Drugie urodziny Orange Flex

10 maja 2021

Drugie urodziny Orange Flex

Dwa lata temu na rynku telekomunikacyjnym pojawiła się innowacyjna oferta Orange Flex – sieć w aplikacji. Obecnie korzysta z niej ponad 100 tys. klientów. W ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Z tej okazji Flex przygotował sporo niespodzianek dla obecnych i nowych użytkowników, m.in 3 miesiące korzystania za złotówkę miesięcznie oraz kody na darmowe GB.

Orange Flex obchodzi swoje urodziny przez cały tydzień, od poniedziałku 10 maja. W social mediach, np. na Instagramie, a także w Klubie Flex ukryje w sumie 4 kody promocyjne, które użytkownicy będą musieli odnaleźć. Wyzwanie wymaga czujności, by odkryć konkretne miejsce i brzmienie samego kodu. Aby zobaczyć, co dokładnie kryje się za kodami użytkownicy muszą wpisać je w aplikacji na swoim profilu w zakładce „Kody promocyjne”. Na aktywowanie kodów mają czas do niedzieli, 16 maja. Poszukiwania warto zacząć od samej aplikacji, ale też wytrwale śledzić wskazówki na profilu na Instagramie Flexa (@orange_flex).

Z okazji urodzin prezent od Flexa

Dodatkowo, w Sklepie Flex pojawią się specjalne zestawy promocyjne. Użytkownicy będą mogli kupić wybrany smartfon i dostać zegarek w prezencie. Dla nowych klientów, Flex przygotował również ofertę specjalną: 3 miesiące korzystania z dowolnego Planu  za 1 zł miesięcznie – w ten sposób można korzystać nawet z najwyższego dostępnego planu, ze  100 GB i 5G. Wystarczy podać kod FLEX3 podczas rejestracji, przed dodaniem metody płatności.

Szczegóły promocji: https://flex.orange.pl/promocje/3m1

Dwa lata Orange Flex

Sieć w aplikacji posiada obecnie ponad 100 tys. aktywnych użytkowników. Oznacza to, że w ciągu ostatniego roku Orange Flex urósł ponad dwukrotnie. Obecnie aż 15% wszystkich kart SIM to wirtualne karty eSIM. Ta opcja cieszy się coraz większą popularnością. Niezmiennie najpopularniejszy Plan komórkowy we Flexie to 30 GB za 30 zł. Użytkownicy Flexa bardzo aktywnie dzielili się swoimi niewykorzystanymi GB ze znajomymi – przekazali już ponad 1 mln gigabajtów w ramach funkcji „Przekaż GB”. Dzięki nim do rodzin w trudnej sytuacji trafiły tablety z internetem, a w Męcikale powstał hektar bioróżnorodnego lasu. Ponad 1/3 użytkowników należy do Klubu Flex oferującego zniżki i czasowe promocje od partnerów. Co istotne, aplikacja Orange Flex jest chętnie polecana. Już co 5 użytkownik aktywował Flexa właśnie z polecenia. W ciągu ostatniego roku w Orange Flex pojawiło też się sporo nowości, m.in. oferta Flex dla Firm z opcją e-faktury, Sklep Flex z urządzeniami i gadżetami. Kolejne nowości już wkrótce.

Udostępnij: Drugie urodziny Orange Flex

Potrójne okazje w Orange

6 maja 2021

Potrójne okazje w Orange

Telefon w niższej cenie, bo bez trzech pierwszych rat, a może trzy razy więcej gigabajtów? Orange przygotował ciekawe promocje dla klientów. Startują one 6 maja.

Kup nowy smartfon – 3 pierwsze raty za darmo

Decydując się na zakup telefonu, klienci mogą teraz skorzystać z akcji: 3 pierwsze raty za zero złotych. Do wyboru jest aż ponad 30 modeli, w tym: Samsung Galaxy A51, Samsung Galaxy 20 FE 5G, czy Xiaomi Redmi Note 9T 5G. Warto się pospieszyć, bo ilość sprzętów jest ograniczona.

Promocja skierowana jest dla użytkowników abonamentowych – wybranych Planów Mobilnych (45, 55 i 75) oraz wszystkich pakietów Orange Love. Po podpisaniu umowy na 24 miesiące – do zapłaty jest już tylko 21 rat za sprzęt i abonament za usługę.  Szczegóły znajdują się tutaj. To dobry moment, by pomyśleć o wymianie smartfona i kupić go taniej.

Nawet 3 razy więcej gigabajtów niż dotychczas

Kolejną okazją jest bezpłatna możliwość zwiększenia swoich gigabajtów na koncie. Po podpisaniu umowy – na Plan Mobilny 55 albo 75 lub na pakiety Orange Love z telewizją i telefonem – klienci automatycznie otrzymają bonus. W zależności od wybranej oferty dostaną inny pakiet dodatkowych gigabajtów co miesiąc, przez 24 miesiące trwania umowy. W Planach Mobilnych będzie to extra 15 GB, a w pakietach Orange Love – 20 GB.  W niektórych przypadkach będzie to nawet potrojenie początkowej liczby gigabajtów! Promocyjny pakiet powiększa gigabajty w ramach abonamentu i jest do wykorzystania w kraju.

A jeśli użytkownicy zdecydują się na zakup jednej z powyższych usług, wraz ze smartfonem objętym promocyjnymi ratami – obie te oferty, choć odrębne, mogą się łączyć.

Dodatkowe akcje w salonach – odkup telefonów

We wszystkich salonach Orange, które przez cały czas są otwarte, można nie tylko obejrzeć i przetestować wybrane modele telefonów, ale i skorzystać z opcji odkupu starszego urządzenia. Klienci mogą przynieść swoje smartfony, sprzedać je i zyskać bon-zniżkę na nowy model. Niedziałające lub bardzo stare telefony warto natomiast oddać do recyklingu, wrzucając je do specjalnych koszy, znajdujących się w sklepach Orange.

Promocje „3 raty za 0 złotych” i „nawet 3 razy więcej gigabajtów”, dotyczą określonych ofert i wybranych urządzeń. Szczegóły każdej z tych atrakcji, a także więcej o akcji odkupu, można przeczytać na stronie: orange.pl. Informacji udzielą również konsultanci w salonach sprzedaży, którzy pomogą indywidualnie dobrać najkorzystniejszą opcję.

Udostępnij: Potrójne okazje w Orange

Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

28 kwietnia 2021

Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

W Orange Flex nowi klienci mogą korzystać z oferty przez 3 miesiące za 1 zł miesięcznie. Warunkiem jest przeniesienie numeru do Orange Flex. To pierwszy prezent, jaki Flex proponuje z okazji swoich drugich urodzin, które już wkrótce.

Dla nowych użytkowników świętowanie drugich urodzin Flexa rozpoczyna się trochę wcześniej. Od teraz, osoby przenoszące numer z ofert Orange oraz od innych operatorów, mogą korzystać z Flexa przez trzy miesiące za 1zł miesięcznie.  Z promocji można skorzystać w bardzo prosty sposób. Wystarczy, że nowy użytkownik,  który przenosi numer, wpisze kod FLEX3 przed wyborem metody płatności w aplikacji Orange Flex. Oferta promocyjna dotyczy dowolnego Planu. Orange Flex, czyli sieć w aplikacji to elastyczna oferta z nielimitowanymi połączeniami, wiadomościami SMS i MMS w kraju i w roamingu w UE oraz paczką internetu do wyboru (15 GB, 30 GB, 50 GB, 100 GB). Plany zaczynają się od 25 zł miesięcznie.

Jak przenieść numer do Orange Flex?

Wszystkich formalności dokonuje się zdalnie, bez konieczności wychodzenia z domu. Wystarczy pobrać aplikację Orange Flex ze sklepu Google Play lub App Store i założyć konto Flex. Obecny klient Orange na abonament, numer może przenieść najwcześniej 180 dni przed końcem umowy. Jeżeli osoba korzysta z usług innego operatora, numer może przenieść na 120 dni przed końcem umowy. Jeżeli nie jesteś pewny, kiedy kończy się Twoje umowa, możesz wybrać opcję przenieś numer „Jak najszybciej”. Wszystkimi formalnościami zajmą się konsultanci Orange Flex. Najważniejsze, by numer, który będzie przenoszony był zarejestrowany na poprawne dane.

Nową kartę SIM dostarczy kurier za 0 zł, można także odebrać ją w salonie Orange. Dobrą opcją jest także wirtualna karta eSIM a wtedy aktywowanie numeru potrwa tylko w kilka minut.

Promocja jest ważna zarówno dla klientów indywidualnych jak i biznesowych.

Więcej szczegółów promocji oraz regulamin dostępne na stronie: https://flex.orange.pl/promocje/3m1

Udostępnij: Orange Flex przez trzy miesiące za złotówkę co miesiąc

Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio

22 kwietnia 2021

Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio

Od dzisiaj w nju mobile można oprócz głównego, korzystać z dwóch dodatkowych numerów. Trzeci numer kosztuje 19 zł i oprócz nielimitowanych połączeń, SMS-ów i MMS-ów oferuje również dodatkowe 10GB internetu. To odpowiedź na potrzeby klientów, którzy komunikowali, że chcieliby mieć w ofercie kolejny numer dodatkowy.

Wprowadzenie nowego numeru dodatkowego oznacza, że teraz w nju dostępna jest bardzo atrakcyjna oferta w trio. Do tej pory, aby mieć pełną ofertę dla trzech numerów, trzeba było kupić trzecią kartę za 29 zł. Teraz trzeci numer jest tańszy o 10 zł. Dzięki temu każdy numer z trio kosztuje tyle samo, czyli po 19 zł.

Oprócz dotychczasowego numeru głównego (za 19, 29 lub 39 zł) i numeru dodatkowego za 9 zł, teraz można dokupić kolejny numer. Za 19 zł miesięcznie klient korzysta za pomocą dodatkowej karty z oferty numeru głównego (nielimitowane połączenia, SMS-y, MMS-y i internet z pakietu numeru głównego) oraz dodatkowo otrzymuje 10 GB do wykorzystania w kraju wspólnie przez wszystkie trzy numery. W zależności od stażu w nju numeru głównego, klient może otrzymać już na start więcej GB np. 20GB (staż za pół roku), 25GB (za rok) lub 30GB (za dwa lata). Do wspólnego wykorzystania są także  ekstra 2,23 GB w ramach roamingu UE.

W najpopularniejszej w nju ofercie 19 zł na głowę (29 + 9 zł), w wersji trio (+19 zł) klient będzie otrzymywał teraz:

• nielimitowane rozmowy, SMSy i MMSy w kraju i w roamingu w UE
  • 20 GB internetu na start do wspólnego wykorzystania przez numery w trio (10 GB z numeru głównego + 10GB z numeru nju dodatkowy 19 zł), 40GB po pół roku, 50GB po roku i aż 60GB po dwóch latach (tu liczy się staż numeru głównego, więc jeśli ktoś ma już numer w nju od dwóch lat i dokupi nju dodatkowy 19zł to od razu będzie miał 60GB)
  • 5,62 GB w roamingu UE w ramach pakietu głównego do wspólnego wykorzystania przez trzy numery (3,39 GB z numeru głównego + 2,23 GB z numeru nju dodatkowy 19zł)

Nju dodatkowy 19 zł może być dokupowany tylko przez klientów, którzy wcześniej kupią numer główny na planie nju podstawowy. Oferta będzie rozwijana w kolejnych miesiącach.

Więcej informacji na stronie nju mobile.

Mediateka

Udostępnij: Nowy numer dodatkowy w nju mobile. Oprócz duetów teraz w nju także trio

Prezenty dla użytkowników aplikacji Mój Orange

31 marca 2021

Prezenty dla użytkowników aplikacji Mój Orange

Warto korzystać z aplikacji Mój Orange. To nie tylko wygodne zarządzanie swoimi usługami czy szybki dostęp do informacji o nowych ofertach. Teraz na jej użytkowników czekają dodatkowe korzyści. Dla klientów indywidualnych przygotowano Środy z Mój Orange, czyli cotygodniowe prezenty do odebrania w aplikacji. Dziś znajdą w niej bonus w postaci 5 GB. Na firmy czeka 10 GB na start i dalsze upominki co miesiąc.

Aplikacja Mój Orange została stworzona z myślą o użytkownikach usług Orange. Zapewnia stały dostęp do konta, wgląd do rachunków i pozwala na samodzielną zmianę pakietów. Jest też miejscem, w którym klienci – jako pierwsi, dowiadują się o promocjach, premierach smartfonów czy nowych ofertach. Poprzez Mój Orange również najprościej i najszybciej można skontaktować się z operatorem, opłacić abonament, czy skorzystać z opcji zakupów w sklepie online. Poruszanie się po aplikacji jest intuicyjne – wszelkie działania w niej wykonuje się szybko i prosto.

Środy z Mój Orange – co tydzień nowy prezent

Teraz w aplikacji znajdują się także dodatkowe prezenty i niespodzianki w ramach nowej akcji – Środy z Mój Orange. Czego mogą spodziewać się klienci? Promocji na usługi dodatkowe, darmowych gigabajtów, zniżek na urządzenia, a także ofert, czy promocji od partnerów współpracujących z marką. Prezenty będą dopasowane indywidualnie do użytkowników, ich potrzeb oraz zainteresowań. Już dziś w aplikacji jest do odebrania pierwszy z nich – w postaci 5GB dla klientów indywidualnych. Kolejna niespodzianka pojawi się 7 kwietnia.

Bonusy będą mogli odbierać klienci Planów Mobilnych i pakietów Orange Love. Jeżeli użytkownik posiada kilka numerów na koncie, to z atrakcji w danym tygodniu skorzysta konkretny numer – wskazany przez właściciela przy odbieraniu nagrody. W kolejną środę, następny upominek trafić może do innego numeru. Dzięki temu podarunki będą mogły dotrzeć na wszystkie numery na danym koncie.

Jak znaleźć prezent? Wystarczy wejść w aplikacji w zakładkę „Dla Ciebie” (nowi użytkownicy muszą najpierw pobrać najnowszą wersję aplikacji i zalogować się adresem email oraz hasłem do swojego konta w Orange; posiadacze starszej wersji aplikacji powinni ją zaktualizować do najnowszej – 5.0). W tej zakładce co środę pojawi się prezent, który należy wykorzystać w ciągu 7 dni. Potem atrakcja wygasa, a w jej miejsce, wraz z upływem czasu, pojawia się następna.

Orange przygotował także ofertę smartfona w supercenie – Samsunga Galaxy A52 – za 55 złotych w ratach na 24 miesiące. Można skorzystać z tego przy podpisaniu nowej umowy, lub przedłużeniu obecnej, na Plany Mobilne 55 – z internetem bez limitu GB oraz miesiącem HBO bez opłat (potem 25 zł/mies.).

10 GB na start w aplikacji – comiesięczne bonusy dla firm

Operator chce docenić także klientów biznesowych. Oni również chętnie korzystają z Mój Orange i cenią to, że w aplikacji wszystkie rachunki, płatności i usługi mają pod ręką – oszczędzając w ten sposób swój czas oraz pieniądze. A teraz, dodatkowo, będą mogli znaleźć tam co miesiąc prezenty.

Dla korzystających z firmowych planów komórkowych i używających najnowszej wersji aplikacji mobilnej Mój Orange – operator przygotował do odebrania 10 GB internetu za darmo. Chcąc otrzymać dodatkowe gigabajty należy wejść do aplikacji, w zakładkę „Dla Ciebie” i pobrać stamtąd swój prezent.

Nowi użytkownicy muszą najpierw ściągnąć na swój smartfon najnowszą wersję aplikacji i zalogować się adresem email oraz hasłem do swojego konta w Orange; a obecni, którzy korzystają z wcześniejszej opcji – zaktualizować ją do wersji 5.0. Akcja startuje 31 marca, a w kolejnych miesiącach pojawią się następne atrakcyjne niespodzianki.

Szczegóły promocji, dotyczącej aplikacji Mój Orange dostępne są na stronach: orange.pl/mo oraz orange.pl/lp/moj-orange-dla-firm. Więcej informacji o samej aplikacji Mój Orange – o tym jak ją zainstalować, obsługiwać i wiele więcej – można przeczytać tutaj,  a regulamin akcji dostępny jest pod linkiem. Już niebawem pojawią się też kolejne, ciekawe propozycje dla użytkowników.

Warto również zapoznać się z pełną ofertą wiosenną, która wystartowała 25 marca i wybrać dogodne dla siebie sprzęty oraz rozwiązania, m.in. telewizor 55” na raty, HBO na pół roku za darmo i telefony w atrakcyjnych cenach, czy smartfonowy szok cenowy i przecenione modele dla klientów biznesowych.

Udostępnij: Prezenty dla użytkowników aplikacji Mój Orange