24 sierpnia 2021

Na jesienny powrót do szkoły Orange przygotował wyjątkową promocję: klienci, którzy począwszy od 24 sierpnia zdecydują się na zakup Orange Love z telewizją i światłowodem, będą mogli przez rok testować internet o prędkości aż do 1 Gb/s w cenie internetu do 300 Mb/s. A do tego smartfony w świetnych cenach i elastyczne plany dla firm.

Prędkość światłowodu do 1Gb/s mogą przez rok bez dodatkowych kosztów testować klienci wybierający pakiety Love z telewizją: Standard, Extra oraz Premium, z umową na 24 miesiące. Łącznie oszczędzą aż 240 złotych. W ramach pakietu otrzymają oni najnowszy modem Funbox 6, pracujący w standardzie WiFi 6, zapewniający najlepszą jakość domowej sieci WiFi. Po 12 miesiącach możliwy będzie wybór: pozostanie przy światłowodzie do 1Gb/s (w tym przypadku przez kolejne 12 miesięcy umowy obowiązywać będzie standardowa, o 20 zł wyższa cena) lub bezpłatna zmiana prędkości do 300 Mb/s i zachowanie ceny z pierwszego roku.

Gigapaka z drugim smartfonem za 1

To nie koniec atrakcji, które Orange przygotował na początek tej jesieni. Na klientów indywidualnych wybierających pakiety Love lub plany w #hello5G czeka też Gigapaka z zestawem topowych smartfonów, z których jeden zawsze otrzymają za złotówkę. Przykładowo, przy zakupie pakietu Love Standard lub Planu 80 można będzie wybierać spośród zestawów:

• Xiaomi Redmi 9C NFC 2/32 GB za 20 zł (w 24 miesięcznych ratach) oraz Xiaomi Redmi 9A 2/32 za 1 zł,
  • Oppo A54 5G za 39 zł (w 24 ratach) i Oppo A15 za 1 zł,
  • Xiaomi Redmi Note 10S 6/128G za 39 zł (w 24 ratach) wraz z Xiaomi Redmi 9A 2/32 za 1 zł.

Smartfony dla firm w szokująco niskich cenach

W kolejnej odsłonie akcji Smartfonowy szok cenowy, Orange przygotował dla klientów biznesowych telefony w najlepszych cenach na rynku. W pierwszej edycji trwającej do 8 września, hitem są m.in.:

• Xiaomi Redmi 9A 2/32 GB za 0 zł na start za 10 zł + VAT mies. z Planem Firmowym S,
  • OPPO Reno5 Z 5G 8/128 GB za 0 zł na start za 42 zł + VAT mies. z Planem Firmowym L
  • Xiaomi Mi 11i 5G 8/128 GB za 0 zł na start za 70 zł + VAT mies. z Planem Firmowym L,
  • iPhone 12 mini 128 GB 5G za 0 zł na start za 99 zł + VAT mies. z Planem Firmowym XL.

Jednocześnie w trakcie trwania całego sezonu, klienci mogą w specjalnych cenach kupić smartfony oraz atrakcyjne zestawy z drugim telefonem za 1 zł + VAT m.in.:

• Samsung Galaxy A32 5G za 0 zł na start za 32 zł + VAT mies. z Planem Firmowym M,
  • Zestaw Xiaomi Redmi Note 10S 128 GB i Xiaomi Redmi 9A 2/32 za 1 zł + VAT na start i 37 zł + VAT mies. na 24 mies. z Planem Firmowym M.

Razem dla planety – to takie proste

Wybierając nowe urządzenie warto pomyśleć, co stanie się ze starszym, nieużywanym już modelem. Takie smartfony można odsprzedać lub przekazać do recyklingu w każdym salonie Orange. W ten sposób można im dać drugie życie i zaoszczędzić środowisku niebezpiecznych elektrośmieci.

Szczegóły każdej z powyższych ofert znajdują się na stronie orange.pl. Pomocnych informacji udzielą również konsultanci w salonach czy na infolinii.

Mediateka

Udostępnij: Powrót do szkoły z Orange: rok z prędkością światła i drugi smartfon za złotówkę

Nowości w pakietach Orange Love: więcej internetu i telewizji w zasięgu ręki

26 lipca 2021

Nowości w pakietach Orange Love: więcej internetu i telewizji w zasięgu ręki

Od poniedziałku, 26 lipca, klienci Orange Polska będą mogli korzystać z większych paczek gigabajtów, a także kolejnych kanałów telewizyjnych w ramach pakietów Orange Love.

Telewizja na miarę potrzeb

Dzięki inwestycjom w sieć, Orange może zapewnić klientom internet i rozrywkę najwyższej jakości. Rosnący zasięg superszybkiego światłowodu od Orange pozwala na zaproponowanie telewizji w technologii kablowej IPTV coraz szerszej rzeszy odbiorców.

Klienci, którzy zdecydują się na ofertę Love Standard z telewizją, będą mogli korzystać ze 120 kanałów w tym 79 HD, wśród nich nowości w pakiecie: Polsat Sport HD, Polsat Sport News HD, Polsat Seriale HD oraz Superstacja HD. Użytkownicy, wybierający Love Extra, będą mogli korzystać z HBO i HBO GO w cenie pakietu. Do dyspozycji otrzymają 183 kanały (pakiet Optymalny, Komfortowy, Multi+). Natomiast w Love Premium widzowie będą mogli oglądać ulubione programy na prawie 200 kanałach (Optymalny, Komfortowy, Multi+, CANAL + Prestige, HBO i HBO GO). Dodatkowo, mobilny dostęp do telewizyjnej rozrywki od Orange w aplikacji Orange TV Go będzie bezpłatny dla wszystkich posiadaczy pakietów z usługą telewizyjną w dostępie kablowym.

Nowe pakiety Love to też odmieniona propozycja telewizji w technologii satelitarnej. Klienci, decydujący się na jej zakup, będą mogli korzystać z dekodera 4K ULTRABOX + lub TVBOX + od CANAL + oraz licznych funkcjonalności (m.in. możliwości nagrywania lub cofania filmów). Usługa będzie dostępna w opcji Love Standard, w cenie 109,99 zł. Ta propozycja zawiera  pakiet Optimum + od CANAL +, czyli 132 kanały, w tym dwa w najwyższej jakości 4K (w ofercie z dekoderem 4K), pełne różnorodnych treści, oraz dostęp do platformy CANAL + online. Umożliwi ona oglądanie ulubionych programów i treści VOD na dowolnym urządzeniu. A do tego – internet stacjonarny i aż 30 GB w komórce miesięcznie.

Więcej internetu na lato i lata

W każdym z pakietów oferty Orange Love, które ewoluują, by jeszcze bardziej odpowiadać na potrzeby klientów oraz rynku, tzn. będzie jeszcze lepszy dostęp do najszybszej obecnie sieci #hello 5G, a także wzrośnie ilość gigabajtów. W niektórych będą one nawet potrojone!

I tak zwiększy się:

• w Orange Love Mini (za 89,99 zł za miesiąc) – z 10 GB na 15 GB,
  • w Standard (w cenie 109, 99 zł za miesiąc) – z 10 GB na 30 GB (tu zwiększy się też dotychczasowa prędkość – do 1 Mb/s po wykorzystaniu środków),
  • w Extra (w cenie 159,99 zł za miesiąc) – z 20 GB na 50 GB,
  • w Premium (za 209,99 zł za miesiąc) – z 40 GB na 80 GB.

Do każdego z pakietów Love (również w opcji z 5G, co jest nowością) będzie też możliwość dokupienia dodatkowych GB, tzw. cyklicznych VAS-ów. Można wybrać 10 gigabajtów za 10 złotych i 30 gigabajtów za 20 złotych. Chcąc z tego skorzystać, nie są wymagane dodatkowe umowy.

