#hello5G i Social Pass w usłudze bez limitu: nowości w Orange na kartę

12 listopada 2020

#hello5G i Social Pass w usłudze bez limitu: nowości w Orange na kartę

Wraz z rozwojem sieci 5G w Polsce, Orange wychodzi naprzeciw potrzebom klientów – uruchamiając wciąż nowe usługi, tak by coraz więcej osób mogło korzystać z szybszego internetu i kolejnych udogodnień w swoim telefonie. Od 12 listopada  2020 roku w Orange na kartę jest dostępna nowa opcja usługi bez limitu. Co się w niej znajdzie?

39 zł na 31 dni – nowa oferta Orange

Propozycja, którą przygotował Orange, to wielka gratka szczególnie dla fanów nowej technologii 5G, dla osób sporo korzystających z internetu czy miłośników social mediów.

Klienci – za 39 zł – mają do dyspozycji nie tylko nielimitowane rozmowy, smsy i mms-y do wszystkich sieci, pakiet 20 GB w kraju, ale też dostęp do #hello5G i Social Pass. I to przez cały miesiąc!

W ramach Social Pass klienci mogą korzystać, za darmo i bez ograniczeń danych, z najpopularniejszych komunikatorów oraz serwisów społecznościowych, takich jak: TikTok, Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Pinterest, Messenger, Whatsapp, Viber, Telegram, Parrot One. To spore udogodnienie i oszczędność dla użytkowników, którzy nie muszą wykorzystywać swojego pakietu danych, kiedy przeglądają serwisy social mediowe.

Szybki transfer dzięki #hello5G, dostępny w prepaid dla osób korzystających z nowej usługi bez limitu, pozostających w zasięgu tej sieci, uruchomi się automatycznie użytkownikom posiadającym telefon lub tablet współpracujący z 5G wraz z aktualnym oprogramowaniem oraz odpowiednią kartę SIM (4G LTE – USIM lub eSIM). Informacje o tym, jak skorzystać z sieci #hello5G oraz listę urządzeń, które ją obsługują, można znaleźć tutaj. Osobom zainteresowanym wymianą telefonu, odpowiedni model pomoże wybrać wygodna porównywarka. Stary smartfon można odsprzedać, korzystając z oferty odkupu dostępnej
w Orange.

Wciąż mało internetu? 5 GB ekstra za 5 zł

Nową ofertę na kartę można łatwo dopasować do swoich potrzeb. W każdej chwili podczas korzystania z usługi bez limitu z 5G i Social Pass można dokupić dodatkowe 5GB za jedyne 5 zł. Takich zakupów może być dowolna ilość, w każdym momencie, a dodatkowe GB sumują się z bazowym pakietem. Po jego całkowitym wykorzystaniu środki na koncie będą chronione poprzez ograniczenie prędkości transferu.

W Orange na kartę w usługach bez limitu wszystkich obowiązują te same zasady i wielkości pakietów gigabajtów. Są one niezależne od stażu, wersji usługi czy kolejnego odnawiania. Aby uruchomić nową usługę, wystarczy wysłać SMS aktywujący z odpowiednią komendą  wybranej opcji:

Szczegóły oferty dostępne są na stronie www.orange.pl/nakarte i w salonach Orange.

Udostępnij: #hello5G i Social Pass w usłudze bez limitu: nowości w Orange na kartę

Oferta tygodnia: Samsung Galaxy Note20 5G

5 listopada 2020

Oferta tygodnia: Samsung Galaxy Note20 5G

Do 11 listopada (do końca dnia) trwa nowa Oferta Tygodnia, w której tym razem możecie ze sporą zniżką kupić nowoczesny Samsung Galaxy Note20 5G. Smartfon ten, w okazyjnej cenie – nawet 816 zł taniej, dostaniecie w Planie Mobilnym 55 i Planie Mobilnym 75, a także w Orange Love Standard, Extra czy Premium.

Samsung Galaxy Note20 5G – na czym polega jego fenomen?

Można śmiało powiedzieć, że jest to wszechstronny smartfon. Sprawdzi się nie tylko do grania, oglądania, ale też do kreatywnych i profesjonalnych zadań. Zarówno tych zawodowych, jak i do rozwijania własnych pasji. Dzięki wielofunkcyjnemu rysikowi S-Pen można wygodnie rysować, czy pisać odręcznie, a notatki zostaną automatycznie przemienione w tekst cyfrowy. Wydajny procesor
i aż 12 GB pamięci operacyjnej sprawiają, że Samsung Galaxy Note20 5G świetnie radzi sobie podczas korzystania z wymagających programów. Można też podzielić ekran i używać na raz dwóch aplikacji jednocześnie. Do tego sprzęt działa wiele godzin bez potrzeby ładowania.

Miłośnicy filmów zachwycą się jakością kolorów i obrazu oraz dużym, bezramkowym wyświetlaczem, wykonanym w technologii Super AMOLED. Samemu można też nagrać filmy nawet w 8K, ze wsparciem stabilizacji obrazu Super Steady. Fani fotografii będą mogli cieszyć się dobrym aparatem uchwycającym każdy detal i robiącym piękne nocne zdjęcia, a także kilkoma obiektywami, w tym szerokokątnym czy 10 Mpix – pozwalający wykonać idealne selfie.

Warto dodać, że smartfon ten obsługuje sieć 5G i jest jednym z wielu modeli z #hello5G. Ich aktualną listę można sprawdzić tutaj.

Testujemy sprzęt – dlaczego warto mieć Samsunga Galaxy Note20 5G?

Samsunga Galaxy Note20 5G przetestował też nasz ekspert technologiczny – Michał Rosiak, który nazwał go „komputerem w kieszeni” – pełną recenzję przeczytajcie klikając w link. Zachęcamy też do obejrzenia wideo-recenzji:

Więcej szczegółów Oferty tygodnia poznacie na: https://www.orange.pl/lp/oferta-tygodnia, gdzie
w każdy czwartek przeczytacie o nowych promocjach.

A jeśli nie możecie się zdecydować, który smartfon wybrać, warto sprawdzić propozycje telefonów
w specjalnej porównywarce urządzeń w sklepie Orange.

Udostępnij: Oferta tygodnia: Samsung Galaxy Note20 5G

Bądźmy w kontakcie na Święta – prezenty od Orange pod choinkę

5 listopada 2020

Bądźmy w kontakcie na Święta – prezenty od Orange pod choinkę

Zbliża się moment, kiedy warto pomyśleć o Świętach i zacząć rozglądać się za prezentami. Czy można znaleźć uniwersalny upominek, który przyda się każdemu i wszystkim sprawi radość? Nowy, modny smartfon OPPO A15 będzie idealnym rozwiązaniem. Otrzymają go klienci Orange, którzy kupią pakiet Orange Love z telewizją lub przedłużą swoją umowę. Miłośnicy innych marek też znajdą coś dla siebie. Decydując się na zakup lub przedłużenie umowy na wybrany Plan Mobilny albo pakiet Orange Love ze smartfonem na raty ze świątecznej oferty, dostaną w zestawie drugi smartfon w prezencie za 1 zł. Choinkowe promocje przygotowano także dla firm. Warto spieszyć się z zakupami, by otrzymać sprzęty jeszcze przed Gwiazdką.

Prezent za 1 zł – nowoczesny smartfon pod choinkę

W tym roku, w ramach świątecznego prezentu od Orange, klienci dostaną najnowszego smartfona OPPO A15 z wygodnym dużym wyświetlaczem, dobrym aparatem fotograficznym i wytrzymałą baterią. Marka OPPO już podbiła świat, a od niedawna z sukcesem zadebiutowała również w Polsce. Telefon otrzyma się jako upominek za symboliczną złotówkę. Świąteczna promocja Orange

Oferta przeznaczona jest dla klientów indywidualnych – nowych użytkowników Orange Love z telewizją na 24 miesiące, a także dla osób, przedłużających umowy w Love Extra oraz Premium. Zamówienie można złożyć z domu, korzystając z wygodnej opcji zakupu online czy przez infolinię albo odwiedzając salony Orange.

Orange Love, które jest już w ponad 1,44 milinów domów, to: szybki domowy internet, np. światłowód z prędkością nawet do 1 Gb/s, abonament komórkowy z nielimitowanymi GB oraz abonament domowy z rozmowami bez limitu w kraju i UE, a także telewizja z aż 191 kanałami.

W Love Premium nowością jest usługa Video Pass, tzn. możliwość oglądania filmów i seriali bez limitów GB za 0 zł oraz pakiet HBO GO, czyli kinowe hity na mniejszym ekranie, idealne na zimowe wieczory.

W zestawie taniej i raźniej – promocje na dwa smartfony

Orange przygotował też kolejną gwiazdkową promocję dla osób kupujących nowy smartfon
z wybranym Planem Mobilnym lub pakietem Orange Love na 24 miesiące
. Drugi smartfon ze świątecznego zestawu jest za 1 zł. Można w ten sposób obdarować aż dwie osoby.

Plany Mobilne oferują nawet 70 GB internetu z pełną prędkością w abonamencie, a także nielimitowane połączenia, SMS-y i MMS-y w kraju i w roamingu UE. Klienci, którzy zdecydują się przenieść swój numer do Planu Mobilnego w Orange, otrzymają aż 3 miesiące abonamentu za 0 zł.

Atrakcyjne zestawy świąteczne do wyboru:

• Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6/64 GB z ratą 51 zł miesięcznie i Xiaomi Redmi 9A 2/32 GB za 1 zł na start przy zakupie Orange Love Standard lub Planu Mobilnego 55
  • OPPO A31 4/64 GB z ratą 33 zł miesięcznie i OPPO A12 3/32 GB za 1 zł na start przy zakupie Orange Love Standard lub Planu Mobilnego 55
  • Samsung Galaxy A51 z ratą 69 zł miesięcznie i Samsung Galaxy A21s za 1 zł na start przy zakupie Orange Love Standard lub Planu Mobilnego 55
  • Samsung Galaxy S20 FE 5G z ratą 110 zł miesięcznie i Samsung Galaxy A41 za 1 zł na start przy zakupie Orange Love Extra lub Planu Mobilnego 75

świeta w orange

Wybrane modele smartfonów dostępnych w świątecznej ofercie obsługują sieć #hello5G, czyli mają dostęp do najszybszego obecnie na rynku internetu, w zasięgu którego jest już prawie 6 milionów osób.

5G to jeszcze lepsza jakość transmisji danych, grania w gry online i oglądania filmów bez zacinania.
Z najnowszej technologii mogą korzystać Klienci Planu Mobilnego 75 oraz Orange Love Extra i Premium. Aktualna lista smartfonów obsługujących 5G, dostępnych do kupienia w sieci nr 1 znajduje się tutaj.

Obydwie świąteczne oferty łączą się, tzn. można skorzystać z zestawu dwóch smartfonów i otrzymać jeden z nich za złotówkę, a podpisując umowę na kolejne usługi – dostać jeszcze smartfon OPPO A15 w prezencie za 1 zł.

Dla klientów usług mobilnych na kartę Orange przygotował również – jako następny choinkowy bonus – ofertę nowych smartfonów w atrakcyjnych cenach. Lista promocyjnych modeli dostępna jest tutaj. Użytkownicy Orange Free na kartę, Orange YES i Orange POP mogą też  aktywować specjalną promocję – „1000 minut na święta” i za jedyne 5 zł cieszyć się przez 30 dni możliwością stałego kontaktu z bliskimi i długimi rozmowami telefonicznymi. Szczegóły oferty dostępne są tutaj.

Kupując nowy smartfon warto skorzystać też z opcji odkupu, czyli przekazać swój wcześniejszy, niepotrzebny już telefon do recyklingu i w zamian otrzymać zniżkę na nowy sprzęt. Taki voucher można wykorzystać na kolejne zakupy w Orange lub przekazać w prezencie dowolnej osobie. W ten prosty sposób przyłączamy się do akcji Orange Razem dla planety i zmniejszamy ilość produkcji elektrośmieci.

Prezenty dla firm

Okres świąteczny to też intensywny czas dla firm. Warto więc zapewnić pracownikom odpowiednie, niezawodne narzędzia pracy, ułatwiające komunikację czy przepływ informacji. Dobry aparat telefoniczny, wytrzymała bateria, dostęp do szybkiego i bezpiecznego internetu to dziś podstawa. Orange wspiera prowadzenie biznesu – oferuje świąteczną promocję oraz prezenty dla przedsiębiorców.

Klienci biznesowi, którzy kupią wybrany smartfon, drugi otrzymają za 1 zł + VAT. A to wszystko
w elastycznych Planach Firmowych, w ramach których można zmieniać, dodawać i odejmować usługi w obszarze danego abonamentu i dopasować je do potrzeb własnej firmy.

Wśród telefonów objętych promocją znajdują się:

• OPPO A31 za 27 zł + VAT/mies. przez 24 mies. w Planie Firmowym S, a do niego w zestawie,
    w prezencie za 1 zł + VAT na start – OPPO A12
  • Samsung Galaxy A51 za 49 zł + VAT/mies. przez 24 mies. w Planie Firmowym M, a do niego
    w zestawie, w prezencie za 1 zł + VAT na start – Samsung Galaxy A21s
  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro za 36 zł + VAT/mies. przez 24 mies. w Planie Firmowym M, a do niego w zestawie, w prezencie za 1 zł + VAT na start – Xiaomi Redmi 9A
  • Samsung Galaxy S20 FE 5G za 86 zł + VAT/mies. przez 24 mies. w Planie Firmowym XL, a do niego w zestawie, w prezencie za 1 zł + VAT na start Samsung Galaxy A4

świateczna oferta orange b2b

W świątecznych ofertach dla firmy nie zabraknie też nowości na Gwiazdkę, np. premierowo iPhone 12 PRO z internetem #hello5G czy innych smartfonów obsługujących sieć 5G. Wybór zestawów i modeli telefonów w obniżonych cenach jest spory.

Więcej o świątecznych ofertach na orange.pl.

Mediateka

Udostępnij: Bądźmy w kontakcie na Święta – prezenty od Orange pod choinkę

21 października 2020

Klienci Planów Mobilnych i Orange Love Mini mogą już skorzystać z usługi HBO GO, która zapewnia dostęp do filmów i seriali online w dowolnym miejscu i na dowolnym urządzeniu – smartfonie, laptopie, komputerze czy smart tv.

HBO GO to internetowy serwis wideo na życzenie, oferujący dostęp do filmów, seriali oraz programów z oferty kanałów HBO (HBO, HBO2, HBO3) i Cinemax.  Do tej pory serwis ten był dostępny tylko dla klientów posiadających Telewizję Orange. Od 21 października z usługi będą mogli skorzystać wszyscy klienci posiadający którykolwiek z Planów Mobilnych oraz klienci oferty Orange Love Mini, którzy zawarli umowę lub aneks po 18 czerwca 2019 r.

Pierwszy miesiąc korzystania z dostępu do ponad setek filmów i 300 seriali  jest darmowy, przy aktywacji usługi HBO GO pierwszy raz na danym numerze. Później opłata miesięczna to 25 zł. Aktywacji HBO GO można dokonać przy zawieraniu nowej umowy lub przedłużeniu kontraktu np. poprzez konto na stronie www.orange.pl. Usługę można wyłączyć w dowolnym momencie.

Na platformie HBO GO niemal codziennie pojawiają się nie tylko filmy czy pełne sezony seriali, ale także kolejne odcinki poszczególnych serii w formie cyklicznej. Październik to zazwyczaj miesiąc wypełniony produkcjami przeznaczonymi dla fanów horrorów. W najnowszej ramówce HBO GO nie braknie tytułów związanych z tematyką Halloween. Między innymi horror „To. Rozdział 2” oraz 10 sezon „The Walking Dead”, serialu o grupce ocalałych ludzi szukających bezpiecznego schronienia w świecie opanowanym przez śmiercionośne zombie.

W październiku, w ofercie HBO GO pojawia się wiele nowości o różnorodnej tematyce. Fani popularnego gatunku filmowego -dramatów na pewno będą zadowoleni. Rusza m.in. premiera miniserialu „Od nowa”. To produkcja z Nicole Kidman i Hugh Grantem o kobiecie w średnim wieku, która z dnia na dzień dowiaduje się, że jej perfekcyjnie poukładane życie jest tylko farsą.

Na koniec warto wspomnieć także o usłudze Video Pass, która jest dostępna w Planie Mobilnym 45,  55 i 75 lub w dowolnym pakiecie Orange Love. Usługa ta umożliwia oglądanie aż 15 serwisów wideo ( w tym HBO GO) bez pomniejszania paczki danych uruchomionej w ramach abonamentu.

Jak widać jesienne wieczory wcale nie muszą być nudne, zwłaszcza jeśli spędzimy je z rodziną w domu, oglądając ciekawe propozycje oferty telewizyjnej od Orange.

Mediateka

Udostępnij: HBO GO – najlepsza rozrywka bez końca, teraz także dla klientów Planów Mobilnych oraz Orange Love Mini

CyberTarcza doceniona na Światowym Forum Szerokopasmowym

15 października 2020

CyberTarcza doceniona na Światowym Forum Szerokopasmowym

CyberTarcza od Orange Polska znalazła się wśród tegorocznych zwycięzców konkursu Światowego Forum Szerokopasmowego (Broadband World Forum). Uznano ją za najlepsze operatorskie rozwiązanie z dziedziny bezpieczeństwa sieci.

–  Ta nagroda jest docenieniem skuteczności naszych wieloletnich działań na rzecz bezpieczeństwa internautów. CyberTarcza przez te lata zmieniała się tak jak zmieniał się wirtualny świat, cały czas ją rozwijamy by być zawsze o krok przed zagrożeniem. Początkowo zapewniała bezpieczeństwo użytkownikom internetu stacjonarnego, od 2 lat chroni także użytkowników smartfonów. Pozyskujemy też z niej informacje o aktualnie występujących zagrożeniach, co pozwala nam jeszcze bardziej skutecznie neutralizować ataki cyberprzestępców zarówno na naszych klientów jak i naszą infrastrukturę  – powiedział Piotr Jaworski, członek zarządu Orange Polska ds. Sieci i Technologii.

CyberTarcza działa w sieci stacjonarnej i mobilnej Orange Polska chroniąc internautów m.in. przed najpowszechniejszym obecnie zagrożeniem, czyli phishingiem, wyłudzającym hasła do kont bankowych, czy dane do kont na portalach społecznościowych. Tylko w pierwszym półroczu tego roku zablokowała ponad 10,5 mln prób phishingu, zanim dotarły do urządzeń klientów, a w całym ubiegłym roku 11,5 mln. CyberTarcza unieszkodliwia również ataki złośliwego oprogramowania (malware) i komunikację botnetów, wykrywa próby przełamania zabezpieczeń infrastruktury klientów Orange, jak również istniejące w niej podatności o największym poziomie ryzyka.

Możliwości CyberTarczy coraz większe.

Mechanizmy CyberTarczy wykorzystują wiedzę i stale prowadzone badania zespołu CERT Orange Polska, jak i technologie oparte o sztuczną inteligencję. W przygotowaniu są kolejne moduły pozwalające na jeszcze lepsze reagowanie na zagrożenia w sieci. Ważną cechą CyberTarczy jest informowanie klientów, których urządzenia są zagrożone, o ryzyku wynikającym z tego faktu i sposobie poradzenia sobie z nim. Skalę na jaką działa CyberTarcza, najlepiej pokazuje mapa zagrożeń na stronie CERT Orange Polska, jednostki zajmującej się od ponad 20 lat bezpieczeństwem użytkowników internetu.

Klienci Orange Polska mogą także korzystać z usług CyberTarcza stacjonarna i CyberTarcza mobilna, które pozwalają zarządzać bezpieczeństwem w domu i w firmie.

***

Broadband World Forum to najważniejsze wydarzenie dla światowego przemysłu szerokopasmowego. Więcej o tegorocznych nagrodach na stronie.

Udostępnij: CyberTarcza doceniona na Światowym Forum Szerokopasmowym