwca, hitem będą:

• Xiaomi Redmi Note 9T 5G z 0 zł na start za 28 zł + VAT mies. w Planie Firmowym S,
  • Samsung Galaxy A52 z 0 zł na start za 39 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Xiaomi Mi 10T 5G z 0 zł na start za 45 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Samsung Galaxy S20FE 5G z 0 zł na start, za 74 zł +VAT mies. w Planie Firmowym L.

W ramach całego letniego sezonu promocyjnego, dostępne w okazyjnej cenie są również np.:

• Xiaomi Redmi Note 10 5G za 0 zł na start za 32 zł + VAT mies. w Planie Firmowym S,
  • Samsung Galaxy A32 5G za 0 zł na start za 33 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Samsung Galaxy S21 5G 128 GB za 0 zł na start za 106 zł + VAT mies. w Planie Firmowym XL.

Udostępniona też została usługa Internetu Premium dla małych i średnich firm. Zapewnia ona kompleksowe rozwiązania dostępu do internetu (w tym światłowodowego) i profesjonalne usługi IT. Daje możliwość korzystania ze stałych adresów IP (cztero- lub ośmioadresowa podsieć) i przypisania ich do poszczególnych firmowych urządzeń. W ramach oferty dostępne jest również Orange Office – wirtualne biuro z narzędziami wspierającymi pracę zdalną i biznes online oraz 8h SLA, tzn. gwarancja naprawy łącza internetowego w ciągu 8 godzin od zgłoszenia.

Szczegóły każdej z wymienionych promocji znajdują się na stronie orange.pl. Informacji udzielą również konsultanci na infolinii oraz w salonach. Niebawem mogą pojawić się też następne letnie promocje, na które warto polować.

Udostępnij: Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

Drugie urodziny Orange Flex

10 maja 2021

Drugie urodziny Orange Flex

Dwa lata temu na rynku telekomunikacyjnym pojawiła się innowacyjna oferta Orange Flex – sieć w aplikacji. Obecnie korzysta z niej ponad 100 tys. klientów. W ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Z tej okazji Flex przygotował sporo niespodzianek dla obecnych i nowych użytkowników, m.in 3 miesiące korzystania za złotówkę miesięcznie oraz kody na darmowe GB.

Orange Flex obchodzi swoje urodziny przez cały tydzień, od poniedziałku 10 maja. W social mediach, np. na Instagramie, a także w Klubie Flex ukryje w sumie 4 kody promocyjne, które użytkownicy będą musieli odnaleźć. Wyzwanie wymaga czujności, by odkryć konkretne miejsce i brzmienie samego kodu. Aby zobaczyć, co dokładnie kryje się za kodami użytkownicy muszą wpisać je w aplikacji na swoim profilu w zakładce „Kody promocyjne”. Na aktywowanie kodów mają czas do niedzieli, 16 maja. Poszukiwania warto zacząć od samej aplikacji, ale też wytrwale śledzić wskazówki na profilu na Instagramie Flexa (@orange_flex).

Z okazji urodzin prezent od Flexa

Dodatkowo, w Sklepie Flex pojawią się specjalne zestawy promocyjne. Użytkownicy będą mogli kupić wybrany smartfon i dostać zegarek w prezencie. Dla nowych klientów, Flex przygotował również ofertę specjalną: 3 miesiące korzystania z dowolnego Planu  za 1 zł miesięcznie – w ten sposób można korzystać nawet z najwyższego dostępnego planu, ze  100 GB i 5G. Wystarczy podać kod FLEX3 podczas rejestracji, przed dodaniem metody płatności.

Szczegóły promocji: https://flex.orange.pl/promocje/3m1

Dwa lata Orange Flex

Sieć w aplikacji posiada obecnie ponad 100 tys. aktywnych użytkowników. Oznacza to, że w ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Obecnie aż 15% wszystkich kart SIM to wirtualne karty eSIM. Ta opcja cieszy się coraz większą popularnością. Niezmiennie najpopularniejszy Plan komórkowy we Flexie to 30 GB za 30 zł. Użytkownicy Flexa bardzo aktywnie dzielili się swoimi niewykorzystanymi GB ze znajomymi – przekazali już ponad 1 mln gigabajtów w ramach funkcji „Przekaż GB”. Dzięki nim do rodzin w trudnej sytuacji trafiły tablety z internetem, a w Męcikale powstał hektar bioróżnorodnego lasu. Ponad 1/3 użytkowników należy do Klubu Flex oferującego zniżki i czasowe promocje od partnerów. Co istotne, aplikacja Orange Flex jest chętnie polecana. Już co 5 użytkownik aktywował Flexa właśnie z polecenia. W ciągu ostatniego roku w Orange Flex pojawiło też się sporo nowości, m.in. oferta Flex dla Firm z opcją e-faktury, Sklep Flex z urządzeniami i gadżetami. Kolejne nowości już wkrótce.

