Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

9 stycznia 2020

Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

Od 9 stycznia br. Orange wprowadza promocyjne ceny na smartfony i smartwatche. Do pakietów Orange Love klienci mogą dokupić urządzenia marki Samsung, m.in. Galaxy A40, Galaxy S10 128 GB w zestawie ze smartwatchem Watch Active, Galaxy A51 oraz smartwatche z serii Galaxy z eSIM. Oferta Love obejmuje znacznie więcej urządzeń w okazyjnych cenach, m.in. smartfon Xiaomi Redmi Note 8 Pro, laptop HP 255 G7 i telefon Orange Neva Play.

Z promocyjnej oferty mogą skorzystać także klienci podpisujący nową lub przedłużający dotychczasową umowę na wybrane Plany Mobilne. Do abonamentu mogą wybrać najnowsze smartfony Huawei – premierowy Huawei P smart Pro za 35 zł/mc w Planie Mobilnym 75 lub Huawei P smart 2019 za 29 zł/mc w Planie Mobilnym 55.

Nowości czekają na użytkowników telewizji Orange. W ofercie pojawiło się 7 nowych kanałów:

• TVR HD – z programami poświęconymi stylowi życia i remontom domów, a także audycjami przyrodniczymi i rozrywkowymi,
  • Top Kids Jr HD – z ofertą dla najmłodszych odbiorców, m.in. wspierającą ich w nauce mówienia, śpiewu oraz tańca,
  • Top Kids HD – z kultowymi, łączącymi pokolenia serialami animowanymi z lat 80-tych i 90-tych
  • NTL HD – nadający wiadomości z regionów oraz filmy i seriale,
  • Gametoon – dla graczy i fanów rywalizacji e-sportowej,
  • NUTA TV HD – nowy kanał muzyczny, m.in. prezentujący hity muzyki pop oraz dance podbijające światowe listy przebojów,
  • Adventure HD – pierwszy polski kanał przygodowy z niebanalną ofertą programową pozwalającą zobaczyć świat oczami odkrywcy.

Discovery Life, który dotychczas był w Pakiecie Komfortowym, został przeniesiony do Pakietu Optymalnego, który teraz zawiera 109 kanałów w tym 63 w jakości HD.

Orange przygotował także specjalną ofertę dla klientów biznesowych, dla których smartfon jest niezbędnym urządzeniem wspierającym prowadzeniem firmy. W planie Dla Firm z Multipakiem XL na 24 miesiące przedsiębiorcy mogą skorzystać z atrakcyjnej oferty na zakup Huawei P30 lite – 0 zł na start i 35 zł/mc.​​​​​​​

Zainteresował Cię wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Premierowe smartfony w supercenach i 7 nowych kanałów TV w nowej ofercie Orange

8 stycznia 2020

Z usług nju mobile korzysta już 1 000 000 klientów, aż 70 proc. z nich wybrało ofertę na abonament. Marka wciąż wyróżnia się na polskim rynku brakiem długiej umowy i równymi warunkami dla wszystkich klientów.

Gdy ponad 6 lat temu uruchamialiśmy nju mobile zaproponowaliśmy klientom coś zupełnie nowego. Prostą i tanią ofertę bez limitów i długoterminowej umowy. To była rewolucja na rynku. Klienci docenili takie podejście i są z nami, bo tego chcą, a za staż dostają coraz większy pakiet gigabajtów do wykorzystania. Dziś najlepiej widać jak dobrze ten pomysł się sprawdził, bo już milion osób korzysta z nju mobile – powiedział Mariusz Gaca, wiceprezes Zarządu ds. rynku konsumenckiego Orange Polska.

Od wprowadzenia nju mobile, czyli kwietnia 2013 roku, z oferty korzysta 53 klientów. Dla nich przygotowaliśmy specjalny upominek. Ponadto dla wszystkich użytkowników mamy 1 000 000 GB internetu do wykorzystania, czyli po 1 GB dla każdego.

Nju mobile nadal wyróżnia się na polskim rynku brakiem długiej umowy i równymi warunkami dla wszystkich klientów. Z oferty abonamentowej można zrezygnować w ciągu miesiąca, a za usługi, z których w danym miesiącu klienci nie korzystają, nie płacą. Za to, za staż w nju mobile otrzymują rosnący pakiet gigabajtów, nawet do 60 GB miesięcznie w ofercie głosowej. Klienci najchętniej wybierają abonament za 29 zł, gdzie otrzymują nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y oraz pakiet gigabajtów, który z początkowych 10 GB rośnie w ciągu 2 lat do 30 GB. Można też korzystać z usług w parach, wystarczy dokupić dodatkowy numer za 9 zł miesięcznie.

