Orange Finanse: bank w smartfonie, na prostych zasadach

2 października 2014

Orange Finanse: bank w smartfonie, na prostych zasadach

Konto bankowe w kilka kliknięć na smartfonie – bez wychodzenia z domu i podpisywania dokumentów. Do tego nawet 600 zł zwrotu za płatności zbliżeniowe, 4 proc. na koncie oszczędnościowym oraz darmowy limit kredytowy na start, do wykorzystania od razu po aktywacji konta. To tylko niektóre z możliwości, jakie oferuje Orange Finanse – prosta i przejrzysta oferta bankowa dla wszystkich, którzy cenią swój czas i chcą mieć wygodny, szybki i bezpieczny dostęp do pieniędzy.

Orange Finanse to wspólny projekt Orange Polska, operatora największej sieci szybkiego internetu w Polsce i mBanku – jednego z najbardziej innowacyjnych banków na świecie.

– Orange Finanse łączy w sobie najlepsze standardy mobilnej bankowości mBanku i szerokie kompetencje Orange w dziedzinie rozwiązań telekomunikacyjnych dla użytkowników smartfonów. To produkt szyty na miarę potrzeb osób nowoczesnych i wymagających, będących praktycznie cały czas on-line i oczekujących maksymalnie prostych, przyjaznych rozwiązań. Jestem przekonany, że Orange Finanse z mobilną aplikacją pozwalającą zarządzać swoimi finansami z dowolnego miejsca, korzystnymi warunkami oferty bankowej i pakietem dodatkowych benefitów stworzonym specjalnie dla naszych klientów, jest właśnie tym rozwiązaniem, na które czekali. I jednocześnie kolejnym dowodem na to, że w Orange klienci otrzymują więcej – mówi Bruno Duthoit, prezes Orange Polska.

– W ciągu zaledwie sześciu miesięcy stworzyliśmy prostą i wyróżniającą się bankowość mobilną i on-line w wydaniu dla klientów korzystających z innowacji Orange. W ten sposób kolejny raz nadajemy ton na rynku usług finansowych, czyniąc nowatorską bankowość jeszcze bardziej powszechną – mówi Cezary Stypułkowski, prezes mBanku. – Współpraca z Orange to dla nas także okazja biznesowa do dalszego dynamicznego wzrostu dzięki dostarczaniu produktów finansowych nowej, atrakcyjnej grupie klientów, korzystających z rozwiązań internetowych i mobilnych. Liczymy, że sojusz z Orange w ciągu najbliższych trzech lat pozwoli nam pozyskać około miliona nowych klientów – dodaje Cezary Stypułkowski.

Jak skorzystać z Orange Finanse?
Aby założyć konto w Orange Finanse, nie trzeba iść do oddziału – wystarczy smartfon z aplikacją  mobilną, stworzoną dla najpopularniejszych platform – Android oraz iOS. Nie ma też konieczności podpisywania żadnych dokumentów, ponieważ weryfikacja danych klienta odbywa się za pomocą przelewu za symboliczną złotówkę z konta, z którego użytkownik korzysta w innym banku. Dzięki aplikacji, można także, m.in. bez logowania sprawdzić stan rachunku, dostępny limit karty kredytowej, odnaleźć najbliższy bankomat. Za pośrednictwem aplikacji można też wygodnie doładować telefon prepaid oraz wykonać przelew bez konieczności podawania numeru konta odbiorcy – wystarczy jego numer telefonu wybrany z książki kontaktów na smartfonie lub jego nazwa na Facebooku. Dla klientów Orange korzystanie z aplikacji mobilnej jest całkowicie darmowe, ponieważ nie są pobierane od nich opłaty za transmisję danych.

Produkty Orange Finanse dostarczane przez mBank są dostępne także za pośrednictwem serwisu transakcyjnego www.OrangeFinanse.com oraz w około 900 salonach Orange. Internetowy serwis transakcyjny, będący uzupełnieniem aplikacji mobilnej, oferuje, m.in. inteligentną wyszukiwarkę historii, która pozwala na odnalezienie szukanej frazy już na podstawie trzech liter, a także narzędzie do planowania wydatków, ułatwiające zarządzanie domowym budżetem.

Konto, karta i przelewy za 0 zł
Wstępem do świata finansów z Orange jest Konto Osobiste, otwierane i prowadzone bez opłat, dostępne także w wersji dla klientów w wieku od 13 roku życia – Konto Osobiste 13+. W ramach umowy, z rachunku Orange Finanse bezpłatnie realizowane są również przelewy krajowe. Za darmo klienci mogą też korzystać z: tradycyjnej karty debetowej
(i karty  w wersji do rachunku 13+) oraz karty debetowej naklejki, którą można przykleić, np. na urządzeniu mobilnym i w ten sposób płacić telefonem za zakupy. Już wkrótce Orange Finanse wprowadzi także płatności smartfonem poprzez zintegrowanie karty płatniczej z aplikacją mobilną.

