Rabat na abonament oraz bezpłatne rozmowy w taryfach Orange

25 lutego 2011
Rabat na abonament oraz bezpłatne rozmowy w taryfach Orange

Od 25 lutego w taryfach Delfin, Pelikan i Pantera w Orange, można korzystać z nowych promocji dających dodatkowe minuty na połączenia, nielimitowane rozmowy w Orange lub tańszy abonament.

Klienci kupujący nową aktywację lub przedłużający umowę mogą wybrać jedną z dwóch nowych ofert promocyjnych – Rozmowy extra lub Orange Poleca Bis dostępnych z taryfami Delfin, Pelikan i Pantera w Orange, w ofercie na abonament.

W promocji Rozmowy extra, nawet przez 9 miesięcy będą bezpłatnie dostawać usługę 100 minut extra, na połączenia do wszystkich sieci lub Pogaduchy w Orange, czyli nielimitowane połączenia ze wszystkimi w sieci, od poniedziałku do piątku, w godzinach od 18:00 do 8:00 oraz przez cały weekend. Liczba miesięcy, w których będą mogli skorzystać z promocji zależy od wartości wybranego abonamentu:

• z abonamentem o wartości do 39 zł – przez 3 miesiące,
  • z abonamentem o wartości do 79 zł – przez 6 miesięcy,
  • z abonamentem o wartości powyżej 99 zł – przez 9 miesięcy.

Klienci, kupujący jeden z wybranych abonamentów lub planów mix: Delfin 79, Pelikan 59 i Pantera 99 będą mieli również do wyboru promocję Orange Poleca Bis. Decydując się na nią przez 6 miesięcy będą dostawali rabat na abonament. Jego wartość zależy od rodzaju wybranej oferty:

taryfa Delfin 79 Pelikan 59 Pantera 99
abonament / zobowiązanie 79 zł 59 zł 99 zł
z rabatem 59 zł 39 zł 59 zł
czas trwania promocji 6 miesięcy

Ponadto, przedłużający umowę są objęci programem „Więcej dla stałych klientów Orange”. Premiowani są klienci, korzystający z usług Orange, od co najmniej dwóch lat. Przedłużając umowę otrzymują o 20 proc. więcej minut w abonamencie, a jeśli ich staż jest nie krótszy niż 4 lata, wraz z nową umową zyskują aż 40 proc. dodatkowych minut na połączenia, co miesiąc, przez cały czas trwania umowy.

Mobilna Telewizja za darmo przez cały weekend

24 lutego 2011
Mobilna Telewizja za darmo przez cały weekend

W najbliższy weekend, wszyscy klienci Orange będą mogli bezpłatnie wypróbować mobilną telewizję w komórce. Testując usługę można będzie bez ograniczeń oglądać kanały telewizyjne na żywo oraz ulubione seriale i programy rozrywkowe.

Usługi Mobilnej Telewizji w Orange umożliwiają dostęp do najpopularniejszych kanałów telewizyjnych na żywo, m.in.: 4 fun tv, TVN 24, TVN Meteo, TVN Turbo, BBC World, Cartoon Network, MTV i National Geographic. Oprócz tego użytkownicy mogą oglądać  specjalne wersje ulubionych seriali i programów rozrywkowych, np.: Usta Usta , Klub Szalonych Dziewic, Majka, Blondynka, Hotel 52 , Pierwsza miłość, Kryminalni, Odwróceni, Ranczo, M jak miłość, Kaczor Duffy czy Królik Bugs.

Z tych i innych propozycji będzie można skorzystać za darmo, w drugiej edycji promocji Weekendy z Orange, czyli już w najbliższy weekend – od godz. 20, w piątek 25 lutego, do godz. 23.59, w niedzielę 27 lutego. W czasie trwania promocji Połączenie z Orange World w ramach promocji jest bezpłatne.

Aby przetestować mobilną telewizję wystarczy telefon komórkowy z przeglądarką internetową. Usługi nie trzeba zamawiać ani aktywować, wystarczy wejść na stronę m.orange.pl/tv i rozpocząć weekend z Orange. Klienci używający telefonów z systemem operacyjnym Android mogą też pobrać na telefon Orange Tv Player dostępny bezpłatnie w Android Shop. Aplikacja ułatwia bezpośredni dostęp do blisko 40 kanałów telewizyjnych a także przeglądanie dostęp on-line programu telewizyjnego i wyszukiwanie kanałów według kategorii tematycznych.

Weekendy z Orange to propozycja dla klientów Orange, dzięki której, w każdy ostatni weekend miesiąca będą mogli bezpłatnie poznawać i testować wybrane usługi dodatkowe na telefon. Można z niej korzystać niezależnie od rodzaju oferty abonowanej przez klienta, wystarczy aktywna karta SIM w sieci Orange.

Więcej o usłudze:

Modem do superszybkiego internetu – HUAWEI E372 już w ofercie Orange

17 lutego 2011
Modem do superszybkiego internetu – HUAWEI E372 już w ofercie Orange

Od 17 lutego Orange oferuje najszybszy na rynku modem do mobilnego internetu – Huawei E372. Urządzenie pozwala na pełne wykorzystanie dostępnej tylko w Orange technologii HSPA+ DC, umożliwiającej transmisję danych z prędkością do 42 Mb/s.

Nowe modemy są dostępne z ofertami mobilnego internetu Orange Free, dla klientów indywidualnych oraz Business Everywhere dla firm. Klienci mogą je kupować w Salonach Orange a od 22 lutego, także w e-sklepie na stronie www.orange.pl. Ceny urządzenia zależą od rodzaju oferty, którą wybierze klient. Szczegóły prezentują poniższe zestawienia.

Huawei E372 w ofertach Orange Free (ceny z VAT):

oferta Orange Free 99 Orange Free 159
Cena przy umowie na 36 i 30 m-cy 1 zł 1 zł
Cena przy umowie na 24 m-ce 49 zł 1 zł
Cena przy umowie na 16 m-cy 249 zł 149 zł
Abonament 99 zł 159 zł
Miesięczny limit transferu 6 GB / 7 GB* 38 GB / 40 GB*
Dostępne technologie EDGE/UMTS/HSDPA/CDMA/HSPA+ DC
Usługi dodatkowe w abonamencie 30 SMS + 50 min. na rozmowy 50 SMS + 100 min. na rozmowy

Huawei E372 w ofertach Business Everywhere (ceny netto):

oferta Nowy Business Everywhere

Premium

Business Everywhere

Platinum Pro

Cena przy umowie na 36 i 24 m-ce 1 zł 1 zł
Cena przy umowie na 12 m-cy 149 zł 49 zł
Abonament 89 zł 120 zł / 1 zł**
Miesięczny limit transferu 20 GB / 23 GB* 35 GB / 36 GB*
Hotspot 0 zł
Dostępne technologie EDGE/UMTS/HSDPA/CDMA/HSPA+ DC
Usługi dodatkowe w abonamencie Szczęśliwe godziny, Więcej E-maili, 60 min. na rozmowy 70 SMS + 120 min. na rozmowy

* - przy zakupie w e-sklepie na www.orange.pl

** - abonament za 1 zł przez pierwsze trzy miesiące przy zakupie w e-sklepie na www.orange.pl

HSPA+ DC - High Speed Packet Acces+ Dual Carrier polega na jednoczesnym wykorzystaniu dwóch kanałów transmisji HSPA, o szerokości pasma 5 MHz. Umożliwia to osiągnięcie transferu danych z prędkością do 42 Mb/s - przy pobieraniu danych przez użytkownika oraz 5,7 Mb/s - przy wysyłaniu danych do sieci. To najszybsza, dostępna na polskim rynku technologia mobilnej transmisji danych. Można z niej korzystać tylko w sieci Orange, już na terenie 24 miast Polski. Zasięg technologii będzie intensywnie rozbudowywany i do końca roku 2011 zwiększy się blisko sześciokrotnie, obejmując około 60 proc. populacji kraju.

Szczegóły oferty: www.orange.pl

Więcej o technologii HSPA+ DC w Orange: http://biuroprasowe.tp.pl

Regulamin korzystania z HSPA+ DC: