Orange zaprasza na Piknik Olimpijski

25 maja 2012

Orange zaprasza na Piknik Olimpijski

Orange – sponsor polskich olimpijczyków podczas Letnich Igrzysk Olimpijskich w Londynie 2012 zaprasza na 13 Piknik Olimpijski. Odbędzie się on 26 maja pod hasłem „LONDYN WZYWA”.

Wszyscy, którym bliski jest sport i dobra zabawa będą mogli sprawdzić się już w najbliższą sobotę  w Parku Kępa Potocka w godzinach 12.00 – 18.30. Podczas pikniku zaplanowano wiele zabaw z różnych dyscyplin sportowych m.in. piłkę nożną, badminton, hokej na trawie, kajakarstwo, siatkówkę i taekwondo a także pokazy fitnes i żonglerki piłką. Dodatkową atrakcją będzie spotkanie z olimpijskimi medalistami. Swoją obecność na Kępie Potockiej potwierdzili już m.in. zapaśniczka Iwona Matkowska, szablistka Aleksandra Socha, florecistka Sylwia Gruchała, koszykarz Adam Wojcik oraz tenisiści Mariusz Fyrstenberg i Marcin Matkowski.

W „Strefie Orange” będzie można wziąć udział w konkursach piłkarskich, turniejach rodzinnych oraz sprawdzić siłę swojego strzału na bramkę.  Przygotowaliśmy atrakcje i niespodzianki  także dla mam z najmłodszymi fanami sportu.

Szczegółowe informacje nt. planu i mapkę 13 Pikniku Olimpijskiego można znaleźć na stronie organizatora – Polskiego Komitetu Olimpijskiego – www.pkol.pl

W styczniu 2010 r. Orange Polska została Sponsorem Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej Vancouver 2010 oraz Sponsorem Polskiej Reprezentacji Olimpijskiej Londyn 2012. Orange Polska  wspiera polskich olimpijczyków od lat, była sponsorem olimpijskiej reprezentacji w Salt Lake City i w Atenach.

Udostępnij: Orange zaprasza na Piknik Olimpijski

ebooki dla wszystkich klientów Orange

23 maja 2012

ebooki dla wszystkich klientów Orange

Orange uruchomił serwis ebooki.orange.pl. – szybki i wygodny dostęp do bogatej kolekcji książek i wydawnictw, w formatach zoptymalizowanych do czytania na wyświetlaczach multimedialnych. W promocji trwającej do 6 czerwca, wszyscy klienci Orange mogą pobrać za darmo trzy wybrane tytuły, a ponadto otrzymać 50 proc. rabat na wszystkie pozostałe ebooki.

Serwis ebooki.orange.pl to nowa propozycja dla klientów Orange, dzięki której będą mieli dostęp do ponad 16 tysięcy ebooków, uporządkowanych w działach tematycznych. Znajdą w nich pozycje z zakresu literatury polskiej i światowej, bajki, biografie, literaturę dla młodzieży, sensację i kryminał, science fiction a także literaturę faktu i materiały do nauki języków obcych. Przed zakupem mogą zapoznać się z recenzjami wybieranych książek i ich fragmentami.

W promocji – na start serwisu, każdy klient Orange może bezpłatnie pobrać trzy ebooki  wydawnictwa Prószyński i S-ka.

Do wyboru są:

„Sosnowe dziedzictwo” – Marii Ulatowskiej,
„Arytmia” – Anny Holt,
Książka kucharska – „Zupy i sosy”.
Aby je dostać, wystarczy do 6 czerwca wysyłać SMS o treści EB na bezpłatny numer 80060. Odpowiedzią jest SMS z kodem uprawniającym do pobrania jednego ebooka. Każdy posiadacz konta w serwisie ebooki.orange.pl może zrealizować trzy kody.
Oprócz tego, klienci kupujący inne pozycje książkowe, otrzymają 50 proc. rabatu za płatność przy pomocy karty lub przelewu. Oferta jest aktualna do 10 czerwca.

