Ponad 50 tys. osób na koncertach Orange Warsaw Festival

Ponad 50 tys. osób na koncertach Orange Warsaw Festival

Koncerty tegorocznego Orange Warsaw Festiwal cieszyły się ogromnym zainteresowaniem publiczności. Muzycznej uczcie nie przeszkodził deszcz, ani wiatr. Ogółem w koncertach i imprezach dodatkowych wzięło udział ponad 50 tysięcy widzów.

Fani na długo zapamiętają występ formacji N*E*R*D – producent i raper Pharell Williams nawiązał świetny kontakt z publicznością, rozgrzewając tłum skaczący w tak rockowo-punkowej muzyki. Występujący zaraz po nim muzycy z Groove Armady mieli więc ułatwione zadanie – mieszanka dobrze znanych hitów i premierowych utworów sprawiła, że zgromadzeni pod sceną widzowie przygotowali dla zespołu niekończącą się owację.

Nie byli rozczarowani również Ci, którzy wybrali mniejszą scenę. Po dobrych występach Out of Tune i Skinni Patrini, na scenę wkroczył Calvin Harris. Młody Szkot rozkręcił publiczność, serwując jej swoje największe hity. Na kolejny koncert – nowojorskiej formacji MGMT – trzeba było przyjść sporo wcześniej, żeby dotrzeć w okolice sceny. Fani zespołu wypełnili park, tłum kończył się tuż przed ulicą Świętokrzyską.

Podczas festiwalu nie zabrakło dodatkowych atrakcji, które dla mieszkańców Warszawy przygotował Orange. Na placu przed Teatrem Dramatycznym powstała specjalna strefa, w której każdy – niezależnie od wieku – miał szanse postawić pierwsze kroki w świecie muzyki i nowych technologii. Odwiedzający Strefę Orange mogli nauczyć się dzidżejki i beatboxu, spróbować swoich sił w breakdance, albo wziąć udział w warsztatach graffiti.

Odnalezienie się wśród wszystkich dodatkowych atrakcji ułatwił uczestnikom mobilny przewodnik po festiwalu Orange Navi – specjalna aplikacja pozwalająca na sprawdzenie godzin koncertów, mapki terenu czy umówienie się ze znajomymi. W czasie festiwalu skorzystało z niej ponad 10 tysięcy osób, czyli co piąty uczestnik imprezy. Ogromnym zainteresowanie cieszyła się również transmisja na żywo z koncertów – jak do tej pory był to najliczniej oglądany koncert w streamingu na żywo. Łącznie z dodatkowych usług dostępnych na WAP, w IP TV i w internecie skorzystało ponad 5 tysięcy osób.

„Cieszy mnie to, że coraz więcej osób korzysta z zaawansowanych usług, jak streaming czy mobilny przewodnik. Nowoczesne technologie upraszczają dostęp do informacji, a wyniki pokazują, że klienci doceniają nasze starania. Wierzę, że innowacyjne rozwiązania, które dziś wprowadzamy, wyznaczają standardy, które za jakiś czas będą powszechne” – komentuje prezes PTK Centertel, Grażyna Piotrowska-Oliwa.

Dodatkową atrakcją dla wszystkich fanów jest możliwość ściągnięcia ekskluzywnego kontentu Orange Warsaw Festiwal. Wysyłając bezpłatny SMS na numer 8089 o treści FESTIWAL, klienci Orange otrzymają link do serwisu WAP, gdzie znajdą dzwonki, tapety i ring back tony dostosowane do modelu ich telefonu.

Więcej informacji o usłudze na stronie www.orangemusic.pl

Udostępnij: Ponad 50 tys. osób na koncertach Orange Warsaw Festival

Telekonferencja Orange – nowa usługa dla wszystkich

Telekonferencja Orange – nowa usługa dla wszystkich

Od 7 września br. Orange udostępnia nową usługę telekonferencji, z której mogą korzystać użytkownicy telefonów we wszystkich sieciach. W odróżnieniu od innych ofert tego typu, usługa nie wymaga wykupywania abonamentu czy instalowania dodatkowych aplikacji i pozwala na połączenie nawet z kilkudziesięcioma osobami jednocześnie.

Telekonferencja Orange nie wymaga zamawiania czy aktywacji żadnej usługi. Korzystać z niej można dzwoniąc z dowolnego telefonu komórkowego lub stacjonarnego, zarówno krajowego jak i zagranicznego. Opłata za połączenia telekonferencyjne jest naliczana jak za zwykłe połączenia do sieci Orange, zgodnie z planem taryfowym dzwoniącego. Dzięki temu usługa pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze – upraszcza kontakt z przyjaciółmi, pracownikami czy kontrahentami niezależnie od miejsca, w którym się znajdują.

Aby zorganizować telekonferencję wystarczy zadzwonić pod numer 500 990 990,  zarezerwować wirtualny pokój telekonferencyjny i wprowadzić numer PIN umożliwiający dostęp dla uczestników konferencji. Dokonana w ten sposób rezerwacja jest ważna przez

7 dni. Klient ma możliwość rezerwacji daty i godziny telekonferencji, przedłużenia rezerwacji, zmiany kodu PIN oraz sprawdzenia zarezerwowanego terminu. Sterowanie usługą i wybór opcji odbywa się za pomocą klawiatury telefonu zgodnie z komunikatami głosowymi systemu telekonferencyjnego.

Przyłączenie się do telekonferencji zaproszonych osób następuje po wybraniu numeru 500 990 990 i podaniu numeru PIN ustalonego przez osobę rezerwującą.

Więcej informacji o usłudze na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Telekonferencja Orange – nowa usługa dla wszystkich

Nowy Orange Go 20 z biletami na mecze eliminacyjne Mistrzostw Świata

Nowy Orange Go 20 z biletami na mecze eliminacyjne Mistrzostw Świata

W minioną sobotę ruszyła sprzedaż specjalnej, piłkarskiej edycji startera Nowe Orange Go 20. Inauguracja sprzedaży odbyła się na Stadionie Śląskim w Chorzowie podczas meczu eliminacyjnego Polska  – Irlandia Północna.

Sprzedaż limitowanej edycji startera Nowe Orange Go 20 w wizualizacji nawiązującej do reprezentacji piłkarskiej ruszyła 5 września. Można go kupić m.in. w wybranych kioskach GSM, salonikach prasowych Kolportera, Relay i Ruchu oraz punktach Toto Lotka. Starter oferuje specjalny bonus: nawet 6 godzin na rozmowy w Orange za doładowania konta kwotą min. 25 zł. Kupując starter klient otrzymuje dodatkowo piłkarską podkładkę pod kubek.

Razem z promocją rusza konkurs, który będzie trwał do 30 września. Polega on na wymyśleniu hasła dopingującego reprezentację. Najlepsze hasła zostaną nagrodzone biletami na mecz Polska-Słowacja i Czechy-Polska oraz piłkami z autografami. Aby wygrać nagrody należy wysłać hasło pod nr 270. Koszt SMS-a to 20 gr.

Szczegóły dostępne na www.orange.pl/reprezentacja

Udostępnij: Nowy Orange Go 20 z biletami na mecze eliminacyjne Mistrzostw Świata