Orange Warsaw Festival 2013 – Beyoncé na Stadionie Narodowym

4 lutego 2013

Orange Warsaw Festival 2013 – Beyoncé na Stadionie Narodowym

Beyoncé, zdobywczyni 16 nagród Grammy, wystąpi po raz pierwszy w Polsce podczas pierwszego dnia Orange Warsaw Festival 2013. W tym roku, ta jedna z największych imprez muzycznych w naszym kraju, odbędzie się w dniach 25 i 26 maja na Stadionie Narodowym.
Beyoncé wystąpi podczas Orange Warsaw Festival w ramach światowej trasy koncertowej The Mrs. Carter Show World Tour Starring BEYONCÉ.

Promotorem i organizatorem tegorocznego Orange Warsaw Festival jest Rochstar Events. Dotychczasowy organizator – TVN – pozostanie partnerem telewizyjnym festiwalu.

Orange Warsaw Festival to wydarzenie, które, od 2008 roku, na stałe wpisało się w muzyczne życie stolicy. Przyciąga dziesiątki tysięcy fanów muzyki, którzy mogą zobaczyć gwiazdy światowego formatu na żywo. Szósta edycja zapowiada się niezwykle atrakcyjnie.
Od lat współtworzymy festiwal i wciąż go rozwijamy, dając naszym klientom możliwość słuchania muzyki na światowym poziomie i przeżywania dzięki temu wyjątkowych emocji. Poprzednie edycje OWF gromadziły po 50  tysięcy fanów. Jestem pewien, że w tym roku pobijemy rekord. Marka Orange to już niemal synonim spektakularnych, ważnych i radosnych wydarzeń, budzących ogromne zainteresowanie Polaków. Tegoroczna edycja Orange Warsaw Festival będzie wielkim muzycznym świętem – mówi Konrad Ciesiołkiewicz, Dyrektor PR i Sponsoringu Orange Polska.

Wielka gwiazda, świetny line-up i prestiżowy obiekt – nie da się ukryć, to ogromne atuty tegorocznej edycji Orange Warsaw Festival. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że Rochstar Events wprowadza markę Orange Warsaw Festival na Stadion Narodowy, z najbardziej oczekiwaną artystką światowej klasy, o poziomie superstar. Jestem przekonany, że, jak w latach poprzednich, OWF będzie sukcesem artystycznym i frekwencyjnym – mówi Sławomir Nowaczewski, Promotor Orange Warsaw Festival 2013, Partner Zarządzający/CEO Rochstar Events.

Stadion Narodowy zmienia swoje oblicze i rozwija się. Będzie miejscem, gdzie każdy znajdzie to, co dla niego ważne, ciekawe i chętnie wróci. Niezmiernie cieszymy się, że nasz stadion będzie gościł OWF. Skala, ranga i poziom artystyczny festiwalu sprawiają, że jest to jedno z najważniejszych tegorocznych wydarzeń muzycznych. Nasza radość jest tym większa, że OWF idealnie odpowiada idei otwartości i dostępności stadionu – mówi Mikołaj Piotrowski, Dyrektor ds. Komunikacji spółki PL.2012+, zarządzającej Stadionem Narodowym.

Piotr Metz, Rzecznik prasowy OWF 2013: Beyoncé to z pewnością największa współczesna gwiazda muzyki R&B, wspaniała kontynuatorka tradycji wielkich wokalistek takich jak Aretha Franklin czy Whitney Houston. Na Stadionie Narodowym zaprezentuje premierowy materiał z piątego solowego albumu, który ukaże się w kwietniu, a nad którym pracowała m.in. z Justinem Timberlakiem, Timbalandem i mężem Jayem-Z. Beyoncé to znakomity przykład muzyki popularnej  z najwyższej półki, wpisując się w ten sposób doskonale w założenia programowe OWF prezentującego w kolejnych odsłonach ambitną rozrywkę na światowym poziomie.

Sprzedaż biletów na Orange Warsaw Festival rusza już dzisiaj 4 lutego. Do 14 lutego będzie można nabyć wyłącznie karnety, ale za to po bardzo promocyjnych cenach. Wiecej o biletach na OWF 2013 www.orangewarsawfestival.pl

O kolejnych gwiazdach Orange Warsaw Festival 2013 będziemy informować na bieżąco.

Więcej informacji:
ORANGE                                        ROCHSTAR EVENTS                                  STADION NARODOWY
Wojciech Jabczyński                      Piotr Metz                                                     Mikołaj Piotrowski
Rzecznik Orange Polska                Rzecznik Orange Warsaw Festival             Dyrektor PR, Stadion Narodowy
biuro.prasowe@orange.com           piotr.metz@rochstar-events.com               mikolaj.piotrowski@2012plus.pl

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2013 – Beyoncé na Stadionie Narodowym

30 stycznia 2013

Na ekranach polskich kin debiutują kolejne dwa filmy koprodukowane przez Orange Polska. W najbliższy piątek (1 lutego) premierę będzie miał bardzo dobrze oceniany przez krytyków thriller sensacyjny Wojciecha Smarzowskiego – „Drogówka”. Druga filmowa propozycja to zwariowana komedia pomyłek – „Podejrzani zakochani”, w kinach od 25 stycznia.

„Drogówka” Wojciecha Smarzowskiego – reżysera takich filmów jak: „Róża”, „Dom zły” czy Wesele” – to mocne kino akcji, bezkompromisowo i szczerze, ale również z charakterystycznym dla reżysera poczuciem humoru ukazujące najciemniejsze strony życia. Opowiada historię grupy policjantów, których poza pracą łączą wspólne imprezy, sportowe samochody i „ciemne” interesy.

Akcja przyśpiesza, gdy jeden z członków grupy ginie w tajemniczych okolicznościach, a oskarżenie pada na innego funkcjonariusza policji. Podejrzany próbując oczyścić się z zarzutów odkrywa przed widzem prawdę o przestępczych powiązaniach na najwyższych szczeblach władzy.

Wojciech Smarzowski sięgnął po sprawdzoną ekipę aktorów: Bartosza Topę, Marcina Dorocińskiego, Arkadiusza Jakubika, Eryka Lubosa, Julię Kijowską, Macieja Stuhra, Agatę Kuleszę, Izę Kunę, Jacka Braciaka, Mariana Dziędziela czy Andrzeja Grabowskiego.

Z kolei wielbiciele lżejszego gatunkowo kina mogą wybrać inną koprodukcję Orange Polska – komedię kryminalną „Podejrzani Zakochani” Sławomira Kryńskiego. Poprzedni film tego reżysera, również komedia, „To nie tak jak myślisz kotku”, cieszył się dużym powodzeniem i zgromadził w kinach ponad 900 tysięcy widzów.

W „Podejrzanych zakochanych” nieśmiały Albert szukający miłości w Internecie spotyka Barbarę. Poznawszy się przez Internet oboje przyjmują strategie przyjęcia fikcyjnych osobowości i gdy wreszcie decydują się na randkę, oboje wysyłają na spotkanie zastępców. Wszyscy trafiają do hotelu, gdzie grasuje szajka przestępców. Losy bohaterów zaczynają się przeplatać i ostatecznie w pełnej omyłek intrydze nikt już nie wie, kto jest podejrzanym, a kto zakochanym.

* * * * * *

Orange Polska jest jednym z najważniejszych koproducentów filmowych w Polsce. W ciągu ostatnich kilku lat uczestniczyła w realizacji 22 filmów, w tym historycznych, jak „Obława”, „Katyń”, „Dzieci Ireny Sendlerowej” czy „Różyczka”, obyczajowych, np. „Bejbi Blues”, komedii np. „Ile waży koń trojański?”. Wszystkie filmy współfinansowane przez Orange Polska zgromadziły w kinach ponad 9 mln widzów. Kolejne kilkanaście filmów jest w trakcie produkcji lub czeka na swoją premierę, między innymi „AmbaSSada” Juliusza Machulskiego, „W ukryciu„ Jana Kidawy-Błońskiego, „Wyprawa na księżyc” Jacka Bromskiego oraz „Lech Wałęsa” Andrzeja Wajdy. Wszystkie będzie można obejrzeć w kinach jeszcze w tym roku.