Dostęp do ebooków w Orange jest bardzo łatwy. Wystarczy mieć (lub założyć) konto klienta na portalu www.orange.pl i zarejestrować się w serwisie ebooki.orange.pl, używając tego samego loginu i hasła. Po zalogowaniu do serwisu, użytkownik tworzy własną, wirtualną bibliotekę, w której będą przechowywane zakupione tytuły. Można je stamtąd pobierać wielokrotnie – w formatach opracowanych z myślą o odtwarzaniu na różnych rodzajach czytników m.in. PDF, EPUB, MOBI.

Za kupowane tytuły można płacić na kilka wygodnych sposobów. Do wyboru są m.in. PayU, płatność kartą oraz ePrzelew lub z konta telefonu komórkowego, za pomocą usługi Kody SMS. W takim przypadku należność zostanie doliczona do rachunku lub potrącona z konta przedpłaconego. Nowością jest to, że klienci nie posiadający konta mogą zakupić ebooki bez logowania.

Oferta serwisu będzie stale powiększana o nowości wydawnicze i ponadczasowe bestsellery.

Serwis ebooki.orange.pl został stworzony przez firmę Nexto, lidera na rynku ebooków.

E-mail: biuro.prasowe@telekomunikacja.pl

Udostępnij: ebooki dla wszystkich klientów Orange

Rusza Tydzień Akademii Orange

23 maja 2012

Rusza Tydzień Akademii Orange

Jutro rozpoczyna się Tydzień Akademii Orange. Uczestnicy przygotowali blisko 100 wydarzeń kulturalnych, które odbędą się od 24 maja do 1 czerwca pod hasłem „Daję głos kulturze!”. Aktywności podsumowują finał 46 projektów, w których w ramach Akademii Orange od sześciu miesięcy uczestniczą dzieci i młodzież z całej Polski. Program wspiera Fundacja Orange.

Święto Jaćwingów, animacje piaskowe, rapowanie z seniorkami, koncerty, spektakle, premiery filmów, wystawy, gry miejskie, tworzenie murali, warsztaty regionalne, wernisaże malarstwa i fotografii to tylko kilka wydarzeń, które wkrótce zagoszczą na kulturalnej mapie Polski – w dużych miastach i niewielkich wioskach. Większość z nich jest otwarta i bezpłatna – zapraszamy wszystkich do włączenia się w Tydzień Akademii Orange.

Akademia Orange to jeden z najważniejszych programów realizowanych przez Fundację Orange. Daje on młodym możliwość sprawdzenia własnego potencjału twórczego i uruchomienia wyobraźni, wspierając ich w realizacji nieszablonowych inicjatyw kulturalnych. Przygotowuje ich na to, by w przyszłości świadomie uczestniczyli w kulturze – jako jej odbiorcy, animatorzy, krytycy, twórcy.  Program jest adresowany do młodych ludzi z różnych środowisk – wychowanków zakładów poprawczych, dzieci uchodźców, a także niepełnosprawnych. W twórczej przestrzeni Akademii Orange uczestnicy mają szansę poznania siebie i świata wokół, przełamania barier społecznych związanych z miejscem zamieszkania czy pochodzeniem.

Do tegorocznej edycji programu zgłoszono 448 projektów przygotowywanych w partnerstwie, czyli przez minimum dwie organizacje. Inicjatywy wybrane przez kapitułę konkursu nagrodzono grantami, umożliwiającymi ich realizację. Na ten cel przeznaczono łącznie 1,5 mln złotych. Trzy edycje Akademii Orange to 1530 zgłoszonych inicjatyw, 126 zrealizowanych projektów i ponad 10 tys. uczestników.

Wartość intelektualna wypracowana w Akademii Orange trafia na portal www.akademiaorange.pl na licencji Creative Commons – uznanie autorstwa 3.0 Polska. Z tej ogromnej bazy inspiracji i wiedzy mogą czerpać wszyscy, zarówno doświadczeni animatorzy, jak i rozpoczynający przygodę z nowoczesną edukacją kulturalną.

Więcej informacji na temat Tygodnia Akademii Orange znajdą Państwo na stronie www.akademiaorange.pl

Akademia Orange jest objęta patronatem medialnym portalu ngo.pl oraz serwisu www.polityka.pl

Udostępnij: Rusza Tydzień Akademii Orange