Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange

27 grudnia 2017

Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange

Tuż po Świętach tradycyjnie rozpoczyna się okres wyprzedaży. To dobry moment na zakup nowoczesnego smartfona w okazyjnej cenie – dla siebie, bliskich czy do firmy. Na wyprzedaży w Orange klienci znajdą m.in. flagowy smartfon firmy Samsung, Galaxy S8, tańszy w sumie nawet o ponad 700 złotych.

Oferta wyprzedażowa Orange Polska dla klientów indywidualnych to przede wszystkim nowoczesne smartfony w atrakcyjnych cenach, dostępne przy zakupie pakietu usług Orange Love na 24 miesiące. Z oferty mogą skorzystać zarówno nowi klienci, jak i przedłużający umowę. Wszystkie smartfony są dostępne za 0 zł na start, a koszt rozłożony jest na 24 lub 36 niewysokich miesięcznych opłata. Orange poleca szczególnie:

• Samsung Galaxy S8 za 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy ). Najnowszy flagowiec Samsunga, kontynuujący świetny design serii EDGE, z dużym 5,7” zaokrąglonym wyświetlaczem Infinity i doskonałym aparatem.
  • LG V30 za 69 zł miesięcznie (x 36 miesięcy ). To smartfon, który docenią zwłaszcza amatorzy zdjęć: jest wyposażony w najjaśniejszy obiektyw jaki dotychczas zastosowano w smartfonie i dodatkowy obiektyw szerokokątny, który sprawdzi się w podróży. Tryb Cine Video i profil LG-Cine LOG zapewniają doskonałą jakość materiałów wideo.
  • Huawei Mate 10 lite za 39 zł miesięcznie  (x 24 miesiące), elegancki i wydajny smartfon, w bardzo dobrej cenie. Wyposażony w ośmiordzeniowy procesor Kirin 658 i baterię o pojemności 3340mAh daje możliwość efektywnej pracy przez długi czas, bez konieczności ładowania.

Kolejne warte uwagi smartfony na wyprzedaży to: Samsung Galaxy J7 (2017) dual SIM za 39 zł miesięcznie (x 24 miesiące), LG Q6 za 37 zł miesięcznie (x 24 miesiące) i Samsung Galaxy J3 (2016) dual SIM w zestawie ze szkłem i etui za 21 zł miesięcznie (x 24 miesiące).

Prócz smartfonów, w wyprzedażowej cenie można nabyć także inne urządzenia, które doskonale uzupełniają usługi zawarte w pakiecie Orange Love: konsolę Xbox One S 500 GB za 27zł miesięcznie (x 36 miesięcy) oraz telewizory:  32” Samsung Full HD Smart TV M5602 za 39 zł miesięcznie (x 36 miesięcy),50” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102 za 59 zł miesięcznie (x 36 miesięcy) oraz 55” Samsung UHD (4K) Smart TV MU6102 za 71 zł miesięcznie (x 36 miesięcy).

Smartfony dla duetów – tylko kilkanaście złotych miesięcznie za każdy

Z wyprzedaży smartfonów można skorzystać także przy zakupie 2 planów komórkowych – dla siebie i bliskiej osoby. W tej ofercie Orange poleca Huawei P9 lite mini dual SIM  za 15 zł miesięcznie oraz LG K10 (2017) za 16 zł miesięcznie (36 rat w przypadku obydwu). Ceny obowiązują przy zakupie 2 planów komórkowych standardowych, z nielimitowanymi rozmowami, SMS-ami i MMS-ami w kraju i w roamingu w UE oraz 5 GB internetu (w tym 2,02 GB w roamingu w UE). Miesięczny abonament za każdy plan wynosi tylko 29,99 miesięcznie.

Smartfon na firmę – tańszy nawet o 546 zł

Oferta wyprzedaży dla biznesu w Orange to dobra okazja by wymienić smartfon pracownika na nowy lub kupić do firmy tablet w dobrej cenie.