Karta Orange Finanse na telefonie lub w portfelu daje również dostęp do programu rabatowego Strefa Korzyści, w ramach którego klientom proponowane są indywidualnie dopasowane rabaty. Aby klient mógł z nich skorzystać, wystarczy, że wybierze w serwisie transakcyjnym lub aplikacji mobilnej ofertę, która go interesuje, a następnie zapłaci za nią kartą Orange Finanse. Rozliczenie i zwrot są dokonywane automatycznie, bezpośrednio na rachunek.

Promocje „na start”
Klienci, którzy otworzą konto w Orange Finanse, będą mogli skorzystać ze specjalnych ofert promocyjnych.

Oferty dla wszystkich klientów:
– w ciągu pierwszych trzech miesięcy od otwarcia konta, każdy użytkownik Orange Finanse będzie zwolniony z opłat związanych z korzystaniem z bankomatów w Polsce – bez względu na liczbę i rodzaj realizowanych transakcji. Po tym terminie klient nie zapłaci nic, jeśli dokona dowolną kartą Orange pięciu płatności bezgotówkowych miesięcznie lub też gdy nie będzie wypłacać gotówki (standardowo koszt wypłat z bankomatów to 5 zł miesięcznie, niezależnie od liczby transakcji). Z warunku zwolnieni są klienci w wieku 13-18 lat, dla których wszystkie transakcje kartą realizowane są bez opłat;
– Limit na Start – czyli oferta kredytu odnawialnego w wysokości 1000 zł, dostępna już na wniosku o Konto Osobiste, z której klient może skorzystać od razu po aktywacji rachunku. Limit uruchamiany jest bez prowizji i z oprocentowaniem 0 proc. przez pierwsze pół roku. Po tym czasie oprocentowanie na kolejnych dwanaście miesięcy wyniesie tylko 12,49 proc.;
– 4 proc. na rachunku oszczędnościowym w skali roku przez pierwsze sześć miesięcy dla środków o łącznej wartości do 25 tysięcy zł. Pieniądze można też ulokować na klasycznej lokacie ze stałą stopą procentową na okres 3, 6 i 12 miesięcy.

Promocje dla klientów Orange Polska:
– Orange Finanse od każdej transakcji kartą debetową w formie naklejki na smartfona naliczy 5 proc. zwrotu. W ten sposób w ciągu sześciu miesięcy klient może uzyskać nawet 600 zł. Aby wziąć udział w promocji, wystarczy w każdym miesiącu wykonać pięć transakcji bezgotówkowych dowolnymi kartami Orange Finanse oraz opłacić jedną fakturę za usługi Orange Polska z Konta Osobistego w Orange Finanse;
– dodatkowo, za wykonanie minimum pięciu dowolnych transakcji bezgotówkowych, klienci Orange otrzymają doładowanie telefonu prepaid na kwotę nawet 60 zł (maksymalnie po 20 zł przez trzy kolejne miesiące).
Co więcej, oba benefity łączą się, a więc ta sama transakcja zaliczana jest zarówno do promocji skierowanej do posiadaczy abonamentów, jak również do klientów posiadających urządzenie z kartą prepaid.

Prezentacja Orange Finance

Kontakt dla mediów:

Wojciech Jabczyński
Wojciech.Jabczynski@orange.com
Tel. + 48 502 121 859

Krzysztof Olszewski
Krzysztof.Olszewski@mbank.pl

Udostępnij: Orange Finanse: bank w smartfonie, na prostych zasadach

KOLEJNA EDYCJA ORANGE WARSAW FESTIVAL W CZERWCU 2015 NA SŁUŻEWCU

1 października 2014

KOLEJNA EDYCJA ORANGE WARSAW FESTIVAL W CZERWCU 2015 NA SŁUŻEWCU

Orange Warsaw Festival 2015 odbędzie się w dniach 12-14 czerwca na Torze Wyścigów Konnych Służewiec. Festiwal potrwa 3 dni, a na dwóch scenach wystąpi ponad 30 wykonawców. Przedsprzedaż karnetów ruszy 8 października.