Udostępnij: Drugie urodziny Orange Flex

Potrójne okazje w Orange

6 maja 2021

Potrójne okazje w Orange

Telefon w niższej cenie, bo bez trzech pierwszych rat, a może trzy razy więcej gigabajtów? Orange przygotował ciekawe promocje dla klientów. Startują one 6 maja.

Kup nowy smartfon – 3 pierwsze raty za darmo

Decydując się na zakup telefonu, klienci mogą teraz skorzystać z akcji: 3 pierwsze raty za zero złotych. Do wyboru jest aż ponad 30 modeli, w tym: Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy 20 FE 5G, czy Xiaomi Redmi Note 9T 5G. Warto się pospieszyć, bo ilość sprzętów jest ograniczona.

Promocja skierowana jest dla użytkowników abonamentowych – wybranych Planów Mobilnych (45, 55 i 75) oraz wszystkich pakietów Orange Love. Po podpisaniu umowy na 24 miesiące – do zapłaty jest już tylko 21 rat za sprzęt i abonament za usługę.  Szczegóły znajdują się tutaj. To dobry moment, by pomyśleć o wymianie smartfona i kupić go taniej.

Nawet 3 razy więcej gigabajtów niż dotychczas

Kolejną okazją jest bezpłatna możliwość zwiększenia swoich gigabajtów na koncie. Po podpisaniu umowy – na Plan Mobilny 55 albo 75 lub na pakiety Orange Love z telewizją i telefonem – klienci automatycznie otrzymają bonus. W zależności od wybranej oferty dostaną inny pakiet dodatkowych gigabajtów co miesiąc, przez 24 miesiące trwania umowy. W Planach Mobilnych będzie to extra 15 GB, a w pakietach Orange Love – 20 GB.  W niektórych przypadkach będzie to nawet potrojenie początkowej liczby gigabajtów! Promocyjny pakiet powiększa gigabajty w ramach abonamentu i jest do wykorzystania w kraju.

A jeśli użytkownicy zdecydują się na zakup jednej z powyższych usług, wraz ze smartfonem objętym promocyjnymi ratami – obie te oferty, choć odrębne, mogą się łączyć.

Dodatkowe akcje w salonach – odkup telefonów

We wszystkich salonach Orange, które przez cały czas są otwarte, można nie tylko obejrzeć i przetestować wybrane modele telefonów, ale i skorzystać z opcji odkupu starszego urządzenia. Klienci mogą przynieść swoje smartfony, sprzedać je i zyskać bon-zniżkę na nowy model. Niedziałające lub bardzo stare telefony warto natomiast oddać do recyklingu, wrzucając je do specjalnych koszy, znajdujących się w sklepach Orange.

Promocje „3 raty za 0 złotych” i „nawet 3 razy więcej gigabajtów”, dotyczą określonych ofert i wybranych urządzeń. Szczegóły każdej z tych atrakcji, a także więcej o akcji odkupu, można przeczytać na stronie: orange.pl. Informacji udzielą również konsultanci w salonach sprzedaży, którzy pomogą indywidualnie dobrać najkorzystniejszą opcję.

Udostępnij: Potrójne okazje w Orange

Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

28 kwietnia 2021

Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

W Orange Flex nowi klienci mogą korzystać z oferty przez 3 miesiące za 1 zł miesięcznie. Warunkiem jest przeniesienie numeru do Orange Flex. To pierwszy prezent, jaki Flex proponuje z okazji swoich drugich urodzin, które już wkrótce.

Dla nowych użytkowników świętowanie drugich urodzin Flexa rozpoczyna się trochę wcześniej. Od teraz, osoby przenoszące numer z ofert Orange oraz od innych operatorów, mogą korzystać z Flexa przez trzy miesiące za 1zł miesięcznie.  Z promocji można skorzystać w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że nowy użytkownik,  który przenosi numer, wpisze kod FLEX3 przed wyborem metody płatności w aplikacji Orange Flex. Oferta promocyjna dotyczy dowolnego Planu. Orange Flex, czyli sieć w aplikacji to elastyczna oferta z nielimitowanymi połączeniami, wiadomościami SMS i MMS w kraju i w roamingu w UE oraz paczką internetu do wyboru (15 GB, 30 GB, 50 GB, 100 GB). Plany zaczynają się od 25 zł miesięcznie.

Jak przenieść numer do Orange Flex?

Wszystkich formalności dokonuje się zdalnie, bez konieczności wychodzenia z domu. Wystarczy pobrać aplikację Orange Flex ze sklepu Google Play lub App Store i założyć konto Flex. Obecny klient Orange na abonament, numer może przenieść najwcześniej 180 dni przed końcem umowy. Jeżeli osoba korzysta z usług innego operatora, numer może przenieść na 120 dni przed końcem umowy. Jeżeli nie jesteś pewny, kiedy kończy się Twoje umowa, możesz wybrać opcję przenieś numer „Jak najszybciej”. Wszystkimi formalnościami zajmą się konsultanci Orange Flex. Najważniejsze, by numer, który będzie przenoszony był zarejestrowany na poprawne dane.

Nową kartę SIM dostarczy kurier za 0 zł, można także odebrać ją w salonie Orange. Dobrą opcją jest także wirtualna karta eSIM a wtedy aktywowanie numeru potrwa tylko w kilka minut.

Promocja jest ważna zarówno dla klientów indywidualnych jak i biznesowych.

Więcej szczegółów promocji oraz regulamin dostępne na stronie: https://flex.orange.pl/promocje/3m1

Udostępnij: Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio

22 kwietnia 2021

Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio

Od dzisiaj w nju mobile można oprócz głównego, korzystać z dwóch dodatkowych numerów. Trzeci numer kosztuje 19 zł i oprócz nielimitowanych połączeń, SMS-ów i MMS-ów oferuje również dodatkowe 10GB internetu. To odpowiedź na potrzeby klientów, którzy komunikowali, że chcieliby mieć w ofercie kolejny numer dodatkowy.

Wprowadzenie nowego numeru dodatkowego oznacza, że teraz w nju dostępna jest bardzo atrakcyjna oferta w trio. Do tej pory, aby mieć pełną ofertę dla trzech numerów, trzeba było kupić trzecią kartę za 29 zł. Teraz trzeci numer jest tańszy o 10 zł. Dzięki temu każdy numer z trio kosztuje tyle samo, czyli po 19 zł.

Oprócz dotychczasowego numeru głównego (za 19, 29 lub 39 zł) i numeru dodatkowego za 9 zł, teraz można dokupić kolejny numer. Za 19 zł miesięcznie klient korzysta za pomocą dodatkowej karty z oferty numeru głównego (nielimitowane połączenia, SMS-y, MMS-y i internet z pakietu numeru głównego) oraz dodatkowo otrzymuje 10 GB do wykorzystania w kraju wspólnie przez wszystkie trzy numery. W zależności od stażu w nju numeru głównego, klient może otrzymać już na start więcej GB np. 20GB (staż za pół roku), 25GB (za rok) lub 30GB (za dwa lata). Do wspólnego wykorzystania są także  ekstra 2,23 GB w ramach roamingu UE.

W najpopularniejszej w nju ofercie 19 zł na głowę (29 + 9 zł), w wersji trio (+19 zł) klient będzie otrzymywał teraz:

• nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy w kraju i w roamingu w UE
  • 20 GB internetu na start do wspólnego wykorzystania przez numery w trio (10 GB z numeru głównego + 10GB z numeru nju dodatkowy 19 zł), 40GB po pół roku, 50GB po roku i aż 60GB po dwóch latach (tu liczy się staż numeru głównego, więc jeśli ktoś ma już numer w nju od dwóch lat i dokupi nju dodatkowy 19zł to od razu będzie miał 60GB)
  • 5,62 GB w roamingu UE w ramach pakietu głównego do wspólnego wykorzystania przez trzy numery (3,39 GB z numeru głównego + 2,23 GB z numeru nju dodatkowy 19zł)

Nju dodatkowy 19 zł może być dokupowany tylko przez klientów, którzy wcześniej kupią numer główny na planie nju podstawowy. Oferta będzie rozwijana w kolejnych miesiącach.

Więcej informacji na stronie nju mobile.

Mediateka

Udostępnij: Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio