Bierzemy raty na siebie. 3 miesiące za 0 zł na wszystkie smartfony w Orange

4 czerwca 2020

Bierzemy raty na siebie. 3 miesiące za 0 zł na wszystkie smartfony w Orange

Kup dowolny smartfon z abonamentem, a my zapłacimy pierwsze trzy raty – to propozycja  Orange na rozpoczynający się sezon letni. Oferta startuje dzisiaj i dotyczy Planów Mobilnych 45, 55 i 75, Planów Firmowych oraz pakietów Orange Love. Skorzystają z niej klienci, którzy do 1 lipca br. podpiszą nową lub przedłużą obecną umowę abonamentową na kolejne 24 miesiące.

Promocja obejmuje wszystkie telefony oferowane przez operatora w tym najnowsze modele marki Samsung, Xiaomi, Huawei czy OPPO. Szczegóły: Orange bierze raty na siebie

Przenoszący numer skorzystają podwójnie

Orange zobowiązuje się do opłacenia trzech pierwszych rat za smartfon. To oznacza, że klienci pokryją  jedynie 21 rat za wybrany telefon, opłatę  na start, jeśli dotyczy danego modelu oraz comiesięczny  abonament.

Promocja łączy się z ofertą dla klientów przenoszących numer do Orange. Dzięki temu zyskają oni podwójnie – skorzystają z ulgi przy zakupie smartfona oraz otrzymają trzy pierwsze miesiące bez opłaty abonamentowej.

Nowe Plany Firmowe dla przedsiębiorców

Przedsiębiorcy mogą skorzystać z oferty w ramach nowych Planów Firmowych: S, M, L, XL. W abonamencie klienci mogą wybierać spośród 7 paczek usług, m.in. Bezpieczna Firma, Serwis Telefonu, W internecie. Usługi można dowolnie zmieniać w trakcie trwania umowy, bez dodatkowych kosztów.

W każdym z Planów Firmowych znajdują się nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y, a także pakiet do 150 GB, zależny od wybranego planu. Klienci, którzy wybiorą Orange Love dla Firm lub przedłużą umowę, zyskają dodatkowy pakiet danych.

Zakupy w salonie w pełni bezpieczne

Oferta jest dostępna we wszystkich kanałach sprzedaży: salonach, telesprzedaży, sprzedaży aktywnej oraz w sklepie internetowym.  Obowiązuje do wyczerpania zapasów.

Na zakupy warto wybrać się do jednego z salonów Orange, które od 4 maja br. działają w galeriach handlowych w normalnym trybie. W punktach obsługi operatora zachowane są wszelkie wymogi bezpieczeństwa, zgodnie z wytycznymi Głównego Inspektora Sanitarnego. Pracownicy korzystają ze środków ochrony osobistej, a stanowiska sprzedaży są dodatkowo zabezpieczone pleksiglasem. Do dyspozycji klientów są rękawiczki i płyny dezynfekujące.

Pobierz zdjęcie 1.

Pobierz zdjęcie 2.

Pobierz zdjęcie 3.

Udostępnij: Bierzemy raty na siebie. 3 miesiące za 0 zł na wszystkie smartfony w Orange

Zabezpiecz PESEL. Większa ochrona przed oszustwami i utratą pieniędzy.

12 maja 2020

Zabezpiecz PESEL. Większa ochrona przed oszustwami i utratą pieniędzy.

Klienci, którzy zdecydują się na abonament na usługi mobilne w Orange, mogą skorzystać także z nowej usługi – Zabezpiecz PESEL. Pomoże im uchronić się przed przykrymi konsekwencjami oszustw dokonanych z użyciem ich danych osobowych, a każdy poszkodowany może liczyć na profesjonalne wsparcie pozwalające zminimalizować jego skutki.

Jak pokazują badania, 60% Polaków boi się, że w okresie epidemii koronawirusa ich dane osobowe wpadną w niepowołane ręce. Ponad połowa rodaków zauważyła, że w ostatnim czasie wzrosło natężenie fałszywych wiadomości służących wyłudzeniu ich danych. Zabezpiecz PESEL  jest odpowiedzią na te obawy.

Usługa jest realizowana przez Orange Polska wspólnie z Krajowym Rejestrem Długów BIG S.A. Zawiera cały zestaw narzędzi zwiększających bezpieczeństwo naszych danych oraz chroniących przed utratą pieniędzy w różnych życiowych sytuacjach.

W ramach nowej usługi użytkownik dostaje powiadomienie, gdy ktoś próbuje użyć jego numeru PESEL. Mechanizm działania jest prosty. Bank, firma pożyczkowa i wiele innych instytucji, zanim podpiszą umowę z nowym klientem, weryfikują, czy nie jest on notowany w Krajowym Rejestrze Długów BIG S.A., jako osoba zadłużona. Aby nas zweryfikować muszą jednak najpierw uzyskać naszą pisemną zgodę. Jeśli więc dostaniemy SMS-a oraz wiadomość e-mail, że właśnie sprawdza nas np. bank, a my w nim nie składaliśmy wniosku o kredyt, to znak, że możemy mieć do czynienia z próbą wyłudzenia.

Tu z pomocą przychodzi Zabezpiecz PESEL – klient otrzyma natychmiastowe powiadomienie zawsze, gdy wpłynie zapytanie o jego PESEL do Krajowego Rejestru Długów BIG S.A. Może więc niezwłocznie sprawdzić, czy jego dane nie zostały wykorzystane do zaciągnięcia zobowiązań finansowych – pożyczki, kredytu, podpisania umowy na abonament, czy zakupów na raty lub do założenia działalności gospodarczej. Alerty działają całodobowo, 7 dni w tygodniu.

Usługa zapewnia profesjonalne wsparcie w przypadku oszustwa – klient dowie się gdzie i w jaki sposób jego PESEL został wykorzystany, otrzyma instrukcję postępowania pozwalającą ograniczyć ewentualne skutki wyłudzenia danych.

W ramach usługi można też sprawdzać wiarygodność finansową firm, z którymi współpracujemy – np. dewelopera czy biura podróży. Jeśli ich kondycja finansowa byłaby zagrożona, dzięki monitoringowi dowiemy się o tym z wyprzedzeniem. Rozważając podjęcie nowej pracy, klient może również sprawdzić swojego przyszłego pracodawcę, by mieć pewność, że zatrudni się w rzetelnej firmie.

Dzięki nowej usłudze można też uzyskać informację, kto w ciągu ostatniego roku pytał o nasz PESEL w Krajowym Rejestrze Długów BIG S.A. i jaką odpowiedź wówczas otrzymał. Jeśli okaże się na przykład, że o nasze zadłużenie dowiadywała się instytucja, w której nie braliśmy pożyczki, może to oznaczać próbę wyłudzenia.

Klient zostanie też powiadomiony, jeśli zostanie dopisany do bazy Krajowego Rejestru Długów. Może również dopisać do bazy swojego dłużnika – jeśli ma odpowiednie dokumenty potwierdzające zadłużenie.

Logując się do specjalnego serwisu zabezpieczpesel.orange.pl, można pobrać raporty o swojej sytuacji i monitorowanych przez siebie podmiotach gospodarczych.

Miesięczny koszt usługi Zabezpiecz PESEL to 9,99 zł z VAT, a przez pierwszy miesiąc można korzystać bez opłat. Umowa jest podpisywana na czas nieokreślony, można z niej zrezygnować w dowolnym momencie. Z usługi mogą skorzystać klienci, którzy kupią lub przedłużą umowę na abonament komórkowy w Orange. Opłaty za korzystanie z Zabezpiecz PESEL są doliczane do faktury za usługi Orange.

Osoba, która już korzysta z usługi, może ją wykupić też dla bliskiej osoby, dla której dobiera abonament komórkowy w Orange. Wystarczy wysłać  zaproszenie z linkiem aktywacyjnym z serwisu zabezpieczpesel.orange.pl

Szczegółowe informacje na temat Zabezpiecz PESEL wraz z regulaminem znajdują się na stronie www.orange.pl/zabezpieczpesel

Udostępnij: Zabezpiecz PESEL. Większa ochrona przed oszustwami i utratą pieniędzy.

7 maja 2020

Kiedy rok temu Orange Flex pojawił się na rynku, była to pierwsza w pełni cyfrowa oferta komórkowa dostępna w Polsce. Przez ostatnie 12 miesięcy usługa rozwijała się i odpowiadała na nowe potrzeby użytkowników. Elastyczne podejście i nowoczesność Flexa przyciągały coraz więcej osób. Po roku, społeczność Orange Flex tworzy kilkadziesiąt tysięcy aktywnych użytkowników, ceniących wygodę i wolność wyboru.

Klienci Orange Flex aktywnie korzystają z aplikacji, regularnie dzielą się opiniami na jej temat i co ważne – proponują ją innym. Już co piąty klient, który polecił ofertę zachęcił więcej niż 2 znajomych do dołączenia do Flexa.

Orange Flex od samego początku działa w myśl hasła #chceszmasz. Odpowiadanie na potrzeby klientów jest kluczowym elementem naszej strategii. Użytkownicy aplikacji mają realny wpływ na to, jakie nowe funkcjonalności pojawiają się w ofercie. To dzięki ich sugestiom w Orange Flex dodano m.in. obsługę eSIM na Apple Watch, nową metodę płatności BLIK a także uproszczono plany komórkowe i skrócono proces aktywacji. Takie działania pozwoliły na wzrost wskaźnika konwersji o ponad 200% w skali roku. Cieszymy się, że to rozwiązanie, wciąż nowe na naszym rynku, zyskuje na popularności – mówi Artur Stankiewicz, dyrektor Marketingu Rynku Konsumenckiego Orange Polska.

Kim jest użytkownik Orange Flex i jak korzysta z oferty?

Orange Flex okazał się szczególnie atrakcyjny dla osób, którym bliskie są cyfrowe rozwiązania. Ponad połowa użytkowników to millenialsi, czyli osoby w wieku 25-40 lat. Pochodzą głównie z dużych i średnich miast.

Użytkownicy Orange Flex są niezwykle aktywni w sieci – w kwietniu zużyli średnio ponad 21 GB. Tylko na samo korzystanie z mediów społecznościowych potrzebowali aż 5 GB. Prawdziwym bestsellerem okazał się plan 30 GB za 30 zł miesięcznie.

Użytkownicy Flexa docenili również elastyczność. Ponad 60% osób zmieniających plan, decyduje się na wyższą opcję z większym pakietem danych. Świadczy to o rosnącym zapotrzebowaniu na internet w komórce, dzięki któremu mogą swobodnie słuchać muzyki oraz oglądać filmy i seriale online, czy po prostu korzystać z sieci tam, gdzie akurat tego potrzebują.

Klienci Orange Flex korzystają z licznych serwisów streamingowych, udostępniających muzykę oraz filmy i seriale. Najchętniej wybierają oni Video Pass i dzięki temu bez zużywania GB oglądają filmiki na YouTube, seriale i hity kinowe na Netflix, HBO GO, vod.pl, Orange TV Go oraz WP Pilot. Średnio w kwietniu na treści video zużyli ponad 8 GB.

Jeszcze więcej dobrych rzeczy czyli #chceszmasz

Ostatnie 12 miesięcy obfitowało w nowości w Orange Flex. Nowe funkcjonalności były podyktowane wygodą użytkownika, odpowiadały na pojawiające się potrzeby i sugestie.

W drugiej połowie zeszłego roku pojawiła się oferta Flex Rodzina, która pozwoliła klientom na dodanie kilku numerów z poziomu jednego konta w aplikacji. To wygodne rozwiązanie, dzięki któremu w kilka minut można aktywować usługi dla swoich bliskich. Użytkownicy Flexa mają potrzebę kontroli nad wydatkami za usługi telekomunikacyjne a blisko 90% administratorów Flex Rodziny ma włączoną funkcję „zapytaj o zakup”.

W momencie startu, aplikacja Orange Flex udostępniła płatności za pomocą karty płatniczej. Na prośbę klientów na początku tego roku pojawiła się nowa metoda płatności – BLIK. Obecnie, już połowa nowych użytkowników decyduje się doładować środki za pomocą tego rozwiązania.

Mniejszymi, ale równie ważnymi wdrożeniami były: weryfikacja tożsamości cudzoziemców, wprowadzenie angielskiej wersji aplikacji a także uproszczenie procesu aktywacji czy poszerzenie listy partnerów dostępnych w Video, Music i Social Pass.

Przekaż GB – bo one mają moc

Unikalną funkcją, niedostępną do tej pory u innych operatorów, jest możliwość dzielenia się swoimi GB w ramach opcji „Przekaż GB”. W pół roku użytkownicy Flexa przesłali ponad 100 000 GB, a wartość pojedynczego transferu to blisko 7 GB. To rozwiązanie posłużyło w ostatnich dniach kwietnia do ważnej zbiórki. Użytkownicy Flex wykazali się niesamowitą mobilizacją – wystarczyły jedynie 24 godziny, aby zebrać ustaloną pulę GB, które Orange podwoił tak, aby do domów potrzebujących uczniów trafił tysiąc modemów.

Infografika do pobrania.

Udostępnij: Świętujemy pierwsze urodziny Orange Flex. Coraz więcej klientów docenia operatora w aplikacji

Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

20 kwietnia 2020

Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

Od 20 kwietnia użytkownicy telefonów na kartę w Orange i nju mobile zapłacą mniej za rozmowy, SMS-y, MMS-y i transmisję danych w roamingu na terenie Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego. Z cenników znikną opłaty dodatkowe, wynikające z decyzji prezesa UKE.

Dotychczas dopłata do minuty połączenia wychodzącego wynosiła 5 groszy, połączenia przychodzącego 2 grosze, za SMS 1 grosz a za MMS lub 1 MB transferu danych 0,1845 gr.

Od użytkowników usług abonamentowych dzięki specjalnej promocji opłaty dodatkowe nie były pobierane.

Kraje Unii Europejskiej i Europejskiego Obszaru Gospodarczego: Austria, Belgia, Bułgaria, Chorwacja, Cypr (Republika Cypryjska), Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Malta, Martynika, Niemcy, Norwegia, Portugalia, Reunion, Rumunia, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Węgry, Wielka Brytania, Włochy.

Udostępnij: Tańszy roaming w pre-paidach Orange i nju mobile

Rekordowe Orange VOD

17 kwietnia 2020

Rekordowe Orange VOD

W świąteczny weekend padł rekord wypożyczeń filmów w Orange VOD. Klienci Telewizji Orange chętnie oglądali najnowsze produkcje, także te, które ze względu na koronawirusa nie mogły pojawić się w kinach. Wypożyczeń było o 50% więcej w porównaniu do weekendów sprzed epidemii i o 23% więcej niż we wcześniejsze weekendy po wprowadzeniu stanu epidemii.

Od połowy marca Orange wspiera klientów w trudnym czasie i dostarcza im filmową rozrywkę na najwyższym poziomie. W obecnej sytuacji, kiedy nie można obejrzeć filmowych nowości na kinowym ekranie, premiery przeniosły się do Orange VOD. Filmy, które nie mogły wejść na kinowe afisze ze względu na ograniczenia spowodowane pandemią lub były wyświetlane w kinach przez zaledwie kilka tygodni, są udostępniane na  życzenie. To między innymi produkcje takie jak: „Sala Samobójców. Hejter”, „Bad Boy”, „Bloodshot”, „Mayday”, czy nagrodzony trzema Oskarami „1917”. Można także obejrzeć megahity: „Ptaki nocy (i fantastyczna emancypacja pewnej Harley Quinn)” w jakości 4K, „Dżentelmeni”, „Gorący temat”, a pod koniec kwietnia m.in.: „Jumanji: Następny poziom” oraz „Judy”.

Dzięki akcji „Orange VOD razem z Tobą”, można oglądać filmy za 1 złoty każdy. Co tydzień udostępnianych jest 6 różnych tytułów do wyboru. Między innymi: „Królowa Śniegu: Po drugiej stronie lustra”, „Mali pogromcy duchów”, „Niewinne kłamstewka 2”, „Powrót”. Można je obejrzeć do 4 maja.

W marcu Orange zaproponował także miłośnikom filmów promocję na ponad 80 filmów w obniżonych cenach. Do 19 kwietnia klienci mogą zobaczyć komedie, kino familijne czy dramaty.

Udostępnij: Rekordowe Orange VOD