Orange Polska i Alter Art razem na Kraków Live Festival

14 lutego 2018

Orange Polska i Alter Art razem na Kraków Live Festival

Kraków Live Festival to kolejny obok Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange festiwal organizowany przez Alter Art przy wsparciu Orange Polska. Firmy zdecydowały się nie tylko rozszerzyć współpracę, ale także przedłużyć umowę sponsorską. Nowy, kilkuletni kontrakt to efekt wielkiego sukcesu organizowanych wspólnie wydarzeń muzycznych, a także rozwoju rynku festiwalowego.

Współpraca pomiędzy firmami rozpoczęła się w 2016 roku, kiedy Orange został strategicznym sponsorem gdyńskiego Open’era, a firma Alter Art organizatorem odbywającego się w stolicy Orange Warsaw Festival. Wystarczyły dwa niezwykle udane festiwalowe sezony, by kooperacja rozszerzyła się o kolejne wydarzenie – organizowany w sierpniu Kraków Live Festival. Współpraca sponsorska przy Kraków Live Festival to nie tylko naturalny etap w relacjach między partnerami, ale także wyraźny sygnał pokazujący pełne zaangażowanie marki Orange w muzykę i ciągle rozwijającą się i rosnącą kulturę festiwalową. Współpraca przy trzech wydarzeniach organizowanych przez Alter Art jest naturalną drogą komunikowania się z fanami muzyki, którzy co roku planują swoje wakacje i czas wolny w oparciu o terminarze najważniejszych imprez. Czerwiec, lipiec i sierpień; Warszawa, Gdynia i Kraków – Orange Polska jest naturalną częścią ekosystemu muzycznych festiwali, a także tego, co jest w tym najważniejsze: najlepszej muzyki, wielkich emocji, pasji i dobrej zabawy.

Poszerzenie współpracy o Kraków Live Festival to nowy etap w relacjach między dwiema firmami. Całościowe zaangażowanie we wszystkie trzy festiwale organizowane przez Alter Art jest naturalną konsekwencją inwestycji Orange w muzykę i wieloletniej strategii komunikacyjnej.

Orange od wielu lat wspiera polskie festiwale, które na stałe wpisały się już w kalendarz najważniejszych wydarzeń muzycznych nie tylko w kraju, ale i w Europie. W tym roku już po raz jedenasty odbędzie się Orange Warsaw Festival, od kilku lat jesteśmy sponsorem głównym Open’er Festival Powered by Orange. Muzyka jest kluczowym elementem naszej strategii sponsoringowej. Teraz robimy następny krok, angażując się w kolejną dużą imprezę muzyczną – Kraków Live Festival. Cieszę się, że możemy w ten sposób dostarczać fanom muzyki niezapomnianych emocji. Mam nadzieję, że zobaczymy się na tegorocznych edycjach naszych trzech festiwali” – powiedział Jean-François Fallacher – prezes Orange Polska

Mikołaj Ziółkowski, prezes Alter Art Festival, zapewnia „To ważny i radosny dla nas moment – przedłużamy i rozszerzamy naszą współpracę z marką Orange, ale także z ludźmi, którzy ją tworzą i z którymi blisko współpracujemy od kilku lat. Z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że bardzo się cieszę z tego spotkania i z tego co razem robimy. Jestem pewien, że dzięki tej współpracy muzyczne festiwale są lepsze, a co za tym idzie i co jest najważniejsze – fani muzyki dzięki Orange mogą przeżywać jeszcze więcej niezwykłych, muzycznych chwil. Wierzyłem, że współpraca będzie dobra, ale nie wiedziałem, że aż tak dobra. Dziękuję i pracujemy dalej nad kolejnymi edycjami festiwali!

W tym roku Orange Warsaw Festival odbędzie się w dniach 1-2 czerwca na Torze Wyścigów Konnych Warszawa – Służewiec, Open’er Festival Powered by Orange 4-7 lipca w Gdyni, a Kraków Live Festival, po raz pierwszy przy wsparciu Orange, zostanie zorganizowany na terenie Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie, w dniach 17-18 sierpnia.

Informacje o Orange Polska
Orange Polska wspiera najlepsze festiwale muzyczne: od 11 lat jest sponsorem Orange Warsaw Festival, od trzech lat Open’er Festival Powered by Orange, a w tym roku po raz pierwszy Kraków Live Festival. To jedne z największych muzycznych imprez w Polsce. Co roku są to wielkie święta muzyczne, pełne nowych brzmień, muzycznych odkryć i artystów na światowym poziomie. Od 2008 roku w 10 edycjach Orange Warsaw Festival wzięło udział ponad 200 artystów z całego świata, a warszawska scena gościła takie gwiazdy jak: Kings of Leon, Beyoncé, Linkin Park, The Prodigy, Muse, Florence + the Machine, The Offspring, Moby, Jamiroquai, Ms. Lauryn Hill, Cypress Hill, Nelly Furtado, Skunk Anansie czy Fatboy Slim. Orange dba także o to, by koncerty były dostępne dla wszystkich, również dla osób z niepełnosprawnościami.

Informacje o Alter Art Festival
Alter Art to największy w Polsce niezależny promotor muzyki, festiwali, koncertów i widowisk. Jest organizatorem między innymi: Open’er Festival Powered by Orange, Orange Warsaw Festival i Kraków Live Festival. Firma została wyróżniona w 2017 roku nagrodą Promoter of the Year podczas gali European Festival Awards.

Mediateka

Zainteresował Cie wpis? Jeśli chcesz otrzymywać informacje prasowe, zostaw nam swój adres e-mail
Napisz do Nas
Udostępnij: Orange Polska i Alter Art razem na Kraków Live Festival

Orange kupuje infrastrukturę światłowodową

5 lutego 2018

Orange kupuje infrastrukturę światłowodową
Orange Polska kupuje część sieci światłowodowej firmy Nettelekom. Umowa w tej sprawie została podpisana 1 lutego. Orange, który prowadzi obecnie największy w swojej historii program budowy światłowodów, nie wyklucza dalszych akwizycji.

Infrastruktura będąca przedmiotem umowy zlokalizowana jest w Kielcach. Obejmuje 14,8 tys. gospodarstw domowych i lokali biznesowych. Stanie się uzupełnieniem miejscowej sieci budowanej przez Orange Polska.

„Przejęcie infrastruktury lokalnego operatora jest elementem realizacji strategii rozwoju sieci światłowodowej OPL. Nie wykluczamy kolejnych takich zakupów lub nawet przejęć innych lokalnych operatorów tam, gdzie będzie to uzasadnione ekonomicznie i gdzie infrastruktura spełniać będzie nasze standardy” – powiedział Piotr Jaworski, Dyrektor Wykonawczy ds. Sieci i Technologii Orange Polska.

Orange Polska realizuje obecnie ambitny program inwestycji światłowodowych. Na ten cel planuje przeznaczyć ok. 4,2 mld zł w latach 2016 – 2020. Dzięki temu z usługi Orange Światłowód będzie mogło skorzystać nawet 5 mln gospodarstw domowych. Już obecnie sieć światłowodowa operatora dociera do ponad 2,5 mln gospodarstw a z internetu światłowodowego korzysta ponad 200 tys. klientów.

Ponadto, w ramach projektów w drugim konkursie POPC, Orange Polska planuje wybudować sieć światłowodową dla ponad 360 tysięcy gospodarstw domowych w kilkuset gminach. Operator podłączy do sieci także 3,7 tys. działających na tych obszarach szkół.

Udostępnij: Orange kupuje infrastrukturę światłowodową

Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

2 lutego 2018

Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

Orange Polska zachęca klientów, by podsumowali swoje wydatki na usługi telekomunikacyjne i telewizję, z których korzystają u różnych operatorów i sprawdzili, ile zyskaliby decydując się na pakiet Orange Love. Za jedynie 99,99 zł miesięcznie otrzymają w nim cztery usługi: szybki domowy internet, abonament komórkowy i telefon domowy oraz telewizję. Korzystając z kalkulatora na orange.pl można łatwo obliczyć oszczędności, jakie daje pakiet.

Klienci korzystają z usług u różnych dostawców. Zakładamy, że jeśli wezmą do ręki wszystkie faktury, podsumują je i porównają z pakietem Orange Love, zauważą oszczędności. Ale to nie koniec zalet Orange Love. Liczy się także wygoda w postaci jednej faktury i jednej umowy. Możliwość dokupienia abonamentów komórkowych dla bliskich w najlepszej cenie na rynku, a także telewizja dla całej rodziny – na telewizorze, laptopie lub smartfonie. Do tego dostęp do serwisu Netflix na jedno kliknięcie pilotem telewizyjnym. Ponadto, tylko w Orange fani sportu mogą oglądać kanał Eleven Sports 1 w jakości 4K . Jestem przekonany, że nie ma lepszego pakietu niż Orange Love – mówi Artur Stankiewicz, dyrektor marketingu rynku konsumenckiego w Orange Polska.

Aby sprawdzić, ile można zyskać wybierając Orange Love, wystarczy wejść na stronę www.orange.pl/kalkulator i wpisać w kalkulator opłaty, jakie klient ponosi obecnie za usługi telekomunikacyjne u różnych dostawców. Aby skorzystać z kalkulatora, należy wybrać przynajmniej dwie usługi: internet domowy oraz abonament komórkowy. Następnie klient otrzyma podsumowanie obecnych miesięcznych kosztów jakie ponosiłby w Orange Love oraz kwotę oszczędności w skali roku.

Ofercie Orange Love towarzyszy kampania reklamowa pod hasłem: „Załóż się z Orange”. Ten interaktywny koncept komunikacji z klientami zachęca klientów, by policzyli, ile płacą obecnie za usługi i przyszli do Orange by sprawdzić, ile mogą zyskać.

Orange Love to nie tylko niższa cena usług wchodzących w skład pakietu, ale też wiele innych korzyści. Przykładowo, wybierając pakiet 4 usług, można także skorzystać z możliwości zakupu smartfona w atrakcyjnej cenie. Orange poleca zwłaszcza Samsung Galaxy S8 oraz LG V30 – każdy z nich dostępny jest na raty, w cenie 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

Ponadto dokupując do Orange Love kolejne abonamenty komórkowe dla bliskich osób, zapłacimy za każdy tylko 19,99 zł miesięcznie otrzymując nielimitowane rozmowy, SMS-y i MMS-y w kraju i w roamingu w UE oraz 5GB (3,22 GB w roamingu w UE) danych. Ponadto, do każdego abonamentu można dobrać smartfon w atrakcyjnej cenie, np. Huawei Mate 10 Lite dual SIM za 29 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

*****

Orange Love to unikatowy pakiet usług dla domu, który w najbogatszej wersji zawiera 4 usługi:

• szybki domowy internet, także światłowodowy o prędkości nawet 600 Mb/s, z nowoczesnym modemem FunBox 3.0 w pakiecie, zapewniającym szybkie Wi-Fi w całym domu. Każdy klient może dodatkowo skorzystać z darmowej aplikacji Mój FunBox, dzięki której będzie mógł zarządzać domowym Wi-Fi i sprawować kontrolę nad siecią domową.
  • abonament komórkowy z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami i MMS-ami oraz pakietem 5GB danych (3,22 GB w roamingu w UE)
  • telewizję z ponad 100 kanałami dla całej rodziny, także w jakości 4K i możliwością dokupienia kolejnych (m.in. paczka kanałów Polsatu, HBO, Canal+ i wiele innych).  Dodatkowo, tylko w Orange klienci mogą korzystać z dostępu do serwisu Netflix w jakości 4K bezpośrednio z dekodera telewizyjnego i zapłacić za niego na fakturze za usługi Orange. Do odbioru telewizji klient dostaje nowoczesny dekoder Samsung ICU 100 4K UHD
  • telefon domowy  z nielimitowanymi rozmowami na numery stacjonarne w Polsce, UE, USA i Kanadzie (oraz komórkowe w USA i Kanadzie).

Szczegółowe informacje na www.orange.pl

Napisz do Nas
Udostępnij: Warto sprawdzić, ile można zyskać z Orange Love

Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

1 lutego 2018

Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

Już 900 tysięcy Polaków może korzystać ze stu Pracowni Orange w całym kraju. Multimedialne świetlice, wyposażone w sprzęt i internet, dają mieszkańcom małych miejscowości lepszy dostęp do nowoczesnych technologii i zasobów sieci, wzmacniają ich cyfrowe umiejętności, integrują lokalne społeczności i zachęcają do wspólnych działań.

Fundując setną Pracownię chcemy uczcić stulecie odzyskania przez Polskę niepodległości i pokazać poprzez oddolne, obywatelskie inicjatywy nowoczesny wymiar patriotyzmu. Widzimy, że program już na etapie przygotowania zgłoszeń jednoczy i mobilizuje lokalne społeczności. Cieszę się, że tworzymy w ten sposób nie tylko miejsca, gdzie można za darmo skorzystać z internetu, ale coś o wiele bardziej wartościowego: lokalne centra aktywności społecznej- powiedział Jean-François Fallacher, prezes Orange Polska.

Setna Pracownia Orange w Kozerkach, jako jedna z 26 nowych lokalizacji, została wybrana w otwartym głosowaniu przez internautów w trzeciej edycji programu. Oddano na nią  ponad 18 tysięcy głosów , czyli 30-krotność liczby mieszkańców. Pracownie powstają tam, gdzie lokalne grupy inicjatywne przedstawią najciekawszą i najbardziej różnorodną ofertę zajęć dla wszystkich grup społecznych ze swojej okolicy. Prowadzący Pracownie to lokalni  społecznicy angażujący się w działalność na rzecz swojej miejscowości.

W ramach programu każda ze stu stworzonych placówek  otrzymała komputery, bezpłatny internet, konsolę do gier, telewizor LCD, a także  meble oraz pomoce dydaktyczne (m.in. roboty edukacyjne, dzięki którym dzieci i młodzież będą uczyć się programowania). Fundacja Orange wkrótce zorganizuje w Pracowniach warsztaty cyfrowe z druku 3D i modelowania.

Pracownie prowadzą własne,  autorskie programy dopasowane do potrzeb i zainteresowań lokalnych społeczności. Pozwalają one rozwijać innowacyjność i kreatywność młodego pokolenia, przygotowywać je do wyzwań zmieniającego się rynku pracy, ale także przeciwdziałać cyfrowemu wykluczeniu osób dorosłych, w tym seniorów. Aż 3/4 osób odwiedzających Pracownie to dzieci i młodzież. To oni najczęściej aktywnie współtworzą realizowane później projekty. Są to m.in. warsztaty (fotograficzne, nowych technologii, kodowania), akcje charytatywne, działania społeczne oraz imprezy plenerowe. Co trzecia Pracownia organizuje zajęcia z programowania. Seniorzy najchętniej korzystają natomiast ze szkoleń z obsługi podstawowych programów komputerowych i poczty elektronicznej.

Pracownie Orange są też miejscem, gdzie mieszkańcy wspierani przez lokalnych liderów mogą realizować własne pomysły. W ubiegłym roku projekty zaproponowane przez samych mieszkańców były realizowanie w ponad połowie działających już Pracowni.

Lokalni liderzy Pracowni mają szansę rozwijać swoje umiejętności: aż 70% z nich czuje, że dzięki udziałowi w programie zwiększyło swoje kompetencje cyfrowe, a 83% deklaruje, że zdobyli nowe umiejętności w obszarze animowania lokalnych społeczności.

Sto Pracowni Orange w całym kraju to rezultat trzech edycji programu. Łącznie, od 2012 roku, o multimedialną pracownię walczyło niemal 2 tys. miejscowości. W rywalizacji internauci oddali w sumie blisko 4,5 mln głosów. Głosowanie na Pracownie pokazuje, jak wielki potencjał drzemie w małych miejscowościach. W ostatniej, trzeciej edycji wystartowało 201 lokalnych grup z miejscowości w całym kraju. Spośród nich wyłoniono 26 zwycięskich projektów.

Program Pracownie Orange został objęty patronatem Ministerstwo Cyfryzacji.

Orange Polska pomaga rozwijać kompetencje cyfrowe Polaków także poprzez wsparcie  rządowych planów podłączenia szybkiego internetu do każdej szkoły w Polsce. Operator doprowadzi łącze światłowodowe do ponad 4,5 tys. szkół jako największy inwestor programu „100 megabitów na stulecie”, a do kolejnych 3,7 tys. szkół w ramach wygranych konkursów Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa. Łącznie Orange doprowadzi szybkie łącznie internetowe do blisko połowy polskich szkół.

Wojciech Jabczyński,
Twitter:  @RzecznikOrange

Bartłomiej Kuczyński,
Koordynator Projektów Strategicznych i Komunikacji – Fundacja Orange
bartlomiej.kuczynski@orange.com
Tel.  +48 518 278 522

Mediateka

Udostępnij: Sto Pracowni Orange na stulecie niepodległości

Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!

5 stycznia 2018

Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!

Młoda brytyjska gwiazda – Dua Lipa będzie kolejną gwiazdą w składzie tegorocznego Orange Warsaw Festival. Pojawi się 1 czerwca na Orange Stage obok Sama Smitha i LCD Soundsystem. Drugiego dnia na festiwalu zobaczymy już wcześniej potwierdzonych wykonawców: Florence & The Machine oraz Tyler, The Creator. Koncerty zaplanowano na terenie Toru Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec.

Debiutancki album artystki, która dołączyła do line-up Orange Warsaw Festival ukazał się na rynku na początku czerwca 2017. Nosił tytuł „Dua Lipa”, a za sprawą wcześniejszych singli była to jedna z najbardziej oczekiwanych płyt roku.

W Wielkiej Brytanii Dua Lipa była najchętniej słuchaną artystką w serwisie Spotify, wyprzedziła takie gwiazdy jak Taylor Swift czy Lorde. Do tej pory artystka sprzedała ponad milion egzemplarzy debiutanckiego albumu na całym świecie. Poszczególne single gwiazdy słuchano nawet pół miliarda razy, a teledysk do „New Rules” po pół roku od opublikowania zbliża się do miliarda wyświetleń.

Autorska płyta przyniosła jej szereg nagród, m.in. NME Award dla Najlepszej Nowej Artystki; MTV Europe Award dla Najlepszego Nowego Wykonawcy, a „New Rules” zgarnęło wyróżnienia dla singla (BBC) oraz klipu (ponownie MTV). W tym roku artystka zaplanowała trasę koncertową, w ramach której odwiedzi także po raz pierwszy Warszawę, oczywiście na Orange Warsaw Festival. Zobaczymy ją dokładnie dzień przed pierwszą rocznicą wydania swojej przełomowej płyty.

Orange Warsaw Festival 2018

Orange Warsaw Festival każdego roku przyciąga kilkadziesiąt tysięcy fanów muzyki i jest jednym z najważniejszych wydarzeń kulturalnych w stolicy Polski. Obok swojego wyjątkowego, miejskiego charakteru, to także jeden z najlepiej przystosowanych festiwali muzycznych dla osób z niepełnosprawnościami. To także miejsce, gdzie po raz pierwszy wystąpiła w Polsce m.in. Beyonce Knowles. Festiwal gościł w trakcie dziesięciu kolejnych edycji także m.in. Lanę Del Rey, Editors, Die Antwoord, Muse, Queens of the Stone Age, Snoop Dogg, The Prodigy i wielu innych światowych i polskich artystów.

Gwiazdy, które każdego roku goszczą na Orange Warsaw Festival oraz wyjątkowa, otwarta atmosfera sprawiły, że w tym roku Orange – sponsor tytularny festiwalu – został nominowany do nagrody specjalnej Wdechy2017 serwisu CoJestGrane24. Nagroda, która zostanie w tym roku przyznana po raz pierwszy, ma wyróżnić firmę, która dobrze wydaje pieniądze na kulturę i łączy swoją nazwę z muzyką czy filmem. Zwycięzca zostanie wyłoniony na podstawie głosowania fanów.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2018 są dostępne w kilku opcjach cenowych, zależnych od momentu zakupu. Dodatkowo klienci Orange mogą skorzystać z 15% zniżki.

Udostępnij: Dua Lipa na Orange Warsaw Festival 2018!