Klienci nju mobile mogą korzystać z 5G

22 września 2022

Klienci nju mobile mogą korzystać z 5G

Klienci nju mogą już korzystać z sieci najnowszej generacji 5G. Dotyczy to użytkowników nju na abonament oraz  nju na kartę od 29 zł. Sieć 5G to przede wszystkim szybsze i bardziej komfortowe korzystanie z internetu w komórkach.

Użytkownicy, którzy:

• znajdą się w zasięgu 5G,
  • mają urządzenie współpracujące z tą technologią,
  • korzystają z nowych usług w nju na abonament: nju 29 zł 5G, nju 39 zł 5G lub istniejących usług: nju internetowy, wszystko za nie więcej niż 29 zł w nju na kartę mogą cieszyć się szybkim internetem.

5G jest dostępne dla klientów korzystających z nowych usług nju solo od 29 zł, a w parze i trio od 19 zł od osoby. W ofercie w parze za 19 zł od osoby klienci mają do wykorzystania wspólnie do 60 GB w technologii 5G, a za 24 zł do 120 GB z 5G.

W internecie mobilnym (plan nju internetowy) 5G zostanie włączone automatycznie dla obecnych i nowych klientów. Podobnie w ofercie nju na kartę w usłudze wszystko za nie więcej niż 29 zł. W planie nju internetowy do wykorzystania jest miesięcznie aż do 180 GB z 5G.

Obecni klienci nju na abonament mogą bezpłatnie migrować na nowe usługi, logując się na swoje konto na www.njumobile.pl/logowanie.

Sprawdź gdzie można skorzystać z 5G

W zasięgu 5G od Orange jest już 7,2 mln osób. 5G dostępne jest w takich miastach, jak: Warszawa, Łódź, Płock, Poznań, Wrocław, Górnośląski Okręg Przemysłowy, Kraków, Kielce, Opole, Częstochowa, Rzeszów, Bielsko-Biała, Trójmiasto, Lublin, Konin

Klienci Orange mają już w rękach ponad milion urządzeń obsługujących najnowocześniejszą technologię mobilną. Z sieci 5G w Orange mogą korzystać użytkownicy ponad 142 modeli smartfonów i innych urządzeń dostępnych w salonach Orange i sklepie internetowym.

Udostępnij: Klienci nju mobile mogą korzystać z 5G

Umowę z Orange Energia podpiszesz zdalnie

8 września 2022

Umowę z Orange Energia podpiszesz zdalnie

Orange Energia – największy niezależny sprzedawca energii elektrycznej, w którego zasięgu jest ponad 97 proc. gospodarstw domowych w Polsce – nawiązał współpracę z nowym dostawcą podpisów elektronicznych – SIGNIUS S.A. Firma jest właścicielem platformy do zdalnego podpisywania dokumentów. SIGNIUS dostarczy Orange Energia swoją technologię, która umożliwia podpisywanie umów z klientami „od ręki”.

W procesie zawierania umów na odległość, wybór dostawcy technologii podpisu elektronicznego miał dla nas kluczowe znaczenie. Platforma SIGNIUS Professional idealnie odpowiada naszym potrzebom. System został zaprojektowany w taki sposób, żeby maksymalnie ułatwić samą procedurę podpisu dla naszych klientów, a sama integracja pomiędzy platformą a naszym systemem przebiegła bardzo sprawnie i szybko. Do tej pory dzięki technologii dostarczonej przez SIGNIUS nasi klienci złożyli już ponad tysiąc podpisów i ta liczba stale rośniemówi Karol Rudecki, Ekspert ds. Wsparcia Sprzedaży w Orange Energia, odpowiedzialny za wdrożenie technologii dostarczonej przez SIGNIUS.

Forma podpisu umowy jest ustalana ze sprzedawcą podczas rozmowy i wprowadzania zamówienia. Po zarejestrowaniu zamówienia klient otrzymuje na swój mail link do platformy SIGNIUS Professional, na której może przejrzeć i podpisać wszystkie dokumenty. Jedynym warunkiem do podpisania umowy w formie elektronicznej jest posiadanie adresu e-mail i telefonu komórkowego, za pomocą którego następuje autoryzacja podpisu (klient otrzymuje SMS-em specjalny kod do autoryzacji).

Tak podpisywana umowa ma liczne zalety:

• podpisywana jest w pełni zdalnie – bez wychodzenia z domu i tracenia czasu w kolejce;
  • można ją podpisać z dowolnego urządzenia podłączonego do internetu (telefon, komputer, tablet);
  • jest dostępna online już po kilku minutach od rozmowy klienta z doradcą.

Nowa forma e-umowy jest dostępna w przypadku zdalnego zakupu usługi, poza siedzibą Orange. W salonach Orange Polska klienci mogą podpisywać umowy elektroniczne, korzystając z tabletów i w czasie rzeczywistym otrzymują dokument na maila.

– Głównym celem naszego rozwiązania jest umożliwienie w prosty i przystępny sposób podpisania umów między spółką a jej klientami w formie elektronicznej, bez dodatkowej weryfikacji tożsamości klientów oraz konieczności zakładania przez nich konta. Firma musi dysponować stabilnie i niezawodnie działającą platformą do tego typu operacji, a my jesteśmy w stanie to zapewnić. Tworzymy innowacyjne technologie napędzające transformację cyfrową, wspieramy tym samym rozwój przedsiębiorstw.  – komentuje Jacek Piekarski, VP Sales i Współzałożyciel SIGNIUS S.A.

Udostępnij: Umowę z Orange Energia podpiszesz zdalnie

Netflix przez pierwsze 6 miesięcy w prezencie i drugi smartfon za 1 zł

18 sierpnia 2022

Netflix przez pierwsze 6 miesięcy w prezencie i drugi smartfon za 1 zł

Pod koniec lipca br. Orange odświeżył ofertę dla klientów indywidualnych, wprowadzając Netflix w prezencie przez pierwsze 6 miesięcy w pakiecie z Orange Love Standard z Netflix. Teraz ją przedłuża i proponuje do niej dodatkowo drugi smartfon za 1 zł. Ofercie towarzyszy nowy format reklamowy „Orange dla ludzi”. Klientom biznesowym operator oferuje szeroki zakres usług niezbędnych do prowadzenia każdej firmy z urządzeniami w najlepszych cenach.

Zestawy z drugim smartfonem za 1 zł są dostępne z pakietami Orange Love z telewizją oraz w planach 5G z abonamentem komórkowym, zarówno przy podpisaniu nowej, jak i przedłużeniu obecnej umowy. Wśród dostępnych zestawów są m.in.:

• Samsung Galaxy S21 FE 5G 128 GB i Samsung Galaxy A13 5G 4/64 GB w cenie 1 zł na start i 125 zł x 24 miesiące przy zakupie Orange Love Standard.
  • Samsung Galaxy A53 5G 128 GB i Samsung Galaxy A13 5G 4/64 GB w cenie 1 zł na start i 75 zł x 24 miesiące przy zakupie Orange Love Standard.
  • Xiaomi Redmi10 5G i Xiaomi Redmi 9A 2/32 GB w cenie 1 zł na start i 46 zł x 24 miesiące przy zakupie Orange Love Standard.
  • Xiaomi Redmi Note 11 4/128 GB i Xiaomi Redmi 9A 2/32 GB w cenie 1 zł na start i 48 zł x 24 miesiące przy zakupie Orange Love Standard.
  • realme C25Y 4/64 GBi realme C11 2021 2/32 GB w cenie 1 zł na start i 33 zł x 24 miesiące przy zakupie Orange Love Standard.

Wszystkie smartfony oferowane przez Orange Polska obsługują połączenia głosowe realizowane za pomocą sieci 4G LTE – VoLTE. Dzięki temu rozwiązaniu dźwięk w trakcie rozmowy jest o wiele lepszy, czysty i pozbawiony szumów, a połączenia są nawiązywane szybciej.

Wyjątkowy pakiet z Netflix

Oferta drugiego smartfona za 1 zł jest doskonałym uzupełnieniem pakietu Orange Love Standard z Netflix, który przez pierwsze 6 miesięcy kosztuje tylko 109,99 zł miesięcznie, a od 7 miesiąca – 152,99 zł (z rabatami). Ceny dotyczą pakietu ze światłowodem do 300 Mb/s, abonamentem komórkowym i telewizją z mnóstwem kanałów TV oraz oraz Netflix (plan Standard). Umowa jest na 24 miesiące (aktywacja 49,99 zł jednorazowo, dopłata do światłowodu w budynkach o typie zabudowy jednorodzinnej: 20 zł miesięcznie, a opłata za wypożyczenia modemu i dekodera to po 3,99 zł miesięcznie).

Plan Netflix można zmienić w dowolnym momencie na wyższy, dopłacając jedynie różnicę ceny między planami. Dodatkowo, każdy klient kupujący Orange Love Standard z Netflix, otrzymuje 300 GB extra na 3 miesiące (w abonamencie komórkowym).

Fanów czeka długa lista nowości na Netflix. Od początku lipca można obejrzeć wszystkie odcinki „Stranger Things 4”, serialu, który bije rekordy oglądalności Netflix – stał się najchętniej oglądanym tytułem w 91 krajach. W serwisie od 9 września dostępny będzie także piąty sezon serialu „Cobra Kai” – sequela filmów z serii „Karate Kid”. W przyszłym miesiącu na Netflix zadebiutuje także polski film „Broad Peak”. To oparta na prawdziwych wydarzeniach historia Macieja Berbeki – legendarnego polskiego himalaisty. Na liście wrześniowych premier znalazła się także „Blondynka” z Aną de Armas w roli Marilyn Monroe.

„Orange dla ludzi”

Ofercie przygotowanej na czas powrotu do szkoły towarzyszy nowy format reklamowy. W spotach zobaczymy rodzinę, której w domu towarzystwa dotrzymuje robot Max – sztuczna inteligencja.

Jego zadaniem jest bycie pomostem między nowoczesnymi technologiami i ludźmi, dla których Orange tworzy oferty pomagające im w życiu. Dlatego hasłem naszej nowej kampanii jest „Orange dla ludzi”. Zależy nam, aby właśnie takie przesłanie trafiało do naszych klientów”. – przekonuje Jolanta Dudek, wiceprezes zarządu ds. rynku konsumenckiego Orange Polska.

Smartfony w najlepszych cenach dla biznesu

Na koniec wakacji Orange oferuje klientom biznesowym szeroki wybór smartfonów w najniższych cenach w Planach Firmowych. Każdy przedsiębiorca może nie tylko dobrać sobie urządzenie, ale także usługi dopasowane do potrzeb i profilu działalności firmy. W ramach jednej oferty Love dla Firm, można otrzymać wszystko, co niezbędne do prowadzenia biznesu, wliczając również usługi z sektora ICT usprawniające prowadzenie każdej firmy. Warto dodać, że już ponad 200 000 Orange Światłowodów działa w polskich firmach. Już co czwarty przedsiębiorca korzysta z niego w ramach oferty Internetu Firmowego z dodatkowymi usługami w ramach abonamentu.

Szczególnie polecane smartfony dla klientów biznesowych:

• Xiaomi Redmi 9A 2/32 GB za 14 zł miesięcznie + VAT przy zakupie Planu Firmowego S.
  • Samsung Galaxy A13 4/64 GB za 24 zł miesięcznie + VAT przy zakupie Planu Firmowego S.
  • Xiaomi Redmi 10 5G 4/64 GB za 31 zł miesięcznie + VAT z Planem Firmowym M.
  • Samsung Galaxy A53 5G 6/128 GB za 42 zł miesięcznie + VAT z Planem Firmowym M.
  • iPhone X 64 GB odnowiony Renewd klasa A+ za 59 zł miesięcznie + VAT przy wyborze Planu Firmowego L.
  • Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 8/128 GB za 169 zł miesięcznie + VAT z Planem Firmowym XL.
  • iPhone 13 Pro Max za 178 zł miesięcznie + VAT z Planem Firmowym XL.

Klienci biznesowi mogą również skorzystać z oferty zestawów smartfonów z drugim telefonem w supercenie.

Planując zakup nowego smartfona, można przynieść stary, nieużywany model do salonu operatora. Zostanie on wyceniony na miejscu, a klient otrzyma bon na zakup nowego urządzenia lub akcesoriów. Urządzenie, które nie zakwalifikuje się do odkupu, warto zostawić do recyklingu. Oferta dotyczy wybranych modeli i zależy od stanu technicznego urządzenia. W sklepie Orange można kupić także odnowione smartfony. Poddawane gruntownej renowacji oraz doprowadzane do stanu “jak nowy”, działają jak nowe i są znacznie tańsze.

Mediateka

Udostępnij: Netflix przez pierwsze 6 miesięcy w prezencie i drugi smartfon za 1 zł

Orange wprowadza drugi pakiet Love z Netflix

25 lipca 2022

Orange wprowadza drugi pakiet Love z Netflix

Na półmetku wakacji Orange ma dla klientów wakacyjne niespodzianki. Pakiet usług dla domu wzbogaci Netflix, który od dziś będzie dostępny również w Orange Love Standard. Operator wciąż oferuje dodatkowe 300 GB w planach z 5G. Dla klientów biznesowych Orange zwiększa pakiety gigabajtów nawet do 999 GB w ramach Planów Firmowych, rozpoczyna też kolejną odsłonę akcji „Smartfonowy szok cenowy”.

Od dziś Orange wprowadza drugi pakiet Love z Netflix – Orange Love Standard z Netflix, w ramach którego użytkownicy otrzymają w prezencie przez 6 miesięcy dostęp do serwisu Netflix w planie Standard. Dołącza on tym samym do istniejącego od początku kwietnia pakietu Orange Love Mini z Netflix . Nowa oferta dotyczy pakietu Love Standard ze światłowodem, abonamentem komórkowym i telewizją z mnóstwem kanałów TV.

Przez pierwsze 6 miesięcy Orange bierze na siebie koszty Netflix – pakiet Orange Love Standard z Netflix kosztuje tylko 109,99 zł/mies., a od 7 miesiąca – 152,99 zł/mies. (z rabatami). Ceny dotyczą pakietu ze światłowodem do 300 Mb/s, z umową na 24 miesiące (aktywacja 49,99 zł jednorazowo, dopłata do światłowodu w budynkach o typie zabudowy jednorodzinnej: 20 zł/mies.). W całym okresie umowy klient będzie również ponosił opłaty za wypożyczenie modemu i dekodera – po 3,99 zł miesięcznie. Plan Netflix można zmienić w dowolnym momencie na wyższy, dopłacając jedynie różnicę ceny między planami. Oferta jest dostępna tylko dla klientów indywidualnych.

Każdy klient kupujący Orange Love Standard z Netflix, otrzyma również 300 GB extra na 3 miesiące (w abonamencie komórkowym).

Na Netflix od początku lipca można obejrzeć wszystkie odcinki Stranger Things 4. W serwisie dostępny jest już także „Gray Man” z Ryanem Goslingiem i Chrisem Evansem w rolach głównych oraz „Królowa”, polski serial w reżyserii Łukasza Kośmickiego ze znakomitą rolą Andrzeja Seweryna. Oczywiście Netflix to również propozycje dla najmłodszych widzów, w tym np. w familijna ekranizacja – „Morska bestia”.

300 GB w planach 5G ze smartfonem w supercenie

Klienci indywidualni, którzy wybiorą abonament komórkowy z planami 5G (Plan 60, Plan 80 lub dowolny pakiet Orange Love), mogą nadal skorzystać z pakietu 300 GB extra na 3 miesiące. Pakiet jest dostępny przy zakupie oferty ze smartfonem – do wyboru np. Samsung Galaxy A33 5G 128 GB. Promocja jest jednorazowa i dotyczy również osób, które przedłużają umowę. Na lato Orange przygotował także propozycję innych, atrakcyjnych cenowo smartfonów dla klientów indywidualnych. Polecamy m.in. Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 6/128 GB za 64 zł miesięcznie z Planem 60.

Wszystkie smartfony oferowane przez Orange Polska obsługują połączenia głosowe realizowane za pomocą sieci 4G LTE – VoLTE. Warto zwrócić na to uwagę – dzięki temu rozwiązaniu dźwięk w trakcie rozmowy jest o wiele lepszy, czysty i pozbawiony szumów, połączenia są nawiązywane szybciej, można też jednocześnie rozmawiać i korzystać z szybkiego internetu w komórce. Dzięki urządzeniom z VoLTE, klienci będą przygotowani na wyłączenie sieci 3G. Proces ten Orange zamierza zrealizować w pełni do końca 2025 roku.

Wakacyjna oferta dla klientów biznesowych

Dla klientów biznesowych Orange także przedłuża ofertę 300 GB, obowiązującą we wszystkich Planach Firmowych i Orange Love dla Firm. Wprowadza także zmiany w abonamencie miesięcznym, w tym zwiększa pakiety GB, nawet do 999 GB. Zmiany obejmują klientów, którzy podpiszą umowę od 25 lipca.

Orange rozpoczyna też kolejną odsłonę promocji „Smartfonowy szok cenowy”, w ramach której klienci biznesowi otrzymają telefony w najniższych cenach na rynku. Oferuje następujące smartfony: Samsung Galaxy A33 5G 6/128 GB za 41 zł miesięcznie + VAT przy zakupie Planu Firmowego M, Samsung Galaxy A13 4/64 GB w kwocie 24 zł miesięcznie + VAT z Planem Firmowym S czy Samsung Galaxy S22 5G 8/128 GB za 104 zł miesięcznie + VAT przy wyborze Planu Firmowego L.

Odsprzedaj smartfon i daj mu drugie życie

Schowany w szufladzie, nieużywany smartfon nikomu nie służy. Orange zachęca do odpowiedzialnego rozstania się z „porzuconymi” urządzeniami. Wystarczy przynieść stary telefon do salonu operatora. Zostanie on wyceniony na miejscu, a klient otrzyma bon na zakup nowego urządzenia lub akcesoriów. Urządzenie, które nie zakwalifikuje się do odkupu, można zostawić do recyklingu. Oferta dotyczy wybranych modeli i zależy od stanu technicznego urządzenia.

W sklepie Orange można kupić także odnowione smartfony. Wyglądają i działają jak nowe, ale są tańsze. Urządzenia poddawane są gruntownej renowacji i doprowadzane do stanu “jak nowy”. To daje gwarancję, że wyglądają i działają jak nowy sprzęt. Zakup odnowionego smartfona to nie tylko osobisty wkład w ochronę środowiska, ale także oszczędność nawet kilkuset złotych.

Udostępnij: Orange wprowadza drugi pakiet Love z Netflix

A$AP ROCKY dołącza do line-upu Open’era

14 czerwca 2022

A$AP ROCKY dołącza do line-upu Open’era

Open’er Festival powered by Orange 2022 za rogiem. A$AP Rocky drugim headlinerem festiwalowej środy. Jeden z najważniejszych raperów na świecie wystąpi w Gdyni już 29 czerwca.

Rakim Mayers rozpoczął karierę jeszcze jako nastolatek. W 2007 roku dołączył do słynnego nowojorskiego kolektywu A$AP Mob, od którego pochodzi jego pseudonim artystyczny. Debiutancki mixtape „Live.Love.A$AP” ukazał się w 2011 roku, a dwa następne albumy „Long. Live. A$AP” (2011) i „At. Long. Last. A$AP.” (2015) debiutowały na szczycie w USA. Jego ostatni album był jedną z najważniejszych rapowych płyt ostatnich lat. „Testing” zjednał krytyków i fanów nowojorskiego rapera, zyskując opinię najbardziej dojrzałego dzieła w dyskografii Flacko. Na albumie znalazł się między innymi przebój „Praise The Lord (Da Shine)”, który do dziś zyskał ponad 800 milionów streamów w samym Spotify. Płyta nie jest przepakowana gośćmi, ale ci, którzy się na niej pojawiają – Moby, Frank Ocean, FKA Twigs czy Skepta – doskonale odnaleźli się w towarzystwie głównego bohatera. W ubiegłym miesiącu otrzymaliśmy premierowy singiel A$AP-a „D.M.B”. A już 29 czerwca wystąpi na Orange Main Stage!

Wśród dotychczas ogłoszonych gwiazd Open’era 2022 znaleźli się m.in. Dua Lipa, Imagine Dragons, The Killers, Twenty One Pilots, Playboi Carti, Martin Garrix, The Chemical Brothers, Måneskin, Megan Thee Stallion, Glass Animals, Dawid Podsiadło, Taco Hemingway, Clairo, Tove Lo, Little Simz, Jessie Ware, Royal Blood, Years & Years, The Smile czy Michael Kiwanuka. Do zobaczenia na Lotnisku Gdynia-Kosakowo, 29 czerwca – 2 lipca

FINAL CALL TICKETS w sprzedaży

Karnet 4 DNI– 739 ​​​PLN
Karnet 4 DNI + pole namiotowe– 859 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob)– 529 PLN

Karnet weekendowy (pt + sob) + pole namiotowe– 609 PLN

Bilet jednodniowy– 349 PLN

Wszystkie bilety zakupione na Open’er Festival Powered by Orange 2020 i 2021 zachowują ważność na nową datę festiwalu. Więcej informacji tutaj.

Jeśli nie chcesz już otrzymywać wiadomości od ALTER ART, kliknij w link.

Udostępnij: A$AP ROCKY dołącza do line-upu Open’era