Orange i Przyjaciele przekazali dzieciom 20 000 zł

20 grudnia 2010

Orange i Przyjaciele przekazali dzieciom 20 000 zł

Piłkarska drużyna Orange i Przyjaciele prowadzona przez trenera Franciszka Smudę rozegrała wczoraj mecz charytatywny z Reprezentacją Dziennikarzy Polskich. Fundacja Orange i zawodnicy przekazali też 20 000 złotych dla dzieci z warszawskiego Ośrodka Wsparcia Dziecka i Rodziny „Koło”.

Już szósty raz drużyna Orange i Przyjaciele rozegrała mecz z Reprezentacją Dziennikarzy Polskich. Emocjonujący pojedynek zakończył się zwycięstwem Orange i Przyjaciół, którzy wygrali 6:2. Jednak to nie wynik był najważniejszy, a pomoc dzieciom.

– Dzięki meczom charytatywnym, które rozgrywamy zawsze przed Świętami, do dzieci z warszawskiego ośrodka „Koło” trafiło już niemal 100 tys. zł. Przekazane fundusze pozwalają m.in. na sfinansowanie wyjazdów dzieci na zimowiska. Cieszymy się, że możemy pomóc dzieciom i dać im radość przy okazji sportowej rywalizacji – powiedział Wojciech Jabczyński, kapitan zespołu Orange i Przyjaciele, a zarazem rzecznik Grupy TP.

Drużynę „Orange i Przyjaciele” poprowadził Franciszek Smuda, trener Piłkarskiej Reprezentacji Polski. W jej składzie zagrali m.in. Grzegorz Lato, prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej, Stefan Majewski, były selekcjoner kadry, Marcin Żewłakow z GKS Bełchatów, Adrian Mierzejewski, piłkarz Polonii Warszawa oraz pracownicy i przyjaciele Grupy TP.

Trenerem Reprezentacji Dziennikarzy Polskich był Wojciech Jagoda, który specjalnie na to spotkanie powołał najlepszych piłkarzy spośród dziennikarzy, m.in. Roberta Błońskiego (Gazeta Wyborcza), Michała Kociębę (rzecznik Legii Warszawa), Andrzeja Twarowskiego (Canal+), Dariusza Tuzimka (nSport).

Najlepszym zawodnikiem spotkania w drużynie Orange i Przyjaciele uznano Marcina Żewłakowa, a w Reprezentacji Dziennikarzy Polskich Marcina Pawłowskiego z redakcji Polsatu. Obaj w nagrodę od firmy Motorala otrzymali najnowszy telefon Motorola DEFY.

Bilans dotychczasowych meczy charytatywnych z Reprezentacją Dziennikarzy Polskich jest korzystny dla drużyny Orange i Przyjaciele. Dwa pierwsze mecze zakończyły się remisem, a w czterech kolejnych zwyciężała nasza drużyna.

Udostępnij: Orange i Przyjaciele przekazali dzieciom 20 000 zł

PTK Centertel oraz PTC planują współkorzystanie z radiowych sieci dostępowych

17 grudnia 2010

PTK Centertel oraz PTC planują współkorzystanie z radiowych sieci dostępowych

PTK Centertel, operator sieci Orange oraz Polska Telefonia Cyfrowa, operator sieci Era i Heyah podpisały list intencyjny o współpracy w zakresie wzajemnego korzystania z infrastruktury sieciowej oraz pasm częstotliwości. Firmy skierowały do UOKiK wniosek o zgodę na założenie spółki joint-venture, odpowiedzialnej za zarządzanie radiowymi sieciami dostępowymi obu operatorów. Dzięki tej współpracy klienci będą mogli korzystać z sieci o jeszcze lepszej jakości, wspierających dostarczanie innowacyjnych usług. Wzrośnie również opłacalność oraz efektywność inwestycji sieciowych. Pozwoli to na szybszy rozwój infrastruktury i w ciągu 5 lat przyniesie obu partnerom oszczędności rzędu setek milionów złotych.

Współpraca między operatorami przy inwestycjach i eksploatacji sieci to rynkowa przyszłość, ale zarazem konieczność. Od dawna przekonuję, że operatorzy komórkowi mogą i powinni razem budować nowoczesną sieć w Polsce. Dzięki współpracy można poprawić marże operatorów i ograniczyć ryzyko inwestycji w nowe technologie. Podpisany dziś list intencyjny z PTC otwiera drogę do takiej współpracy – powiedział prezes Grupy TP Maciej Witucki.

Współpraca, której początkiem jest podpisany dzisiaj list intencyjny to nowy rozdział w usługach telekomunikacyjnych w Polsce. Dwie czołowe polskie firmy połączą swój potencjał, aby zaoferować klientom najlepszą w Polsce infrastrukturę do obsługi telefonii i internetu mobilnego. Wspólna rozbudowa i zarządzanie sieciami oznacza szereg korzyści dla klientów – powiedział Klaus Hartmann Prezes Zarządu PTC.

Wstępna koncepcja zakłada równe, 50 proc. udziały w planowanej spółce joint-venture. Jej zadaniem ma być budowanie, zarządzanie i utrzymanie współdziałających sieci w ramach wzajemnej współpracy.

Strony deklarują, że po uzyskaniu pozytywnej decyzji UOKiK uzgodnią szczegółowe zasady współpracy oraz sformalizują je w postaci stosownych umów. Firmy ustaliły, że zakres ich współpracy ograniczy się wyłącznie do wybranych kwestii technicznych i nie będzie dotyczył innych sfer ich działalności na rynku telekomunikacyjnym.

Nawiązanie współpracy będzie korzystne dla rynku, klientów i obu operatorów. Umożliwi osiągnięcie następujących celów:

• Zwiększenie zasięgu i dostępności sieci, co umożliwi większej liczbie klientów korzystanie z nowoczesnych usług, takich jak szerokopasmowy, mobilny dostęp do internetu,
  • Zmniejszenie kosztów i zwiększenie efektywności dzięki wspólnemu planowaniu nowych inwestycji oraz rozbudowy istniejącej infrastruktury,
  • Zachowanie własności sieci obydwu partnerów, przy jednoczesnej redukcji kosztów ich utrzymania,
Udostępnij: PTK Centertel oraz PTC planują współkorzystanie z radiowych sieci dostępowych

HTC 7 Mozart – pierwszy telefon z Windows ® Phone 7 już w Orange

17 grudnia 2010

HTC 7 Mozart – pierwszy telefon z Windows ® Phone 7 już w Orange

Od 16 grudnia w ofercie Optymalnej Orange dla Firm można kupić HTC 7 Mozart, pierwszy telefon z systemem operacyjnym Windows ® Phone 7. Można go kupić nawet za złotówkę w Salonach Firmowych oraz w sklepie internetowym na www.orange.pl

Wprowadzenie do oferty Orange telefonu z nową platformą opracowaną przez Windows jest jednym z wyników blisko ośmioletniej współpracy obu firm. Orange jest kluczowym partnerem Microsoft w dystrybucji urządzeń Windows ® Phone 7. Na polskim rynku HTC 7 Mozart jest dostępny wyłącznie w Orange.

HTC 7 Mozart oprócz solidnej konstrukcji, stylowego wyglądu i funkcji biznesowych, na przykład Microsoft® Office Mobile czy klient e-mail, zapewnia wygodę użytkowania dostęp do  rozrywki na najwyższym poziomie.

Dzięki odtwarzaczowi multimedialnemu – Zune i wykorzystaniu technologii Dolby Mobile oraz SRS WOW HD™ dostarcza najwyższej klasy wirtualnego dźwięku dookólnego podczas słuchania muzyki i oglądania filmów. Intergracja z Microsoft Zune pozwala także na wygodną synchronizację bibliotek multimediów pomiędzy urządzeniem a komputerem PC.

Użytkownicy z pewnością docenią także bardzo dobry wyświetlacz 3,7 cala oraz wspierany ksenonową lampą błyskową, 8 Mpix aparat fotograficzny umożliwiający kręcenie filmów HD. Internautów ucieszy szybkość dostępu do mobilnego internetu w technologii HSDPA – do 7,2 Mb/s oraz HSUPA do 2 Mb/s. Jej uzupełnieniem jest aplikacja SNS odpowiadająca za integrację telefonu z serwisem Facebook w sposób dotychczas niespotykany w telefonach opartych na innych systemach operacyjnych.

Szerokich możliwości HTC 7 Mozart dopełniają: 8 GB pamięci wewnętrznej, radio FM z RDS, łączność WiFi, bluetooth oraz wbudowany GPS.

Ofertę cenową zakupu HTC 7 Mozart przedstawia poniższa tabela:

Ceny bez VAT.

Opcja umowy

Plan taryfowy
MIX Opty-
MIX Opty-
Optymalny 450, MIX Optymalny 100 Opty-
450 z interne-
900 z interne-
malny 1800 z interne-
e-sklep 30 m-cy 1199 zł 799 zł 899 zł 549 zł 149 zł 49 zł 1 zł 1 zł 1 zł 1 zł
e-sklep