Piksele – premiera kolejnej filmowej koprodukcji TP

28 maja 2010

Piksele – premiera kolejnej filmowej koprodukcji TP

Kilka różnych historii, które połączył … telefon komórkowy. „Piksele” w reżyserii Jacka Lusińskiego z przymrużeniem oka pokazują absurdalne sytuacje, które – odpowiednio przedstawione – trafiają na pierwsze strony codziennych gazet. Wystarczy skandalizujące zdjęcie zrobione telefonem komórkowym i dopisana do niego historia. Film, w którego produkcji uczestniczyła również Telekomunikacja Polska, dziś (28 maja) trafia na ekrany kin.

– Polacy uwielbiają ekscytować się życiem innych. Najbardziej fascynuje ich jednak to, co odbiega od powszechnie przyjętych schematów i norm społecznych. (…) Wystarczy telefon komórkowy, w którego pamięci zostały zapisane przypadkowe zdjęcia, by stworzyć intrygującą opowieść, pełną nietuzinkowych postaci – mówi o swoim filmie reżyser Jacek Lusiński.  – Nad wydarzeniami przewijającymi się przez 100 minut filmu, nadrzędną rolę pełni poczucie humoru – po prostu śmiech, dzięki któremu udaje się nam wszystkim przetrwać absurdy dnia codziennego – dodaje.

Piksele to już 11. film fabularny, który powstał przy udziale Telekomunikacji Polskiej jako koproducenta. W tym roku swoje premiery miały również inne koprodukcje TP – „Różyczka” w reż. Jana Kidawy – Błońskiego oraz „Trick” Jana Hryniaka, a w trakcie produkcji jest kolejny film – komedia pt. „Od pełni do pełni” w reż. Tomasza Szafrańskiego.

Więcej informacji oraz zwiastun filmu można znaleźć na stronie www.orangefilm.pl

Udostępnij: Piksele – premiera kolejnej filmowej koprodukcji TP

Orange Ekstra Numer – dwa numery w jednym telefonie

27 maja 2010

Orange Ekstra Numer – dwa numery w jednym telefonie

Orange testuje usługę Ekstra Numer, która pozwala na korzystanie z dwóch numerów telefonicznych na jednej karcie SIM. W teście mogą brać udział klienci posiadający aktywną kartę SIM w dowolnej ofercie Orange.

Używając Orange Ekstra Numer można łączyć się z internetem, rozmawiać oraz SMS-ować i MMS-ować używając dwóch numerów w jednym telefonie. Dzięki temu klienci Orange nie będą musieli kupować specjalnego aparatu telefonicznego na dwie karty, nosić dwóch telefonów czy też przekładać kart. W każdej chwili będą mogli odbierać połączenia przychodzące na oba numery i łatwo przełączać się między nimi wybierając ten, z którego chcą się połączyć lub wysłać wiadomość.

Testy nowej usługi potrwają do 30 czerwca 2010 r. Aby wziąć w nich udział należy wysłać SMSa o treści EN na numer 8041. O zakwalifikowaniu się do testu uczestnik zostanie poinformowany SMSem, w ciągu 24 godzin. W ramach testu do aktualnie używanej karty SIM zostanie przypisany drugi numer telefoniczny, z planem taryfowym na kartę – Orange POP.

Używając Ekstra Numeru uczestnik testu może wykonywać połączenia głosowe, wysyłać SMS i MMSy oraz korzystać z transmisji danych. Przełączenie połączeń wychodzących na Ekstra Numer następuje po wybraniu kodu *121*2# i wciśnięciu klawisza połączenia. Powrót do numeru głównego następuje po wybraniu kodu *121*1#. Aby sprawdzić, jaki numer jest aktualnie ustawiony do połączeń wychodzących wystarczy wybrać kod *141*#, informacje są wyświetlane na ekranie telefonu.

Warunkiem wykonywania połączeń z Ekstra Numeru jest doładowanie konta zgodnie z Regulaminem świadczenia usług telekomunikacyjnych.

Szczegóły oferty oraz regulamin są dostępne na stronie: