Orange Free 39 i pół – najtańsza oferta mobilnego internetu

30 kwietnia 2009

Orange Free 39 i pół – najtańsza oferta mobilnego internetu

Od 30 kwietnia Orange wprowadza nowe usługi mobilnego dostępu do internetu dla klientów indywidualnych i firm. Orange Free 39 i pół oraz Business Everywhere Mini to najtańsze na rynku usługi umożliwiające korzystanie z internetu w laptopie i  telefonie. Klienci mogą je kupić w promocji z modemem lub zamówić jako dodatek do abonamentu telefonicznego. Nowością oferty są także krótkie – 12 miesięczne umowy lojalnościowe.

Orange Free 39 i pół to nowa oferta opracowana z myślą o klientach, którzy potrzebują mobilnego internetu aby przeglądać strony www i korzystać z poczty elektronicznej. W ramach abonamentu za 39,50 zł dostają usługę szybkiego, mobilnego dostępu do internetu działającego z prędkością do 7,2 Mbps oraz miesięczny pakiet 0,5 GB na transfer danych. Po jego wykorzystaniu, użytkownik nadal może korzystać z internetu w ramach abonamentu, jednak prędkość transferu jest niższa.

Usługę można kupić wraz z modemem USB ZTEMF 636 wyposażonym w kartę pamięci 2 GB. Jest on dostępny w cenach promocyjnych dla klientów, którzy kupią usługę z umową na okres co najmniej 12 miesięcy. Wkrótce w ofercie znajdzie się także wersja modemu wyposażona w kartę pamięci 4 GB.

Z usługi mogą korzystać także użytkownicy oferty abonamentowej usług głosowych Orange. Dzięki temu zyskują możliwość taniego korzystania z internetu w telefonie komórkowym. Wystarczy, że włączą ją za pomocą SMS-a o treści „AKT  39,5″ wysłanego pod numer 1111 (0,20 zł z VAT). W przypadku usługi będącej dodatkiem do abonamentu usług głosowych opłata aktywacyjna nie jest pobierana.

Dla klientów oferty Orange dla Firm przygotowano bliźniaczą usługę pod nazwą Business Everywhere Mini, w jej przypadku do podanych cen należy doliczyć 22 procent podatku VAT.

Udostępnij: Orange Free 39 i pół – najtańsza oferta mobilnego internetu

Orange sport nagrodzony na Festiwalu Filmów i Programów Sportowych

30 kwietnia 2009

Orange sport nagrodzony na Festiwalu Filmów i Programów Sportowych

Orange sport otrzymał główną nagrodę w kategorii „Sporty drużynowe” – za „Ruch Chorzów – Górnik Zabrze po Śląsku”, czyli koncept komentowania meczów śląskich drużyn w gwarze. Kanał otrzymał również nagrodę w kategorii „Programy sportowe”, za autorski program piłkarski dla dzieci – „Zebi Gool!”.

Festiwal Filmów i Programów Sportowych w Gdyni – organizowany w Polsce już po raz trzeci, ma na celu wspieranie rozwoju artystycznych i kulturalnych tendencji w świecie telewizji i filmów, promowanie sportu i zasad olimpizmu. Jest jednym z etapów międzynarodowego konkursu, którego finał odbywa się w Mediolanie. Jury tworzą znawcy sztuki filmowej i znani sportowcy. Pratonami konkursu są m.in. Międzynarodowy Komitet Olimpijski oraz International Paraolympic Committee.

Orange sport otrzymał aż pięć nominacji w czterech kategoriach: w kategorii sporty drużynowe za dokument „Ruch Chorzów – Górnik Zabrze po Śląsku”, reportaż „”Dzień z… – Polonia Warszawa”, programy sportowe: „Zebi Goool!” i „Piękna forma” oraz serwis www.orangesport.pl w kategorii „Nowe media”.

W tegorocznej edycji konkursu rywalizowało w sumie 156 filmów, klipów i programów telewizyjnych – produkcji krótkometrażowych i pełnometrażowych w kategoriach: „Duch Olimpizmu”, „Sporty Indywidualne”, „Sporty Drużynowe”, Wielcy Mistrzowie”, „Reportaż”, „Programy Sportowe” oraz „Nowe Media” z 37 krajów. W tym roku przyznano również trzy nagrody dla osobowości sportowej roku dla tenisistki stołowej Natalii Partyki, zapaśnika Andrzeja Wrońskiego oraz kolarza Tadeusza Mytnika.

* * * *

Orange sport to kanał telewizyjny uruchomiony 8 sierpnia 2008 przez Telekomunikację Polską. Transmituje na żywo aż 6 meczów w każdej kolejce rozgrywek piłkarskiej Ekstraklasy. W programie znajdują się też m.in. transmisje francuskiej i portugalskiej ligi piłkarskiej, NBA, szwedzka liga żużlowa, turnieje tenisowe WTA, a także autorskieh programy i magazyny. Orange sport jest dostępny na platformach telewizyjnych TP oraz Cyfry+. Więcej na: www.orangesport.pl

Udostępnij: Orange sport nagrodzony na Festiwalu Filmów i Programów Sportowych

Promocja Minuty Non Stop do wszystkich sieci

29 kwietnia 2009

Promocja Minuty Non Stop do wszystkich sieci

Od 29 kwietnia w ofercie Nowe Orange Go można korzystać z promocji Minuty Non Stop do wszystkich sieci. Dzięki niej, użytkownicy regularnie zasilający konto dostają za każde doładowanie nawet 120 minut na połączenia do wszystkich sieci – bez wyjątku.

Darmowe minuty na połączenia do wszystkich sieci są przyznawane wszystkim użytkownikom oferty na kartę – Nowe Orange Go, którzy doładują swoje konto kwotą nie mniejszą niż 25 zł, nie później niż 25 dni od ostatniego doładowania. Liczba darmowych minut będzie uzależniona od wartości doładowania zgodnie z poniższą tabelą:

Wartość doładowania:

Liczba minut

do wszystkich sieci:

25 zł

30 minut

50 zł

60 minut

100 zł

120 minut

Niezależnie od nominału doładowania, promocyjne minuty można wykorzystać na połączenia do wszystkich sieci w tym również Play i Polsat Cyfrowy.

Aby skorzystać z promocji nie trzeba się rejestrować, czy zamawiać dodatkowych usług. Dodatkowe minuty są przyznawane automatycznie. Można z nich korzystać przez 31 dni. Kolejne doładowanie spełniające warunki promocji czyli wykonane nie później niż w ciągu 25 dni kumuluje się z niewykorzystanymi minutami i przedłuża ich ważność o kolejne 31 dni.

Udostępnij: Promocja Minuty Non Stop do wszystkich sieci