Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

12 kwietnia 2018

Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

Na wiosnę Orange przygotował atrakcyjną propozycję dla kinomanów i miłośników seriali telewizyjnych. Kupując Orange Love, klienci otrzymają pakiet trzech kanałów HBO oraz HBO GO w prezencie na 12 miesięcy. HBO to kultowe seriale nieprzerywane reklamami między innymi „Gra o tron”, „Westworld” czy „Wataha”. Do wyboru jest 800 filmów, 200 seriali oraz 200 dokumentów.

Aby cieszyć się bezpłatnym dostępem do kanałów HBO (HBO HD, HBO2 HD oraz HBO3 HD), także przez aplikację HBO GO, wystarczy kupić pakiet Orange Love składający się 4 usług: Internetu domowego, telewizji Orange TV, abonamentu komórkowego i telefonu domowego lub zestaw 3 usług: internet LTE 4G z telewizją i abonamentem komórkowym. Oferta obowiązuje do 14 czerwca 2018, przy podpisaniu umowy na 24 miesiące. Mogą z niej skorzystać także obecni klienci operatora, przechodzący do Orange Love i np. dokupujący jedną z usług wchodzących w skład pakietu, czy zmieniający technologię internetu domowego na światłowód.

W HBO klienci znajdą hollywoodzkie hity z najsłynniejszymi gwiazdami filmowymi, premiery kultowych seriali własnej produkcji, kontrowersyjne dokumenty. Ponadto, do dyspozycji będą mieli bibliotekę pełnych sezonów seriali m.in. „Gra o tron”, „ Rodzina Soprano”, „Zakazane Imperium” czy polska „Wataha”.

W kwietniu z nowości będzie można obejrzeć „Za niebieskimi drzwiami” – film Mariusza Paleja, który zabiera widzów w niezwykłą podróż do „świata we śnie”, „Paterno” z Alem Pacino w roli futbolowego trenera Joego Paterno, uznawanego za najlepszego trenera w historii uniwersyteckiego futbolu, serial „Howards End” – ekranizację powieści pokazującą zmiany zachodzące w brytyjskim społeczeństwie XX wieku. Do tego co tydzień premiera hitów filmowych bez reklam.

Klienci korzystający z HBO mogą także oglądać filmy i seriale w aplikacji HBO GO. Wygodny dostęp możliwy jest przez www, na tablecie albo na smartfonie, na smart tv lub konsolach do gier.

Po zakończeniu 12 miesięcy bezpłatnego dostępu do pakietu HBO z HBO GO, zostanie on automatycznie wyłączony. Klienci zainteresowani ponownym dostępem w ramach Orange TV, mogą go aktywować dzwoniąc na infolinię 801 234 567 lub w salonie Orange.

***

Orange Love to unikatowa oferta, która łączy wiele usług dla domu w jednym pakiecie, w korzystnej cenie, nawet poniżej 100 zł miesięcznie za 4 usługi:

• szybki domowy internet, także w technologii światłowodowej o prędkości do 100 Mb/s, bez limitu transferu danych
  • abonament komórkowy z nielimitowanymi połączeniami do sieci komórkowych i stacjonarnych, nielimitowanymi SMS-ami i MMS-ami oraz pakietem 5GB danych (w tym 3,2 do wykorzystania w roamingu w UE)
  • telewizję oferującą ponad 100 kanałów dla całej rodziny, w tym 47 w jakości HD. Do tego nowoczesny dekoder  Samsung ICU 100 4K UHD, umożliwiający oglądanie filmów i programów TV w najwyższej jakości obrazu 4K za 0 zł.
  • telefon domowy  z nielimitowanymi rozmowami na numery stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie (oraz komórkowe w USA i Kanadzie).

Do tego klienci mogą dokupić całą gamę dodatkowych pakietów TV oraz dobre sprzęty (smartfony, tablety, telewizory) w atrakcyjnych ratach.

Udostępnij: Orange Love z HBO i HBO GO w prezencie

12 kwietnia 2018

Nowa oferta dla rodzin i duetów w Orange to jeszcze więcej możliwości i oszczędności. Dokupując dla swoich bliskich abonamenty komórkowe – Standardowy, Optymalny lub Wzbogacony, każdy z nich będzie tańszy o 20 złotych miesięcznie. Ponadto, w wyższych planach komórkowych pojawił się internet bez limitu GB – po wykorzystaniu pakietu danych z abonamentu, klienci mogą korzystać z Internetu bez limitu danych, z prędkością 1 Mb/s. A jeśli potrzebny jest internet w pełnej prędkości, w każdym momencie można dokupić pakiet 1 GB za 3 złote.

Nowa oferta dla duetów i rodzin jest bardziej elastyczna. Do wyboru są 3 rodzaje abonamentu: Standardowy, Optymalny lub Wzbogacony, które można dowolnie łączyć w duety lub dobierać kolejne plany dla większej liczby bliskich. Na każdy dodatkowy abonament klient otrzymuje zniżkę w wysokości 20 zł miesięcznie.

Poniżej przykłady duetów wg nowej oferty:

Przykłady duetów wg nowej oferty

W ofercie dla rodziny, jeśli potrzebujemy dokupić abonamenty dla większej liczby osób, każdy kolejny Plan Komórkowy Standardowy, Optymalny lub Wzbogacony będzie również tańszy o 20 złotych.

Wszystkie Plany Komórkowe zawierają nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y w Polsce, a także pakiet danych: 5 GB, 10 GB lub 20 GB odpowiednio w Planie Standardowym, Optymalnym i Wzbogaconym. Po wykorzystaniu pakietu danych z abonamentu, w Planie Optymalnym i Wzbogaconym klienci będą korzystać z internetu bez limitu danych o prędkości 1 Mb/s.

Wszyscy klienci, którzy po wyczerpaniu podstawowego pakietu danych potrzebują internetu w pełnej prędkości, mogą dokupić do swojego planu taryfowego nowy pakiet internetu 1GB za jedyne 3 złote. Będzie on ważny do końca okresu rozliczeniowego, a jego aktywacja może nastąpić poprzez wpisanie krótkiego kodu SMS-em AKT GB pod numer 80147 lub w Mój Orange.

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Internet bez limitu GB w telefonie i więcej korzyści dla duetów i rodzin w Orange

Nowości Orange dla firm

4 kwietnia 2018

Nowości Orange dla firm

W ofercie dla firm, przenosząc numer do Orange klienci biznesowi zyskują aż pół roku bez abonamentu i rat za smartfon. Ponadto, przedłużając umowę na usługi mobilne w ramach Orange Love dla Firm będą mieli do wykorzystania 15 GB na transfer danych miesięcznie. Nowością jest terminal do przyjmowania płatności kartami – można go kupić na raty, także w pakiecie ze smartfonem lub tabletem oraz bez umowy.

Dlaczego warto przenieść swój biznes do Orange? Dzięki nowej ofercie, firmy otrzymają aż 6 miesięcy korzystania z telefonu w prezencie. Opłata za abonament wynosi 28,78 zł + VAT za 2 karty sim w pakiecie Love dla Firm. Rata będzie naliczana dopiero po pół roku od podpisania umowy, przez kolejne 24 miesiące. W ramach abonamentu klienci będą mogli przez cały czas trwania umowy korzystać z nielimitowanych rozmów, SMS-ów i MMS-ów w Polsce i nielimitowanego roamingu w UE. A jeśli będą potrzebować więcej kart SIM, mogą je dokupić za jedyne 19,99 zł + VAT.

Firmy otrzymają także 10 GB internetu w telefonie (w tym 2,78 GB w UE), a przedłużając umowę w ramach Orange Love dla Firm zyskają dodatkowe 5 GB w prezencie, co miesiąc. To oznacza, że przez cały czas trwania umowy, będą mieli w sumie 15 GB do wykorzystania miesięcznie.

W ofercie dla firm rekomendujemy smartfony w dogodnych ratach np. Samsung Galaxy S9 czy HUAWEI Mate 10 lite Dual SIM.

Terminal do przyjmowania płatności kartami
W ofercie Orange dla Firm pojawił się terminal SumUp do przyjmowania płatności kartami, z jedną prowizją od transakcji niezależnie od karty. To praktyczne rozwiązanie dla małych, średnich i mobilnych przedsiębiorców, a także dla dużych firm prowadzących sprzedaż mobilną.Sum Up to jedyny na rynku terminal zbliżeniowy do przyjmowania płatności kartami bez abonamentu i bez umowy z bankiem. Wystarczy kupić urządzenie w Orange, zainstalować darmową aplikację na swój telefon, zarejestrować się i od razu można przyjmować płatności w swojej firmie kartami. Sum Up łączy się po bluetooth ze smartfonem.