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: „Drogówka” i „Podejrzani zakochani” – kolejne koprodukcje Orange Polska w kinach

Orange Polska nagradza liderów innowacji

30 stycznia 2013

Orange Polska nagradza liderów innowacji

Orange wyróżnił 4 firmy spośród niemal 1000 zgłoszonych w kategorii „Inspirująca firma” konkursu Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju 2012. Nowa kategoria była adresowana do małych i średnich przedsiębiorstw stosujących nowatorskie rozwiązania IT i telekomunikacyjne. Nagrodami były ultrabooki oraz możliwość zakupu abonamentów z rabatem i atrakcyjnymi smartfonami.

Mecenat nad konkursem to kolejna inicjatywa, w ramach której Orange systematycznie wspiera rozwój małego, średniego i dużego biznesu. Tym samym udowadnia, że poza tworzeniem i dostarczaniem nowoczesnych rozwiązań IT i telekomunikacyjnych, wspiera swoich klientów biznesowych w realizacji nowatorskich przedsięwzięć i promuje innowacyjne postawy w biznesie. Orange Polska od pierwszej edycji jest również partnerem strategicznym Kongresu Innowacyjnej Gospodarki organizowanego przez Krajową Izbę Gospodarczą pod honorowym patronatem Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej.

„W Orange Labs wychodzimy z założenia, że innowacyjne pomysły to wynik połączenia chęci zmiany z gotowością do podejmowania ryzyka, otwartego myślenia i interakcji między ludźmi. Projekty nagrodzone w konkursie wpisują się w tą ideę, co bardzo nas cieszy, tym bardziej, że to właśnie innowacyjność jest dla małych i średnich firm szansą na rozwój i zbudowanie trwałej przewagi konkurencyjnej” – mówi Krzysztof Kozłowski, dyrektor Orange Labs Poland.

Innowacyjność projektów zgłoszonych do konkursu w kategorii „Inspirująca firma” rozumiano przede wszystkim jako efektywne wdrożenie nowych rozwiązań telekomunikacyjnych lub teleinformatycznych, które pozwoliło firmom na uzyskanie wymiernych korzyści biznesowych i usprawnienie procesów funkcjonowania firmy. Zwycięzcami zostali:

• Firma mikro: EGB Finanse Sp. z o.o. (woj. kujawsko-pomorskie)
  • Firma mała: Datera S.A. (woj. pomorskie)
  • Firma średnia: Samodzielny Publiczny Zespół Gruźlicy i Chorób Płuc w Olsztynie (woj. warmińsko-mazurskie)

* * *

Krajowi Liderzy Innowacji i Rozwoju to ogólnopolski konkurs organizowany nieprzerwanie od 2008 roku przez Fundację Innowacji i Rozwoju. Celem tegorocznej edycji projektu było wyróżnienie i promowanie organizacji, które mimo odczuwalnego spowolnienia gospodarczego z powodzeniem realizują projekty rozwojowe i wdrażają innowacyjne rozwiązania. Patronat nad konkursem sprawowali: Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Komisja Europejska – Przedstawicielstwo w Polsce, Polska Agencja Rozwoju Przedsiębiorczości, Urząd Patentowy Rzeczpospolitej Polskiej, Związek Banków Polskich oraz Giełda Papierów Wartościowych.

W tym roku specjalnie dla Orange stworzono dodatkową kategorię – „Inspirująca firma” – adresowaną do firm stosujących nowatorskie rozwiązania teleinformatyczne i telekomunikacyjne.

Szczegółowe informacje na temat konkursu: www.liderzyinnowacji.pl
Osoba kontaktowa:

Grupa TP:       Wojciech Jabczyński, rzecznik prasowy Orange Polska