Orange Polska promuje dialog w życiu społecznym

16 maja 2018

Orange Polska promuje dialog w życiu społecznym
Budowanie społeczeństwa, w którym szanowana jest godność każdego człowieka, to jedno z najważniejszych wyzwań współczesności. Dlatego umiejętność prowadzenia dialogu opartego na zrozumieniu i poszanowaniu różnic staje się kluczową kompetencją – w codziennych relacjach międzyludzkich i w biznesie. Orange Polska od lat wspiera małe społeczności. Teraz, dzięki współpracy z norweskim ośrodkiem Nansen Center for Peace and Dialogue, pomoże kształcić lokalnych liderów w prowadzeniu dialogu  wolnego od ocen i uprzedzeń.

Dzięki współpracy z Nansen Center Orange Polska umożliwi przedstawicielom kilkudziesięciu organizacji pozarządowych z całego kraju udział w profesjonalnych szkoleniach. Ich metoda to efekt ponad dwudziestu lat doświadczeń norweskiej organizacji w budowaniu dialogu w skonfliktowanych społecznościach na świecie. Uczestnicy szkolenia będą mogli skuteczniej działać w swoich lokalnych środowiskach, wprowadzając w życie praktyczne umiejętności prowadzenia dialogu bazującego na zrozumieniu i otwartości na innych. Rekrutacja do projektu „Wyłącz ego. Zrozum drugiego”  planowana jest na czerwiec tego roku.

Kultura odpowiedzialności społecznej biznesu przynosi korzyści zarówno firmom jak i ich otoczeniu, jest podstawą rozwoju, przyczynia się do poprawy jakości życia. Jesteśmy nierozerwalnie związani z Polską, czujemy potrzebę angażowania się w sprawy społeczne, szczególnie w roku stulecia odzyskania przez nasz kraj niepodległości  – powiedział Witold Drożdż, dyrektor wykonawczy ds. korporacyjnych Orange Polska. –  Programy, które prowadzimy od wielu lat, takie jak Pracownie Orange w stu małych miejscowościach w całym kraju, nie tylko pomagają oswoić nowoczesne technologie, ale mają też istotny wymiar społeczny. Integrują lokalne społeczności, sprzyjają współpracy i nawiązywaniu partnerstw, budowaniu kapitału społecznego. Nasz nowy projekt jest naturalną konsekwencją tego zaangażowania. Chcemy pomóc szerzyć kulturę dialogu,  bardzo potrzebnego we wszystkich sferach życia publicznego, ale też w codziennych relacjach prywatnych i biznesowych – dodał.

Nowy projekt ogłoszono podczas kolejnej edycji debat Miasteczka Myśli, która odbyła się pod hasłem „Wyłącz ego. Zrozum drugiego.”  Alfredo Zamudio, dyrektor Nansen Center for Peace and Dialogue, który wziął udział w wydarzeniu, wyjaśnia: – Dialog to sposób komunikacji, który koncentruje się na zrozumieniu innych, a nie na próbie przekonania do swoich racji.  Nie oznacza akceptacji ich poglądów i wartości, ale respektowanie prawa do ich wyrażania. Dialog pozwala zabrać głos tym, którzy rzadko mają okazję się wypowiedzieć i zostać wysłuchanym. Tworzy przestrzeń, w której każdy może być usłyszany. Jest prostym i zarazem potężnym narzędziem do  budowania społeczności opartej na szacunku i życzliwości.

Do inicjatywy „Wyłącz ego. Zrozum drugiego” Orange zaprasza przedstawicieli różnorodnych środowisk, w tym lokalnych aktywistów i osoby działające w organizacjach pozarządowych.  Razem z partnerami projektu: Fundacją Pracowania Badań i Innowacji Społecznych Stocznia, Fundacją Szkoła Liderów, THINKTANK, Laboratorium „Więzi”, CSRinfo, zachęca inne organizacje społeczne, aby zostały przyjaciółmi dialogu i wspólnie tworzyły modę na dialog w swoim otoczeniu.

Orange Polska  angażuje się w wiele działań, których celem jest dialog między różnymi środowiskami, szukanie wspólnych płaszczyzn do rozmowy i współpracy. Poprzez Fundację Orange pomógł stworzyć 100 multimedialnych Pracowni Orange w małych miejscowościach. Oprócz integracji cyfrowej, edukacji w zakresie kreatywnego i bezpiecznego wykorzystania technologii, miejsca te pełnią też ważną funkcję społeczną – aktywizują i łączą mieszkańców wszystkich generacji we wspólnych działaniach na rzecz swojej miejscowości.

Orange Polska był jednym z inicjatorów Komitetu Dialogu Społecznego KIG, który działa na rzecz poprawy wzajemnych relacji między pracodawcami, pracownikami oraz administracją rządową i samorządową. Orange Polska był także jednym z inicjatorów stworzenia polskiej wersji Karty Różnorodności. Podpisanie Karty to zobowiązanie firmy do przestrzegania wysokich standardów dotyczących poszanowania dla różnic wynikających m.in. z wieku, płci, narodowości, wyznania czy  poglądów, a także do zwalczania w stereotypów i tworzenie takiego środowiska pracy, w którym w którym wszyscy czują się szanowani.

* * * *

Miasteczko Myśli to cykl debat organizowanych przez Orange Polska – miejsce otwartej dyskusji na ważne tematy, nie tylko dotyczące rynku telekomunikacyjnego i nowoczesnych technologii. Do wymiany poglądów zapraszani są menadżerowie innowacyjnych firm, przedstawiciele wyższych uczelni oraz liderzy opinii. Podczas debaty pt. „Wyłącz ego. Zrozum drugiego.” eksperci rozmawiali o istocie skutecznego dialogu. Jakiego języka używamy? Czy potrafimy słuchać i uszanować poglądy innych, kiedy są skrajnie różne od naszych? Jak – szukając porozumienia z innymi – wyjść z „kryjówki” stereotypów?

Kontakt dla mediów:

Udostępnij: Orange Polska promuje dialog w życiu społecznym

15 maja 2018

Nines

Wielka Brytania coraz śmielej rozpycha się na scenie hip-hopowej. Po ogromnych sukcesach Skepty i Stormzy’ego następny w kolejce jest Nines. 28-letni raper z Londynu dwa lata temu podpisał kontrakt z XL Recordings, stając się naturalnym następcą Dizzy’ego Rascala w katalogu tej szanowanej wytwórni. Gorąco wokół Ninesa zrobiło się w 2015 roku, kiedy ukazał się jego mixtape „one Foot In” a promujący go singiel „Can’t Blame Me” zyskał w szybkim tempie 10 milionów odtworzeń. Pełny debiut miał premierę w lutym 2017 roku, już pod marką XL. Album „One Foot Out” dotarł do pierwszej piątki najchętniej kupowanych płyt w Wielkiej Brytanii, co odnotowano, jako ogromny sukces całego gatunku. W kwietniu tego roku Nines powrócił z kolejnym wydawnictwem, powtarzając sukces debiutu na listach przebojów. Do Polski Nines przyjedzie po raz pierwszy.

O.S.T.R.

Muzyk, producent, instrumentalista, raper. Jeden z najbardziej pracowitych i utalentowanych artystów w Polsce. Od kilkunastu lat konsekwentnie podąża w raz obranym kierunku artystycznym. Na scenie hiphopowej w kraju osiągnął właściwie wszystko. Autor 20 autorskich albumów muzycznych. Posiadacz 7 platynowych i 6 złotych płyt, w tym jednej podwójnie i jednej potrójnie platynowej. Jeden z pionierów w wykorzystaniu zespołu instrumentalistów w czasie koncertów hiphopowych w Polsce. Lubiany i doceniany za granicą, współpracował z muzykami z amerykańskiej, brytyjskiej i holenderskiej sceny hiphopowej. Z Chrisem Van Rootselaar i Jaapem Wiewel współtworzy kolektyw producencki Killing Skills. Absolwent łódzkiej Akademii Muzycznej w klasie skrzypiec, pomysłowo wykorzystuje przyswojoną wiedzę klasyczną w kompozycjach opartych na czarnej muzyce miejskiej.

Sonar

Projekt Łukasza Stachurko (Rysy) i Leny Osińskiej już dwa lata temu namieszał na stołecznej scenie. O wydanym w marcu albumie „Torino” mówi się jeszcze więcej. Niby nie zmieniło się zbyt wiele, ale to tylko pozory, bo dzięki tej płycie możemy poznać nowe oblicze zespołu – bardziej klubowe i taneczne.

Baranovski

Od kilku tygodni jego pierwszy singiel „Dym” szturmuje stacje radiowe w Polsce. Tym samym artysta na nowo zaczął pisać swoją własną, autorską historię, bo do dziś niektórzy pamiętają go z udziału w jednym z wokalnych talent show i jako muzyka koncertowego składu xxanaxx.

Mediateka

Udostępnij: Nines, O.S.T.R. oraz finaliści konkursu Rozgrzewka nad Wisłą – Sonar i Baranovski dołączają do składu Orange Warsaw Festival!

Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival

8 maja 2018

Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival
Orange Warsaw Festival będzie pierwszym miejscem, gdzie usłyszymy nową muzykę ogłaszanych artystów. Dla Meli Koteluk ten koncert będzie także pierwszym występem po blisko dwuletniej przerwie.

MELA KOTELUK

Koncertem na Orange Warsaw Festiwal Mela wraca do grania na żywo i zapowiada kolejny rozdział swojej muzycznej kariery. Jeszcze w tym roku ma ukazać się trzeci solowy album artystki, którego przedpremierowe fragmenty usłyszymy już 2 czerwca w Warszawie. Mela zadebiutowała w 2012 roku albumem “Spadochron”, który przyniósł jej 3 Fryderyki i uzyskał status platynowej płyty zyskując uznanie fanów i krytyków. Po dwóch latach intensywnego koncertowania, jesienią 2014 roku ukazała się druga, autorska płyta Meli pt. „Migracje”. Zapowiedział ją singiel zatytułowany “Fastrygi”, który bardzo szybko znalazł się w czołówkach list przebojów. Ostatnia trasa Meli, „Zmienne Tętno”, była zwieńczeniem 4-letniego maratonu koncertowego, po którym artystka zrobiła sobie dwuletnią przerwę.

THE DUMPLINGS ORKIESTRA

The Dumplings to taneczny smutek i chwytliwe melodie. Elektropopowy duet mocno stawia na elektronikę w duchu nowych brzmień, ale nie zapomina o chwytliwych piosenkach – znaku rozpoznawalnym twórczości Justyny Święs i Kuby Karasia. Błyskotliwy debiut The Dumplings w 2013 roku sprawił, że ich muzyką zainteresowały się największe wytwórnie w Polsce. Ich pierwszy album „No Bad Days” otrzymał Fryderyka w kategorii Debiut za 2014 rok. Kolejna płyta, „Sea You Later”, w całości skomponowana i wyprodukowana przez zespół okazała się wielkim sukcesem za sprawą singli „Kocham być z Tobą” i „Nie Gotujemy”. Podczas koncertu z twórczością Agnieszki Osieckiej The Dumplings po raz pierwszy spotkali się na scenie z orkiestrą. Ta udana współpraca zaowocowała specjalną trasą koncertową i także na Orange Warsaw Festival zespół zobaczymy w tej poszerzonej formule. A ponieważ aktualnie duet kończy prace nad najnowszym wydawnictwem, premierowe fragmenty również usłyszmy na festiwalu.
Młoda kompozytorka i autorka tekstów, która proponuje świeżą estetykę dźwięku, łączącego pop z muzyką alternatywną i elektroniczną. Obecnie szykuje się do wydania debiutanckiego albumu, za którego produkcję odpowiada Bartosz Dziedzic (Brodka, Artur Rojek).

W sprzedaży są bilety i karnety Regular Tickets w kilku opcjach, w tym także bilety w promocyjnych cenach dla klientów Orange i specjalne pakiety na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange. Szczegółowy cennik na www.orangewarsawfestival.pl

Regular Tickets dostępne od 15.12.2017 do 22.05.2018 lub do wyczerpania puli biletów.

Karnet 2 dni – 399 zł • Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 339 zł
Bilet jednodniowy – 229 zł • Bilet jednodniowy z 15% rabatem dla Klientów Orange – 195 zł

DODATKOWYCH INFORMACJI UDZIELĄ:

z ramienia Organizatora Festiwali – firmy Alter Art:

Aleksandra Krakowska
New Media & Marketing Manager
media@alterart.pl

z ramienia Sponsora Festiwali – firmy Orange Polska:

Mediateka

Udostępnij: Mela Koteluk i The Dumplings Orkiestra wystąpią na Orange Warsaw Festival

Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą

30 kwietnia 2018

Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą
Do Orange Warsaw Festival zostało dokładnie 5 tygodni, ale zanim spotkamy się na Torze Wyścigów Konnych na Służewcu Alter Art wspólnie z Miastem Stołecznym Warszawa proponują udział w Rozgrzewce nad Wisłą! Dwunastego maja od godziny 17:00 na Bulwarach Wiślanych obok Muzeum Sztuki Nowoczesnej zagrają cztery polskie zespoły a od godziny 21:00 gwiazda wieczoru George FitzGerald!

To będzie idealny plan na sobotnie popołudnie i wieczór! Dzięki współpracy z Miastem Stołecznym Warszawa publiczność zobaczy 4 koncerty obiecujących warszawskich zespołów oraz występ tanecznej gwiazdy, jednego z najciekawszych europejskich twórców muzyki elektronicznej George’a FitzGeralda. Ten brytyjski dj i producent jest dziś w centrum zainteresowania fanów tanecznych brzmień i mediów, które rozpływają się w zachwytach nad jego produkcjami. Wydany w marcu nowy album “All That Must Be” zawiera utwory z gościnnym udziałem m.in. Bonobo i Tracey Thorn (Everything But The Girl). Twórczość George’a FitzGeralda przypadnie do gustu tym, którzy cenią sobie Caribou, Four Tet czy wspomnianego Bonobo.Nim jednak na scenie zrobi się tanecznie, publiczność pomoże zdecydować, który z czterech warszawskich zespołów wystąpi na Orange Warsaw Festival 2018! Tak, to właśnie w głosowaniu zostanie wyłoniony wykonawca, który 1 lub 2 czerwca zagra podczas Orange Warsaw Festival. W konkursie, osoby głosujące będą mogły wygrać nagrody rzeczowe, w tym wysokiej klasy smartfony (fundatorem nagród jest Orange Polska). Wstęp wolny. Zapraszamy!

Na scenie walczyć o głosy będą:

neena.

New People.
New People to siedem kolorowych muzycznych osobowości połączonych miłością do pisania piosenek i śpiewania na wiele głosów. Razem tworzą harmonijną mieszankę popu, soft rocka lat 70tych, disco i bujania rodem z Motown, która kilka tygodni temu objawiła się na debiutanckim albumie „New People”.

Baranovski.

Sonar.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018: Rozgrzewka nad Wisłą

Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!

27 kwietnia 2018

Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!
Do Skrillexa, Martina Garrixa i Justice – ikonicznych artystów muzyki tanecznej jacy pojawiali się w ostatnich latach na Orange Warsaw Festival, dołączy w tym roku duet szwedzkich producentów i djów – Axwell /\ Ingrosso!

Co dwie głowy to nie jedna, zwłaszcza jeśli chodzi o tworzenie muzyki elektronicznej dla mas. A Axwella i Sebastian Ingrosso są prawdziwymi mistrzami tego gatunku. Nic dziwnego, skoro szlify zdobywali tworząc jeden z najważniejszych elektronicznych projektów ostatnich lat, prawdziwą legendę, muzyki EDM czyli trio Swedish House Mafia. Kiedy w 2013 roku w przyjacielskiej atmosferze ich drogi ze Stevem Angello rozeszły się, Axwell i Ingrosso postanowili kontynuować współpracę i już kilka miesięcy później działali pod nowym szyldem.

„Ta dziwna równowaga energii między mną i Sebastianem sprawia, że jest to jeden z najbardziej ekscytujących projektów w historii” – wyjaśnia Axwell. Pierwszy wspólny występ duetu miał miejsce na Governors Ball w Nowym Jorku. Debiutancki singiel „Something New” sformalizował działalność duetu i wszystko ruszyło zgodnie z planem. Kolejne utwory: „On My Way”, „Can not Hold Us Down” i „Sun Is Shining” sprawiły, że producenci ze Sztokholmu powrócili w eter i na festiwalowe sceny. „Myślę, że wciąż naszym największym osiągnięciem jest możliwość połączenia się z naszymi fanami na całym świecie” – mówi Ingrosso. „Kiedy patrzysz na to, jak długo to robimy i na to, że ludzie wciąż są podekscytowani widząc nas i słysząc, o co nam chodzi, to jest naprawdę wyjątkowe.” Ubiegły rok okazał się dla duetu najważniejszym. Nie tylko wydali debiutancki album – „More Than You Know”, ale przede wszystkim tytułowe nagranie z tego wydawnictwa stało się międzynarodowym przebojem. I choć ostatnie tygodnie przyniosły informację o reaktywacji Swedish House Mafia, Axwell i Ingrosso mają jeszcze do załatwienia kilka spraw w duecie – m.in. spotkanie z Wami podczas ostatniego koncertu na głównej scenie Orange Warsaw Festival 2018!

Karnet 2 dni – 399 zł • Karnet 2 dni z 15% rabatem dla Klientów Orange – 339 zł

DODATKOWYCH INFORMACJI UDZIELĄ:

z ramienia Organizatora Festiwali – firmy Alter Art:

Aleksandra Krakowska
New Media & Marketing Manager
media@alterart.pl

z ramienia Sponsora Festiwali – firmy Orange Polska:

Mediateka

Udostępnij: Axwell /\ Ingrosso na Orange Warsaw Festival!