Orange rozdaje minuty do wszystkich

6 stycznia 2010

Orange rozdaje minuty do wszystkich

W promocji „Minuty za Minuty” w Nowym Orange Go, za każde zainicjowane połączenie trwające dłużej niż 2 minuty dzwoniący otrzymuje od 3 do 9 dodatkowych minut na kolejne połączenia do wszystkich sieci (nie dotyczy Play i Cyfrowego Polsatu).

Dodatkowe minuty są rozliczane w pierwszej kolejności i można je wykorzystać już przy następnym połączeniu. Niewykorzystany czas przechodzi na kolejne połączenia. Codziennie można dostać nawet 45 dodatkowych minut, są one ważne w ciągu 24 godzin od chwili przyznania.

Liczba przyznanych minut zależy od wartości ostatniego doładowania:

Nominał ostatniego doładowania

Liczba dodatkowych minut za każde połączenie trwające ponad 2 min*

25 – 49,99 zł

3 minuty

50 – 99,99 zł

6 minut

100 zł i więcej

9 minut

* – dotyczy połączeń z doładowania.

Aktywacja promocji jest jednorazowa, można ją włączyć na jeden ze sposobów:

• wysyłając SMS-a aktywującego o treści HALO pod numer 900 (opłata jak za standardowy SMS);
  • wpisując na klawiaturze telefonu *101*11# i potwierdzając przyciskiem połączenia (aktywacja bezpłatna).

Wysyłając SMS o treści ILE pod numer 900, użytkownik może sprawdzać liczbę minut, którymi dysponuje.

Więcej informacji o ofercie można znaleźć na www.orange.pl

Udostępnij: Orange rozdaje minuty do wszystkich

Noworoczna wyprzedaż telefonów w Orange

4 stycznia 2010

Noworoczna wyprzedaż telefonów w Orange

Od 4 stycznia Orange obniża ceny 18 modeli telefonów w ofertach abonament i mix. Obniżki cen sięgają nawet 688 złotych.

Telefony w niższych cenach można wybierać przedłużając umowę lub kupując nową aktywację. Do wyboru jest sześć wartości miesięcznych opłat, w wysokości od 25 do 200 zł oraz trzy okresy, na które można zawrzeć umowę: 24, 30 i 36 miesięcy.

Oprócz telefonu w dobrej cenie, klienci wybierający Orange abonament 55 dostaną atrakcyjną ofertę, w której co miesiąc będą mieli 150 minut na połączenia do wszystkich sieci, a za minutę połączenia zapłacą tylko 29 gr. Może ponadto wybrać, co najmniej dwa prezenty. Pozwalają one na przykład, na bezpłatne wysyłanie SMS-ów lub zwiększenie liczby bezpłatnych minut na połączenia w Orange, nawet o 360 miesięcznie.

Przykładowe zmiany cen modeli telefonów objętych obniżką – w wybranych ofertach:

• Samsung F300 1 zł, taniej o 688 zł,
  • Nokia 5800 – 1 zł, taniej o 548 zł,
  • HTC Dual Touch – 1 zł, taniej o 548 zł,
  • LG KM900 Arena – 1 zł, taniej o 398 zł,
  • Motorola U9 – 1 zł, taniej o 378 zł,
  • Motorola W510 – 1 zł, taniej o 248 zł,
  • Motorola Z6w – 1 zł, taniej o 378 zł,
  • Nokia 6210 Navigator – 1 zł, taniej o 198 zł,
  • Samsung Corby – 1 zł, taniej o 168 zł,
  • Samsung Ultra Classic – 1 zł, taniej o 148 zł,
  • Samsung Ultra Touch – 1 zł , taniej o 98 zł,
  • Nokia 5130 – 1 zł, taniej o 98 zł,
  • LG KG990i Viewty – 1 zł, taniej o 98 zł,
  • Sony Ericsson W595s – 1 zł, taniej o 98 zł,
  • LG BL20 New Chocolate – 1 zł, taniej o 78 zł,
  • Nokia 2330 – 1 zł, taniej o 68 zł,
  • Orange Vegas -1 zł, taniej o 78 zł.

Szczegóły na stronie www.orange.pl.

Udostępnij: Noworoczna wyprzedaż telefonów w Orange

TP przypomina o nowym sposobie wybierania numerów

30 grudnia 2009

TP przypomina o nowym sposobie wybierania numerów

Dzwoniąc z telefonu stacjonarnego na numer miejscowy, międzystrefowy, do sieci komórkowej czy teleinformatycznej, nie musimy już wybierać na początku cyfry „0″. Zachęcamy wszystkie osoby, które korzystają z telefonów lub innych urządzeń z zaprogramowanymi numerami, by przeprogramowały je zgodnie z nowymi zasadami.

Zmiana sposobu wybierania numerów wynika z Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z 28 lutego 2008 r. –  dostosowują się do niego  wszyscy operatorzy.

Zgodnie z Rozporządzeniem, do 15 maja 2010 r. obowiązuje okres przejściowy. Jeśli w tym czasie wybierzemy numer „po staremu”, z zerem na początku, przy losowo wybranych połączeniach pojawi się bezpłatna zapowiedź informująca o zmianach. Po zapowiedzi połączenie zostanie automatycznie przerwane. Zgodnie z Rozporządzeniem, liczba połączeń z zapowiedzią będzie stopniowo wzrastać, od około 1% na początku okresu przejściowego, do 100% po 15 maja 2010.

W związku ze zmianami sugerujemy, aby osoby korzystające z telefonów, modemów bądź centralek z zaprogramowanymi numerami, przeprogramowały je zgodnie z nowymi zasadami już teraz, nie czekając do zakończenia okresu przejściowego. To pozwoli uniknąć  ewentualnych kłopotów z dzwonieniem z błędnie zaprogramowanego telefonu, w chwili gdy  możliwość wybierania numeru z zerem zostanie całkowicie zlikwidowana.

Od 16 maja przyszłego roku obowiązywać będzie już tylko jeden sposób wybierania połączeń krajowych – bez początkowego zera – zarówno z telefonów stacjonarnych jak i komórkowych. Od tego dnia do 15 stycznia 2011 r. po wybraniu numeru  „po staremu”, czyli z zerem na początku zawsze usłyszymy bezpłatną informację o zmianie sposobu wybierania numeru, po czym połączenie zostanie przerwane.

Przypominamy jednocześnie, że nie zmienia się sposób wybierania numerów międzynarodowych. Przed numerem kierunkowym kraju, do którego dzwonimy, nadal będziemy wybierać „00”. Czyli, dzwoniąc np. do Francji, wybieramy tak jak dotychczas, 0033, a następnie właściwy numer.

Informację na temat zmian można uzyskać pod bezpłatnym numerem infolinii 19393, a  wsparcie techniczne pod numerem 800 102 102

Udostępnij: TP przypomina o nowym sposobie wybierania numerów