W ofercie dla firm znajdziemy m.in.

• LG V30 , tańszy o 504 zł, za 98,75 zł + VAT miesięcznie
  • Samsung Galaxy S8+ tańszy aż o 546 złotych, za 79 zł + VAT miesięcznie
  • Samsung Galaxy S8, tańszy o 504 zł, za 72,75 zł + VAT miesięcznie

Jeśli chodzi o tablety, do wyboru są:

• Huawei MediaPad T2 8.0 Pro za 21 zł + VAT miesięcznie (tańszy o 96 zł)
  • Huawei MediaPad T2 10.0 – za 23 zł + VAT miesięcznie (tańszy o 48 zł).

Powyższe ceny smartfonów obowiązują przy zakupie pakietu Orange Love dla Firm, wzbogaconego o Multipak XXL, a tabletów – przy zakupie Internetu Mobilnego dla Firm.

Dodatkowo klienci biznesowi mogą kupić w Orange Love dla Firm LG K10 (2017) dual SIM oraz Huawei P9 lite mini dual SIM tańsze o 144 zł. W tej samej ofercie wzbogaconej o Multipak XL  polecamy Huawei Mate 10 lite dual SIM, LG Q6 oraz Samsunga Galaxy J7 (2017) dual SIM tańsze aż o 168 zł.

Orange Love i Orange Love dla Firm to unikatowe oferty, która łączą wiele usług w jednym pakiecie, w korzystnej cenie. Najbogatsza opcja Orange Love z usługami dla domu zawiera: szybki domowy internet, abonament komórkowy, telewizję i telefon domowy. To wszystko można kupić nawet poniżej 100 zł miesięcznie.  Z kolei Orange Love dla Firm łączy usługi przydatne w biznesie, m.in. szybki internet, 2 lub więcej kart SIM oraz telefon stacjonarny. Można go rozbudować o kolejne usługi, przykładowo, dopłacając 30 zł + VAT miesięcznie za Multipak XXL, firma  otrzymuje internet bez limitu danych w Polsce, 5,15 GB w roamingu w UE, rozmowy międzynarodowe, SMS-y, MMS-y bez limitu z Polski do UE, USA i Kanady
i 200 minut w roamingu, w wybranych krajach poza UE.

Coraz więcej klientów docenia zalety pakietów usług od jednego dostawcy – w ciągu 10 miesięcy od wdrożenia, z Orange Love skorzystało już ponad 500 tysięcy klientów.
Szczegółowe informacje na www.orange.pl

Udostępnij: Smartfony w atrakcyjnej cenie na wyprzedaży w Orange

Pomorska Unia Światłowodowa – szybki internet dla pomorskich gmin

15 grudnia 2017

Pomorska Unia Światłowodowa – szybki internet dla pomorskich gmin
Orange Polska, Województwo Pomorskie oraz Związek Gmin Pomorskich powołali dziś w Gdańsku Pomorską Unię Światłowodową. Pierwszego dnia przystąpiły do niej 43 gminy z regionu. Celem Unii Światłowodowej jest zapewnienie szerokopasmowego internetu i likwidacja „białych plam” w województwie pomorskim oraz rozwój społeczeństwa informacyjnego.

W 109 pomorskich gminach Orange Polska przygotowuje się do realizacji inwestycji związanych z szerokopasmowym internetem współfinansowanych ze środków Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Dzięki temu światłowód dotrze do ponad 49 tys. gospodarstw domowych i 711 placówek oświatowych.

Gminy, które przystąpią do Pomorskiej Unii Światłowodowej, będą uczestniczyć w uzgadnianiu założeń projektu inwestycyjnego. Pozwoli to wybudować sieć internetu, która najlepiej zaspokoi potrzeby mieszkańców, firm i jednostek publicznych. Przystąpienie do Unii daje gminom możliwość promocji gminy jako lokalizacji przyjaznej inwestorom, a zrealizowana inwestycja umożliwi wprowadzenie publicznych e-usług i oszczędnościowych rozwiązań typu Smart City.

