OUTKAST headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

6 lutego 2014

OUTKAST headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

OutKast, amerykański duet hiphopowy, wystąpi na Orange Warsaw Festival 2014 w ramach festiwalowej trasy koncertowej z okazji 20-lecia istnienia zespołu. To będzie ich pierwszy występ w Polsce. Zagrają 15 czerwca na Orange Stage.

OutKast to duet niezwykle kreatywnych i ambitnych artystów: Andre Benjamin (Andre 3000) i Antwan Patton (Big Boi). Raperzy i wielokrotni laureaci nagród Grammy wracają na scenę, aby świętować jednocześnie swój jubileusz 20-lecia. Warszawa znalazła się na mapie ich jubileuszowej trasy koncertowej po festiwalach na świecie. Inauguracją tej trasy będzie kwietniowy koncert na festiwalu Coachella w Kalifornii. Podczas Orange Warsaw Festival 2014 zagrają trzeciego dnia festiwalu – 15 czerwca na Orange Stage.

„To dla nas prawdziwy honor, że obchodzimy 20-lecie istnienia, a ciągle cieszymy się wolnością i tworzymy muzykę, która jest naszą pasją” – powiedział Big Boi – „Nie możemy się już doczekać tych występów i energii, którą one nam dają”.

„Wyobraź sobie, że wszystko co chcieliśmy robić to rap” – dodaje Andre 3000 – „Mam ogromną satysfakcję z tego, że jestem członkiem grupy, która pozwoliła mi dowolnie eksperymentować z muzyką, robić to, co tylko przyszło mi do głowy. Powrót na scenę jest najbardziej ekscytującym sposobem na podziękowanie wszystkim, którzy wspierali OutKast przez ostatnie 20 lat. ”

OutKast to oryginalność i nieszablonowe myślenie – słychać to  na każdym albumie, których łączna sprzedaż osiągnęła liczbę ponad 25 milionów egzemplarzy.  Już debiutancki album ATLiens (1996), mimo że wyraźnie wyprzedzał swoje czasy, został oceniony bardzo pozytywnie przez krytyków i publiczność. Kolejne płyty – Aquemini (1998) i Stankonia (2000) cieszyły się nie mniejszą popularnością, a w 2012 roku, znalazły się na liście 500 najlepszych wydawnictw wszechczasów według magazynu Rolling Stone. Kolejne wydawnictwo – Speakerboxxx/The Love Below z 2003 roku – to nie tylko spektakularny komercyjny sukces, ale także sześć nagród Grammy, m.in. za Najlepszy Album Roku – pierwsza taka nagroda w historii rapu.

„To wielka radość ogłosić, że rewelacyjny i powracający na scenę duet OutKast został headlinerem Orange Warsaw Festival 2014! Jestem przekonany, że ten jubileuszowy koncert zespołu zelektryzuje na Stadionie Narodowym wszystkich fanów muzyki.” – Sławomir Nowaczewski, promotor Orange Warsaw Festival.

„To był od zawsze numer jeden na mojej liście ‘artystów do obowiązkowego obejrzenia’. Aż trudno uwierzyć, że to się wydarzy…” – Piotr Metz, Rzecznik OWF.

OUTKAST – kolejny headliner Orange Warsaw Festival 2014 – dołącza do grona ogłoszonych wcześniej artystów, tj: PIXIES, KINGS OF LEON, FLORENCE AND THE MACHINE, QUEENS OF THE STONE AGE, SNOOP DOGG AKA SNOOP LION, TIMBALAND, DAVID GUETTA, KASABIAN, BRING ME THE HORIZON.

Siódma edycja festiwalu odbędzie się w dniach 13-15 czerwca, na Stadionie Narodowym w Warszawie. Po raz pierwszy festiwal potrwa trzy dni, a artyści wystąpią na dwóch scenach: Orange Stage i Warsaw Stage.

Dotychczas ogłoszeni artyści OWF 2014:
Scena „Orange Stage”:
13 czerwca – KINGS OF LEON, QUEENS OF THE STONE AGE, PIXIES
14 czerwca – FLORENCE AND THE MACHINE
15 czerwca –  OUTKAST, DAVID GUETTA, KASABIAN, TIMBALAND

Scena „Warsaw Stage”:
13 czerwca – SNOOP DOGG AKA SNOOP LION
15 czerwca – BRING ME THE HORIZON
Kolejni artyści ogłaszani będą już wkrótce.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2014 dostępne są już w sprzedaży na stronach www.orangewarsawfestival.pl, www.eventim.pl oraz w sieci autoryzowanych punktów Eventim. Orange Polska przygotowała dla swoich klientów specjalną ofertę 15% rabatu na zakup biletów festiwalowych.

Więcej informacji na oficjalnych stronach festiwalu: facebook.com/orangewarsawfestival oraz www.orangewarsawfestival.pl, gdzie dodatkowo w zakładce „MEDIA” znajdują się wszystkie aktualne informacje dla prasy, w tym zdjęcia oraz niezbędne linki dotyczące artystów festiwalu.

Dodatkowych informacji udzielą:
Piotr Metz, Rzecznik Festiwalu, piotr.metz@rochstar-events.com
Monika Nowaczewska, monika.nowaczewska@rochstar-events.com
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska, tel: 22 527 19 39, biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: OUTKAST headlinerem Orange Warsaw Festival 2014

Szybki Internet dla 8 miejscowości w Polsce Wschodniej

5 lutego 2014

Szybki Internet dla 8 miejscowości w Polsce Wschodniej

Orange Polska podpisał z Polską Agencją Rozwoju Przedsiębiorczości osiem umów na realizację projektów rozwoju sieci dostępowych na obszarze Polski Wschodniej. Nowoczesna sieć szybkiego Internetu zostanie wybudowana w miejscowościach: Biała Podlaska, Biłgoraj, Działdowo, Hrubieszów, Lubartów, Łuków, Ryki oraz w gminie Lutowiska.

Dzięki realizacji tych projektów, w zasięgu szybkiego Internetu powyżej 30 Mb/s znajdzie się  około 37 tysięcy gospodarstw domowych w wymienionych miejscowościach. Inwestycja zostanie zakończona w czwartym kwartale 2015 roku.

To pierwsze projekty, w których Orange Polska otrzymał dofinansowanie ze środków unijnych na budowę sieci dostępowej nowej generacji (NGA – Next Generation Access) – wartość dofinansowania wyniesie ok. 9 mln zł.

– Realizowane już przez Orange Polska w woj. lubuskim i pomorskim projekty budowy regionalnych sieci szerokopasmowych  potwierdzają, że potrafimy skutecznie realizować projekty unijne. Polska Wschodnia stanowi dla nas jednak szczególne wyzwanie, gdyż oprócz budowy sieci musimy zapewnić zadeklarowany poziom aktywacji usług szerokopasmowych na sieci NGA. Realizacja tych projektów jest dla nas istotna również w kontekście efektywnego wykorzystania funduszy z nowej perspektywy finansowej UE na lata 2014-2020 – mówi Piotr Muszyński, wiceprezes zarządu Orange Polska.

Orange Polska stale rozbudowuje i modernizuje swoją sieć stacjonarną i mobilną, dzięki czemu już dziś klienci spółki korzystają z największej w Polsce sieci szybkiego Internetu. Orange angażuje się także w projekty zapewniające dostęp do Internetu na terenach tzw. „białych plam” realizując wspólnie z Urzędami Marszałkowskimi projekty Szerokopasmowe Lubuskie i Szerokopasmowe Pomorskie. W ramach działań wspierających budowę społeczeństwa informacyjnego zapewnia także m.in. bezpłatny Internet  gminnym bibliotekom, tworzy w małych miastach Pracownie Orange – multimedialne centra aktywizujące lokalne społeczności, wyrównujące szanse edukacyjne i kulturowe w miejscach zagrożonych wykluczeniem cyfrowym.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Szybki Internet dla 8 miejscowości w Polsce Wschodniej

