21 sierpnia 2019

Użytkownicy aplikacji Mój Orange mogą bezpłatnie i bezpiecznie wykonywać transfery pieniędzy na Ukrainę. Promocja na usługę trwa trzy miesiące od dnia pierwszej transakcji, którą należy wykonać między sierpniem a październikiem br. Możliwość transferów pieniężnych w aplikacji Mój Orange to efekt współpracy Orange z firmą PayUkraine.

Jak wynika z badania firmy Selektivv w Polsce przebywa 1,25 mln obywateli Ukrainy. Z myślą o nich Orange rozpoczął współpracę z ukraińskim partnerem, firmą PayUkraine. Do sprzedaży trafiły już startery Orange prepaid, opatrzone logo PayUkraine, a także ulotki i regulamin w języku ukraińskim, gdzie krok po kroku wyjaśnione są zasady korzystania z usługi przelewów pieniężnych.

Orange wspólnie z PayUkraine prowadzi kampanię promocyjną m.in. w internecie. Baner z ofertą PayUkraine można też znaleźć w aplikacji Mój Orange, a informacja o ofercie pojawiła się w kilku tysiącach sklepów i kiosków na terenie całego kraju, które obsługują klientów ukraińskich, a także na dworcach kolejowych i autobusowych.

Orange rejestruje miesięcznie kilkadziesiąt tysięcy nowych użytkowników oferty prepaid zza wschodniej granicy, którzy obecnie mieszkają w Polsce. W ofercie Orange na kartę są dostępne dla nich tańsze połączenie na Ukrainę – 0,29 zł za minutę.

***

Wyniki badania firmy Selektivv, dotyczące liczby obywateli Ukrainy (1,25 mln), przebywających w Polsce to efekt przyjętej metodologii. Policzono aktywnych użytkowników kart SIM polskich operatorów, korzystających w telefonie z języka ukraińskiego lub rosyjskiego oraz przynajmniej raz w roku podróżujących na Ukrainę. Najwięcej Ukraińców mieszka w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście Lublinie, Katowicach i okręgu górnośląskim.

Więcej informacji: Wysyłaj pieniądze z Polski na Ukrainę z PayUkraine.

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange rozpoczął współpracę z PayUkraine. Przelewy pieniężne na Ukrainę za darmo w aplikacji Mój Orange.

20 sierpnia 2019

W Warszawie i 70 innych polskich miastach m.in. Słupsku Sopocie, Mysłowicach i Zduńskiej Woli, osoby korzystające z komunikacji miejskiej mogą  doliczyć opłatę za przejazd tramwajem czy autobusem do rachunku za usługi telekomunikacyjne. Wygodnie, szybko, bez szukania kiosków i drobnych. Wystarczy mieć abonament w Orange.

Aby zakupić bilet komunikacji miejskiej wystarczy na smartfonie zainstalować aplikację SKYCASH, a w ustawieniach zmienić metodę płatności na „dolicz do rachunku Orange”. Nie ma potrzeby podłączania do aplikacji karty płatniczej. Mobilny bilet otrzymamy na telefon. Kwota za kupiony bilet zostanie automatycznie doliczona do rachunku Orange i będzie widoczna na kolejnej fakturze.

Z tej metody płatności mogą  skorzystać klienci abonamentów mobilnych Orange, planów MIX oraz pakietów Orange Love. Dostawcą płatności i rozwiązania technicznego jest firma DVMP z grupy Digital Virgo.

Do rachunku doliczysz nie tylko komunikację miejską

Orange Polska już wcześniej zapewnił możliwość doliczenia do rachunku opłat za płatne parkowanie oraz inne usługi dostarczane przez dostawców tj. Google i Microsoft.

Jednorazowy zakup nie może przekroczyć równowartości 50 euro w złotych. Natomiast w cyklu rozliczeniowym, klienci mogą doliczyć do rachunku usługi elektroniczne za nie więcej niż równowartość 300 euro. Usługa jest bezpieczna. Aby z niej skorzystać nie trzeba podawać numeru karty płatniczej. Więcej o usłudze Płać z Orange.

Napisz do Nas
Udostępnij: Bilet komunikacji miejskiej możesz kupić przez telefon w Orange. Szybko i bezpiecznie.

19 sierpnia 2019

• W pakietach Orange Love smartfon Samsung Galaxy A20e, laptop HP 255 G7 oraz Xiaomi Redmi Note 7 w atrakcyjnych cenach, a w Planie Mobilnym 55 Samsung Galaxy A40 za 40 zł miesięcznie.
  • Nowością dla przedsiębiorców, również tych nieposiadających usług abonamentowych w Orange, jest możliwość zakupu smartfonów na raty (RRSO 0%). Obniżono też ceny topowych smartfonów dla biznesu m.in. Samsung Galaxy A50 w ofercie Multipak XL.
  • Klienci, którzy wybiorą usługę Orange TV z pakietami Love otrzymają nowoczesny dekoder 4K Premium (ICU100) lub dekoder 4K (IWU200) z Multinagrywarką oraz dostęp do biblioteki filmowej Paramount Pictures – serwisu Paramount Play.
  • Oferta bez lojalki dla pakietów Orange Love w wersji Mini i Standard dla tych, którzy nie chcą się wiązać długą umową.

W ofercie Orange Love klienci mogą teraz wybrać spośród wielu urządzeń w atrakcyjniejszych cenach. Do pakietu Orange Love Mini można dokupić laptop HP 255 G7 2019 już za 71 zł miesięcznie, smartfon Samsung Galaxy A20e za 25 zł miesięcznie, a Xiaomi Note 7 za 38 zł miesięcznie. W atrakcyjnych cenach – przy zawieraniu umowy na pakiet Orange Love – jest dostępna pełna gama popularnych smartfonów np.: Samsung Galaxy S10 i S10+, Huawei Mate 20 lite czy Xiaomi Redmi 7A.

Dla nowych lub przedłużających umowę klientów abonamentów komórkowych polecamy m.in. cieszący się dużym zainteresowaniem smartfon Samsung Galaxy A40. Wysokość raty przy jego zakupie to zaledwie 40 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 55 i  30 zł miesięcznie w Planie Mobilnym 75. W korzystnych cenach można dostać także najnowszy Huawei P smart Z, modele z serii Samsung Galaxy: A10, A20e, A50 i A70, Samsung GalaxyS10+, S10 i S10e oraz Xiaomi Mi9 SE czy Redmi 7.

W ofercie znalazły się także topowe wśród przedsiębiorców smartfony w obniżonych cenach. Samsung Galaxy A50 można kupić już za 35 zł miesięcznie + VAT w planie Dla Firm z Multipakiem XL (kwota abonamentu to 50 zł miesięcznie + VAT). Przy wyborze planu Dla Firm z Multipakiem XXL, Samsunga Galaxy S10 128 GB można kupić za 269 zł + VAT na start i 112 zł miesięcznie + VAT, a IPhone Xs 64 GB za 369 zł + VAT na start i 139 zł miesięcznie + VAT.

Nowość dla klientów Orange TV: nowoczesny dekoder 4K z Multinagrywarka

Klienci Orange, którzy zdecydują się na usługę Orange TV, również w pakietach Love, będą mogli wybrać dekoder 4K Premium (ICU100) lub dekoder 4K (IWU200) z usługą Multinagrywarki. Pozwala ona oglądać trwający już program od początku, odtwarzać programy wyemitowane do 7 dni wcześniej oraz  nagrywać je jednocześnie, bez obciążania łącza internetowego. Usługa oferuje nieograniczoną przestrzeń do nagrywania w chmurze ulubionych filmów, programów czy seriali. Można je odtwarzać przez 30 dni. Oferta dostępna w Multinagrywarce będzie sukcesywnie wzbogacana o nowe kanały. Usługa jest dostępna także dla użytkowników aplikacji Orange TV Go.

Dekoder Orange TV

Nowy dekoder umożliwia oglądanie w jakości 4K Ultra HD. Jeśli klient korzysta z usługi Multiroom Premium, czyli dostępu do Orange TV w kilku pomieszczeniach, przy użyciu dodatkowych dekoderów 4K, programy nagrane w Multinagrywarce będą dostępne także na pozostałych urządzeniach. Abonenci pakietów rozszerzonych Orange TV ze światłowodem otrzymają także dostęp do bogatej biblioteki filmowej wytwórni Paramount Pictures – serwisu Paramount Play oraz programów MTV, Comedy Central, Nick Jr. i Nickelodeon.

Bez umowy: smartfony, laptopy, a nawet hulajnogi w ratach 0 proc., a Orange Love bez lojalki

Rok temu Orange jako pierwszy operator wprowadził dla swoich klientów możliwość zakupu sprzętu w dowolnym momencie trwania umowy, w wygodnych ratach 0%. To rozwiązanie spotkało się z dużym zainteresowaniem, a sprzedaż urządzeń m.in. w tym systemie wzrosła o 15% rok do roku. Dlatego w lipcu operator zdecydował się uzupełnić tę ofertę, dając wszystkim zainteresowanym możliwość zakupu sprzętu na raty 0% w atrakcyjnych cenach.

Wszystkie urządzenia w ofercie Orange m.in. smartfony, laptopy, smartwatche, czy elektryczne rowery Kawasaki nadal można kupić w ratach 0 proc. (RSSO 0%), Teraz oferta obowiązuje również dla klientów, którzy nie posiadają żadnych usług abonamentowych w Orange. Urządzenia za gotówkę lub na raty bez abonamentu można kupić w sklepie online, salonach i sprzedaży telefonicznej.

Także klienci biznesowi nieposiadający usług abonamentowych w Orange, mogą zakupić  smartfony na nieoprocentowane  raty (RSSO %). Ceny telefonów (suma rat) są niższe niż ceny w wiodących sklepach z elektroniką. Dzięki temu każdy przedsiębiorca może skorzystać z zakupu urządzenia w Orange bez zobowiązań abonamentowych. Jednocześnie doceniamy naszych obecnych klientów, dla których ceny w tej ofercie są jeszcze niższe.

Z kolei dla tych, którzy chcą skorzystać z usług operatora (internet, telewizja, karta SIM) bez wiązania się umową na 24 miesiące albo ją przetestować Orange przygotował ofertę bez lojalki. Dotyczy to pakietów Orange Love w wersji Mini i Standard oraz internetu domowego, solo lub w pakiecie z telefonem domowym i telewizją. Oferta jest dostępna wyłącznie w sprzedaży online.

Napisz do Nas
Udostępnij: Smartfony i laptopy w atrakcyjnych cenach oraz nowoczesny dekoder 4K z Multinagrywarką w nowej ofercie od Orange

13 sierpnia 2019

Kraków Live Festival sponsorowany przez Orange to dwa dni nieograniczonej zabawy. 16 i 17 sierpnia na lotnisku Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie wystąpią m.in. Post Malone, Calvin Harris, Rosalie, Krzysztof Zalewski, PRO8L3M. Atmosferę koncertów można już dziś poczuć dzięki usłudze Music Pass dostępnej w ofertach Orange. Umożliwia ona darmowy, nielimitowany transfer danych w najlepszych serwisach muzycznych.

Trzy tegoroczne festiwale muzyczne – Orange Warsaw Festival, Open’er Festival Powered by Orange i Kraków Live Festival – sponsorowane przez Orange i oferta Orange Flex są dokładnie tym, czego fani dobrej muzyki oczekiwali.

Kraków Live Festival to ostatni moment, żeby uzyskać darmowy dostęp do Music Pass i cieszyć się ulubioną muzyką bez limitu danych w takich serwisach jak: TIDAL, Spotify, Deezer, Amazon Music, Apple Music i Polskie Radio. Music Pass można aktywować w Planie Mobilnym i w aplikacji Orange Flex jeszcze do 17 sierpnia. W ofercie planów mobilnych Music Pass będzie aktywny przez 3 miesiące, a w Orange Flex 100 dni. W obu przypadkach usługa wyłączy się automatycznie.

Więcej o Orange Flex w linku: https://flex.orange.pl/

a o planach mobilnych tutaj: https://www.orange.pl/lp/nowe-plany-mobilne.

#chceszmasz czyli jeszcze więcej muzyki i atrakcji w Orange Strefie.

W Orange Strefie można bawić się przy najlepszych imprezowych dźwiękach proponowanych przez DJ-a, nawet po zakończeniu koncertów. Darmowe Wi-Fi pozwoli w prosty sposób podzielić się festiwalowymi emocjami ze znajomymi i udostępnić relacje w mediach społecznościowych. Chętni mogą zrobić sobie festiwalowy „look” ozdabiając swoje ciało holotatuażami.

W tym roku Orange zaprasza wszystkich do własnego foodtrucka Orange Flex, gdzie każdy będzie mógł skomponować swojego festiwalowego burgera. Aby zgarnąć voucher zniżkowy na burgera – wystarczy zrobić festiwalowego gif-a w Orange Strefie i udostępnić go w swoich mediach społecznościowych, oznaczając @Orange_Flex i #chceszmasz. Pula zniżek jest ograniczona.

Informacje na temat programu festiwalowego i atrakcji pozamuzycznych znajdują się na stronie http://livefestival.pl/pl

Do zobaczenia na festiwalu.

Napisz do Nas
Udostępnij: Kraków Live Festival – jeszcze więcej muzyki na zakończenie festiwalowego lata z Orange

Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz

12 sierpnia 2019

Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz

Teraz wybór planu w Orange Flex jest jeszcze prostszy i szybszy. Ucieszy to klientów, fanów mobilnego surfowania po internecie. W ofercie znajdą się większe pakiety internetu, w tym 30 GB za 30 zł.

Przez pierwsze trzy miesiące od wprowadzenia Orange Flex uważnie słuchaliśmy komentarzy i sugestii naszych klientów. Użytkownicy Orange Flex to bardzo aktywni internauci, zużywają średnio ponad 13 GB miesięcznie. Dlatego zdecydowaliśmy się wprowadzić zmiany w ofercie, żeby dostarczyć jak najlepszy produkt, odpowiadający na ich potrzeby – mówi Artur Stankiewicz, dyrektor Marketingu Rynku Konsumenckiego w Orange Polska.

Orange Flex – nowy wymiar abonamentu

Orange Flex to zupełnie nowy wymiar abonamentu, z którego chętnie korzystają fani technologicznych nowinek. Blisko połowa użytkowników Orange Flex to millenialsi, czyli osoby w wieku 25-39 lat. Cenią super wygodne i innowacyjne rozwiązania np. eSIM. Są również niezwykle aktywni w sieci. Tylko na korzystanie z mediów społecznościowych zużywają średnio prawie 3 GB miesięcznie. A dzięki temu, że w Orange Flex każdy plan zawiera Social Pass, nie pomniejsza to ich pakietu danych. Klienci docenili też Music i Video Pass oraz możliwość korzystania z dodatkowej karty SIM. Aż 45% klientów Orange Flex aktywowało co najmniej jedną usługę dodatkową w ramach subskrypcji.

Bazując na tym, w jaki sposób klienci korzystają z oferty oraz usług dodatkowych, Orange zdecydował się wprowadzić zmiany w planach komórkowych. Nowa oferta Orange Flex to cztery różne plany, w tym dwie zupełnie nowe propozycje. Każdy plan zawiera dużą paczkę GB, nielimitowane rozmowy, SMS-y, MMS-y w Polsce i UE oraz Social Pass. Teraz z oferty można skorzystać jeszcze szybciej, dzięki uproszczeniu ścieżki zakupowej w aplikacji.

Od teraz do wyboru są:

15 GB za 25 zł

To jedna z najlepszych ofert na rynku. Do tej pory najtańszy plan komórkowy w Orange Flex oferował 6 GB za 31 zł. Teraz za 6 zł mniej otrzymujemy ponad dwa razy więcej gigabajtów.

30 GB za 30 zł

Prawdziwy bestseller. Płacąc złotówkę mniej niż dotychczas, klient może surfować po sieci i zużyć aż pięć razy więcej GB. Taki pakiet danych wystarczy, by być na bieżąco w nowościach serialowych i posłuchać ulubionej muzyki.

50 GB za 50 zł oraz 100 GB za 80 zł

To propozycja dla najbardziej aktywnych internautów.

Orange Flex - informacja o taryfach

Klient potrzebujący więcej, może dodatkowo aktywować usługę Video i Music Pass by oglądać filmy i seriale oraz cieszyć się ulubioną muzyką bez limitu danych.

Więcej informacji o nowościach znajduje się  na stronie www.flex.orange.pl . Na najczęściej zadawane pytania o Orange Flex odpowiadamy także na blogu.

Oferta specjalna dotyczy nowych oraz obecnych klientów. W Orange Flex plan komórkowy można zmienić w każdej chwili, wystarczy wejść w aplikacji w „Mój Plan” i aktywować nowe plany.

Napisz do Nas
Udostępnij: Klienci zmieniają Orange Flex. Nowe plany i więcej GB, czyli #chceszmasz