Pakiety nc+ dostępne z FunPack-iem w Orange Polska

5 kwietnia 2013

Pakiety nc+ dostępne z FunPack-iem w Orange Polska

W ofercie Orange Polska są od dziś (5 kwietnia) dostępne pakiety telewizyjne platformy nc+, które zastąpiły dotychczasową ofertę telewizji n. Mogą z nich skorzystać użytkownicy Neostrady z telewizją i FunPack-a (pakietu składającego się z internetu, telewizji i telefonu) i rozszerzyć w ten sposób podstawowy zestaw kanałów telewizyjnych, który otrzymują w ramach tych usług. W sumie mogą zyskać dostęp do ponad 100 kanałów tematycznych, w tym 41 w jakości HD.

Na start klienci Orange Polska mają do wyboru 5 pakietów nc+, będących odpowiednikami dotychczasowych pakietów telewizji n. Klienci, którzy korzystali wcześniej z pakietu telewizji n, mają możliwość jego zamiany na analogiczny pakiet nc+, w tej samej cenie. W ciągu najbliższych miesięcy do oferty Orange Polska zostaną dodane także pozostałe pakiety nc+: Canal+ Platinum oraz All Inclusive.

Oferta pakietów nc+ dla klientów Orange Polska to ponad 100 kanałów tematycznych, m.in filmowych, sportowych, dziecięcych, rozrywkowych czy popularno-naukowych, a także jeszcze więcej niż dotychczas kanałów nadawanych w jakości HD. W nowych pakietach klienci otrzymują dostęp do 41 kanałów HD, w tym wielu kanałów oferowanych w telewizji satelitarnej na wyłączność, tylko na platformie nc+.

Poniżej szczegółowe informacje na temat nowej oferty:

Dodatkowo, wybierając pakiet  Universe+, klienci otrzymają Canal+ Family i Canal+ Family2  do dwóch  miesięcy w prezencie.

* * * * *

FunPack to multimedialny zestaw usług w jednej, korzystnej cenie. W jego skład wchodzi szybki internet w czterech opcjach prędkości do wyboru, telefon domowy z nielimitowanymi rozmowami na telefony stacjonarne w Polsce, do krajów Unii Europejskiej, USA i Kanady oraz telewizja z podstawowym zestawem popularnych kanałów telewizyjnych. Klienci mogą też korzystać bez dodatkowych opłaty z telewizji na życzenie, która umożliwia oglądanie ulubionego programu czy serialu w najbardziej dogodnym dla widza czasie – w ciągu 7 dni od emisji w telewizji. Dodatkowo, mają dostęp do bogatej oferty filmów w wideo na życzenie. Kupując FunPack-a, klienci otrzymują w prezencie nowoczesny dekoder telewizyjny HD z nagrywarką, umożliwiający także odbiór programów nadawanych za pośrednictwem nadajników telewizji naziemnej DVBT.

Szczegółowe informacje znajdują się na www.orange.pl

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Pakiety nc+ dostępne z FunPack-iem w Orange Polska

Duże rabaty dla klientów Orange w Media Markt i Saturnie

5 kwietnia 2013

Duże rabaty dla klientów Orange w Media Markt i Saturnie

Orange Polska i Media Saturn Holding Polska podpisały umowę o współpracy dotyczącej sprzedaży usług Orange w specjalnych strefach, które od 5 kwietnia ruszą w sklepach Media Markt i Saturn. Klienci kupujący tam produkty Orange, dostaną dodatkowo możliwość wybrania dowolnego produktu z oferty Media Markt i Saturn, po wyjątkowo atrakcyjnej cenie. Rabaty mogą sięgać nawet 1 tys. zł.

Strefy usług znajdą się w najlepszych miejscach w sklepach, dzięki czemu klienci bez problemów je odnajdą. Po przedłużeniu umowy lub zakupie nowej aktywacji abonenci Orange, od razu będą mogli dokupić komputery, tablety i inne urządzenia RTV/AGD w wyjątkowo atrakcyjnych cenach. Docelowo klienci będą mogli też skorzystać ze sklepów internetowych Media Markt i Saturn.

Od 5 kwietnia strefy usług działają w 27 sklepach Media Markt i Saturn, a do końca maja br. będą już we wszystkich placówkach sieci.

– Współpracę z Media Saturn Holding rozpoczęliśmy kilka lat temu. Teraz zdecydowaliśmy się ją rozszerzyć, uruchamiając wygodny dla klientów model łączonej sprzedaży. Wystarczy jedna wizyta w sklepie, by wrócić do domu z tym, co potrzebujemy i jeszcze zaoszczędzić sporo pieniędzy – mówi Mariusz Gaca, prezes PTK Centertel, Dyrektor Wykonawczy Orange Polska. – Jestem przekonany, że taka formuła współpracy przyniesie korzyści obydwu firmom i pozwoli zwiększyć sprzedaż. Dla Orange Polska to kolejny, ważny krok w realizacji nowej strategii 2013-2015 – dodaje.

– Dzięki współpracy z Orange Polska możemy zaproponować naszym klientom nowatorskie i unikalne rozwiązanie łączące możliwości kupienia każdego produktu, który posiadamy w ofercie sklepu, z usługami operatora telekomunikacyjnego. I nie dotyczy to tylko telefonu, tabletu czy laptopa, jak dotychczas, ale również telewizora czy produktów z grupy małego czy dużego AGD, co jest absolutną nowością. Widzimy w tym rozwiązaniu ogromne możliwości, bo oferujemy naszym wspólnym klientom praktycznie nieograniczony asortyment do wyboru i bardzo wymierne korzyści finansowe – uważa Marcin Rosati, członek Zarządu Media Saturn Holding Polska.

Wcześniej Orange Polska i Media Saturn Holding Polska współpracowały ze sobą przy sprzedaży na mniejszą skalę. Klienci operatora mogli m.in. przy podpisywaniu lub przedłużaniu umowy, otrzymać bony pieniężne do wykorzystania w Media Markt i Saturn. To rozwiązanie było często wykorzystywane przez klientów, co zachęciło firmy do szerszej współpracy.

Lista sklepów, w których działają Strefy Usług znajduje się tutaj.

*  *  *

Dodatkowe informacje dla mediów:

Biuro Prasowe Media Saturn Holding:
Wioletta Batóg, Rzecznik Prasowy
Tel.: 22 517 11 86
e-mail: batog@media-saturn.com

Biuro Prasowe Orange Polska:
Wojciech Jabczyński, Rzecznik Orange Polska
Tel.: 22 527 19 39
e-mail: biuro.prasowe@orange.com

Udostępnij: Duże rabaty dla klientów Orange w Media Markt i Saturnie

„Układ zamknięty” i “Syberiada polska” w Kinie Objazdowym Orange

4 kwietnia 2013

„Układ zamknięty” i “Syberiada polska” w Kinie Objazdowym Orange

Dwie najnowsze polskie produkcje „Układ zamknięty” oraz „Syberiada polska” są już dostępne w Kinie Orange. Największe kino objazdowe w Polsce prezentuje także premierowo amerykańską mega produkcję „Jack pogromca olbrzymów” 3D oraz, okrzyknięty najlepszą brytyjską komedią roku, film „Daję nam rok”.

„Układ zamknięty”, to oparta na prawdziwych wydarzeniach historia trzech właścicieli świetnie prosperującej spółki, którzy, wskutek zmowy skorumpowanych urzędników, zostają pokazowo zatrzymani pod zarzutem działania w zorganizowanej grupie przestępczej i prania brudnych pieniędzy. Biznesmeni trafili do aresztu, a ich firmę doprowadzono do upadku. Sprawy prowadzone przeciwko nim zostały po latach umorzone z powodu braku znamion przestępstwa, a przedsiębiorcy otrzymali symboliczne zadośćuczynienia. Aktualny temat i świetny scenariusz sprawiły, że twórcom udało się zgromadzić na planie doborowe nazwiska. Janusz Gajos, jako skorumpowany prokurator, kolejny raz, po pamiętnych rolach w „Psach” i „Przesłuchaniu”, udowodnił, że jest mistrzem kreowania wyrazistych, czarnych charakterów. U jego boku wystąpili, m.in. Kazimierz Kaczor, Przemysław Sadowski, Urszula Grabowska i Magdalena Kumorek. Za wizualną stronę filmu odpowiada Piotr Sobociński jr, autor zdjęć do „Róży” i „Drogówki”. Reżyserem filmu jest Ryszard Bugajski, twórca głośnego „Przesłuchania”. Piosenkę promującą film wykonuje Kazik Staszewski z zespołem Kult.

„Syberiada polska” jest jedną z największych produkcji ostatnich lat. Z epickim rozmachem opowiada przejmującą historię Polaków deportowanych w latach 40. na Syberię. Pierwszy polski film zrealizowany w majestatycznych i surowych syberyjskich warunkach. Dramatyczne losy Jana Doliny, jego żony i dzieci, którzy – po wkroczeniu Armii Czerwonej na ziemie polskie – zostają wywiezieni na Syberię, gdzie muszą stawić czoło NKWD, nieludzkim warunkom sowieckiego łagru i bezlitosnej naturze. Ich jedyną bronią są miłość, odwaga i nadzieja… W obsadzie spotkali się znakomici aktorzy kilku generacji. Między innymi: Adam Woronowicz („Popiełuszko. Wolność jest w nas”), Jan Peszek („Pożegnanie jesieni”), Sonia Bohosiewicz („Obława”), Urszula Grabowska („Joanna”) oraz Natalia Rybicka („Chrzest”).

Kino Orange w kwietniowej trasie zaprezentuje także mieszkańcom miejscowości, w których nie ma stacjonarnych kin ,  amerykańską mega produkcję „Jack pogromca olbrzymów” 3D, opowieść fantasy o miłości, walce i prawdzie, alternatywną wersję bajki o Jasiu i magicznej fasoli.

W repertuarze znalazł się również, okrzyknięty najlepszą brytyjską komedią roku – „Daję nam rok” – nowy film producentów takich hitów jak „To właśnie miłość” i „Dziennik Bridget Jones”.

Kino Orange kontynuuje wyświetlanie animacji dla dzieci „Zambezia” 3D oraz, absolutnego mega hitu tegorocznej edycji kina objazdowego, filmu „Drogówka” Wojciecha Smarzowskiego.

Trasa, bieżący repertuar oraz miejsce i godziny seansów dostępne są na stronie internetowej www.KinoOrange.pl

Kino Orange – wspólny projekt firmy Outdoor Cinema i Orange, przygotowany specjalnie dla miast i miejscowości, w których nie ma kin – od października 2012 do maja 2013 roku odwiedzi ponad 100 miejscowości, w których pokaże hity i nowości filmowe, lektury szkolne i bajki. Cena biletu już od 12 zł. Ponadto wszyscy klienci Orange, mogą kupić 2 bilety w cenie 1. Wystarczy, że wyślą SMS o treści kino pod numer 2360. Potwierdzeniem, że zamówienie zostało przyjęte, jest SMS zwrotny z unikalnym kodem, który trzeba pokazać w kasie kina 30 minut przed seansem.

Patroni medialni: TVP Info, miesięcznik KINO, serwis filmowy STOPKLATKA.PL, portal WP.pl

* * *
Orange jest liderem polskiego rynku telekomunikacyjnego i najchętniej wybieranym operatorem w Polsce. Obsługuje blisko 21 milionów klientów zapewniając im codzienny dostęp do największego portfolio nowoczesnych usług telekomunikacyjnych, w tym unikatowej oferty konwergentnej – Orange Open oraz planów taryfowych bez limitów połączeń ze wszystkimi sieciami mobilnymi i stacjonarnymi w Polsce a także numerami międzynarodowymi.

Wojciech Jabczyński, rzecznik Orange Polska
biuro.prasowe@orange.com