Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

5 lipca 2018

Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Klienci Orange Polska wyjeżdżający na wakacje do krajów nie należących do Unii Europejskiej mogą teraz skorzystać z pakietów roamingowych GO 150 i GO 500, dzięki którym znacząco obniżą koszty mobilnych połączeń, transmisji danych, smsów i mmsów. Ułatwi im to kontakt i dzielenie się wrażeniami z bliskimi i przyjaciółmi. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów.
Z pakietów można skorzystać w krajach europejskich, takich jak Rosja, Ukraina czy Szwajcaria, a także w państwach na innych kontynentach, m.in. w USA, Kanadzie, Izraelu, Australii, Chinach, Japonii, Egipcie, Tajlandii, Turcji i Meksyku.W ramach ważnego 10 dni pakietu GO 150 jest 150 MB transmisji danych oraz obniżona do 1,5 zł cena minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Cena pakietu to 50 zł.

Ważny 30 dni pakiet GO 500 zawiera 500 MB transferu danych oraz obniżoną do 1,5 zł cenę minuty połączenia przychodzącego i wychodzącego oraz wysłanego sms-a lub mms-a. Ten pakiet kosztuje 150 zł.

Z pakietów mogą korzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska. Pakiet włącza się poprzez wysłanie sms-a o treści GO150 lub GO500 na numer 80060. Sprawdzanie stanu wykorzystania transferu wymaga wysłania sms-a o treści ILE na ten sam numer. Użytkownik automatycznie jest informowany sms-em o wykorzystaniu 80 proc. a następnie 100 proc. transferu danych.

Można aktywować dowolną liczbę pakietów. Wtedy limity transferu danych wszystkich aktywnych pakietów sumują się i są dostępne do końca ważności ostatniego pakietu. Aktywacja pakietów powoduje automatyczną aktywację usługi roamingu o ile jest ona nieaktywna. Po wykorzystaniu pakietu transmisja danych zostaje zablokowana aby uchronić użytkownika przed skokowym wzrostem kosztów. Automatycznie blokowana jest także transmisja danych w krajach, których Pakiety nie obejmują. Blokady te można bezpłatnie dezaktywować.

Pełna lista krajów, w których można korzystać z pakietów GO 150 i GO 500:

Europa: Armenia, Białoruś, Czarnogóra, Mołdawia, Rosja, Serbia, Szwajcaria, Ukraina.

Poza Europą: Afganistan, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Benin, Burkina Faso, Chile, Chiny, Dem. Rep. Kongo, Egipt, Ekwador, Emiraty Arabskie, Ghana, Grenlandia, Honduras, Indonezja, Izrael, Japonia, Jemen, Kanada, Katar, Kazachstan, Kuwejt, Malawi, Meksyk, Niger, Nigeria, Nikaragua, Oman, Palestyna, Paragwaj, Peru, Rep. Kongo, RPA, Salwador, Sri Lanka, Sudan, Tajlandia, Turcja, Urugwaj, USA, Wyspy Owcze.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Orange wprowadza korzystne pakiety roamnigowe dla krajów poza Unią Europejską

Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

5 lipca 2018

Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

Obok atrakcyjnej oferty roamingowej dla podróżujących za granicę, Orange wprowadza nową ofertę dla klientów, którzy często dzwonią z Polski do innych krajów. „Pakiet międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada” oraz „Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje” radykalnie obniżają koszty połączeń na numery stacjonarne i komórkowe za granicą. Ponadto do komórkowych planów Optymalnego, Wzbogaconego i Premium dodany zostanie bezpłatnie pakiet cykliczny „100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady”.
W Pakiecie międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada użytkownik otrzymuje 100 minut na rozmowy z Polski do wszystkich krajów Europy, USA i Kanady. Dotyczy to zarówno zagranicznych numerów stacjonarnych jak i komórkowych. Cena ważnego 30 dni pakietu wynosi tylko 20 zł. Natomiast Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje zawiera 50 minut na rozmowy z naszego kraju do wybranych państw świata. On także obejmuje numery stacjonarne i komórkowe, ważny jest 30 dni i kosztuje 20 zł.Użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska mogą włączyć dowolny pakiet wysyłając sms o treści M100 lub M50 na numer 80057. Można aktywować dowolną ilość pakietów. Po aktywowaniu kolejnego pakietu czas na połączenia sumuje się a na jego wykorzystanie jest 30 dni od aktywacji ostatniego pakietu.

Pakiet cykliczny 100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady w abonamentach Optymalnym, Wzbogaconym i Premium odnawiany jest automatycznie.

Pełna lista krajów, które obejmuje Pakiet międzynarodowe 100 Europa, USA i Kanada oraz Pakiet cykliczny 100 minut na rozmowy do Europy, USA i Kanady: Albania, Andora, Austria, Belgia, Białoruś, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Cypr, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Gibraltar, Grecja, Gujana Francuska, Gwadelupa, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Islandia, Kanada, Kosowo, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Łotwa, Macedonia, Malta, Martynika, Mołdawia, Monako, Niemcy, Norwegia, Polinezja Francuska, Portugalia, Reunion, Rosja, Rumunia, San Marino, Serbia, Sint Maarten, Słowacja, Słowenia, Stany Zjednoczone, Szwajcaria, Szwecja, Ukraina, Węgry, Wielka Brytania, Włochy, Wyspy Owcze.

Pełna lista krajów, które obejmuje Pakiet międzynarodowe 50 wybrane kraje: Afganistan, Algieria, Angola, Arabia Saudyjska, Argentyna, Australia, Azerbejdżan, Bahamy, Bahrajn, Bangladesz, Bermudy, Bhutan, Boliwia, Botswana, Brazylia, Brunei, Chile, Chiny, Dominikana, Egipt, Ekwador, Etiopia, Filipiny, Grenlandia, Gruzja, Guam, Gwatemala, Honduras, Hongkong, Indie, Indonezja, Irak, Iran, Izrael, Japonia, Jemen, Jordania, Kajmany, Kambodża, Kamerun, Katar, Kazachstan, Kenia, Kolumbia, Korea Południowa, Kostaryka, Kuwejt, Laos, Liban, Makau, Malezja, Mali, Mariany Północne, Mauritius, Meksyk, Mongolia, Mozambik, Namibia, Nepal, Nigeria, Nikaragua, Nowa Kaledonia, Nowa Zelandia, Oman, Pakistan, Palestyna, Panama, Paragwaj, Peru, Republika Południowej Afryki, Republika Zielonego Przylądka, Saint-Pierre i Miquelon, Salwador, Samoa Amerykańskie, Singapur, Sri Lanka, Suazi, Sudan, Syria, Tadżykistan, Tajlandia, Tajwan, Turcja, Turkmenistan, Urugwaj, Uzbekistan, Wenezuela, Wietnam, Zimbabwe, Zjednoczone Emiraty Arabskie.

Więcej informacji na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Pakiety tanich rozmów międzynarodowych w Orange

„Pakiet Mundial 2018” w Orange Polska – kibicujemy biało-czerwonym

15 czerwca 2018

„Pakiet Mundial 2018” w Orange Polska – kibicujemy biało-czerwonym

Od 15 czerwca do 15 lipca fani futbolu udający się do Rosji na mistrzostwa świata mogą obniżyć koszty transmisji danych w roamingu w tym kraju. W „Pakiecie Mundial 2018” mogą kupić 0,5 GB za 30 zł z VAT. Dzięki temu kibicowanie naszym piłkarzom i dzielenie się emocjami z najbliższymi stanie się łatwiejsze.
Pakiet włącza się wysyłając sms o treści „mundial” na numer 80060. Na wykorzystanie transferu do wspólnego przeżywania piłkarskiego święta jest 30 dni. Można aktywować dowolną ilość pakietów w czasie trwania promocji. Uruchomienie kolejnego pakietu spowoduje zsumowanie dostępnych MB danych ze wszystkich aktywowanych pakietów. Będą one ważne przez 30 dni od ostatniej aktywacji.Z promocji mogą skorzystać użytkownicy abonamentowych usług mobilnych Orange Polska, zarówno indywidualni jak i biznesowi, z aktywną usługą roamingu międzynarodowego na swoim telefonie.

Użytkownik będzie uprzedzany sms-em o wykorzystaniu 80 proc., a później 100 proc. pakietu. Można także samemu sprawdzić ile jeszcze MB z pakietu zostało do wykorzystania wysyłając sms o treści „ILEmundial” na numer 80060. Opłata za sms wysłany z Rosji wynosi 0,44 zł z VAT. Po wykorzystaniu pakietu cena za 1 MB w roamingu w Rosji będzie zgodna z obwiązującym cennikiem usług w roamingu.

Szczegóły na www.orange.pl

Mediateka

Udostępnij: „Pakiet Mundial 2018” w Orange Polska – kibicujemy biało-czerwonym

Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

4 czerwca 2018

Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

Po 3  latach od rozpoczęcia inwestycji światłowodowych w zasięgu superszybkiego internetu od Orange Polska jest 160 tys. wrocławskich mieszkań i firm. Właśnie podłączyliśmy  20 tysięcznego klienta korzystającego z tej oferty.

Światłowód Orange jest dostępny niemal w całym mieście i dotarł do co drugiego, wrocławskiego gospodarstwa domowego. Jeszcze w tym roku obejmie kolejnych 30 tys. mieszkań i firm. Światłowód będzie doprowadzany zarówno do bloków, jak domów jednorodzinnych. Inwestycje obejmą dzielnice: Krzyki, Śródmieście, Brochów i Fabryczna.

Orange Światłowód we Wrocławiu - infografika

Dlaczego wrocławianie decydują się na światłowód? To najwyższa jakości dostępu do internetu i oszczędność pieniędzy dzięki konwergentnej ofercie Orange Love. Mają w niej nie tylko szybki internet (600 Mb/s), ale również telewizję w jakości 4K, telefonię mobilną i stacjonarną oraz atrakcyjne telefony w dobrej cenie. Wszystko rozliczane na jednej fakturze, płatne jednym przelewem.

Światłowód doprowadzony bezpośrednio do domu docenią gracze, dla których liczy się każda milisekunda.  Obecnie zainteresowani mogą być nią szczególnie fani futbolu. Od 14 czerwca w Orange TV, bez dodatkowych opłat będzie można oglądać wszystkie mecze mundialu w Rosji na żywo w jakości 4K.

Ze Światłowodu Orange mogą już korzystać mieszkańcy blisko 100 miast w całym kraju, w zasięgu tej sieci jest już ponad 2,7 mln domów, biur i mieszkań. Łącznie w ciągu pięciu lat, od 2016 do 2020 roku, Orange Polska planuje wydać ponad 4 mld zł na budowę światłowodów. Dzięki temu dostęp do superszybkiego internetu uzyska nawet 5 mln w całym kraju.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange Polska inwestuje w światłowodowy Wrocław

Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy

28 maja 2018

Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy

Orange Polska wdrożył rozwiązanie, które pozwoli stałym klientom zawrzeć umowę na usługi Biznes Pakiet Fiber, Biznes Pakiet i Dostęp do Internetu DSL za pośrednictwem strony internetowej i telefonu komórkowego. Klient będzie miał możliwość zdalnej weryfikacji i/lub wskazania poprawek do naniesienia w dokumencie. W wielu przypadkach pozwoli to skrócić o połowę czas instalacji usług.

Dzięki e-umowie nie będzie już konieczności drukowania i dostarczania dokumentów przez przedstawiciela Orange Polska, kuriera lub partnera technicznego w chwili instalacji. Oznacza to także więcej czasu na analizę umowy.

– Wprowadzenie e-umowy w ofercie dla firm pozwoli na szybsze dostarczenie klientom usług m.in. światłowodu. Nowa możliwość oznacza także oszczędność czasu, który nasi przedstawiciele będą mogli poświęcić klientom zamiast zajmowania się formalnościami. Cały proces – zautomatyzowany, cyfrowy, jest w pełni bezpieczny dzięki zastosowaniu rozwiązań znanych choćby z bankowości elektronicznej. W przyszłości mamy w planach poszerzenie dostępności e-umów na kolejne usługi – mówi Jakub Górnik, dyrektor Digitalizacji i Rozwoju Rynku Biznesowego w Orange Polska.

Z e-umowy może skorzystać przedsiębiorstwo będące klientem Orange od co najmniej 6 miesięcy i bez zaległości płatniczych. Firma składa oświadczenie, w którym upoważnia swoich reprezentantów do zawierania umów w formie elektronicznej oraz podaje niezbędne dane – adresy mailowe przedstawicieli i numery ich telefonów komórkowych.

Dzięki temu, gdy klient będzie chciał podpisać nową umowę wystarczy, że mailowo lub telefonicznie poinformuje o chęci jej zawarcia. Otrzyma e-mail, z linkiem do strony internetowej, z której może pobrać dokument i zawrzeć e-umowę. Autoryzacja na stronie odbywa się przez token SMS, podobnie jak w przypadku bankowości elektronicznej. Klient ma możliwość pobrania dokumentów i ich akceptacji bądź skierowania do poprawki. Jeżeli zgodzi się na przygotowaną przez przedstawiciela Orange treść umowy, wystarczy, że kliknie „akceptuję”, a na jego skrzynkę mailową przyjdzie ostateczna wersja umowy, a zlecenie podłączenia usługi po stronie operatora zostanie automatycznie uruchomione.

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Klienci biznesowi Orange mogą podpisać umowę bez wychodzenia z firmy