Ponad 50 tys. widzów odwiedziło Orange Kino Letnie

10 sierpnia 2009

Ponad 50 tys. widzów odwiedziło Orange Kino Letnie

Już ponad 50 tysięcy kinomanów było gośćmi wakacyjnej akcji Orange Kino Letnie. Zainteresowanie propozycją Orange jest ogromne i przerosło najśmielsze oczekiwania organizatorów. W seansach uczestniczy często nawet czterokrotnie więcej widzów niż zakładano.

W Sopocie i Zakopanem trwa Orange Kino Letnie, dzięki czemu mieszkańcy i wczasowicze mogą za darmo oglądać filmy pod gołym niebem.Każdego wieczoru, zakopiańskie Krupówki i sopockie Molo zamieniają się w nietypową salę kinową, w której welurowe fotele zastąpiono góralskimi ławami i leżakami plażowymi. Codziennie po zachodzie słońca, około 1000 osób może usiąść wygodnie i za darmo oglądać najlepsze produkcje filmowe ostatnich lat.

Ogromna popularność imprezy sprawia, że widzowie przychodzą do kin na godzinę przed seansem, by zająć miejsca. W obu miejscowościach zostały zorganizowane strefy VIP, dla osób ze specjalnymi VIP PASSAMI wygranymi w konkursach organizowanych w prasie, internecie i radiu.  Firma Outdoor Cinema przygotowała w każdym z kin blisko 500 miejsc dla widzów, tymczasem projekcja filmu „Step Up – Taniec Zmysłów” zgromadziła na widowni w Sopocie niemal 2 tys. osób. Ogółem do końca lipca kino na Molo odwiedziło ok. 30 tysięcy, a na Krupówkach 20 tysięcy widzów.

Repertuar imprezy obejmuje hity światowego kina – od lekkich komedii po najbardziej kultowe filmy wszech czasów. W ciągu miesiąca w obu miejscowościach odbyło się 60 projekcji, wśród których największą popularnością cieszyły się: „Step Up”, „Slumdog – Milioner z ulicy”, „To nie tak jak myślisz kotku”, „Sen Kasandry”, „Pulp Fiction”, „Frida”, „Vicky Cristina Barcelona”, „Wszystko Gra”. W sierpniu na widzów Orange Kino Letnie czekają kolejne hity m.in. „Coco Chanel” czy „Jagodowa miłość”.

Interesującym elementem projektu Orange Kino Letnie Sopot – Zakopane 2009 jest przygotowany we współpracy z PKP Intercity Wagon Filmowy kursujący pomiędzy Bałtykiem a Tatrami. To mobilne kino nie tylko łączy zimową i letnią stolicę Polski, ale także zaprasza podróżnych na projekcje. Dotychczas wagon przejechał trasę ok. 30 razy, a podczas podróży odbyło się ponad 200 seansów filmowych.

Repertuar filmów wyświetlanych w ramach Orange Kino Letnie znaleźć można na folderach i ulotkach rozdawanych w Sopocie i Zakopanym, został również wydrukowany na biletach wstępu na molo. Tradycyjnie znajduje się również w repertuarach kin drukowanych w prasie Trójmiasta i okręgu małopolskiego. Więcej informacji o projekcie i repertuarze, a także galerię zdjęć znaleźć można na oficjalnej stronie www.orangekinoletnie.wp.pl.

Udostępnij: Ponad 50 tys. widzów odwiedziło Orange Kino Letnie

Klienci Orange płacą mniej za internet domowy

7 sierpnia 2009

Klienci Orange płacą mniej za internet domowy

Orange przygotował nową promocję dla dotychczasowych i nowych klientów korzystających z telefonu komórkowego albo stacjonarnego. Dzięki niej zyskują możliwość kupienia usługi domowego dostęp do internetu taniej nawet o 20 zł miesięcznie.