Statystyczny klient nju mobile ma 31-45 lat i najczęściej mieszka w dużym mieście. Wybiera nju mobile dzięki rekomendacji rodziny i znajomych, którzy wcześniej skorzystali z usług sieci. Szczególnie docenia atrakcyjną ofertę cenową, możliwość korzystania za niewielką dopłatą z dwóch numerów oraz rosnący pakiet gigabajtów za staż. Aż 70 proc. klientów ma ofertę na abonament, a 40 proc. korzysta z dwóch lub więcej numerów w sieci.

Mediateka

Napisz do Nas
Udostępnij: Nju mobile ma 1 milion klientów. Użytkownicy doceniają atrakcyjną cenę oferty i rosnący pakiet gigabajtów

Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE

27 grudnia 2019

Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE

Od 1 stycznia 2020 r. użytkownicy mobilnych usług abonamentowych i pre-paid Orange będą mogli przesyłać w roamingu w krajach Unii Europejskiej więcej danych niż dotychczas. Na przykład w ramach pakietów Orange Love miesięczny transfer wzrośnie nawet do 9 GB.

Niższe będą też opłaty za przesyłanie danych po wyczerpaniu pakietu. Stawka za każdy MB danych po wykorzystaniu pakietu spadnie z 0,0234 zł do 0,01845 zł brutto. Dzięki temu cena 1 GB (1024 MB) od Nowego Roku będzie niższa o ponad 5 zł.

Taka sama obniżka dotyczy opłat dodatkowych za każdy MB oraz MMS, które mogą zostać doliczone w przypadku naruszania Polityki Uczciwego Korzystania (FUP) z roamingu w UE.

Zmiany wynikają z wdrożenia przepisów unijnych regulujących stawki hurtowe za transmisję danych w UE.

Kraje Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr (Republika Cypryjska), Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Martynika, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Udostępnij: Nawet 9 GB danych miesięcznie w roamingu Orange w UE

Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

29 listopada 2019

Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

W piątek (29.11) w sklepie internetowym i salonach Orange rozpoczęła się wyprzedaż smartfonów z okazji Black Friday. Obniżki sięgają 1300 zł, a oferta obejmuje kilkadziesiąt modeli smartfonów m.in. Samsung, Xiaomi i Huawei. Promocja potrwa przez cały weekend. W poniedziałek (2.12) rozpocznie się kolejna, Cyber Monday, w której oprócz smartfonów, można upolować smartwatche, laptopy i tablety w obniżonych cenach.

Z wyprzedaży można skorzystać podpisując nową lub przedłużając obecną umowę na wybrany Plan Mobilny, a także kupując smartfon bez umowy, w 20 ratach 0 proc.

Samsung Galaxy S10 taniej 1300 zł

Operator obniżył ceny topowych modeli marki Samsung. W sklepie online Samsung Galaxy S10 512 GB jest dostępny 1300 zł taniej, przy wyborze Planu Mobilnego 75, z miesięczną ratą 111 zł. Natomiast cena ubiegłorocznego Samsunga Note 9 spadła o 910 zł w Planie Mobilnym 55, z ratą 110 zł/mc.

Online można upolować smartfon OPPO RX 17 Pro debiutującej w tym roku na polskim rynku marki, taniej o 480 zł w Planie Mobilnym 55, z miesięczną ratą 70 zł. W wyprzedażowej ofercie Orange znalazły się telefony popularnej marki Xiaomi, m.in. Redmi 7 32 GB za 25 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45.

Black Friday w salonach Orange

Orange przygotował także specjalną ofertę dla klientów salonów, a w niej duży wybór smartfonów marki Xiaomi, m.in. Mi 8 lite tańszy o 168 zł, Redmi 5+ przeceniony o 360 zł, czy Redmi 5A z miesięczną ratą 8 zł, wszystkie w Planie Mobilnym 45.