Kanały Discovery w Telewizji Tu i Tam

5 lutego 2014

Kanały Discovery w Telewizji Tu i Tam

Orange Polska wzbogaca ofertę usługi Telewizja Tu i Tam o sześć popularno-naukowych kanałów należących do Discovery Networks. To dobra wiadomości dla wszystkich, którzy są ciekawi świata, fascynują się odkryciami naukowymi, przyrodą i podróżami. Dzięki Telewizji Tu
i Tam ulubione programy można oglądać w dowolnej chwili – wystarczy być w zasięgu internetu
i mieć przy sobie laptop, tablet czy smartfon.

Do oferty pakietów Telewizji Tu i Tam dołączyły dziś (5 lutego 2014) następujące kanały Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science, TLC, ID: Investigation Discovery oraz Discovery Turbo Xtra. Wszystkie nowe kanały wzbogaciły pakiet Full. Obecnie w ofercie pakietowej Telewizji Tu i Tam dostępne są  w sumie 52 kanały telewizyjne i 30 filmów wideo na życzenie – to najbogatsza oferta mobilnej telewizji na rynku. Oprócz filmów i programów zawartych w pakietach, internauci mogą też korzystać z bogatej oferty filmów na życzenie  (VoD).

W Telewizji Tu i Tam można znaleźć najchętniej oglądane i najwyżej cenione kanały dla całej rodziny:  informacyjne – TVN 24, TVP Info, TVN 24 Bis, kanały dla dzieci w każdym wieku  – Disney Channel, Disney XD, Disney Junior, kanały sportowe – Eurosport, Sportklub, Orange sport, a także kanały filmowe i lifestylowe: FilmBox, Kino Polska, TVP Seriale, TVN Style. Niektóre kanały, takie jak Eurosport, czy Disney udostępniają wybrane materiały także  po ich emisji, czyli w tzw. telewizji na życzenie. Dodatkowo w pakiecie Full klienci znajdą 30 filmów, z których dwa są co tydzień wymieniane na nowe. Obecnie można oglądać m.in.:, nominowanego do 5 Oskarów „Lektora” z Kate Winslet, głośny film Małgorzaty Szumowskiej „Bejbi Blues”, czy mroczną „ Inkarnację” z Julianne Moore. Pakiet „Full” Telewizji Tu i Tam dostępny jest  dla klientów Orange Polska, w cenie 29,90 zł miesięcznie.

Telewizja Tu i Tam dostępna jest w każdym miejscu i w dowolnej chwili. Filmy i programy można oglądać na komputerze stacjonarnym, laptopie, tablecie czy smartfonie. Wystarczy być w zasięgu internetu. To doskonałe uzupełnienie tradycyjnej telewizji i alternatywa dla usług typu multiroom, umożliwiających odbiór telewizji na dodatkowych odbiornikach. Dodatkową korzyścią jest też fakt, że klienci usług mobilnych Orange nie ponoszą w związku z korzystaniem z płatnych pakietów Telewizji Tu i Tam opłat za transmisję danych.

Pakiety Telewizji Tu i Tam można zamawiać na stronie www.orange.pl/telewizja-tu-i-tam

Orange Polska modernizuje i rozszerza zasięg swojej sieci internetowej, która stanowi podstawę   doskonałej jakości telewizji i wideo na życzenie, zarówno na urządzeniach mobilnych jak również stacjonarnych. Już dziś klienci Orange Polska korzystają z największej w Polsce sieci szybkiego internetu. W zasięgu szybkiego mobilnego Internetu Orange znajduje się obecnie ponad 90 proc. mieszkańców kraju, a na koniec roku odsetek ten wzrośnie aż do 99 %. Orange rozwija także szybki mobilny internet w technologii LTE, w zasięgu jest już 6 milionów Polaków.

Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39