26 marca 2020

Zgodnie z zapowiedzią od dzisiaj uczniowie i ich rodzice, studenci oraz nauczyciele mogą skorzystać z Orange Flex przez dwa miesiące za złotówkę miesięcznie. Na naukę otrzymają nawet 200 GB do wykorzystania w smartfonie, tablecie czy komputerze.

– Rozumiemy, że w tym trudnym czasie dostęp do internetu jest niezbędny, szczególnie w przypadku uczniów, studentów i nauczycieli, którzy rozpoczęli w pełni zdalną naukę. Dlatego przez dwa miesiące będą mogli korzystać z nawet 200 GB internetu za symboliczną złotówkę miesięcznie. W ten sposób chcemy wesprzeć równy dostęp do edukacji i wysiłki państwa związane z organizacją życia publicznego w czasie zagrożenia koronawirusem – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Żeby skorzystać z akcji wystarczy ściągnąć na smartfon aplikację Orange Flex. Następnie wybrać dowolny plan komórkowy z określoną liczbą GB (maksymalnie 100 GB miesięcznie), przenieść swój numer lub wybrać nowy – rejestracja numeru odbywa się automatycznie w aplikacji. Ważne, aby przed wyborem metody płatności wpisać kod EDUFLEX. Na koniec zostaje aktywacja planu. Wszystko nie powinno zająć wiele czasu i można to zrobić na kanapie w domu.

Weryfikacja użytkowników, którym przysługuje internet za złotówkę nie nastąpi na etapie aktywacji usługi. W trakcie pierwszego miesiąca korzystania z Orange Flex użytkownicy, którzy aktywowali EDUFLEX zostaną poproszeni o potwierdzenie statusu uprawniającego do skorzystania z akcji. W przypadku uczniów i studentów będzie to podanie numeru legitymacji, a nauczycieli – potwierdzenie zatrudnienia.

Z internetu w Orange Flex za złotówkę można korzystać na smartfonie, tablecie i komputerze. Po aktywacji usługi można to zrobić na dwa sposoby. Po pierwsze – zamówić w aplikacji bezpłatną dodatkową kartę SIM, którą należy włożyć do tabletu lub modemu, co pozwala korzystać z numeru zarówno w telefonie, jak i innych urządzeniach. Drugie – jeśli ktoś będzie chciał korzystać jedynie z internetu, wystarczy, że główną kartę SIM włoży do tabletu czy modemu.

Użytkownicy Orange Flex będą potrzebowali nowej karty SIM jeśli aktywują nowy numer lub przenoszą go od innego operatora. Klienci przenoszący numer z innych ofert Orange – w tym nju, nie potrzebują nowej karty SIM. W razie potrzeby kartę SIM można zamówić poprzez kuriera, co w tym momencie jest najbardziej wygodne i bezpieczne. Przesyłka kurierska jest darmowa. Użytkownicy, którzy posiadają telefon obsługujący technologię eSIM, nie muszą zamawiać karty. W kilka minut aktywują eSIM w aplikacji.

W tej chwili z opcji internetu za złotówkę mogą skorzystać tylko nowi klienci Orange Flex. Dla obecnych użytkowników – uczniów i ich rodziców, studentów i nauczycieli – przygotujemy inne rozwiązanie. Poinformujemy o nim w najbliższych dniach.

Orange Flex jest wyjątkową usługą komórkową, w pełni cyfrową i bezpieczną. Wszystko odbywa się poprzez intuicyjną aplikację bez wychodzenia z domu, co jest szczególnie istotne w czasie trwania pandemii. Co istotne w Orange Flex nie ma długoterminowych umów.

Regulamin nowej akcji dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli jest dostępny na stronie www.flex.orange.pl

Udostępnij: Ruszyła specjalna akcja Orange Polska wspierająca zdalną naukę. Nawet 200 GB internetu do wykorzystania z kodem EDUFLEX.

Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

25 marca 2020

Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

Kiedy ze względu na pandemię trzeba zostać w domu, nie może zabraknąć internetu. Dlatego odpowiadając na potrzeby uczniów i ich rodziców, studentów oraz nauczycieli Orange Polska opracował możliwość korzystania z oferty Orange Flex przez dwa miesiące za złotówkę miesięcznie. Oznacza to, że na naukę przez internet będą oni mieli do wykorzystania nawet 200 GB transferu danych. To pozwoli swobodnie uczestniczyć w zajęciach online, słuchać wykładów i korzystać z innych zdalnych rozwiązań w nauce.

Rozumiemy, że w tym trudnym czasie dostęp do internetu jest niezbędny, szczególnie w przypadku uczniów, studentów i nauczycieli, którzy rozpoczęli w pełni zdalną naukę. Dlatego przez dwa miesiące będą mogli korzystać z nawet 200 GB internetu za symboliczną złotówkę miesięcznie. W ten sposób chcemy wesprzeć równy dostęp do edukacji i wysiłki państwa związane z organizacją życia publicznego w czasie zagrożenia koronawirusem – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Orange Flex jest wyjątkową ofertą komórkową, w pełni cyfrową i bezpieczną. Wszystko odbywa się poprzez intuicyjną aplikację bez wychodzenia z domu, co jest szczególnie istotne w czasie trwania pandemii. Dzięki możliwościom aplikacji, oferta może być skierowana do konkretnej grupy osób, a weryfikacja użytkowników przebiega w pełni zdalnie. Co istotne w Orange Flex nie ma długoterminowych umów.

Jak otrzymać 200 GB internetu na naukę?

Od poniedziałku, 23 marca nowi klienci Orange Flex mogą już korzystać ze specjalnej oferty – z kodem FLEX pierwszy miesiąc korzystania z tej usługi kosztuje tylko 1 zł. Dotyczy to każdego z planów komórkowych dostępnych w aplikacji. W najbogatszym z nich jest 100 GB na transfer danych.

Teraz uczniowie i ich rodzice, studenci, doktoranci oraz nauczyciele będą mogli skorzystać ze specjalnej oferty Orange Flex za 1 zł miesięcznie przed 2 miesiące korzystania. Oznacza to, że mogą otrzymać nawet 200 GB na internet za 2 zł. Oferta wystartuje w najbliższych dniach.

W tej chwili trwają prace nad szczegółowymi i bezpiecznymi zasadami weryfikowania osób uprawnionych do skorzystania z oferty na drugi miesiąc za 1 zł. Szczegóły i regulamin nowej oferty dla uczniów i ich rodziców, studentów, doktorantów oraz nauczycieli pojawi się na stronie www.flex.orange.pl w momencie jej startu.

Udostępnij: Orange Polska wspiera naukę online dodatkowym internetem

13 marca 2020

Klienci indywidualni i małe firmy korzystające z mobilnych usług głosowych od Orange mogą od piątku, 13 marca, uruchomić dodatkowy darmowy pakiet mobilnego internetu, a użytkownicy Orange TV – oglądać kilkadziesiąt dodatkowych kanałów. Klienci biznesowi przez trzy miesiące mogą za darmo korzystać z narzędzi wspierających pracę zdalną.

– Rozumiemy, jak ważne jest pozostawanie w kontakcie, szczególnie w obecnej sytuacji spowodowanej koronawirusem. Przechodzenie w coraz większym stopniu na zdalny system pracy oraz zawieszenie działania szkół oznaczają, że zapotrzebowanie na dostęp do internetu i dane jest coraz większe. Nasze sieci światłowodowe i mobilna 4G LTE są przygotowane na przyjęcie tego wyzwania. Aby ułatwić naszym klientom pracę i uatrakcyjnić czas spędzany w domu w tych dniach, postanowiliśmy dać im więcej internetu w komórkach i więcej telewizji bez dodatkowych opłat – mówi Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Darmowy pakiet 10 GB mogą aktywować klienci indywidualni korzystający z mobilnych planów abonamentowych i ofert na kartę od Orange z wyłączeniem nju mobile, a także klienci biznesowi korzystający z planów Dla Firm oraz Orange Biz. Trwają również prace nad uruchomieniem odrębnego rozwiązania dla klientów Orange Flex. Pakiet można aktywować wysyłając SMS o treści 10GB na numer 80820. Z dodatkowych gigabajtów można korzystać na terenie Polski, do 31 marca.

Do końca marca klienci Orange TV będą mogli oglądać dodatkowe, odkodowane kanały. W przypadku użytkowników posiadających dostęp kablowy będzie to ponad 40 kanałów Pakietu Komfortowego. Klienci korzystający z dostępu satelitarnego zyskują dostęp do ponad 50 kanałów zawartych w Pakiecie Extra+.

Od dziś wszystkie umowy telekomunikacyjne (w opcji z telefonem i bez urządzenia) zawierane przez konsumentów za pośrednictwem strony internetowej www.orange.pl lub infolinii 801 234 567 będą dostarczane kurierem bez dodatkowych opłat.

Aby wesprzeć firmy, które coraz częściej muszą korzystać z pracy zdalnej, Orange udostępnia narzędzia umożliwiające łatwe i skuteczne prowadzenie spotkań on-line, prezentacji, szkoleń i wideokonferencji oraz dzielenie się dokumentami. Klienci, którzy zdecydują się na takie rozwiązania, przez pierwsze trzy miesiące będą korzystać z nich za darmo. Dodatkowo, klienci biznesowi nie zapłacą za pierwsze trzy miesiące korzystania z narzędzia Cyber Watch, chroniącego urządzenia mobilne przed cyberatakami i raportującego o próbach połączeń z zagrożeniami.

Informacje na temat specjalnych działań Orange skierowanych do klientów indywidualnych i małych firm można znaleźć na stronie: www.orange.pl/razem.

Informacje na temat propozycji dla dużego biznesu można znaleźć na stronie:https://www.orange.pl/duze_firmy.

Mediateka

Udostępnij: Darmowy pakiet 10 GB, narzędzia do pracy zdalnej dla biznesu i odkodowane do końca marca kanały telewizyjne dla klientów Orange

12 marca 2020

Klienci, którzy zdecydują się już teraz na Plan Mobilny 75, pakiety Orange Love Extra lub Premium oraz nowe Plany Firmowe L i XL będą mogli jako pierwsi skorzystać z sieci 5G Orange Polska, natychmiast po jej komercyjnym uruchomieniu. Do tego czasu będą mogli intensywniej korzystać z internetu w smartfonie, dzięki nawet dwukrotnie większym paczkom GB. Do oferty Orange wchodzą także smartfony obsługujące sieć 5G – m.in. Samsung Galaxy S20+ 5G.

Chcemy, aby nasi klienci mogli jak najpełniej korzystać z możliwości, jakie da nowa generacja sieci mobilnej. Dlatego planujemy uruchomić prawdziwe 5G, wraz z kompatybilnymi urządzeniami i w częstotliwościach do tego przewidzianych. Technologicznie jesteśmy do tego gotowi, chcemy to zrobić tuż po uzyskaniu przydziału niezbędnego pasma. Dlatego już dziś oferujemy dwa pierwsze elementy: smartfony obsługujące przyszła sieć 5G i paczki internetu, które sprostają ich wymaganiom. Klienci, którzy już teraz wybiorą nasze najnowsze, jeszcze bardziej atrakcyjne plany, jako pierwsi skorzystają z sieci 5G, gdy tylko zostanie uruchomiona – powiedział Mariusz Gaca, wiceprezes Orange Polska ds. rynku konsumenckiego.

Paczki internetu do wykorzystania w Planie Mobilnym 75 wzrosną z 30 GB do 70 GB, w Orange Love Extra z 15 GB do 20 GB, a w Orange Love Premium z 30 GB do 40 GB. Rosną także pakiety gigabajtów w Orange Love Mini i Standard: z 7 do 10 GB. Więcej internetu w abonamencie pozwoli już teraz intensywniej korzystać z transferu danych w stale rozbudowywanej sieci 4G.

Aby korzystać z sieci 5G po jej komercyjnym uruchomieniu, potrzebny będzie również smartfon działający z tą technologią, jak np. Samsung Galaxy S20+ 5G. Ten najnowszy flagowiec można kupić wraz z Planem Mobilnym 75 już za 199 zł na start i w 24 ratach po 184 zł, a z Orange Love za 0 zł na start i w 24 ratach po 192 zł/mies. (Love Extra) i 182 zł/mies. (Love Premium). Dodatkowo klienci, którzy podpiszą umowę lub aneks na Orange Love Extra lub Premium, będą mogli kupić super zestaw: telewizor Samsung 55” i smartfon Samsung Galaxy A10 z płatnością rozłożoną na 24 raty (89 zł/mies. dla Love Extra i 79 zł/mies. dla Premium) – oferta jest limitowana ilościowo, dostępna tylko do wyczerpania zapasów.

Klienci, którzy już teraz korzystają z Planu Mobilnego 75 oraz Orange Love Extra i Premium nie będą musieli aneksować umowy, by w przyszłości skorzystać z sieci 5G. Wystarczy, że zalogują się na swoje konto Mój Orange (na www.orange.pl) i zaznaczą, że chcą korzystać z 5G. Taką samą dyspozycję będą mogli złożyć także przez infolinię. W przypadku obecnych klientów Planu Mobilnego 75 dyspozycja zwiększy automatycznie i bez żadnych dodatkowych kosztów dostępny pakiet GB z 30 do 70. Dostęp do sieci 5G po jej komercyjnym uruchomieniu otrzymają także klienci Nowych Planów Firmowych L i XL. W ich przypadku nie będzie konieczności jakichkolwiek działań, by aktywować możliwość korzystania z sieci 5G.

***

5G to kolejna generacja sieci komórkowej. Dzięki niej w tym samym czasie więcej użytkowników i urządzeń będzie mogło korzystać z internetu bez utraty jakości połączenia. W przyszłości usługi i rozwiązania oparte na 5G ułatwią życie i przyspieszą rozwój gospodarki. Orange planuje uruchomić sieć 5G w oparciu o docelowe częstotliwości: 3,4-3,8 GHz.

Orange Polska prowadzi w Polsce największe testy technologii 5G w docelowej częstotliwości 3,4-3,8 GHz obejmujące Warszawę i Lublin. Wspólnie ze wszystkimi najważniejszymi dostawcami, Orange przygotowuje sieć kolejnej generacji tak, by spełniała oczekiwania klientów. Operator zamierza pozyskać w aukcji niezbędne częstotliwości, które pozwolą uruchomić sieć 5G przynajmniej w jednym dużym mieście do końca roku 2020.

Udostępnij: Powiedz #hello5G z Orange Polska. Większe paczki GB oraz smartfon Samsung Galaxy S20+ 5G.

24 lutego 2020

W prowadzeniu skutecznego biznesu dobrze być gotowym na zmieniające się okoliczności. W nowych Planach Firmowych właściciele mogą dopasowywać usługi do swoich aktualnych potrzeb. To pierwsza oferta na rynku, w której przedsiębiorcy w cenie abonamentu mogą wybierać spośród paczek różnych usług i zamieniać je w trakcie obowiązywania umowy. W paczkach mają do wyboru mi.in. usługi: Orange Smart Care Premium, CyberTarczę i pakiet połączeń międzynarodowych. W każdym Planie Firmowym są nielimitowane rozmowy, smsy i mmsy w Polsce oraz paczka GB w Polsce i Unii Europejskiej zależna od wybranego planu.

Badanie konsumenckie przeprowadzone przez Urząd Komunikacji Elektronicznej potwierdza, że Orange jest najczęściej wybieranym i najlepiej ocenianym przez przedsiębiorstwa dostawcą usług komórkowych i internetu mobilnego w Polsce. Chcemy dostarczać naszym klientom rozwiązania maksymalnie dopasowane do ich potrzeb. Dziś przedsiębiorca musi umiejętnie reagować na zmieniające się warunki, w jakich prowadzi swój biznes. Elastyczność małych i średnich firm, umiejętność zmiany i adaptacji, determinują silną pozycję tego sektora gospodarki. Z naszych badań wynika, że przedsiębiorcy wybierając usługi, szukają przede wszystkim prostej i zrozumiałej oferty, na ten czynnik wskazuje blisko 40% ankietowanych. Dlatego nasza najnowsza propozycja umożliwia  comiesięczną zamianę paczek usług w ramach abonamentu tak, aby można było je dobierać zależnie od bieżących wyzwań – powiedziała Bożena Leśniewska wiceprezes zarządu ds. rynku biznesowego Orange Polska.

W firmie trzeba na bieżąco reagować i dostosowywać się do zmieniającego się rynku, potrzeb klienta, rozwijać nowe pomysły, do wdrożenia których często potrzebne są – na różny etapach – odmienne narzędzia. Targi za granicą, wiele podróży służbowych autem, częste rozmowy z kontrahentem zza granicy – w każdym miesiącu inne wyzwanie.

Dostosowanie oferty wg własnych potrzeb

W nowych, prostych Planach Firmowych można swobodnie wymieniać elementy taryfy w trakcie trwania umowy. Dostępne są 4 warianty: Plan Firmowy S za 45 zł, Plan Firmowy M za 60 zł w cenie z 1 paczką usług do wyboru, Plan Firmowy L za 75 zł z pakietem dwóch paczek usług w cenie i Plan Firmowy XL za 100 zł z pakietem 3 paczek usług. W ramach posiadanego abonamentu można wybierać spośród 7 paczek usług: Serwis Telefonu, Bezpieczna Firma, W Podróży, Połączenia Międzynarodowe, W Internecie, Połączenia na Ukrainę, W Biurze. Paczki z usługami można bezpłatnie i dowolnie zmieniać w ramach wybranego abonamentu w zależności od jego wielkości.

Grafika prezentująca Nowe Plany Firmowe w Orange. Plan Firmowy S to 20GB transferu w Polsce, kosztuje 45 zł a każda kolejna SIM - 25 zł.

Zamieniaj, dodawaj i odejmuj paczki usług w cenie abonamentu

Co miesiąc można bezpłatnie zamieniać paczki usług. Do wyboru jest ich siedem:

Serwis telefonu, czyli Orange Smart Care Premium to usługa, dzięki której uszkodzenie telefonu przestaje być problemem. Co druga osoba przynajmniej raz doświadczyła uszkodzenia telefonu. Aż 80% awarii dotyczy wyświetlacza. Urządzenia są naprawiane w autoryzowanych serwisach producentów, a przy poważnej awarii bez możliwości naprawy, raz do roku przysługuje prawo do wymiany telefonu. Usługą objęte są również urządzenia zakupione poza Orange. Tę paczkę można wybrać tylko w momencie podpisywania umowy. Nie można jej wymienić w trakcie umowy, ale w każdym momencie można z niej zrezygnować.

Bezpieczna Firma zawiera mobilną CyberTarczę, czyli usługę zwiększającą bezpieczeństwo korzystania z Internetu w telefonie. Usługa po wykryciu zagrożenia blokuje je oraz powiadamia o próbie cyberataku. W 2019 roku Orange zapobiegł ponad 2 mln cyberataków w sieci mobilnej i stacjonarnej dzięki usłudze CyberTarcza. Na portalu cybertarcza.orange.pl można zarządzać usługą oraz na bieżąco śledzić raporty bezpieczeństwa. Paczka zawiera także podstawowe wsparcie IT, czyli zdalną pomoc informatyczną. Usługa zapewnia wsparcie i konsultacje zespołu informatyków w ramach bezpłatnej infolinii oraz zdalną pomoc w problemach z oprogramowaniem.

Paczka w Podróży to wygodne rozwiązanie dla wszystkich, którzy podróżują samochodem. Aż 69% badanych przedsiębiorców korzystających ze smartfonów deklaruje, że nie może obejść się bez nawigacji GPS. W ramach tej paczki klienci otrzymują dostęp do Nawigacji Orange, która pomoże szybko i bezpiecznie dojechać do celu, podpowie, jak ominąć korki, gdzie na drodze są fotoradary czy kontrole drogowe. Każdego dnia aktualizowane są informacje drogowe, a w samym 2019 roku w Nawigacji Orange wdrożono 33 tysiące aktualizacji. Paczka zawiera także 100 minut na rozmowy w roamingu. Usługa działa w jednym z 10 krajów objętych usługą: Ukraina, Rosja, Szwajcaria, Chiny, Białoruś, Turcja, Izrael, USA, Serbia i Kanada. Minuty można wymienić na SMS-y lub MMS-y.

Paczka Rozmowy Międzynarodowe zawiera 250 minut do wykorzystania na połączenia z krajami Unii Europejskiej, Stanami Zjednoczonymi, Szwajcarią i Kanadą. Usługa działa tylko w przypadku połączeń z Polski na numer zagraniczny.

Zdecydowana większość, bo 86% przedsiębiorców korzysta z internetu codziennie. Dla tych osób idealnym rozwiązaniem może być Paczka w internecie. To dodatkowe 10 GB przyznawane co miesiąc, które można wykorzystać w dowolny sposób. W ramach tej paczki można skorzystać z Music Pass, która pozwala na korzystanie z największych serwisów muzycznych bez pomniejszania pakietu internetu posiadanego w abonamencie. Serwisy muzyczne, wchodzące w skład usługi to: Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, Amazon Music, Polskie Radio i Open FM.

Paczka połączeń na Ukrainę to 40 minut do wykorzystania na telefony z Polski na Ukrainę. Minuty można wymieniać na SMS-y lub MMS-y.

Paczka w biurze zapewnia profesjonalne oprogramowanie biurowe Microsoft Office, które ułatwi prowadzenie firmy. Są to aplikacje na komputer: Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Access i Publisher oraz internetowe wersje aplikacji Word, Excel i PowerPoint, a także 1 TB przestrzeni dyskowej w OneDrive. Usługa jest dostępna tylko w planach L i XL i rozliczana jako dwie paczki.

Internet Rzeczy w zasięgu małych i średnich firm

Dodatkowo, małe i średnie firmy mogą skorzystać z nowej oferty dostępu do przygotowanej przez Orange Polska platformy Live Objects IoT. Umożliwia ona korzystanie z m.in. inteligentnych liczników energii elektrycznej, wody, systemów oświetlenia czy czujników temperatury i jakości powietrza. Usługa w modelu SaaS (Software as a Service) dostępna jest w czterech pakietach odpowiadających potrzebom użytkowników o różnym stopniu zaawansowania.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Nowe Plany Firmowe w Orange – zamieniaj, dodawaj i odejmuj paczki usług, tak jak potrzebujesz