17 września 2020

Orange Polska rozpoczyna świadczenie usługi Hybrydowy SD-WAN na nowej platformie, w pełni zarządzanej przez Orange i uruchomionej we własnym Data Center. Nowe rozwiązanie sprawia, że usługa ta będzie atrakcyjna i przydatna nie tylko dla dużych korporacji, ale także dla średnich firm.

Hybrydowy SD-WAN to rewolucyjna technologia dla przedsiębiorstw mających swoje lokalizacje rozsiane po całym kraju. Pozwala na zarządzanie całą siecią z jednego miejsca, szybkie i proste dołączanie nowych lokalizacji, czy zmiany konfiguracyjne. Wszystko to w zdecydowanie krótszym czasie, niż w przypadku zwykłej infrastruktury WAN. Zapewnia też bezpieczeństwo, stabilność i najwyższą wydajność wszystkich krytycznych aplikacji w sieci. Sprawdzi się w każdej branży.

– Dotychczas usługę Hybrydowy SD-WAN uruchamialiśmy na serwerach instalowanych u klienta w tzw. modelu integratorskim. Z takiego rozwiązania korzystały głównie duże, wielooddziałowe korporacje. Nowa platforma pozwala nam zaoferować usługę w modelu operatorskim, w którym budujemy ją od podstaw na naszych serwerach zainstalowanych w Data Center Orange. Dzięki temu proces wdrożenia rozwiązania jest szybszy, wydajniejszy, w pełni zautomatyzowany i tańszy. Dziś jako jedyny operator w kraju proponujemy naszym klientom szerokie portfolio rozwiązań SD-WAN świadczonych we własnym Data Center. Dane przechowywane są na terenie Polski na serwerach spełniających najwyższe standardy bezpieczeństwa i niezawodnościmówi Bożena Leśniewska, Wiceprezes Zarządu ds. Rynku Biznesowego.

Platforma chmurowa, na której opiera się Hybrydowy SD-WAN od Orange pozwala na budowanie połączeń korporacyjnych opartych na różnych typach łączy transmisji danych, w tym na Biznesowym VPN. Zastosowanie minimum dwóch łączy w każdej lokalizacji zapewnia pełną niezawodność oraz istotne zwiększenie wydajności i jakości działania.

Klientowi Orange udostępniany jest portal z wygodnym interfejsem graficznym pozwalający na bezpieczne i proste konfigurowanie sieci oraz podgląd parametrów jej pracy i statystyk. Hybrydowy SD-WAN umożliwia również bezpieczny dostęp do Internetu z każdej lokalizacji klienta, a także dołączenie innych usług chmurowych Orange np. ONS czy OIP. Zapewnia też integrację z rozwiązaniami chmury publicznej np. AWS czy Azure, poprawiając jakość działania ich aplikacji biznesowych.

Rozwijając Hybrydowy SD-WAN powiększyliśmy także grono naszych partnerów, wprowadzając  usługę opartą o technologię Nokii. Pozwala to na jeszcze lepsze dopasowanie jej do potrzeb naszych klientów, większą elastyczność, a także optymalizację cenową  – dodaje Bożena Leśniewska.

Udostępnij: Hybrydowy SD-WAN od Orange dla średnich firm na nowej platformie i z nowym dostawcą

Przenieś swoją firmę do Orange Flex i korzystaj z usług tak, jak potrzebujesz

15 września 2020

Przenieś swoją firmę do Orange Flex i korzystaj z usług tak, jak potrzebujesz

Właściciele małych firm też mogą być Flex. Wystarczy pobrać aplikację na smartfon, aktywować w niej ofertę i swobodnie korzystać z Planów komórkowych zgodnie z aktualnymi potrzebami. Wszystkie koszty zostaną wyszczególnione na fakturze. Za pierwszy miesiąc przedsiębiorcy zapłacą tylko 1zł.

Orange Flex swoją ofertę Planu komórkowego dla Firm w aplikacji, kieruje do osób prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą. Innowacyjna, a zarazem prosta w obsłudze aplikacja mobilna, to idealne rozwiązanie dla przedsiębiorców, którzy pragną mieć pełną kontrolę nad swoimi wydatkami z poziomu własnego smartfona i nie chcą wiązać się długoterminowymi umowami.

Każdy Plan we Flexie to nielimitowane minuty, SMSy i MMSy w Polsce i w roamingu w UE. Do wyboru są 4 opcje różniące się liczbą GB, od 25 zł miesięcznie za 15 GB do 80 zł miesięcznie za 100 GB oraz możliwość korzystania z #hello5G. W ofercie Flexa dla Firm do jednego konta można dodać do 5 numerów w ramach usługi Flex Rodzina. Ta opcja jest dostępna od 15 zł miesięcznie, za każdy kolejny numer.

Z myślą o przedsiębiorcach Orange Flex przygotował specjalną promocję, dzięki której mogą wypróbować ofertę przez pierwszy miesiąc tylko za 1zł. Wystarczy przed dodaniem metody płatności podać kod o treści FLEX, co pozwoli na obniżenie ceny dowolnego Planu do 1 zł.

Proces aktywacji oferty Flex jest prosty i dokonuje się go w całości w aplikacji na telefonie, bez wychodzenia z domu. Należy pobrać aplikację Orange Flex ze sklepu App Store albo Google Play i zarejestrować konto. Podczas pierwszych kroków po otwarciu aplikacji należy wybrać konto dla firm, a następnie podać NIP swojej działalności gospodarczej. Flex zweryfikuje dane z  rejestrem CEiDG. Użytkownik może wybrać nowy numer, przenieść swój dotychczasowy numer firmowy z Orange lub od innego operatora. Kartę SIM można zamówić kurierem za 0 zł, odebrać bezpłatnie w salonie Orange lub kupić w sieci punktów partnerskich za 3 zł. Dla wybranych urządzeń m.in. iPhone i Samsung dostępna jest także karta eSIM. Po potwierdzeniu tożsamości zdjęciem dokumentu i zrobieniu sobie selfie, oraz wyborze metody płatności, plan zostanie aktywowany. Opłaty pobierane są automatycznie w formie miesięcznej subskrypcji.

Być szefem w Orange Flex

Prowadząc firmę trzeba być elastycznym i sprawnie reagować na zmiany.
W Orange Flex dla Firm można szybko aktywować i dezaktywować daną usługę kiedy tylko jest taka potrzeba. Raz w miesiącu można zmienić plan na większy lub mniejszy, w zależności od sytuacji i wymagań firmy. Po każdym zakupie usług w aplikacji faktury będą przesyłane automatycznie na podany adres e-mail. W razie potrzeby użytkownik może podejrzeć listę faktur w aplikacji i ponownie je wysłać na swoją skrzynkę mailową. Wymagania w firmie bywają różne, czasem potrzeba więcej GB, czasem więcej minut w roamingu. W Orange Flex wiadomo ile GB zostało zużytych i na co. Jeśli wstępnie wykupiony plan okaże się za mały, w każdej chwili można dodać gigabajty. Dzięki funkcji przekaż GB można oddać swoje gigabajty znajomym lub innym użytkownikom Flexa, którym akurat ich zabrakło. Wszystkim zarządza się paroma kliknięciami na swoim smartfonie. Do dyspozycji użytkowników Orange Flex jest także czat z obsługą klienta 24/7.

Korzyści dla Twojej firmy w Orange Flex

W aplikacji Orange Flex można zamówić dodatkową kartę SIM z tym samym numerem, do drugiego urządzenia. Trenerka personalna, barber, grafik czy fotografka – na pewno na co dzień korzystają ze smartwatcha, tabletu, drugiego telefonu czy modemu. Dzięki temu można wygodniej i sprawniej pracować, wykorzystując dodatkową kartę SIM np. tylko do korzystania z Internetu. Przedsiębiorcy, którzy jako swoją główną kartę wybrali cyfrową wersję czyli eSIM, również mogą  wybrać opcję dodatkowej karty eSIM z tym samym numerem na smartwatch Apple Watch, bez żadnych dopłat.

Ci, którzy w drodze do pracy lub po niej oglądają filmy czy słuchają muzyki mogą skorzystać z Video Pass, Music Pass i Game Pass. Pozwalają one na korzystanie z popularnych serwisów wideo, muzycznych czy gamingowych bez zużycia GB. Podobnie jest w przypadku Social Pass, który jest wbudowany w każdy z Planów. Z Social Pass można swobodnie promować firmę w serwisach społecznościowych bez martwienia się o uciekające gigabajty.

Opłaca się być we Flexie – zapraszamy do Klubu Flex, w którym przedsiębiorcy skorzystają  z okazyjnych, czasowych promocji na usługi Flexa lub specjalnych ofert partnerskich. Dodatkowo w każdy wtorek po 18:00 na użytkowników czekają specjalne, nocne zniżki na urządzenia.

W dzisiejszej odsłonie Flex Nocą użytkownicy mogą kupić smartfony Samsung Galaxy S10 Plus 128 GB oraz Samsung Galaxy Note 10 lite z superrabatami – 500 zł taniej każdy.

Przedsiębiorcy, którzy dołączą do Flex i wybiorą plan za 80 zł miesięcznie i posiadają smartfon współpracujący z tą technologią, będą mogli korzystać z #hello5G. W zasięgu tej sieci jest już 6 mln użytkowników komórek.

Mediateka

Udostępnij: Przenieś swoją firmę do Orange Flex i korzystaj z usług tak, jak potrzebujesz

Game Pass w Orange Flex – najlepsza usługa dla mobilnych graczy

2 września 2020

Game Pass w Orange Flex – najlepsza usługa dla mobilnych graczy

Na urządzeniach mobilnych gramy coraz więcej. Aby sprawnie i bez przeszkód grać online, przyda się spora paczka GB. Już od dzisiaj w Orange Flex dostępny jest Game Pass, który pozwala na korzystanie z wybranych serwisów gamingowych bez limitu danych. Użytkownicy Flexa mogą samodzielnie aktywować tę usługę w aplikacji po zaktualizowaniu jej do najnowszej wersji.

Game Pass to kolejna usługa, obok Social, Music oraz Video Passa, która pozwala na korzystanie z wybranych serwisów i aplikacji bez zużywania gigabajtów dostępnych w ramach wybranego planu.  Game Pass we Flexie startuje z kilkoma wybornymi partnerami na pokładzie. Usługę z pewnością docenią aktywni użytkownicy Twitch, Discord, Pokemon GO, Harry Potter Wizards Unite oraz Clash Royale. Co więcej, w planach jest poszerzenie listy partnerów o kolejne  serwisy i aplikacje.

Game Pass w Orange Flex będzie dostępny w trzech wariantach:

• 1 dzień za 1 zł – to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą przetestować usługę, żeby sprawdzić ile GB uda im się „zaoszczędzić”
  • 7 dni za 5 zł – przygotowany dla osób, które planują maraton gamingowy lub bardziej intensywne granie np. w trakcie weekendu
  • 30 dni za 10 zł – dla każdego mobilnego gracza, który regularnie korzysta z serwisów dostępnych w ramach Passa (ten wariant dostępny jest również w opcji odnawialnej).

W aplikacji Orange Flex w zakładce „Zużycie danych” użytkownik znajdzie nową kategorię „Gry”. Będzie ona pokazywała zużycie danych z serwisów i aplikacji dostępnych w ramach Passa. Już we wrześniu członkowie Klubu Flex będą mogli skorzystać ze specjalnej promocji: 30 dniowy Game Pass będzie można aktywować z 50% zniżką, czyli za 5 zł.

Udostępnij: Game Pass w Orange Flex – najlepsza usługa dla mobilnych graczy

Orange Polska przedłuża obniżkę cen połączeń na Białoruś

1 września 2020

Orange Polska przedłuża obniżkę cen połączeń na Białoruś

Dwa tygodnie temu Orange Polska i nju mobile, jako pierwsze sieci obniżyły ceny połączeń międzynarodowych z Polski na Białoruś. Idea takiej pomocy sprawdziła się, ponieważ Białorusini rozmawiają ze swoimi bliskimi w kraju ok. 3,7 tys. minut dziennie, co oznacza, że ruch zwiększył się niemal dwukrotnie, porównując sierpień do lipca. Dlatego wychodząc naprzeciw ich potrzebom, firma zdecydowała się przedłużyć promocyjne stawki o kolejne 2 tygodnie.

Obniżka dotyczy wszystkich połączeń wykonywanych z telefonów komórkowych Orange Polska i nju mobile na białoruskie numery stacjonarne oraz komórkowe. Mogą z niej skorzystać zarówno klienci ofert indywidualnych, jak i biznesowych. Cena została obniżona do 1 zł za minutę. W zależności od oferty to 40 do 50 proc. mniej w porównaniu do standardowej ceny.

Przedłużenie obniżki o kolejne dwa tygodnie oznacza, że będzie obowiązywać do środy 16 września. Również do tego dnia w ofercie Orange Flex będzie można skorzystać z dwóch promocyjnych pakietów na połączenia z białoruskimi numerami: 10 minut za 5 zł (dostępny z kodem BIALORUS10) i 100 minut za 15 zł (dostępny z kodem BIALORUS100). Pakiety są ważne przez 14 dni od aktywowania i można je znaleźć w aplikacji Orange Flex w zakładce „Kody Promocyjne”.

Udostępnij: Orange Polska przedłuża obniżkę cen połączeń na Białoruś

Zestaw do zadań specjalnych na nowy rok szkolny od Orange

1 września 2020

Zestaw do zadań specjalnych na nowy rok szkolny od Orange

Aż do końca czerwca 2021 roku Orange przedłuża uruchomiony w maju Edu Press, czyli bezpłatny transfer danych do najpopularniejszych serwisów edukacyjnych, m.in. Librus, Vulcan czy Matzoo. W zestawie do zadań specjalnych także 50 GB co miesiąc i laptop HP 255 G7  z routerem Alcatel LINKHUB HH71 LTE cat7 w supercenie.

Z badania „Zdalne nauczanie a adaptacja do warunków społecznych w czasie epidemii koronawirusa” wynika, że uczniowie są stęsknieni bezpośrednich kontaktów i chętnie rozpoczną naukę w szkole, wykorzystując nowe kompetencje cyfrowe. Aby powrót do szkoły był łatwiejszy, niezależnie od formy nauczania, Orange zapewnia bezpłatny dostęp do wybranych stron przydatnych w edukacji tj. Portal Librus, Vulcan, Eduelo, Matzoo, Epodreczniki, Ninateka, Muzykoteka Szkolna, Wolne Lektury oraz strony Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne bez pomniejszania posiadanego pakietu danych. Wyzerowane będą także wejścia na strony programów prowadzonych przez Fundację Orange: Lekcja:Enter, #SuperKoderzy i MegaMisja.

Promocja Edu Pass działa od 22 maja, a od 1 września zostanie automatycznie przedłużona do końca czerwca 2021 roku.  Promocją objęci są wszyscy klienci Orange (indywidualni i biznesowi ofert abonamentowych oraz prepaid) oraz wszyscy klienci Orange Flex oraz nju mobile.

W zestawie do zadań specjalnych także Internet z 50GB miesięcznie i laptop z routerem w supercenie

Oprócz darmowej transmisji danych na wybrane strony edukacyjne Orange  proponuje też zestaw, dla każdego klienta, który kupi ofertę internetu mobilnego. Internet Mobilny Optymalny z laptopem i routerem w supercenie to idealne rozwiązanie dla uczniów i rodziców. Zestaw pomoże w nauce i ułatwi kontakt rówieśnikom. Za 39,99 złotych miesięcznie ( z rabatami za zgodę na e-fakturę i terminowe płatności- po 5 zł)  nowy klient może co miesiąc korzystać z pakietu aż 50GB internetu. Klienci Orange Love, którzy zdecydują się na tę ofertę, otrzymają dodatkowy rabat w wysokości 20 złotych miesięcznie za łączenie usług w Orange.

Dodatkowo, aby ułatwić naukę, Orange poleca zawodowy sprzęt w atrakcyjnej cenie. Laptop HP 255 G7 z dużą przestrzenią dyskową na potrzebne pliki i programy. Wydajny procesor pozwoli każdemu uczniowi pracować płynnie oraz dłużej. Laptop ma 256 GB wewnętrznej pamięci oraz baterię z funkcją szybkiego ładowania, która może się przydać przy odrabianiu lekcji. W wyposażeniu posiada szereg rozwiązań, m.in. moduł Bluetooth 4.2, które ułatwią przenoszenie danych pomiędzy sprzętami. To znacznie usprawni naukę. Z laptopem można kupić także router Alcatel LINKHUB HH71 LTE cat7. To urządzenie umożliwi korzystanie z  szybkiego internetu w każdym miejscu domu. Dzięki niemu można pobierać dane z prędkością do 300 Mb/s i wysyłać z prędkością do 100 Mb/s. Router obsługuje dwie częstotliwości Wi-Fi: 2,4 oraz 5 GHz.

Miesięczna rata za zestaw urządzeń to 81 złotych(na 24 raty). Sprzęt można kupić także oddzielnie: laptop HP 255 G7 za 68 zł/miesięcznie, a Alcatel LINKHUB HH71 LTE cat7  za 13 złotych miesięcznie (obie ceny w przypadku 24 rat).

Szczegóły oferty znajdują się na stronie.

Orange Polska od dawna wspiera edukację i walczy z wykluczeniem cyfrowym

Operator dostarcza łącza do szkół, tworzy Pracownie Orange w małych miejscowościach, czy organizuje zajęcia edukacyjne na temat bezpieczeństwa w sieci prowadzone przez wolontariuszy Fundacji Orange. Orange do tej pory przekazał też 1000 modemów dla rodzin, które miały trudności z dostępem do internetu, a klientom Orange Flex umożliwił zwiększenie limitu transferu o 100 GB za 1zł. Studenci, którzy mają Orange Flex mogą korzystać z bezpłatnych 100 GB na naukę czy rozrywkę w ciągu rozpoczynającego się niedługo semestru akademickiego.  Ponadto w ramach akcji Pomagajmy Gigabajtami indywidualni klienci usług mobilnych przekazali swoje niewykorzystane gigabajty, zamieniając je na tablety z darmowym dostępem do internetu dla dzieci z domów dziecka na Śląsku.

Klienci Orange mają również bezpłatny dostęp do wybranych stron prowadzonych przez instytucje publiczne, zawierających niezbędne informacje i zalecenia dotyczące aktualnej sytuacji, takich jak serwisy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, policji, czy platforma obywatel.gov.pl.

Mediateka

Udostępnij: Zestaw do zadań specjalnych na nowy rok szkolny od Orange