Deklaracje o przystąpieniu podpisały dziś m.in. gminy: Cedry Wielkie, Trąbki Wielkie, Nowa Karczma, Główczyce, Kolbudy, Pruszcz Gdański, Przywidz, Słupsk I Wejherowo.

******

W ramach projektów pozyskanych w drugim konkursie POPC, Orange Polska planuje wybudować sieć światłowodową dla ponad 360 tysięcy gospodarstw domowych na terenie kilkuset gmin w kraju. Łącznie na realizację tych inwestycji operator przeznaczy środki własne oraz 744 milionów zł dofinansowania ze środków europejskich. Operator podłączy do sieci także 3,7 tys. działających na tych obszarach szkół.

Ponadto, Orange Polska realizuje inwestycje światłowodowe z własnych środków – to  najbardziej ambitny program inwestycyjny w historii firmy. Obecnie sieć światłowodowa operatora jest dostępna dla ponad 2,3 milionów gospodarstw domowych w 62 miastach kraju. Na rozbudowę sieci światłowodowej w Polsce w latach 2016 – 2020 firma planuje przeznaczyć ok. 4,2 mld zł. Dzięki temu z usługi Orange Światłowód będzie mogło skorzystać nawet 5 mln gospodarstw domowych.

Udostępnij: Pomorska Unia Światłowodowa – szybki internet dla pomorskich gmin

MamPrawoDo – wszystko o prawach osób z niepełnosprawnościami, w jednym miejscu

14 grudnia 2017

MamPrawoDo – wszystko o prawach osób z niepełnosprawnościami, w jednym miejscu

MamPrawoDo to platforma internetowa, na której osoby z niepełnosprawnościami znajdą kompleksowe informacje na temat przysługujących im praw i udogodnień. Jako pierwsze zostały tu opublikowane informacje dotyczące dostępu do usług telekomunikacyjnych. Platforma powstała dzięki współpracy Fundacji Widzialni i Orange Polska.

MamPrawoDo ma pomóc osobom z niepełnosprawnościami lub narażonym na wykluczenie cyfrowe i społeczne z innych względów, uzyskać kompleksowe i przystępne w formie informacje na temat przysługujących im praw. Ponadto, celem projektu jest motywowanie przedsiębiorców do otwarcia się na osoby z niepełnosprawnościami i uwzględnienie ich potrzeb, a także promowanie dobrych praktyk w zakresie dostępności. Inicjatywa została objęta honorowym patronatem Ministerstwa Cyfryzacji i Pełnomocnika Rządu do Spraw Równego Traktowania.

– W codziennej pracy bardzo często otrzymujemy sygnały bezpośrednio od użytkowników internetu, którzy napotykają na trudności w dostępie do różnego rodzaju usług. Nie tylko e-administracji ale również usług biznesowych – mówi Artur Marcinkowski, Przewodniczący Rady Fundacji Widzialni.

MamPrawoDo wychodzi naprzeciw tym potrzebom. Jako pierwsze na stronie internetowej mamprawodo.pl zostały umieszczone prawa dotyczące dostępu do usług telekomunikacyjnych, jakie przysługują użytkownikom z niepełnosprawnościami.1

– Z Fundacją Widzialni współpracujemy od kilku lat, starając się, aby nasza strona internetowa i nasze usługi były coraz bardziej przyjazne dla klientów z niepełnosprawnościami – mówi Konrad Ciesiołkiewicz, dyrektor Komunikacji Korporacyjnej i CSR w Orange Polska. – Widzimy też, jak wiele mamy do zrobienia – nie tylko jeśli chodzi o wdrażanie udogodnień, ale też w kwestii dotarcia z informacjami o nich do osób, którym mogą być one potrzebne. Mamy nadzieję, że platforma MaPrawoDo pomoże wszystkim, którzy takich informacji poszukują – dodaje.