Festiwal odbędzie się już po raz ósmy i zagości na Torze Wyścigów Konnych Służewiec. Nowe miejsce gwarantuje bardzo dobrą akustykę i da fanom muzyki poczucie prawdziwej festiwalowej atmosfery. Dodatkowo nie stwarza ograniczeń i barier między scenami oraz zaplanowanymi strefami. Przyszłoroczna edycja to, po raz kolejny, spotkanie z artystami na dwóch scenach – Orange Stage i Warsaw Stage oraz, trwająca do późnych godzin nocnych, zabawa w strefie Rochstar Crew. Miasteczko festiwalowe będzie jeszcze większe i zaoferuje festiwalowiczom więcej atrakcji.

Przedsprzedaż karnetów ruszy 8 października. Nowością w ofercie festiwalu są karnety Early Bird w promocyjnych cenach oraz karnety i bilety jednodniowe KIDS skierowane do najmłodszych festiwalowiczów w wieku 5-9 lat. Po raz pierwszy będzie również możliwość zakupu karnetów na raty. Szczegóły dotyczące sprzedaży ratalnej zostaną podane w listopadzie.

W sprzedaży dostępne będą także znane już bilety dla osób z niepełnosprawnościami.

Karnety w normalnych cenach będą dostępne w sprzedaży od 1 grudnia, natomiast bilety jednodniowe od 2 lutego 2015. Podobnie jak w minionej edycji, każdy klient Orange będzie mógł kupić karnet i bilet jednodniowy w kategoriach GA, GA (D) i GA (KIDS) taniej o 15%.
Bilety będzie można kupić na www.orangewarsawfestival.pl i www.eventim.pl oraz w sieci stacjonarnych punktów sprzedaży Eventim.

Karnety Early Bird w przedsprzedaży (8.10 – 30.11)
GA – 330 zł
GA (D) – 330 zł
GA (KIDS) – 160 zł

Karnety (1.12 – 12.06) – dostępne również w systemie ratalnym do 28.02
GA – 470 zł
GA z 15% rabatem dla klientów Orange – 399,50 zł
GA (D) – 470 zł
GA (D) z 15% rabatem dla klientów Orange – 399,50 zł
GA (KIDS) – 230 zł
GA (KIDS) z 15% rabatem dla klientów Orange – 195,50 zł
VIP – 1250 zł
VIP (D) – 1250 zł

Bilety jednodniowe (2.02 – 14.06)
GA – 220 zł
GA z 15% rabatem dla klientów Orange – 187 zł
GA (D) – 220 zł
GA (D) z 15% rabatem dla klientów Orange – 187 zł
GA (KIDS) – 110 zł
GA (KIDS) z 15% rabatem dla klientów Orange – 93,50 zł
VIP – 570 zł
VIP (D) – 570 zł

Szczegółowe informacje na temat biletów, regulamin imprezy oraz bieżące informacje na temat Orange Warsaw Festival 2015 znajdują się na stronie www.orangewarsawfestival.pl oraz na fanpage www.facebook.com/orangewarsawfestival.

ORANGE WARSAW FESTIVAL 2015

Dodatkowych informacji udzielą:
z ramienia Organizatora Festiwalu – firmy Rochstar Events:
Monika Nowaczewska
Head Of Communication
monika.nowaczewska@rochstar-events.com

z ramienia Sponsora Tytularnego Festiwalu – firmy Orange Polska:
Wojciech Jabczyński
Rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: KOLEJNA EDYCJA ORANGE WARSAW FESTIVAL W CZERWCU 2015 NA SŁUŻEWCU

Darmowe WiFi dla mobilnych klientów Orange w całej Polsce

30 września 2014

Darmowe WiFi dla mobilnych klientów Orange w całej Polsce

Klienci usług mobilnych Orange mogą już korzystać bezpłatnie z ponad 400.000 punktów WiFi w całej Polsce. Wystarczy do tego ściągnąć darmową aplikację na swój smartfon.

Darmowe Orange WiFi dostępne jest dla klientów korzystających z abonamentowych usług telefonii komórkowej lub internetu mobilnego. Aplikację działającą w systemie android można  ściągnąć ze sklepu Google Play. Pozostałe systemy operacyjne będą dostępne wkrótce.

Dzięki aplikacji:

• błyskawicznie znajdziemy punkty Darmowego Orange WiFi
  • automatycznie połączymy się z punktem Darmowe Orange WiFi – bez każdorazowego wpisywania hasła
  • po powrocie do domu, aplikacja przełączy na korzystanie z internetu w domowej sieci Wi‑Fi

Mapa punktów WiFi dostępna jest także na www.orange.pl/darmoweWiFi

Klienci stacjonarnego internetu, używający modemu Livebox (np. Neostrada), mogą korzystać z aplikacji na takich samych zasadach, jak miało to miejsce dotychczas w usłudze Orange FunSpot.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
e-mail: biuro.prasowe@orange.com