Orange wśród najbardziej innowacyjnych firm 2012 roku

5 października 2012

Orange wśród najbardziej innowacyjnych firm 2012 roku

Orange Polska został wczoraj (4.10) uhonorowany statuetką Innowatora dla najbardziej innowacyjnej firmy 2012 roku w kategorii Internet Media Telekom. Nagrody po raz drugi przyznała redakcja tygodnika Wprost.

Laureaci nagrody zostali wyłonieni spośród firm z listy 500 najbardziej innowacyjnych firm w Polsce, którą przygotowuje zespół naukowców z Instytutu Nauk Ekonomicznych Polskiej Akademii Nauk. Na jej podstawie redakcja tygodnika WPROST dokonała wyboru firm, które zostały uznane za liderów innowacji w wybranych i kluczowych sektorach gospodarki takich jak: medycyna, energetyka, budownictwo, przemysł i usługi dla biznesu.

Wśród wyróżnionych w rankingu firm oprócz Orange Polska znalazły się: Selvita, Adamed, Tricomed, ABB, RAFAKO, PGE S.A., FAMUR, NEWAG, KGHM, Polska Miedź, Macrologic, V-soft, Atrem S.A., Comarch, Software Mind, Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych, BRE Bank, PKO BP SA, Grupa Kęty, Skanska oraz Saint Gobain Polska.

Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Orange wśród najbardziej innowacyjnych firm 2012 roku

Niższe rachunki z pakietem Orange Open – teraz także dla firm

5 października 2012

Niższe rachunki z pakietem Orange Open – teraz także dla firm

Orange Polska wprowadza kolejna ofertę Orange Open – tym razem jest to propozycja dla klientów biznesowych. Firmy korzystające z kilku usług – stacjonarnych i mobilnych, mogą połączyć je w pakiet i zaoszczędzić miesięcznie nawet 36 zł + VAT.

Pakiet Orange Open dla Firm można stworzyć z 2, 3 lub 4 usług z różnych kategorii: telefon komórkowy, telefon / internet stacjonarny, internet mobilny oraz Wirtualna Centralka Orange.
Wysokość rabatu zależy od liczby produktów w pakiecie – jeśli składa się on z 2 usług, firma otrzyma rabat w wysokości 12 zł + VAT miesięcznie, pakiet stworzony z 3 lub 4 różnych usług obniży rachunek o  – odpowiednio – 24 lub 36 zł + VAT miesięcznie.
Aby skorzystać z oferty i otrzymać rabat, wystarczy przedłużyć umowę lub wybrać nową usługę z innej kategorii, z abonamentem od 39 zł + VAT. Jeśli pakiet Orange Open dla firm składa się tylko z usług mobilnych, aktywuje się on automatycznie, po przedłużeniu lub podpisaniu nowej umowy na jedną z usług.
Jeśli pakiet zawiera także usługi stacjonarne, klient aktywuje pakiet samodzielnie wysyłając SMS-a o treści „Open dla Firm” pod bezpłatny numer 80366, lub dzwoniąc na numer 510 600 600 bądź  801 600 006 (opłata za połączenie zgodna z cennikiem operatora).
Regulamin i pozostałe szczegóły oferty będą dostępne na www.orange.pl/dlafirm od 8.10.2012 r.

biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Niższe rachunki z pakietem Orange Open – teraz także dla firm

Milion fanów Orange Polska na Facebooku

1 października 2012

Milion fanów Orange Polska na Facebooku

Profil Orange Polska na Facebooku lubi już milion internautów, czyli co dziewiąty polski użytkownik serwisu. Jest to jednocześnie najpopularniejszy profil spośród 27, które ma na świecie marka Orange.

– Zaangażowanie internautów to dla nas powód do dumy i potwierdzenie skuteczności dwuletniej strategii marki na Facebooku. Staramy się, by nasz profil był atrakcyjny i odpowiadał na realne potrzeby użytkowników. Stąd choćby uruchomienie obsługi klientów na profilu. Dzięki m.in. takim działaniom udało nam się uzyskać najwyższy wskaźnik responsywności spośród wszystkich polskich fanpage na Facebooku – powiedział Paweł Patkowski, dyrektor Marki, Mediów i Komunikacji Orange Polska.

Orange przygotowało milion bonusów dla miliona swoich fanów. Po wysłaniu podanego w dniu celebracji na profilu www.facebook.com/OrangePolska hasła pod bezpłatny numer 80408, użytkownicy ofert Orange na kartę, mix i abonament otrzymają doładowanie konta – niespodziankę. Orange przygotowało także z tej okazji specjalny film z podziękowaniami, wykorzystujący technikę malowania światłem: http://youtu.be/RQcLm-Jy08E oraz konkurs, w którym do wygrania jest iPhone 5.

Profil Orange Polska na Facebooku jest obecny od 21 lipca 2010. W tym czasie na profilu pojawiło się ponad 1100 postów i blisko 800 zdjęć. Fanpage Orange zajmuje pierwsze miejsce wśród polskich stron w tym serwisie pod względem ilości postów zamieszczanych na stronie przez jej fanów, ich liczba przekracza 26 tysięcy. Internauci prawie 330 tys. razy polubili też nasze treści i zamieścili ponad 190 tys. komentarzy. Na każdą publikację przypada ich średnio 169.

Na ten wynik złożyły się liczne aktywności, w tym niezwykle popularne konkursy, np. zabawa z kodami, w której sześciu edycjach wzięły łącznie 2,5 mln klientów. Duże znaczenie miało także uruchomienie kanału obsługi klienta na profilu. Każdego miesiąca fani zamieszczają na stronie oraz w specjalnym formularzu ponad 2300 zgłoszeń (najwyższy w branży współczynnik), nad których rozwiązaniem czuwa zespół konsultantów. Odpowiedź i udzielenie pomocy klientom na stronie zajmuje im średnio 7 minut.

Polski profil jest największą na świecie społecznością fanów Orange. Wyprzedza 27 profili należących do marki, spośród których drugi jest fanpage Orange France z 573 tys. fanów.

Materiały dodatkowe:

milion fanów Orange – podziękowanie http://youtu.be/KhrPtfgE17k