Ostatni spis powszechny pokazał, że w Polsce żyje około 4,7 mln osób z niepełnosprawnościami. Fundacja Widzialni w partnerstwie z Orange Polska zainicjowała projekt platformy „MamPrawoDo”, przygotowując pierwszy moduł dotyczący praw osób z niepełnosprawnościami na rynku telekomunikacyjnym. Zachęcamy do włączenia się w projekt i rozszerzania go o kolejne informacje dotyczące innych dziedzin życia, obszarów społecznych i gospodarczych.

1(zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Cyfryzacji z dnia 26 marca 2014 roku w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących świadczenia udogodnień dla osób niepełnosprawnych przez dostawców publicznie dostępnych usług telefonicznych).

Udostępnij: MamPrawoDo – wszystko o prawach osób z niepełnosprawnościami, w jednym miejscu

Orange Warsaw Festival 2018: bilety już w sprzedaży!

4 grudnia 2017

Orange Warsaw Festival 2018: bilety już w sprzedaży!

Dziś (4 grudnia) o godzinie 12.00 ruszyła sprzedaż biletów na przyszłoroczną edycję Orange Warsaw Festival, która odbędzie się 1 i 2 czerwca 2018 na terenie Toru Wyścigów Konnych na warszawskim Służewcu. Na fanów czekają dwa dni pełne różnorodnych muzycznych brzmień, w tym pierwszy w Polsce koncert Sama Smitha, jednego z najpopularniejszych wokalistów ostatnich lat oraz charyzmatycznej Florence + the Machine.

Bilety na Orange Warsaw Festival 2018 są dostępne w kilku opcjach cenowych, zależnych od momentu zakupu. Dodatkowo klienci Orange będą mogli skorzystać z 15% zniżki. Do 14 grudnia (lub do wyczerpania puli) będzie można kupić dwudniowe karnety Early Bird w cenie 369 zł. Uwzględniając rabat dla klientów Orange, cena karnetu Early Bird wyniesie 314 zł.

Od 15 grudnia będą także dostępne specjalne pakiety łączone karnetów na Orange Warsaw Festival i Open’er Festival Powered by Orange. Dla klientów Orange będą dostępne w cenie 903 zł.

Informację o tym jak wygenerować kody na zniżki można znaleźć na owf2018.orangemusic.pl i asowf2018.orangemusic.pl.

Bilety można kupić na www.ebilet.pl i www.altersklep.pl.

Prócz Sama Smitha oraz Florence + the Machine, na liście ogłoszonych już artystów, których usłyszymy na Orange Warsaw Festival 2018, znajdują się także nowojorski LCD Soundsystem, który po raz pierwszy zagra koncert w Warszawie, a także amerykański raper Tyler, The Creator, który zaprezentuje swój nowy album „Flower Boy”.

Udostępnij: Orange Warsaw Festival 2018: bilety już w sprzedaży!

Florence + The Machine i Sam Smith headlinerami Orange Warsaw Festival 2018

1 grudnia 2017

Florence + The Machine i Sam Smith headlinerami Orange Warsaw Festival 2018
Wszystkich fanów muzyki zapraszamy na kolejny Orange Warsaw Festival, który odbędzie się 1 i 2 czerwca 2018 roku. Po raz pierwszy w Polsce zagra Sam Smith, jako headliner pierwszego dnia festiwalu. Drugiego dnia headlinerem będzie Florence + The Machine. Dla festiwalowej publiczności zagrają także: LCD Soundsystem oraz Tyler, the Creator. Koncerty zaplanowano na terenie Toru Wyścigów Konnych Warszawa-Służewiec.