Podstawowe korzyści:

• brak skomplikowanego cennika. Jedna niska prowizja od wszystkich transakcji (1,49%)
  • szybka rejestracja bez zawierania umowy z bankiem (w odróżnieniu od tradycyjnych
  • terminali, nie ma potrzeby podpisywania wiążącej umowy na czas określony)
  • możliwość akceptacji płatności w dowolnym miejscu, z zachowaniem najwyższych standardów bezpieczeństwa
  • możliwość akceptacji wszystkich rodzajów kart płatniczych Visa, MasterCard, Maestro, American Express, vPay
  • bezpośrednia wpłata środków pomniejszonych o prowizję na dowolny rachunek bankowy
  • akumulator pozwalający na przyjęcie do 400 transakcji

Terminal Sum Up dostępny jest w ofercie:

• z umową na 24 miesiące rata 11,00 PLN/mc w Love dla Firm
  • z umową na 24 miesiące rata 12,45 PLN/mc w ofertach:
    • Love dla Firm w zestawach z telefonem
    • Ofercie dla Firm (również w zestawach z telefonem)
    • Internet Mobilny dla Firm (również w zestawach z tabletem albo routerem)
    • Internet LTE dla Firm Biurowy (również w zestawach z tabletem albo routerem)
    • Bez umowy za 299 zł + VAT

Udostępnij: Nowości Orange dla firm

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

29 marca 2018

Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Orange Polska po raz kolejny wzbogacił swoją ofertę telewizyjną w jakości 4K. Klienci Orange TV mogą oglądać wybrane materiały Discovery w 4K na życzenie w ramach  usługi sVOD. Tę możliwość oferuje tylko Orange.
Klienci Orange TV w technologii IPTV, korzystający z dekodera Samsung ICU 100 4K UHD, mogą oglądać wybrane programy i seriale w jakości 4K dostępne dzięki Discovery. Materiały można oglądać w ramach pakietu Bogatego i Maksymalnego poprzez subskrypcję wideo na życzenie.

Orange jako pierwszy ogólnopolski operator zaproponował klientom dekoder umożliwiający odbiór sygnału 4K wraz z programami w tej jakości. Stale pracujemy z partnerami, by móc zaoferować naszym klientom coraz więcej ciekawych, różnorodnych i angażujących treści. Niedawno widzowie Orange TV mogli zobaczyć pierwszą w Polsce transmisję wyścigu Formuły 1 w 4K. Dziś poszerzamy naszą bibliotekę treści w tej jakości o produkcje Discovery – filmy dokumentalne i edukacyjne. Zaczynamy od ponad dwudziestu pozycji, w ciągu roku planujemy udostępnić kilkadziesiąt kolejnych  – powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Propozycje jakie można zobaczyć to: „Wheeler Dealers”  o naprawianiu klasycznych samochodów, „How it’s Made: Dream Cars” dla miłośników wyjątkowych aut, „Wrath of a Great White Serial Killer” o rekinach, „Dogs: The Untold Story”, z którego dowiemy się jak niezwykłymi zwierzętami są psy,  „Space’s Deepest Secrets” o przełomowych odkryciach kosmicznych, „American Titans” opowiadający historię amerykańskich wizjonerów przemysłu, czy „True Nightmares” przedstawiający historię głośnych morderstw.

Pierwszym kanałem w najwyższej jakości udostępnionym w Orange TV był Stingray Festival 4K. Na tym kanale można obejrzeć koncerty, spektakle teatralne i operowe, czy występy DJ-ów. Kanał dostępny jest w pakiecie Optymalnym. Tylko w Orange TV można oglądać wybrane mecze piłki nożnej czołowych europejskich lig: LaLiga Santander i Bundesligi oraz wyścigi Formuły 1 na kanale Eleven Sports 1 4K. Do końca maja kanał dostępny będzie tylko dla widzów Orange TV w technologii IPTV, jako jedynej wśród polskich telewizji kablowych. Dotyczy to pakietów Bogatego i Maksymalnego. Orange jako pierwszy na rynku udostępnił też Netflix w 4K. Netflix prezentuje setki godzin kontentu wideo: seriale, filmy, dokumenty oraz stand-upy, w tym takie światowe hity jak The Crown, Narcos, Stranger Things, 13 Reasons Why i Marvel’s Punisher. Serwis Netflix w jakości 4K, jest dostępny bezpośrednio z poziomu dekodera Samsung ICU 100 4UHD w Orange TV, który jest w ofercie od lutego 2017 r.