Stacjonarnie można upolować także ubiegłoroczny flagowiec tajwańskiej marki, HTC U12+, którego cena spadła o 430 zł w Planie Mobilnym 75 oraz zestaw HTC Desire 12+ z powerbankiem, za 5 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 45. Zarówno w sklepie online, jak o w salonie jest dostępny popularny Huawei P30 tańszy o 310 zł w Planie Mobilnym 55.

Wymienione telefony mają 0 zł opłaty na start. Klienci, którzy zdecydują się na zakup smartfonu online w Planie Mobilnym, otrzymają darmową dostawę. Oferta jest ważna do wyczerpania zapasów.

Promocje dla firm

Orange przygotował także promocyjne ceny smartfonów w ofercie Dla Firm. Przeceniony o 1224 zł smartfon Samsung Galaxy S10 128 GB jest dostępny za 309 zł na start z miesięczną ratą 78 zł+VAT z Multipakiem XXL. Do wyprzedażowej oferty trafiły także Sony Xperia L3 tańszy o 288 zł w planie Dla Firm oraz Huawei P30 przeceniony o 168 zł z Multipakiem XL (ceny netto).

Black Week w Orange Energia

Specjalną akcję przygotował również Orange Energia. Klienci, którzy podpiszą nową lub przedłużą obecną umowę na energię elektryczną kontaktując się z infolinią 801 111 333 lub przez stronę www.orangeenergia.pl otrzymają e-voucher o wartości 200 zł na zakupy w sklepie RTV EURO AGD. Promocja potrwa do 6 grudnia. Mogą skorzystać z niej klienci indywidualni, którzy wybiorą jedną z ofert Orange Energia z gwarancją ceny na 2020 rok oraz wsparciem fachowców:  „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Komfort”, „Więcej niż energia od Orange – Pakiet Wygoda”.

Udostępnij: Black Friday w Orange: obniżki do 1300zł

Rodzina w stylu Orange Flex. Nowe funkcjonalności i plany od 15 zł.

28 listopada 2019

Rodzina w stylu Orange Flex. Nowe funkcjonalności i plany od 15 zł.

Od dziś w Orange Flex można stworzyć Rodzinę i dodać nawet 5 kolejnych numerów. Dla wielu użytkowników będzie to wygodne rozwiązanie, dzięki któremu w łatwy sposób można kontrolować wydatki i usługi całej rodziny. Dodatkowo, tylko w ofercie Flex Rodzina, dostępny jest nowy plan za 15 zł miesięcznie.​​​​​​​

W ramach oferty Flex Rodzina można podłączyć maksymalnie 6 numerów. Flex Rodzina obsługuje dwa profile: administratora oraz członka rodziny. Właścicielem wszystkich numerów jest administrator, który płaci za usługi. Administrator ma większe uprawnienia: dołącza i usuwa członków rodziny, a także może zarządzać ich ofertą oraz kartami SIM.

Nową funkcjonalnością w ramach Flex Rodziny jest opcja „Zapytaj o zakup”, która daje możliwość kontroli nad wydatkami. Administrator może aktywować bądź wyłączyć ją indywidualnie dla każdego członka Rodziny. Kiedy opcja jest włączona administrator każdorazowo otrzyma w aplikacji powiadomienie z prośbą o wyrażenie zgody na zakup. Członek rodziny może kupować dodatkowe usługi, np.: passy, pakiety danych, czy pakiety roamingowe bezpośrednio w aplikacji. Wtedy wszystkie dodatkowe usługi działają tylko dla danego numeru.

Jednocześnie tylko w ofercie Flex Rodzina pojawia się nowy plan za 15 zł. Zawiera on nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y w Polsce i w roamingu w UE. Ten plan nie posiada paczki danych, bo w założeniu ma służyć rodzicom, którzy w sposób odpowiedzialny chcą regulować dostęp najmłodszych do Internetu oraz starszym użytkownikom, którzy niekoniecznie chcą surfować po sieci.

Natomiast zarówno administrator, jak i każdy z członków Flex Rodziny, może skorzystać z funkcji „Przekaż GB”, pozwalającej przesuwać gigabajty pomiędzy użytkownikami Orange Flex. To dobry, darmowy i kontrolowany sposób na to, by uzupełnić najmniejszy Plan o GB danych.

Napisz do Nas
Udostępnij: Rodzina w stylu Orange Flex. Nowe funkcjonalności i plany od 15 zł.