Wielkim wydarzeniem będzie pierwszy, polski koncert Sama Smitha, jednego z najpopularniejszych wokalistów ostatnich lat, laureata Oscara i czterech nagród Grammy. Artysta od czasu debiutanckiego albumu był na liście tych postaci, na których w naszym kraju czekano z wielkimi nadziejami.

Sam Smith będzie headlinerem 1 czerwca, a dzień później w tej roli wystąpi Florence Welch z zespołem, czyli Florence + The Machine. Spektakularne sukcesy Brytyjka notuje od końca poprzedniej dekady, kiedy ukazała się jej debiutancka płyta „Lungs”. Do dziś formacja wydała 3 albumy i pracuje nad kolejnym, którego fragmenty być może usłyszymy w czerwcu w Warszawie.

Nowojorski skład LCD Soundsystem powrócił w 2016 roku serią doskonale przyjętych koncertów, ale oni dali fanom dużo więcej – pierwszy od 7 lat nowy album, który z pewnością trafi na wysokie miejsca list podsumowujących najlepszą muzykę 2017 roku. Koncert LCD Soundsystem na Orange Warsaw Festival 1 czerwca będzie ich pierwszym występem w Warszawie.

Listę pierwszych czterech wykonawców przyszłorocznego Orange Warsaw Festival zamyka Tyler, The Creator. To barwna postać amerykańskiego hip hopu, raper, producent, osobowość telewizyjna i świetny showman, który swoje umiejętności potrafi wykorzystać na scenie. Do Warszawy trafi ze swoim nowym albumem, „Flower Boy”.
Florence + The Machine

„Lungs”, „Ceremonials” i „How Big, How Blue, How Beautiful” – trzy studyjne albumu uczyniły z Florence + The Machine zespół, jakiego na Wyspach dawno nie było. Połączenie sukcesu komercyjnego ze spełnieniem artystycznym to marzenie każdego artysty. Florence Welch, założycielce zespołu, ta sztuka udaje się właściwie od początku kariery. Bez chodzenia na kompromisy, bez ulegania modom, Florence + The Machine zdobyli uznanie fanów na całym świecie – w tym ogromną rzeszę w Polsce. Muzyka zespołu ewoluuje od pierwszych singli, ale jeśli koniecznie trzeba ją zamknąć w jakichś ramach, to będzie to barokowy pop z potężną domieszką indie rocka. Całość zbudowana jest wokół niesamowitego głosu Florence – potrafi zaśpiewać najtrudniejsze partie i zachować pełną czystość brzmienia. W połączeniu ze zmysłem do pisania poruszających melodii i nosem do świetnych producentów sukces był tylko kwestią czasu. W tym roku Florence + The Machine świętowali dekadę istnienia. Raczej cicho i spokojnie, bo fajerwerki przyjdą dopiero w przyszłym roku, wraz z ukazaniem się czwartego albumu formacji. Czy usłyszymy go jeszcze przed koncertem na Orange Warsaw Festival?

Sam Smith

Kilka dni temu minęło dokładnie 3, 5 roku, od kiedy Sam Smith wydał swój debiutancki album, stając się jednym z największych współczesnych artystów, z ponad 12 milionami sprzedanych albumów, imponującą liczbą nagród – m.in. Oscarem, Złotym Globem, czterema nagrodami Grammy i trzema BRIT Awards. Jak na razie listę tych sukcesów zawdzięcza płycie „In the Lonely Hour” oraz utworowi „Writing’s On The Wall”, który stał się tematem głównym w ostatnim Bondzie, ale już wkrótce wyróżnienia zacznie zdobywać jego najnowsza płyta, „The Thrill of It All”. Drugie wydawnictwo Smitha było jedną z najbardziej oczekiwanych płyt tego roku i na razie idzie jak burza przez listy sprzedaży – była numerem jeden w USA, Wielkiej Brytanii, Kanadzie, Skandynawii czy Nowej Zelandii. Pierwszy singiel promujący album, „Too Good At Goodbyes” osiągnął globalny sukces za sprawą popularności we wszystkich serwisach streamingowych i zapewnił Samowi szósty numer 1 na liście UK Top 40! Wokalista ogłosił właśnie gigantyczną trasę koncertową, która zajmie mu najpewniej cały 2018 rok, ale nas szczególnie interesuje jedna konkretna data – 1 czerwca – dzień pierwszego polskiego koncertu Sama Smitha. A przypomnijmy, że to wszystko zaczęło się ledwie pięć lat temu od dwóch gościnnych występów Sama Smitha w nagraniach innych twórców – „Latch” duetu Disclosure oraz „La La La” brytyjskiego producenta Naughty Boya. Imponujące tempo!

LCD Soundsystem

James Murphy założył LCD Soundsystem w 2002 roku. Na zdominowanej przez gitarowe granie nowojorskiej scenie jego muzyka był czymś absolutnie odświeżającym. Nawiązania do kultowych formacji nowej fali sprzed ponad dwóch dekad znalazły swoją nową nazwę – dance punk, a James Murphy stał się najbardziej charakterystyczną postacią całego ruchu. Wszystkie trzy albumy LCD Soundsystem – imienny debiut (2005), „Sound Of Silver” (2007) i „This is Happening” (2010) – były kamieniami milowymi i dla gatunku i dla samego zespołu. Otrzymywały świetne recenzje i budowały opinie zespołu, doskonale łączącego retro z nowymi trendami w muzyce. Sam Murphy stał się rozchwytywanym producentem, o którego atencje zabiegały największe gwiazdy. Po wydaniu „This Is Happening” i zagraniu serii koncertów w Madison Square Garden grupa zakończyła działalność. Jednak pod sam koniec 2015 roku, na skutek publikacji utworu „Christmas Will Break Your Heart”, stało się jasne, że LCD Soundsystem wracają do akcji. Znakomicie przyjęta trasa koncertowa rozpaliła nadzieje fanów na nowy materiał. 1 września 2017 ukazała się czwarta płyta zespołu, „American Dream”, i z miejsca wylądowała na szczycie amerykańskiego Billboardu. Zbliżające się podsumowania muzyczne będą zdominowane przez ten album, a rok 2018 przyniesie nam koncert formacji na Orange Warsaw Festival.

Tyler, the Creator
Tyler, the Creator to barwna postać. Przez lata był nieformalnym liderem i współzałożycielem kolektywu hip-hopowego Odd Future, w pewnym momencie najważniejszego środowiska kalifornijskiego rapu. Tyler jako jeden z pierwszych wystartował z solową karierą. Jego debiutem był mixtape „Bastard” z 2009 roku, który wyznaczył artystyczną drogę artysty – samowystarczalność. Skomponował i wyprodukował praktycznie wszystkie utwory na swoich czterech studyjnych albumach. Do tego kręcił teledyski, które same w sobie stawały się małymi dziełami sztuki. Za klip do „Yonkers” był nominowany do najważniejszej nagrody świata klipów – MTV Video Award. Wszystkie cztery płyty Tylera – „Goblin”, „Wolf”, „Cherry Bomb” i „Flower Boy” – znalazły się w pierwszej piątce amerykańskiego Billboardu, przy czym ten najnowszy, „Flower Boy” znalazł się już o krok od szczytu, przegrywając rywalizację wyłącznie z Laną Del Rey, naszą headlinerką w 2016 roku. Sukcesy rapera nie są tak oczywiste, zważywszy na kontrowersje otaczające Tylera i dość skomplikowaną formułę hip hopu, która bywa daleka od radiowych hitów, ale jednak artysta trafia do szerokiej publiczności, a najlepiej robi to podczas swoich występów na żywo, o czym przekonamy się 2 czerwca w Warszawie.

Mediateka

Udostępnij: Florence + The Machine i Sam Smith headlinerami Orange Warsaw Festival 2018