Udostępnij: Programy i seriale Discovery w 4K na życzenie w Orange TV

Świętujemy razem 20 lat z 20 GB w prezencie od Orange

16 marca 2018

Świętujemy razem 20 lat z 20 GB w prezencie od Orange

Orange wspólnie z klientami świętuje 20 lat. Z tej okazji każdy, kto ma usługi mobilne może odebrać darmowy pakiet 20 GB. Klienci z najdłuższym stażem otrzymają dodatkowo prezenty, a w salonach pojawią się dodatkowe atrakcje. Również z okazji 20-lecia wkrótce w ofercie pojawi się nowy Huawei P20 lite dual SIM w specjalnej cenie.

Pakiet 20 GB, którym Orange postanowił uczcić wspólnie spędzone 20 lat, może aktywować każdy klient usług mobilnych Orange. Dotyczy to zarówno klientów biznesowych i indywidualnych jak i prepaid oraz usług internetu domowego świadczonego w technologii mobilnej np. Internet Domowy 4G. Z jednorazowego pakietu będzie można korzystać na terenie Polski przez 30 dni od momentu aktywacji.  Będzie wykorzystywany przed innymi pakietami danych, bonusami za doładowanie czy usługami w prepaid. Żeby go aktywować, wystarczy wysłać w dniach 14 marca – 12 kwietnia SMS o treści 20 pod numer 80820. Klient może także skorzystać z promocyjnego pakietu na numerach, na których świadczona jest tylko usługa transmisji danych. Wtedy wystarczy wysłanie SMS o treści 20naNUMER pod numer 80820, gdzie zamiast słowa NUMER należy wpisać dziewięciocyfrowy numer internetu mobilnego.

Klienci Orange, którzy posiadają ten sam numer od 20 lat, będą mogli skorzystać ze specjalnej promocji – darmowego abonamentu na miesiąc. Klienci uwzględnieni w promocji otrzymają od Orange szczegółowe informacje. Specjalne prezenty otrzyma także 20 pierwszych klientów sieci. Więcej szczegółów o promocji na stronie https://www.orange.pl/lp/20lecie

****

Orange Polska świętuje początek działalności cyfrowej sieci GSM 1800, która jako Idea ruszyła w marcu 1998 r. Sieć działa do tej pory pod marką Orange, oferując najnowocześniejsze usługi mobilne ponad 14 mln klientów.

Idea od początku istnienia rozwijała się bardzo dynamicznie. W 1999 roku z jej usług korzystało już 600 tys. abonentów (w tym 150 tys. z oferty prepaid POP), a jej zasięg pokrywał 15% powierzchni kraju i docierał do 20 mln Polaków.

W marcu kolejnego roku Idea stała się pierwszą w Polsce telefonią dwuzakresową, działającą na częstotliwościach 900 i 1800 MHz, a jej zasięg znacznie się poprawił. W 2005 roku ruszyła sieć w technologii 3G.  Pod koniec roku doszło do rebrandingu, a do Polski weszła marka Orange. Kolejny etap rozwoju – już pod nowa marką – to wprowadzenie w 2013 r. 4G LTE, które jest obecnie podstawą transmisji danych w sieci mobilnej.  W grudniu tego samego roku doszło do połączenia z Telekomunikacją Polską, w wyniku, czego pod marką Orange oferowane są do dziś produkty mobilne oraz stacjonarne.

Historia sieci mobilnej Orange nie zatrzymała się w 2013 r. Od 2016 r. klienci operatora mogą korzystać z nowych częstotliwości – 2,6 GHz i 800 MHz, co przełożyło się na jakość sieci 4G LTE i prędkość transferu. Zgodnie z danymi RFBenchmark za rok 2017 sieć mobilna Orange zapewniała najwyższe prędkości danych spośród wszystkich operatorów. Na początku 2018 roku klienci Orange Polska mogą skorzystać już z ponad 10 tys. stacji bazowych obsługujących technologię 4G LTE, z czego ponad 40 proc. obsługuje już agregację pasm LTE i pozwala osiągać prędkości nawet powyżej 200 Mb/s. Cały czas trwa także rozwój sieci, testowane są takie technologie jak wirtualizacja radiowej sieci dostępowej, osiągane kolejne rekordy transferu, a operator wczoraj ogłosił swój program dojścia do 5G.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Świętujemy razem 20 lat z 20 GB w prezencie od Orange