Każdy klient, który posiada lub kupi w Orange telefon stacjonarny albo komórkowy w ofercie z abonamentem za co najmniej 55 zł i zamówi usługę internetu domowego Orange Freedom dostanie:

• obniżoną opłatę abonamentową za usługę Orange Freedom o 10 lub 20 zł miesięcznie na cały okres trwania umowy, czyli nawet o 480 zł taniej,
  • w wybranych opcjach Pakiet Złotówek o wartości do 30 zł na połączenia SMS-y
    i MMS-y do Orange oraz na numery stacjonarne,
  • dostęp do nielimitowanego, szerokopasmowego internetu już od 1,13 zł dziennie,
  • internet domowy oraz telefon w Orange już od 79 zł miesięcznie.

Szczegóły cenowe oferty promocyjnej:

Opcja promocyjnego internetu domowego

30 zł

Opłata aktywacyjna

49 zł

Wraz z usługą oferowane są zestawy instalacyjne z modemami do wyboru:

• ZTE ZXDSL 852 w promocyjnej cenie 1 zł z VAT
  • Gigaset A100 w promocyjnej cenie 1 zł z VAT
  • Gigaset 504AG w promocyjnej cenie 99 zł z VAT

Więcej informacji o ofercie promocyjnej na stronie www.orange.pl

Udostępnij: Klienci Orange płacą mniej za internet domowy

Grupa TP zapewni Internet gminnym bibliotekom

6 sierpnia 2009

Grupa TP zapewni Internet gminnym bibliotekom

Grupa TP wspólnie z Ministerstwem Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Fundacją Rozwoju Społeczeństwa Informacyjnego podpisały dziś Porozumienie w sprawie utworzenia programu internetyzacji polskich bibliotek publicznych. Jego celem jest przekształcenie bibliotek gminnych w nowoczesne, wielofunkcyjne centra informacyjne, kulturalne i edukacyjne. W ramach projektu Grupa TPzapewni bibliotekom szerokopasmowy dostęp do Internetu.

– Biblioteki, szczególnie w mniejszych miejscowościach, są ważnym elementem życia społecznego i oświatowego. Aby mogły tę rolę pełnić w sposób nowoczesny, konieczny jest dostęp do środków komunikacji na miarę XXI wieku. Chcemy, aby dzięki udostępnianym przez nas technologiom, Internet stał się zwykłym narzędziem pracy wszystkich polskich bibliotek. Także tych, które z przyczyn technicznych pozbawione były dotychczas takiej możliwości. To dowód naszej odpowiedzialności za rozwój społeczeństwa informacyjnego w Polsce” – wyjaśnił Maciej Witucki, Prezes Zarządu Telekomunikacji Polskiej.

Ze wstępnych analiz wynika, że  blisko 40% spośród 8500 polskich bibliotek nie ma dostępu do Internetu. Problem ten  dotyczy  szczególnie placówek położonych z dala od ośrodków miejskich.  Takich bibliotek na wsi i w małych miastach jest 2500.

W ramach porozumienia, Grupa TP jest gotowa rozpocząć podłączanie bibliotek do Internetu od września – tam, gdzie będzie to możliwe, w technologii kablowej, w pozostałych lokalizacjach w systemie bezprzewodowym. Dzięki technologii CDMA Grupa TP może zapewnić dostęp do Internetu nawet w najbardziej odległych bibliotekach i ich filiach. Do końca bieżącego roku zasięg radiowego Internetu ma objąć 98% powierzchni kraju. Porozumienie zostało zawarte na 3 lata.

Grupa TP od lat angażuje się w budowę społeczeństwa informacyjnego w Polsce. Przykładowo, od 2004 roku prowadzi program „Edukacja z Internetem TP”. Dzięki niemu już 14,5 tys. szkół uzyskało dostęp do Internetu na preferencyjnych warunkach. Oznacza to, że ponad 4 mln uczniów posiada stały dostęp do Internetu w szkole dzięki Grupie TP.

Udostępnij: Grupa TP zapewni Internet gminnym bibliotekom