Jakie jeszcze korzyści płyną z pakietów Orange Love? Wiele usług w jednym miejscu (telewizja, internet, telefon) i na jednej fakturze. Wszystko można wygodnie oraz szybko opłacać i na bieżąco monitorować swoje konto w aplikacji Mój Orange.

Użytkownicy Mój Orange (zarówno w wersji mobile, jak i online), którzy od 26 lipca będą podpisywać swoje umowy i aneksy do pakietów Orange Love, otrzymają bonus w postaci rabatu na e-faktury. Opłacając swój: abonament komórkowy, pakiet Love, internet domowy czy mobilny – co miesiąc będą zmniejszać regularne koszty o ok. 5 złotych. Aby otrzymać zniżkę wystarczy zaakceptować zgodę na przesyłanie e-faktur, a także minimum raz w miesiącu logować się na konto w Mój Orange. W ten sposób użytkownicy oszczędzają czas i pieniądze, ułatwiając sobie funkcjonowanie, ale i dbają o środowisko – unikając drukowania faktur, zbędnego zużycia energii czy papieru. Akcja ta dotyczy również klientów biznesowych.

Szczegóły każdej z powyższych ofert znajdują się na stronie. Pomocnych informacji udzielą również konsultanci w salonach czy na infolinii.

Mediateka

Udostępnij: Nowości w pakietach Orange Love: więcej internetu i telewizji w zasięgu ręki

Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

24 maja 2021

Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

Sezon letni w Orange rozpoczyna się już teraz i to gorącymi promocjami. Klienci indywidualni oraz biznesowi mają szansę skorzystać z wielu okazyjnych ofert. Szykują się zmiany, nowości, niespodzianki i więcej taryf z 5G. Wszystko startuje 24 maja.

Nowa oferta dla klientów indywidualnych: więcej planów z 5G, HBO GO i dodatkowymi GB

Taryfy – funkcjonujące jako Plany Mobilne, czyli pakiety z rozmowami, smsami i internetem – zmienią nazwę na Abonament komórkowy. Nadal dostępne będą w 4 planach, jednak bardziej rozbudowanych, z większą ilością internetu i dodatkowymi benefitami – za 40, 50, 60, 80 złotych (pakiety i ceny w Orange Love nie zmienią się). Będą one umożliwiały korzystanie z #hello5G i wypróbowanie rozrywki w nowej jakości. A sprzęty, obsługujące tę sieć, będzie można kupić w specjalnych cenach w promocji Ale okazja!.

Nowe plany to:

• #hello5G dostępne już od 60zł miesięcznie i więcej gb w każdym planie
  • superdodatek w planach w #hello5G HBO GO już od 5 zł miesięcznie,
  • dodatkowy comiesięczny pakiet GB do włączenia w Mój Orange,
  • e-bonus za zakupy online – 1 miesiąc abonamentu za 0 zł.

#hello5G – Orange stawia na rozwój technologii i chce sprostać wymaganiom klientów, którzy potrzebują szybszej i jeszcze bardziej stabilnej sieci, więc i odpowiednich usług czy sprzętów. Nowe plany są właśnie odpowiedzią na to. Możliwość korzystania z 5G nie tylko usprawni pracę zdalną czy naukę, ale przyda się przy codziennym funkcjonowaniu (wysoka jakość działania sieci w godzinach szczytu, sprawniejsze wideorozmowy, szybkie przesyłanie plików oraz bezproblemowe granie i oglądanie treści w Full HD na smartfonie, a 4K na telewizorze).

Superdodatek – klienci, chcąc sprawdzić nowy wymiar rozrywki, mogą dokupić do planów z #hello5G HBO GO – dopłata do planu już od 5 zł miesięcznie – na bardzo wygodnych warunkach. Nie ma umowy lojalnościowej, a pakiet filmowy w trakcie trwania umowy można wyłączać i aktywować dowolną ilość razy (jego okazyjna cena nie zmieni się przez 24 miesiące – okres trwania umowy), np. zrezygnować z niego gdy nie ma się czasu oglądać, by ponownie uruchomić wraz z premierą ulubionego serialu.

Dodatkowe gigabajty – na start nowych planów użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą skorzystać z prezentu w postaci dodatkowych gigabajtów, a nawet mogą zyskać ich dwa razy więcej. Będąc nowym klientem Orange lub przedłużając obecną umowę, warto zalogować się do aplikacji mobilnej Mój Orange lub zrobić to przez stronę internetową, by odebrać te duże paczki internetu. Są one do aktywowania jednorazowo i do wykorzystania przez 24 miesiące. Oprócz tego w Mój Orange jest wgląd do rachunków (i opcja ich opłacenia), możliwość sprawdzenia swojej taryfy, środków, prostszy kontakt z obsługą czy dostęp do sklepu internetowego. Wszystko w zasięgu kilku kliknięć. A raz na tydzień pojawiają się też promocje (gratisowe usługi, bonusy itp.), dostępne w ramach akcji Środy z Mój Orange.

E-bonus – nagroda za zakup online – decydując się na zakup Planów przez sklep internetowy (lub przez stronę internetową – zamawiając rozmowę z konsultantem) albo w aplikacji Mój Orange  – użytkownik zyskuje 1 miesiąc abonamentu za 0 złotych.

Ale okazja! Smartfony z 5G, z 3 pierwszymi ratami za 0 złotych

Ale okazja! to oferta na smartfony, w tym też te obsługujące sieć #hello5G. Wybrane sprzęty  można teraz kupić nie tylko w korzystnych cenach, ale i z promocją 3 raty za 0 złotych (pierwsze płatności, zamiast użytkownika, ureguluje Orange). Akcja obejmuje m.in. modele:

• Samsung Galaxy A32 5G – rata 36 zł w Planie 80 i Orange Love Extra (24 mies.),
  • Xiaomi Redmi Note 10 5G – rata 38 zł w Planie 60 i Orange Love Standard (24 mies.),
  • Samsung Galaxy S21 5G 128 GB – rata 152 zł przy zakupie Planu 80 i Orange Love Extra (24 mies.)

Ponadto, mając wybrane plany można dokupić do nich kolejne – z myślą o bliskich. Każdy następny numer otrzyma w ten sposób co miesięczną zniżkę, przez cały czas trwania umowy, a także gigabajty do współdzielenia.

Ale Okazja! i ale oszczędność w Orange Love – w Orange Love, łącząc pojedyncze usługi: internet, telefon, telewizję w jeden pakiet i wspólny rachunek, klienci mogą oszczędzić aż 720 zł. Użytkownicy pakietów z telewizją – zarówno nowi, jak i przedłużający umowy na 24 miesiące, otrzymają także bonus – 20 GB miesięcznie, po zalogowaniu się do aplikacji Mój Orange (lub na orange.pl). Dodatkowo, przy zakupie Orange Love Standard, w promocji Ale Okazja! jest smartfon Xiaomi Redmi Note 10 5G w ratach po 38 złotych przez 24 miesiące.

Orange w biznesie – Smartfonowy szok cenowy – 5G dla firm i nowsze usługi

Wiosną przedsiębiorcy chętnie korzystali z nowej, cyklicznej akcji – Smartfonowy szok cenowy z wybranymi telefonami w najniższych cenach. Dlatego latem rusza kolejna odsłona. Klienci biznesowi znów mogą liczyć na modele w najlepszej obecnie cenie na rynku. W edycji trwającej do 16 czerwca, hitem będą:

• Xiaomi Redmi Note 9T 5G z 0 zł na start za 28 zł + VAT mies. w Planie Firmowym S,
  • Samsung Galaxy A52 z 0 zł na start za 39 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Xiaomi Mi 10T 5G z 0 zł na start za 45 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Samsung Galaxy S20FE 5G z 0 zł na start, za 74 zł +VAT mies. w Planie Firmowym L.

W ramach całego letniego sezonu promocyjnego, dostępne w okazyjnej cenie są również np.:

• Xiaomi Redmi Note 10 5G za 0 zł na start za 32 zł + VAT mies. w Planie Firmowym S,
  • Samsung Galaxy A32 5G za 0 zł na start za 33 zł + VAT mies. w Planie Firmowym M,
  • Samsung Galaxy S21 5G 128 GB za 0 zł na start za 106 zł + VAT mies. w Planie Firmowym XL.

Udostępniona też została usługa Internetu Premium dla małych i średnich firm. Zapewnia ona kompleksowe rozwiązania dostępu do internetu (w tym światłowodowego) i profesjonalne usługi IT. Daje możliwość korzystania ze stałych adresów IP (cztero- lub ośmioadresowa podsieć) i przypisania ich do poszczególnych firmowych urządzeń. W ramach oferty dostępne jest również Orange Office – wirtualne biuro z narzędziami wspierającymi pracę zdalną i biznes online oraz 8h SLA, tzn. gwarancja naprawy łącza internetowego w ciągu 8 godzin od zgłoszenia.

Szczegóły każdej z wymienionych promocji znajdują się na stronie orange.pl. Informacji udzielą również konsultanci na infolinii oraz w salonach. Niebawem mogą pojawić się też następne letnie promocje, na które warto polować.

Udostępnij: Nowe plany z #hello 5G i HBO w supercenie oraz wiele więcej

Drugie urodziny Orange Flex

10 maja 2021

Drugie urodziny Orange Flex

Dwa lata temu na rynku telekomunikacyjnym pojawiła się innowacyjna oferta Orange Flex – sieć w aplikacji. Obecnie korzysta z niej ponad 100 tys. klientów. W ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Z tej okazji Flex przygotował sporo niespodzianek dla obecnych i nowych użytkowników, m.in 3 miesiące korzystania za złotówkę miesięcznie oraz kody na darmowe GB.

Orange Flex obchodzi swoje urodziny przez cały tydzień, od poniedziałku 10 maja. W social mediach, np. na Instagramie, a także w Klubie Flex ukryje w sumie 4 kody promocyjne, które użytkownicy będą musieli odnaleźć. Wyzwanie wymaga czujności, by odkryć konkretne miejsce i brzmienie samego kodu. Aby zobaczyć, co dokładnie kryje się za kodami użytkownicy muszą wpisać je w aplikacji na swoim profilu w zakładce „Kody promocyjne”. Na aktywowanie kodów mają czas do niedzieli, 16 maja. Poszukiwania warto zacząć od samej aplikacji, ale też wytrwale śledzić wskazówki na profilu na Instagramie Flexa (@orange_flex).

Z okazji urodzin prezent od Flexa

Dodatkowo, w Sklepie Flex pojawią się specjalne zestawy promocyjne. Użytkownicy będą mogli kupić wybrany smartfon i dostać zegarek w prezencie. Dla nowych klientów, Flex przygotował również ofertę specjalną: 3 miesiące korzystania z dowolnego Planu  za 1 zł miesięcznie – w ten sposób można korzystać nawet z najwyższego dostępnego planu, ze  100 GB i 5G. Wystarczy podać kod FLEX3 podczas rejestracji, przed dodaniem metody płatności.

Szczegóły promocji: https://flex.orange.pl/promocje/3m1

Dwa lata Orange Flex

Sieć w aplikacji posiada obecnie ponad 100 tys. aktywnych użytkowników. Oznacza to, że w ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Obecnie aż 15% wszystkich kart SIM to wirtualne karty eSIM. Ta opcja cieszy się coraz większą popularnością. Niezmiennie najpopularniejszy Plan komórkowy we Flexie to 30 GB za 30 zł. Użytkownicy Flexa bardzo aktywnie dzielili się swoimi niewykorzystanymi GB ze znajomymi – przekazali już ponad 1 mln gigabajtów w ramach funkcji „Przekaż GB”. Dzięki nim do rodzin w trudnej sytuacji trafiły tablety z internetem, a w Męcikale powstał hektar bioróżnorodnego lasu. Ponad 1/3 użytkowników należy do Klubu Flex oferującego zniżki i czasowe promocje od partnerów. Co istotne, aplikacja Orange Flex jest chętnie polecana. Już co 5 użytkownik aktywował Flexa właśnie z polecenia. W ciągu ostatniego roku w Orange Flex pojawiło też się sporo nowości, m.in. oferta Flex dla Firm z opcją e-faktury, Sklep Flex z urządzeniami i gadżetami. Kolejne nowości już wkrótce.

Udostępnij: Drugie urodziny Orange Flex

Potrójne okazje w Orange

6 maja 2021

Potrójne okazje w Orange

Telefon w niższej cenie, bo bez trzech pierwszych rat, a może trzy razy więcej gigabajtów? Orange przygotował ciekawe promocje dla klientów. Startują one 6 maja.

Kup nowy smartfon – 3 pierwsze raty za darmo

Decydując się na zakup telefonu, klienci mogą teraz skorzystać z akcji: 3 pierwsze raty za zero złotych. Do wyboru jest aż ponad 30 modeli, w tym: Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy 20 FE 5G, czy Xiaomi Redmi Note 9T 5G. Warto się pospieszyć, bo ilość sprzętów jest ograniczona.

Promocja skierowana jest dla użytkowników abonamentowych – wybranych Planów Mobilnych (45, 55 i 75) oraz wszystkich pakietów Orange Love. Po podpisaniu umowy na 24 miesiące – do zapłaty jest już tylko 21 rat za sprzęt i abonament za usługę.  Szczegóły znajdują się tutaj. To dobry moment, by pomyśleć o wymianie smartfona i kupić go taniej.

Nawet 3 razy więcej gigabajtów niż dotychczas

Kolejną okazją jest bezpłatna możliwość zwiększenia swoich gigabajtów na koncie. Po podpisaniu umowy – na Plan Mobilny 55 albo 75 lub na pakiety Orange Love z telewizją i telefonem – klienci automatycznie otrzymają bonus. W zależności od wybranej oferty dostaną inny pakiet dodatkowych gigabajtów co miesiąc, przez 24 miesiące trwania umowy. W Planach Mobilnych będzie to extra 15 GB, a w pakietach Orange Love – 20 GB.  W niektórych przypadkach będzie to nawet potrojenie początkowej liczby gigabajtów! Promocyjny pakiet powiększa gigabajty w ramach abonamentu i jest do wykorzystania w kraju.

A jeśli użytkownicy zdecydują się na zakup jednej z powyższych usług, wraz ze smartfonem objętym promocyjnymi ratami – obie te oferty, choć odrębne, mogą się łączyć.

Dodatkowe akcje w salonach – odkup telefonów

We wszystkich salonach Orange, które przez cały czas są otwarte, można nie tylko obejrzeć i przetestować wybrane modele telefonów, ale i skorzystać z opcji odkupu starszego urządzenia. Klienci mogą przynieść swoje smartfony, sprzedać je i zyskać bon-zniżkę na nowy model. Niedziałające lub bardzo stare telefony warto natomiast oddać do recyklingu, wrzucając je do specjalnych koszy, znajdujących się w sklepach Orange.

Promocje „3 raty za 0 złotych” i „nawet 3 razy więcej gigabajtów”, dotyczą określonych ofert i wybranych urządzeń. Szczegóły każdej z tych atrakcji, a także więcej o akcji odkupu, można przeczytać na stronie: orange.pl. Informacji udzielą również konsultanci w salonach sprzedaży, którzy pomogą indywidualnie dobrać najkorzystniejszą opcję.

Udostępnij: Potrójne okazje w Orange